Įkraunama...
Įkraunama...

Islamas

pupsikele, jus turbut neisiskaitet ka parasiau apie Jezu smile.gif As sakiau Jezus saves nepavadino Dievu ar Viespaciu, o jus kalbate apie apie buvima Dievo sunumi. Jei Jezus butu save vadines Dievu ir Viespaciu, tai kalbos apie trejybe nebutu prasidejusios tik antrame amziuje po kristaus.

o kad toliau isvengciau gincu, nebekomentuosiu krikscionybes smile.gif galu gale ir tema skirta apie islama ir musulmonus smile.gif
Papildyta:
Ankstesniuose postuose dar pamirsau pakomentuoti pasisakymus, kad mazdaug nereikia cia kisti islamo, kad reikia leisti palyginti katalikybe, ir pan. Bet juk tema apie islama, musulmonus, ne apie religijus skirtumus ir panasumus. Mesa valgantys zmones neina i veganu ar vegetaru temas ir nepradeda aiskinti kokie visgi kiausiniai naudingi ir kaip zmogui reikalinga mesa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lidija22 @ 2013 12 22, 17:51)
pupsikele, jus turbut neisiskaitet ka parasiau apie Jezu smile.gif As sakiau Jezus saves nepavadino Dievu ar Viespaciu, o jus kalbate apie apie buvima Dievo sunumi. Jei Jezus butu save vadines Dievu ir Viespaciu, tai kalbos apie trejybe nebutu prasidejusios tik antrame amziuje po kristaus.

o kad toliau isvengciau gincu, nebekomentuosiu krikscionybes  smile.gif  galu gale ir tema skirta apie islama ir musulmonus smile.gif
Papildyta:
Ankstesniuose postuose dar pamirsau pakomentuoti pasisakymus, kad mazdaug nereikia cia kisti islamo, kad reikia leisti palyginti katalikybe, ir pan. Bet juk tema apie islama, musulmonus, ne apie religijus skirtumus ir panasumus. Mesa valgantys zmones neina i veganu ar vegetaru temas ir nepradeda aiskinti kokie visgi kiausiniai naudingi ir kaip zmogui reikalinga mesa ax.gif

kaip kas supranta. Aš nedrįstu sakyti musulmonams kažko tvirtai, kas manymu yra tiesa, tačiau jie galėtų prieštaraut. To paties tikiuosi ir iš jų.

Šioje temoje esu todėl, kad gyvenu su musulmonu.
Įsikišau į pokalbį dėl tos pačios priežasties, kaip ir daugelis. Kadangi pastebėjau daug neatitikimų tarp to, ką kai kurios aršios katalikės kalbėjo apie musulmonus, nors aš žinau, kad tai klaidinga.

ir paprieštaravau tamstai, kadangi man Jėzus yra Dievo sūnus, ir žinau, kad Biblijoj yra pasakyti žodžiai, kuriuos paminėjau anksčiau. aš nesidomėjau, kada prasidėjo kalbos apie trejybę, amnęs nedomina tokie faktai. Bet leiskit man tikėt kuo aš tikiu, kaip ir aš nekvaršinu jums kalbos dėl jūsų tikėjimo.

aš juk nemėtau neatitikimų tarp Biblijos ir Korano sakydama, aks tiesa, o kas ne.

Negi taip sunku suprasti mano mintį?
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 12 21, 19:08)
Ne tai nebuvo kurortas. Erzurumas.
Supratau: vyrai kelia pagundą tik nuo bambos iki kelių, o moterys visu kųnu, išskyrus akimis smile.gif Ar teisingai?
Yra šalių, kur žudo krikščionis...pritariu visiškai, kad žmogiškumo kiekis priklauso ne nuo išpažįstamos religijos.
Papildyta:
Moterys, papasakokit, ar aktuali Jūsų martavimo kultūrose saulėgrįža? Kokie papročiai? Kiek tai susiję su šeimos tradicijomis ir t.t. Ar nusivežėte ir bandote pritaikyti savo krašto papročių fragmentų, kokių pastebėjimų, komentarų sulaukiate? Įdomu, nuoširdžiai.

