Įkraunama...
Įkraunama...

Islamas

QUOTE(aiki @ 2011 11 28, 12:33)
As tai, tiesa sakant, savo darba dievinau, dziaugiaus eidama, dirbdama atsakinga ir svarbu darba, tik rytais kartais noredavosi miegoooooooooooooti, kai salta likti lovoj.. Po menesio Turkijoje stogas nuvaziavo.

As seniau irgi labai megau maista gaminti, siuo metu visai nera JOKIO ikvepimo, net paciai liudna  doh.gif o tie kaip cepelinai gal daromi is bulguro ir su mesa viduje? Turkiski cepelinai irgi egzistuoja, mano anyta mum pridaro visad, va tokie: http://www.fotoyemek...-tarifi-90.html

Mokytis tai as noreciau ir toliau, nusibodo namie visai nieko neveikti, jei jau darbo nepavyks gaut, stosiu mokytis..  doh.gif

Cheche! Atsargiai, visai pasidarys juoda aplinkui po Kabulo kregzdziu  biggrin.gif

Ech, atleiskit uz neismanyma, tiesiog mano vyras turejo studenta pavarde Bülbül, tai uztai ir paklausiau  blush2.gif

Man tai maisto gamyba dabar taip pasidarė svarbu doh.gif Gal kuo senyn, tai tik maistas labiau rupi lotuliukas.gif Na pastebejau kazkas panasiai buvo ir mano mamai.... Jei tureciau pakankamai babkiu, tai gal ir kavinuke su liet. patiekalais irane atidaryciau (aisku be kiaulienos) mirksiukas.gif
O cepelinu irane nera, as rasiau, kad jie balta misraine prisiskiria prie savo nac. patiekalu kaip mes cepelinus biggrin.gif . Cia apskritai bulviu netarkuoja, naudoja pagrinde tik keptas aliejuj ir labai mazais kiekiais. Verda tik tokiai baltai misrainei, nei bulviu koses nedaro - as kai padariau - tai jiems atrode kazkas neitiketina, bet taip patiko, kad net ausys linksejo ir valge su kuo tik imanoma valgyt lotuliukas.gif Ir siaip daug darius jiems lietuvisku, tai net patys paprasciausi musu valgiai daugeliui patinka biggrin.gif

Tie turkiski cepelinai nuotraukoj - ten isorej bulves? Ir atrodo kaip aliejuje virti? siek tiek isvaizda primena ceburekus smile.gif Gal galetum isverst ta recepta? visai skaniai atrodo....

Ar tavo vyras valgo liet. patiekalus? Mano tai labai, o cepelinus tai gali valgyt kasdien doh.gif . Na o jaunesnysis - tai jam tik iranietiskus daryt istisai, tai ir lietuvoj darau....

Manau, pakistano urdu kalba kazkiek artima persu, tai gal turi nemazai panasiu zodziu, nes afganu kalba tai tikrai panasi... Cia per ju dainu tekstus isitikinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2011 11 28, 15:44)
Man tai maisto gamyba dabar taip pasidarė svarbu  doh.gif Gal kuo senyn, tai tik maistas labiau rupi  lotuliukas.gif Na pastebejau kazkas panasiai buvo ir mano mamai.... Jei tureciau pakankamai babkiu, tai gal ir kavinuke su liet. patiekalais irane atidaryciau (aisku be kiaulienos)  mirksiukas.gif
O cepelinu irane nera, as rasiau, kad jie balta misraine prisiskiria prie savo nac. patiekalu kaip mes cepelinus  biggrin.gif . Cia apskritai bulviu netarkuoja, naudoja pagrinde tik keptas aliejuj ir labai mazais kiekiais. Verda tik tokiai baltai misrainei, nei bulviu koses nedaro - as kai padariau - tai jiems atrode kazkas neitiketina, bet taip patiko, kad net ausys linksejo ir valge su kuo tik imanoma valgyt  lotuliukas.gif Ir siaip daug darius jiems lietuvisku, tai net patys paprasciausi musu valgiai daugeliui patinka  biggrin.gif

Tie turkiski cepelinai nuotraukoj - ten isorej bulves? Ir atrodo kaip aliejuje virti? siek tiek isvaizda primena ceburekus  smile.gif Gal galetum isverst ta recepta? visai skaniai atrodo....

