QUOTE(uzsiemusi @ 2011 11 18, 13:02)
Svekutes dar karteli..
Visiskai su tavimi sutinku kad seimos laime gludi giliame dvasiniame rysyje..Tiesiog pati supranti kad mussulmonas vyras vis del to i seima ir zmona ziuri kiek kitaip ir tai kas tau ir man normalu zinok DAUGUMAI siuolaikiniu merginu yra apsurdas su kuom jos neketina taikytis..net jei ir bando, tam tikru yprociu bus kone neimanoma atsisakyti o vyras su tuo nelabai taikstysis- tuomet ir buna tu tragediju ir nelaimingu istoriju...
sekmes isikuriant LT
man kaunas kaip savas miestas - as 7 metus ten studijavau
vyras anksciau kalbejo apie persikelima, bet niekaip nesiryztu, nes labai finansiskai nekas gaunasi. Kadangi provincijoj turiu nuosava buta, tai ji keisti i didmiesti, snipstas gautusi - tiesiog gaila... Jei noreciau tokio pacio ploto - ziauriai dau primoket reiktu, o siais laikais rizikuot su paskolom
.....
Na jei pradejom kalbet apie musulmonus ir seimas, tai mano nuomone truputi kitokia. Dar ziurint koks tas musulmonas vyras - i seima ziuri teigiamai jei jis tikrai tikintis... Bet galiu teigti, kad taip paciai rimtai ziures i seima ir moteri tikrai, o ne apsimestinai tikintis vyras krikscionis ar kokios kitos religijos (jei jis laikosi religijos nustatytu gyvenimo tiesu). Isvada - religija yra ne tik kaip zmoniu valdymo priemone, bet turi ir teigiama moraline reiksme... Na dar galiu pasakyt, kad esu susidurus ir su nereligingais, bet aukstos dvasines kulturos zmonemis....
O kas liecia siuolaikines merginas - kad dabar daugiau jaunesniu yra istekejusiu uz kitatauciu ir kt. religijos vyru. Na ir siuolaikines merginos nevienodos - vienoms labiau rupi tik barai ir gastroles, kitoms - vyras, seima, namai. Na as dar 40 m. neturiu
, bet kai prisimenu jaunyste, tai gi ir tuo laiku tu merginu buvo ivairiu, na ir mes dauguma nesedejom namuose uzsidare, o ir dabar kartais visai ne pro sali kazkur iseit praleist laisvalaiki, kad ir nebutinai su vyru (jei jo tuo laiku nera), bet tai nereiskia, kad nereikia laikytis savu moraliniu principu - musu seimoje tai normalu. Na gal todel man musulmonas vyras nesiasocijuoja su "prie radiatoriaus" prirakinta, "vaikais ir bliudais apsikrovusia" moterim... (sis poziuris LT visuomenej susidares daug is pasitaikiusiu nesutarimu musulmonu seimose ir ziniasklaidos). Pvz: taip pat kai turiu laiko ir noro, tai man net malonu "apsikrauti bliudais", seimai kazka skanaus ar naujo gamint
As manau del nelaimiu seimoje kalta ne religija, o skirtingas poziuris i gyvenima... ir nieko nereiskia, kad jei tu musulmonas - tai "sventasis". Tos tragedijos labai daznai pasitaiko ne tik seimose, kur sutuoktiniai skirtingu religiju, bet ir tos pacios religijos seimose.... Noriu paklaust, kodel rasai, kad tik tos siuolaikines merginos turi kazkokius blogus iprocius, na o siuolaikiniai vaikinai (nesvarbu kokios jie religijos) blogu iprociu neturi?????? Del seimos nelaimiu tik merginos ar moterys kaltos visada???
Na kartais kai be pagrindo nekaip atsiliepiama apie moteris tampu arsia feministe
Ir taip tas moters gyvenimas, kai apsvarstai, daug sunkesnis uz vyro....
Ir niekas mano pamastymu nepriimkit asmeniskai
Papildyta:
QUOTE(BlackDhalia @ 2011 11 18, 13:46)
Sveikutes, na kagi, pildau ir as gretas "laimingu moteru salia musulmonu"
Tiesas, dar nesu susituokusi, bet gal jau greitai...
Mano vaikinas is Pakistano, sunitas, religingas, taciau man jokiu reikalavimu nekelia ir nereikalauja keisti religijos. Tiesa sakant, as jam gana grieztai pasakius esu, kad to niekada nedarysiu ir jis gerbia mano apsisprendima, nesipriesina kaledu sventimui namuose ir t.t. Apie religijas mes kazkaip labai megstam diskutuot, jam labai patinka ieskoti atitikmenu abiejose religijose ir kazkodel visi tie pasvarstymai ateina pries miega...
Nejauciu kazkokio skirtumo, kad gyvenu su kitokiu paziuru zmogumi, net jei kartais tai ir pasijaucia, jam pasakau, jis stengiasi ta skirtuma panaikinti. Namu ruosa, maisto gaminimas ir t.t. padalinta lygiomis dalimis, netgi as reciau valgyt darau nei jis (jam patinka kulinarija, tik nedrista prisipazinti
) O jums jusu vyrai geles dovanoja? Nes as kol nepriminiau, kad pas mus taip daro, jis nedovanojo, o dabar kas savaite
smagu girdet, kad gerai sekas
mes tai kiek tik yra svenciu, tai svenciam visas - ir lietuviskas, ir iranietiskas... taip smagiau gyvent
o i religija nelbai puolu diskutuot - visi tiki i dieva, na tai kas, kad skirtingais vardais ji vadina....
Mano vyras geliu tai nedovanoja taip daznai
, bet jis uzsikabliaves ant kitokiu dovanu pirkimo. Gyvenimo pradzioj tai as ji auklejau, kad mazintu ta pirkima, nes pastoviai man pirkdavo ivairius papuosalus, ar jei tik parduotuvej demesi atkreipiu i koki drabuzi, jau jis tuo puola - gal nupirkti
Sakau, gal uzteks viena kart, negi reiks kose virt is papuosalu ar kazkam isdalint
Aciu dievui turim 2 dukras panas, tai po truputi ir tustinu skryneles