gyvename UK, vyras grizti i savo sali niekada negalvoja, nes jis jau cia daug metu, jo mastysena pasikeistus, jis pas mane musulmonas tik tiek, kad yra is musulmoniskos salies.
jokios religijos konkreciai nepraktikuojam, ramadanu nesilaiko, Dievas pas mus yra vienas ur tas pats. Tiesa, iskilo tik viena problemele, kokios religijos bus vaikas.kol kas paliksim tai ir kai ji paaugs, leisim spresti paciai, bus matyt, i kuria links, nes aisku, apie religija aiskinsim.
del drabuziu pvz, aisku nesidensiu ir rengiuosi, kiap normalus zmones, bet vyras man neleis ir sioje salyje eiti su miniaku ar iskirpte. ir man ta normalu, jeigu esi istekejus moteris.. wink.gif
rytoj Kucios ir mes jas svesim, kaip mano ir musu dukros svente. ir maniskiui tai irgi svente smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lidija22 @ 2013 12 22, 18:51)

o kad toliau isvengciau gincu, nebekomentuosiu krikscionybes  smile.gif  galu gale ir tema skirta apie islama ir musulmonus smile.gif

Tai maža ką Tu ten parašei ape Jėzų. Tam reikia žinoti tekstą originalo kalba, Senojo testamento yra du šaltiniai:Septuaginta graikų kalba 200m pr Kr. ir Tanachas 70m. po kr. kai žydai kononizavo tekstą o visus šventraščius sukureno. Jei norėsis pasidžiaugti kaip čia pas jus viską kurendavo ir perašinėdavo,tai geriau nereikia nes ta pati istorija ir pas Koraną. Taigi Tanache kuris parašytas hebrajų kalba, kai žydam pasirodo nauja Dievybė jie turėdami pagonišką mentalitetą klausia koks Tavo vardas,nes zinojimas Dievybės vardo suteigdavo ir galią valdyti ją, pvz:
13 „Betgi, – Mozė sakė Dievui, – kai nueisiu pas izraeliečius ir sakysiu jiems: 'Jūsų protėvių Dievas atsiuntė mane pas jus', – ir jie manęs klaus: 'Koks yra jo vardas?' – ką aš jiems pasakysiu?“ 14 [i6]Dievas Mozei tarė: „Aš esu, kuris esu. – Ir jis tęsė. – Tu taip kalbėsi izraeliečiams: 'Aš Esu atsiuntė mane pas jus'“.
cia naudojama hebraiška forma YHWH(Jahve)- kuri reiškia butį ne laike, tai šiuo atvėju yra atsisakymas duoti vardą, Dievo savo nepavaldumo išreiškimas.

Kristaus laikais tetragramatonas YHWH-buvo tik tekstuose, ir vieną kartą metuose perskaitomas balsu šventiko. Skaitant gi Tanachą balsu vietose kur yra tetragramatonas keičiamos kitais dievo "vardais" adonay ell, ellohim ir tt taip uoliai judėjai vygdė trečią dekalogo isakymą-netarsi Dievo vardo be reikalo.
Naujasis testamentas parašytas graikų kalba. Ten kur sutinkama "Aš esu" panaudota klaidinga sintaksine forma ir yra tetragramatonas YHWH.pvz:

Jn 8

24 Dėl to aš jums sakiau,

kad jūs numirsite savo nuodėmėse.

Tikrai! Jeigu jūs netikėsite, kad Aš Esu, –

jūs numirsite savo nuodėmėse“.

Jn 8

58 Jėzus tarė:

„Iš tiesų, iš tiesų sakau jums:

pirmiau, negu gimė Abraomas,

Aš Esu!“

Ir dar daug vietų, zinant šitą, tampa aišku kodėl žydai vis taikėsi Jį užmušti.
Negalima sakyti kad iki kristologinių ginčų krikščionys netikėjo kad Jėzus yra Dievas,nėra tokiu duomenų, kristologiniose ginčuose buvo tik paruošta loginė argumentacinė bazė apginti savo tikėjimą.
------------------------------------------
O dėl diskusijos Tu teisi, mes be šventraščių turime dar ir 2000metų religine patirtį-šventujų raštus, o jie kategoriškai drausdavo kam nors ką nors taip,kaip ta mergaitė pradejusi konfrontaciją,aiškina, na bet ne visi naudojasi,ką jau čia padarysi.

