QUOTE(Alexandra.R. @ 2015 01 05, 16:31)
man perskaicius jusu zinutes irgi susidare ispudis, kad tuoj tuoktis ruosiaties. Jei taip, tai didele klaida taip skubet. Jei ne, tai kodel jusu vaikinas nepasakoja tu jums rupimu dalyku? Pirma is jo suzinokit, o paskui dar butinai su kitais zmonem pasitarkit tais klausimais.
ir toks nekuklus klausimas... galit ir neatsakyt. Jusu tas vyriokas tipo labai religingas, viskas pagal islamo reikalavimus turi but ir t.t. o tai... sekso tarp jusu nera? (jei ne, tai pagirtina is jo puses). Ar religingas tik tame, kas jam patogu?
moteris neprivalo tapt musulmone, net jei tuokiasi mecetej. Gali, bet neprivalo. O va musulmonas keist religijos kaip ir negali, cia jiem didziausia blogybe kokia tik gali but, todel del jokios pasaulyje meiles tikrai tikejimo nekeicia.
Hm... Draugas - dar nereiškia, kad vaikinas. Klausimai apie santuoką - juk nebūtinai ruošimasis jai. Net jei tai ir labai tikslūs klausimai ar orientuoti į tokią siaurą, konkrečia sritį. Lygiai taip pat, jei klausinėju čia, tai nereiškia, kad mes tarpusavyje tokiais dalykais nešnekame ar man neatsako. Viskam savas laikas, juk islamas labai plati tema. Ir ar didelis skirtumas, jei pirma paklausiu čia, o po to jo. Nemanau, kad norėjimas žinoti, suprasti yra skubėjimas. Taip, jei norima linksmybių, kam kvaršint galvą įvairiais klausimais. Bet jei žiūrima į žmogų rimtai, manau verta pradžioje gerai pasidomėti kas jis, iš kur kilęs, ką galvoja, ir kokių santykių galima tikėtis, o tik po to juos pradėti.
O atsakymas į nekuklų klausimą - kadangi ne vaikinas, tai ir sekso nėra.
O tam kad būtų - taip, jis nori santuokos.
Jis nori šeimos. Ar religingas visame kame - dar bandau pažinti, bet religija - jam svarbi. Tačiau man jos neprimeta.
Ir iš kitos pusės, net jei jis ir sakytų, kad vienas ar kitas dalykas nėra svarbu (dabar) ir kad jau nemažai laiko gyvena Europoje, tad gal kai kur pažiūros laisvesnės - su laiku ir amžium prigimtis ir auklėjimas gali išlįsti. Tai dar viena priežasčių, kodėl man įdomu ne tik tai, ką jis, bet ir islamo religija sako, bei kaip vis tik
praktiškai gyvenime būna.
Ir pritariu. Musulmonas vyras gali vesti nemusulmonę, moteriai leidžiama nekeisti tikėjimo. Nors praktiškai gali būti spaudimas tai padaryti. Musulmonė moteris gali tekėti tik už musulmono. Ir musulmonas vyras niekada nekeis religijos. Nebent jis netikintis. Bet ir tai dar kažin.