Ar tavo vyras valgo liet. patiekalus? Mano tai labai, o cepelinus tai gali valgyt kasdien  doh.gif . Na o jaunesnysis - tai jam tik iranietiskus daryt istisai, tai ir lietuvoj darau....
Manau, pakistano urdu kalba kazkiek artima persu, tai gal turi nemazai panasiu zodziu, nes afganu kalba tai tikrai panasi... Cia per ju dainu tekstus isitikinau  smile.gif

As stengiuos prisilaikyt nuo miltiniu patiekalu ir bulviu, todel ir nesinori per daug gamint, kai dar neaisku, ar vyrui patiks biggrin.gif http://surfingthewor...-or-kibbeh.html va, cia anglu kalba, ar gerai bus? rolleyes.gif Turkijos lietuvaite parasiusi. Vieni apkepa fritiurineje, o mano anytos stiliukas tai juos virti, tai mes verdam. Tfu, aiki skaityt nemoka thumbup.gif perskaiciau kad yra cepelinai - vista..
Maniskis megsta visokias mesytes, kumpelius, desras is LT, koldunus, bet kugelio ar cepelinu tai ne, jie bulviu savo maiste labai nedaug naudoja, tai jis kazkaip netolerantiskai ziuri. Tevai kazkada jam padare cepelinu su jautiena, tai vidurius susuko lotuliukas.gif Jam super super super yra su cesnakeliu kepta juoda duona, tiesa sakant.. doh.gif tiesa kiaulina valgo, gal aisku ne karbonada, bet desrytes, kumpius nesvarbu is ko jie pagaminti labai megsta. bigsmile.gif saltibarscius valge, kai labai isalkes buvo, o siaip nepriversi. Zodziu vargas man su juo.
Papildyta:
O kokiu yra persisku receptu? Be kokiu nors nelabai imantriu dalyku, kuriu neimanoma gauti. (Turkijoje egzotiskesniems patiekalams ingredientu ivairoves visai nera, visai nepalyginsi su LT), nes turkai yra ziauriai netolerantiski maistui neturkiskam.. doh.gif
Atsakyti
Ilindau i knygu kluba ir pamacius prisiminiau "Gime seseliuose", jei toliau kalbesime apie Afganistana, labai gera knyga, labai smagi, ne tokia tamsi, daug prisijuokiau, tikrai rekomenduoju...!!! thumbup.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

QUOTE(aiki @ 2011 11 28, 18:27)
As stengiuos prisilaikyt nuo miltiniu patiekalu ir bulviu, todel ir nesinori per daug gamint, kai dar neaisku, ar vyrui patiks  biggrin.gif http://surfingthewor...-or-kibbeh.html va, cia anglu kalba, ar gerai bus?  rolleyes.gif Turkijos lietuvaite parasiusi. Vieni apkepa fritiurineje, o mano anytos stiliukas tai juos virti, tai mes verdam. Tfu, aiki skaityt nemoka  thumbup.gif perskaiciau kad yra cepelinai - vista..
Maniskis megsta visokias mesytes, kumpelius, desras is LT, koldunus, bet kugelio ar cepelinu tai ne, jie bulviu savo maiste labai nedaug naudoja, tai jis kazkaip netolerantiskai ziuri. Tevai kazkada jam padare cepelinu su jautiena, tai vidurius susuko  lotuliukas.gif  Jam super super super yra su cesnakeliu kepta juoda duona, tiesa sakant..  doh.gif tiesa kiaulina valgo, gal aisku ne karbonada, bet desrytes, kumpius nesvarbu is ko jie pagaminti labai megsta.  bigsmile.gif saltibarscius valge, kai labai isalkes buvo, o siaip nepriversi. Zodziu vargas man su juo.
Papildyta:
O kokiu yra persisku receptu? Be kokiu nors nelabai imantriu dalyku, kuriu neimanoma gauti. (Turkijoje egzotiskesniems patiekalams ingredientu ivairoves visai nera, visai nepalyginsi su LT), nes turkai yra ziauriai netolerantiski maistui neturkiskam..  doh.gif

as tai "issiziojus" - negalejau googlej paieskot pati del turkisku valgiu, kad butu anglu kalba doh.gif lotuliukas.gif Labai aciu, reiks prisiruost pabandyt thumbup.gif
Irane labai didele prieskoniu ivairove, tai jei rasi ka prisitaikyt pagal turkiskus produktus tai liuks thumbup.gif
siunciu irgi angliskai kelis saitus :
http://www.farsinet....sieats/recipes/
http://mypersiankitchen.com/
http://www.persianrecipes.net/
http://www.farhangsara.com/foods.htm

mano vaikas labiausiai dievina Ghormeh Sabzy, Kookoo Sabzy, saldumynu nemegejas....
dar eilini karta pasiknaisiojus situose receptuose internete uztikau panasia bulviu kose, bet as manau kiekvienoj irano daly skirtingas maistas, nes pvz: mes gyvenam siaures rytuose daugiau, tai zmones tooookio dalyko nedaro - pas juos istisai tik ryziai, mesa, dar kai kurios darzoves, vienos rusies sriuba, zuvu, bulviu, miltiniu patiekalu beveik nevalgo - kaip jiem neatsibosta tas pats doh.gif
man tai dauguma ju valgiu nesudetingi, bet ka gaminu, tai gal parasyt konkreciai recepto negaleciau lotuliukas.gif nes viska dedu is akies. Mokiausi gaminti ne is interneto receptu, o pas vyro seseri, uz tai taip yra, bet kazkaip is akies daugiausia nutaikau....
Lt irgi daug ko nera arba labai brangu arba prastesnes kokybes, tai ivairius prieskonius, safrana, riesutus, seklas, datules, zalumynu misinius, dziovintas raugerskio uogas (labai populiaru deti i ryzius, o LT tai ziauriai brangios).