Atsakyti
Ale kokios arsios cia susirinko, kokie zodziai, taip ir toliau thumbup.gif
Atsakyti
laai religingos cia susirinko, ziuriu, kad kai kuriu tikejimas grieztesnis uz islama biggrin.gif
Atsakyti
niekada savęs nelaikau religinga.

bet tam tikrus dalykus galima gerbti ir be aršumo.

bet kokiu atveju niekas nieko nepakeis, kad ir kiek besistengs.

Va, kadangi šiuo metu laiką leidžiu Egipte, vis dažniau pamąstau- tikrasis musulmonas, besilaikantis visų principų, jis neves moters europietės. Tas vyras, kuris vaikšto su barzda, meldžiasi mečetėje penkis kartus dienoje, neklauso jokios muzikos, jo mašinoje skamba tik Koranas- jei diskutuotumėm apie tokius sutuoktinius smile.gif manau, kad visos būtume tapę musulmonėmis jau vien dėl to, kad toks vyras nevestų krikščionės.

O tie, kurie gyvena europoje- dauguma jų ir yra musulmonai tik tame, kad jie gimė musulmonais ir nekeičia religijos. Jie tiesiog neturi tokios galimybės/ pasirinkimo tikėt kažkuo kitu. Bent jau čia, kur aš esu.
Bet nors ir esu iš europos, žmonės čia mane gerbia. Nesvarbu, kad esu iš europos.
Mane nustebino, kad ir toks įvykis kaip, vyro sesuo grįžo iš darbo, ir atnešė man kalėdinę dovaną- jos vadybininkė man nupirko kalėdinę dovaną ir paprašė perduoti. Tos moters aš nesu nei mačiusi, nei su ja kalbėjusi. Bet ji žino, kad dabar man Kalėdos ir norėjo, jog egipte pasijausčiau gerai priimta smile.gif

visų pirma- gyvenimas yra su žmonėmis. O tikėjimas širdyse.
Kaip man vyras sako: jei Dievas norėtų, tu jau seniai būtum musulmonė.

Gal ir tiesa. Svarbiausia, kad Dievas būtų širdyje.
O kuri kiek teisesnė manosi esanti, na ir gerai smile.gif duok Dieve, kad jos laimingos būtų.
Atsakyti
Deja, Lietuvoje zmoniu nuomone visada isliks tokia ''Aj, jos vyras musulmonas...'' - baisu ohmy.gif nes zmones is tiesu artimai nepazista musulmonu nei ju religijos ar gyvenimo budo, tik dauguma yra prisiskaite visokiu straipsniu, aisku, akd negeru, geru istoriju televizijos nerodo irgi smile.gif
O kituose krastuosa, tiesa, jie musulmona, nes gime ir nekeicia tikejimo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2013 12 28, 17:00)
Deja, Lietuvoje zmoniu nuomone visada isliks tokia ''Aj, jos vyras musulmonas...'' - baisu ohmy.gif nes zmones  is tiesu artimai nepazista musulmonu nei ju religijos ar gyvenimo budo, tik dauguma yra prisiskaite visokiu straipsniu, aisku, akd negeru, geru istoriju televizijos nerodo irgi smile.gif
O kituose krastuosa, tiesa, jie musulmona, nes gime ir nekeicia tikejimo drinks_cheers.gif

Daugumos lietuvių (ypač vyresnio amžiaus) visos žinios apie Islamą yra trauktos iš delfio ir alfos.lt biggrin.gif Bet žmonių tamsumas tai jau jų bėda, o ne religijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2013 12 28, 16:40)
Daugumos lietuvių (ypač vyresnio amžiaus) visos žinios apie Islamą yra trauktos iš delfio ir alfos.lt  biggrin.gif Bet žmonių tamsumas tai jau jų bėda, o ne religijos 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2013 12 28, 17:40)
Daugumos lietuvių (ypač vyresnio amžiaus) visos žinios apie Islamą yra trauktos iš delfio ir alfos.lt  biggrin.gif Bet žmonių tamsumas tai jau jų bėda, o ne religijos 4u.gif

vyresne karta ne visi turi kompus ir ne visi moka jais naudotis. Bet uztat beveik visi turi TV.
Atsakyti
bet vyras man neleis ir sioje salyje eiti su miniaku ar iskirpte. ir man ta normalu, jeigu esi istekejus moteris..

Normalu, kad suaugusiam zmogui kitas kazka leidzia/neleidzia? g.gif
Atsakyti