Įkraunama...
Įkraunama...

Islamas

QUOTE(Sunute @ 2013 12 21, 20:53)
Man įdomus toks dalykas: ar islamą išpažįstantys vyrai turi prisidengti ten, kur juos geidulingai gali nužiūrėti moterys.( Aš nužiūrinėju man patikusius vyrus) blush2.gif  blush2.gif .
Kiek suprantu tik moterys nuo vyrų prisidengia...
Vyrams normalu nužiūrinėti moteris, o moterims vyrus?.

Dar viena liūdna bendravimo patirtis: sovietmečio paskutiniai metai. Azerbaidžanas. Vienos Baku aukštosios bendrabutis (buvo bendras, kaip dabar įvardintų smile.gif projektas). Sauni mergina, man atsisveikinant palinkejus siekti tikslų mūsų bendroje sferoje, apsiverkė : "aš jau parduota ir ištekinta...atsivytų bet kur...niekur pasaulyje  man gyvenimo nebebūtų", Mūsų susirašinėjimas nutrūko po jos paskutinio laiško, kuriame buvo vienas žodis: išteku. Nerandu jos šiuolaikiniuose interneto plotuose. Ieškojau asmeniškai per kolegą iš ten. Jokių žinių, tik įrašai apie kažkada buvusias studijas ir jų baigimą. Turtinga šalis, geros duomenų bazės smile.gif

kiek su vyru kazkada diskutavom tai ir vyrai turi rengtis santuriai. O ne moteris su hidzabu,o vyras maikute ir sortai..

Cia tai liudna, bet cia ne religija,cia jau to krasto paprociai.
Mano dukterecia istekejo Libane pati rinkosi jaunikaiti, nelabai kai kam jis patiko,kad neturtingas, bet tai buvo jos sprendimas. Kaip ir vyro sesuo kai tekejo, nelabai tevai norejo, bet dukters norui nepriestaravo.
Atsakyti
o šiaip pagal temą- tai aš jaučiuosi laiminga su savo vyru.

jei nori kas nors išgirsti blogų istorijų, jų visuomet atsiras. Tokių istorijų pilna žiniasklaida, bet tos istorijos NE VIEN apie santuokas su musulmonais blush2.gif skyrybos vyksta tarp visokio plauko žmonių

Mano vyro giminėj nėra nei vieno vyro, turinčio daugiau nei vieną žmoną.
Ir niekas net nepritartų, jei jis sugalvotų vesti dar vieną, ar kad ir tris. Tai nėra priimtina jam ir jo giminei.

Apie tai aptarėme prieš vestuves.
Aptarėme ir mano tikėjimo klausimą. Jis prieštarautų, jei aš priimčiau islamą tik dėl to, kad jis yra musulmonas.

Beje, jis turi daug draugų Egipte krikščionių. Ir puikiai vyksta bendravimas. Ir labai keista, kodėl čia jau baisus dalyks, kad musulmonas. pirmiausia reiktų gilintis koks yra žmogus, o tik paskui jau matyti faktą- koks tikėjimas.

Juk kai mes susipažįstam su žmogum, neklausiam iš kart- KUO TIKI?
bet va, kai išgirsta, kad vyras iš Egipto- MUSULMONAS?

Džiauktis reikia, kad moteris myli, yra mylima, iš meilės gimė vaikas, jie gyvena laimingi!!!!

o ne tąsyt nervus- kodėl tu su musulmonu???? kaip tu drįsti ir pan....

aš su žmogum- jis pasirinko mane, aš jį. Ir man gera gyvent su juo
Atsakyti
Mano vyras is Uzbekistano. Jo vyrai patys renkasi sau zmonas, taciau daznai tos zmonos yra persamos kokiu tevu arba giminaiciu. ir jie ten gal nesituokia is dideles meiles, bet nugyvena graziai visa gyvenima.
pas juos yra toks paprotys, kad jeigu jaunikis ateina pirstis nusiziurejusi mergina, sprendzia vyriausias sunus, jeigu jis pasakys ''taip'', tada sese bus istekinta. nors paprotys yra, taciau juo piktybiskai nesinaudojama, jeigu sese tarkim nepatinka jaunikis.
beje, moterys ten nesidengia, nebent tik senu laiku moterys kokia skarele uzsirisa.
taigi apie visus musulmonus vienodai negalima kalbeti, kaip ir apie musulmonus is tos pacios salies. paziurekim i ta pacia turkija, kaimai gal dar ir tiki, o jau miestai tapo labai kosmopolitiski ir nepasakytum, kad papuolei i musulmonu krasta.