Mano vyras kaip tik visokiausius valgius - ir is bulviu, ir su visokios rusies mesa ir zuvi valgo, neriebia desra, bet va rukytos, mesos, zuvies ir lasiniu tai nelabai... na jeigu jau nieko kito nebutu doh.gif
o vaika daugiausia reik apgaudinet del maisto blush2.gif , nes baisiai isrankus - padarau ka nors is savo fantazijos ir sakau pvz: "italiskas omletas", "prancuziskas vistos kepsnys" lotuliukas.gif tai matai pasidaro idomu valgyt lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(aiki @ 2011 11 29, 21:15)
Ilindau i knygu kluba ir pamacius prisiminiau "Gime seseliuose", jei toliau kalbesime apie Afganistana, labai gera knyga, labai smagi, ne tokia tamsi, daug prisijuokiau, tikrai rekomenduoju...!!!  thumbup.gif

aciu, reiks butinai ir man pasidomet thumbup.gif 4u.gif
Papildyta:
va dar pamirsau paklaust , tuose turkiskuose cepelinuose, kas konkreciai reiskia "bulgur" - kaip suprantu isorinio sluoksnio sudetine dalis, bet kas cia toks? g.gif
Papildyta:
ar as teisingai suprantu "bulgur" - kvietiniai miltai ar kazkoks kitoks produktas is kvieciu?
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2011 12 01, 19:16)

Mano vyras kaip tik visokiausius valgius - ir is bulviu, ir su visokios rusies mesa ir zuvi valgo, neriebia desra, bet va rukytos, mesos, zuvies ir lasiniu tai nelabai... na jeigu jau nieko kito nebutu  doh.gif

Papildyta:
va dar pamirsau paklaust , tuose turkiskuose cepelinuose, kas konkreciai reiskia "bulgur" - kaip suprantu isorinio sluoksnio sudetine dalis, bet kas cia toks?  g.gif
Papildyta:
ar as teisingai suprantu "bulgur" - kvietiniai miltai ar kazkoks kitoks produktas is kvieciu?

va va mano irgi sia vasara pirma karta gyvenime rukytos zuvies, mesgaliu paragavo, tai atsiprasant vos nesusiveme lotuliukas.gif bet aisku, tik pas kokias gimines, taip rukyta zuvis,nes Klaipedos krastas, tai ziaugciodavo jis man prie stalo kiekviena karta nuo kvapo lotuliukas.gif bet kepta duona ziauriai patiko, ir tik kavinej alaus prisesdavom atsigerti, taip is karto klausimas - o kepta duona? biggrin.gif
siaip, kad icli kofte ale turkiski cepelinai pirma karta gyvenime girdziu, na aisku galima pavadinti, nes viduj mesa smile.gif as juos dievinu, cia Gaziantepe juos aliejuj kepa, o pvz. Adanos kraste verda(mano uosvenike), siaip ir taip ir taip ziauriai skanu, ypac tas vidus, nes ta mesyte pagardinta visokiais pamidorais ir pan. kas bulgur as ir pati taip iki siol nesuprantu, bet google vercia, kad kvieciai lotuliukas.gif siaip yra stambus bulgur, tai pilav is jo daro prie patiekalu, o vat is smulkaus malimo icli kofte. dar galiu pasakyti, kad situs kofte is tikruju skaniai padaryti yra labai sunku, na daug praktikos reikia, nes ta cepelinuka plona reikia padaryti, tada mesike ideti, na trumpai tariant bandziau viena karta su uosviene, tai kantrybes neuzteko, nes stora jei padarai neskanu, o plonini plonini ir suplysta, na sunkus ir ilgas reikalas. uosviene sake, kad irgi tik po 20 metu darymo ismoko tobulus padaryti, is pradziu tokius storus virdavo, bet po biski po biski, taigi sekmes, as dar kazkaip jiems nepasiruosus mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2011 12 01, 18:16)
va dar pamirsau paklaust , tuose turkiskuose cepelinuose, kas konkreciai reiskia "bulgur" - kaip suprantu isorinio sluoksnio sudetine dalis, bet kas cia toks?  g.gif
Papildyta:

Labukas, sveika sugryzus 4u.gif
Bulgur va radau.. The name bulgur is from Turkish bulgur, which is from Arabic burghul, which is from Persian barghūl.[1] The food was popular in all regions of the Turkish Ottoman Empire and variants of the name are in all the corresponding languages (including bollgur in Albanian, pligoúri or pourgoúri in Greek, gurgur in Aramaic, and bulgur in Bulgarian), բլղուր (բուլղուր) in Armenian.
Nezinau, ar dabar paaiskes, bet tavo vyras gal zinos.. rolleyes.gif

Zinok pas turkus su regionais tas pats. Mano anyta ir maniskio sesuo irgi moka gaminti tik to regiono patiekalus, tai yra viskas raudoname padaze.. doh.gif kai kuriu turkisku maistu jos ne tik gaminti nemoka, bet ir nezino kas tas yra.. Zodziu, labai jau apsiriboje jie. Labai man patinka, kai sedincios moterys metu i metus namie, nedirbancios gamina tortus: nusiperka kremo, kur su vandeniu/pienu suplaki, nusiperka jau pagamintu biskvitu, juos sutepa ir vualia! Tortas! doh.gif

O Tavo vyras dabar su Tavim Lietuvoje? bigsmile.gif

QUOTE(munnce @ 2011 12 01, 19:04)
uosviene sake, kad irgi tik po 20 metu darymo ismoko tobulus padaryti, is pradziu tokius storus virdavo, bet po biski po biski, taigi sekmes, as dar kazkaip jiems nepasiruosus mirksiukas.gif  biggrin.gif

Mes tryse susirinkom su viena labai jau patyrusia ankariete, kuri cia jau 20 metu, ji moka, darem... Bet as viena tai nedrisciau irgi bandyt, per daug rizikos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jovy @ 2011 11 06, 00:26)
Visuomenėje suformuota nuomonė,kad tai baubas. Ar tai tiesa?

Nesamone, baubas viskas apie ka nezinom...

QUOTE(Gliese @ 2011 11 06, 21:16)
Deje, kadangi vakarų pasaulio moterys į padoriųjų kategoriją nepatenka, tai bet kokie santykiai su musulmonu yra pasmerkti žlugti. Anksčiau ar vėliau.

Manau, kad priklauso nuo konkretaus zmogaus ir konkrecios situacijos. Kaip jau kazkas minejo, svarbiausia yra meile,pagarba viens kitam, tolerancija.

QUOTE(MAH @ 2011 11 10, 09:40)
net pradejau galvot kad lietuvoj skanesnius daro  lotuliukas.gif

Siaip man Lt kebabai irgi skanesni, nors tai doner arba kaip maniskis vadina shaourma.

QUOTE(MAH @ 2011 11 18, 15:35)

o i religija nelbai puolu diskutuot - visi tiki i dieva, na tai kas, kad skirtingais vardais ji vadina....

Va va, as lygiai tap pat sakau, visi tikim i dieva ir skirtingai ji vadinam..

Jauciu cia biski buvo mano citatos is senesniu postu ne itema, bet pradejau skaityt ir nesusilaikiau...
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2011 12 08, 13:51)
Jauciu cia biski buvo mano citatos is senesniu postu ne itema, bet pradejau skaityt ir nesusilaikiau...

Sveika prisijungusi! 4u.gif

O kaip jusu reikalai su Kaledinem tradicijom? Mano vyras visad su mumis svencia ir labai laukia Kaledu, siemet del aplinkybiu pirma karta per penkis metus busim atskirai.. verysad.gif Ypac idomu, kaip vyrai reaguoja ir merginos, kurios pasikeitusios religija, kaip jos? Ar svencia?
Atsakyti
QUOTE(aiki @ 2011 12 08, 17:41)
Sveika prisijungusi!  4u.gif

O kaip jusu reikalai su Kaledinem tradicijom? Mano vyras visad su mumis svencia ir labai laukia Kaledu, siemet del aplinkybiu pirma karta per penkis metus busim atskirai..  verysad.gif Ypac idomu, kaip vyrai reaguoja ir merginos, kurios pasikeitusios religija, kaip jos? Ar svencia?

Musu bus pirmos Kaledos kartu. Svesim ir egle jau pasipuosem.
Atsakyti
Mano laukia Kaledu , nes gaus kepta kalakuta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(imarta @ 2011 12 09, 01:12)
Mano laukia Kaledu , nes gaus kepta kalakuta biggrin.gif

Imarta vis norejau paklausti o taviskis kalba arabiskai?
Atsakyti
aisku kalba smile.gif ir as jau kazkiek suprantu, bet mokytis tingiu blush2.gif
O taip jis pas mane kaip nemusulmonas, tik kiaulienos nevalgo. Niekada jokiu svenciu ju nesvenciam ar taip tradiciju nesilaikom, tik mano lietuviskas smile.gif
Atsakyti