Papildyta:
QUOTE(pupsikele @ 2013 12 21, 18:18)
o šiaip pagal temą- tai aš jaučiuosi laiminga su savo vyru.
Juk kai mes susipažįstam su žmogum, neklausiam iš kart- KUO TIKI?
bet va, kai išgirsta, kad vyras iš Egipto- MUSULMONAS?

Džiauktis reikia, kad moteris myli, yra mylima, iš meilės gimė vaikas, jie gyvena laimingi!!!!

o ne tąsyt nervus- kodėl tu su musulmonu???? kaip tu drįsti ir pan....

aš su žmogum- jis pasirinko mane, aš jį. Ir man gera gyvent su juo

tie kurie klausia, manau, yra siauro mastymo, daugiau savo kaimo nieko nemate.
reikia pirma ziureti, koks zmogus. drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Saulėteke, nu ką jūs šnekate... toks vaizdas, kad visos jūsų "žinios" apie islamą yra trauktos iš delfio. Ar esate aplankiusi daug musulmoniškų šalių, ten gyvenusi? Ar esate studijavusi islamą išsamiai? ar turite daug draugų, pažįstamų musulmonų? Žmogus gyvena nykštukinėj valstybėj, kur net 3 milijonų gyventojų nėra ir mėtosi kategoriškais teiginiais apie didžiulį islamo pasaulį. Kiek tautų, kiek kultūrų, kiek žmonių - o jūs viską maunate ant vieno kurpalio. Sorry, jūsų žinios yra iškraipytos iki negalėjimo.
Minėjote, kad "oi kaip gerai, kad krikščionybėje egzistuoja hierarchija". Va tuoj Kalėdos bus, rodys mišias iš katedros, tai pamatysit, kaip visi politikai, seimūnai bus įsitaisę pirmose eilėse. O ką jie "labiau žmonės" nei kiti? Kaip sakoma "lygesni tarp lygių". Islame nieko panašaus nėra... niekas pagal socialinę ar turtinę padėtį žmonių nerūšiuoja.
Atsakyti
QUOTE(pupsikele @ 2013 12 21, 19:04)
yra nurodyta musulmonams, kad jie turi prisidengti nuo bambos iki kelių.

Nelyginkite patirties islamiškos šalies kurorte wink.gif ten vargu ar rasite nuoširdžiai tikinčių jaunuolių. O galbūt jūs nuėjote į kavinę, kurioje priprasta rinktis vyrams. Mat tokių yra daug. Tuomet, be abejo, į jus žiūrės labai keistai. Kad ir filme "Cairo Time" galima matyti sceną, kaip filmo herojė įėjusi į vyrų kavinę keistai jaučiasi.

Faktas yra vienas: ant šio svieto visko vyksta. Labai liūdna ir gaila.
Bet tokių pvz netaikykite vien dėl to, kad tai musulmoniška šalis......

apie moters pardavimą galim prisiskaityti ir kitose šalyse, kur nėra islamo.....
Yra juk ir tokių šalių, kur žmogus vien dėl to, kad yra musulmonas, jį žudo. ir žudynės vyksta masiškai...... Tai irgi kraupu, bet va kažkodėl apie tai niekas nekalba......

Ne tai nebuvo kurortas. Erzurumas.
Supratau: vyrai kelia pagundą tik nuo bambos iki kelių, o moterys visu kųnu, išskyrus akimis smile.gif Ar teisingai?
Yra šalių, kur žudo krikščionis...pritariu visiškai, kad žmogiškumo kiekis priklauso ne nuo išpažįstamos religijos.
Papildyta:
Moterys, papasakokit, ar aktuali Jūsų martavimo kultūrose saulėgrįža? Kokie papročiai? Kiek tai susiję su šeimos tradicijomis ir t.t. Ar nusivežėte ir bandote pritaikyti savo krašto papročių fragmentų, kokių pastebėjimų, komentarų sulaukiate? Įdomu, nuoširdžiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 21 gruodžio 2013 - 20:10
QUOTE(Sunute @ 2013 12 21, 20:08)
Ne tai nebuvo kurortas. Erzurumas.
Supratau: vyrai kelia pagundą tik nuo bambos iki kelių, o moterys visu kųnu, išskyrus akimis smile.gif Ar teisingai?
Yra šalių, kur žudo krikščionis...pritariu visiškai, kad žmogiškumo kiekis priklauso ne nuo išpažįstamos religijos.
Papildyta:
Moterys, papasakokit, ar aktuali Jūsų martavimo kultūrose saulėgrįža? Kokie papročiai? Kiek tai susiję su šeimos tradicijomis ir t.t. Ar nusivežėte ir bandote pritaikyti savo krašto papročių fragmentų, kokių pastebėjimų, komentarų sulaukiate? Įdomu, nuoširdžiai.

o aš maniau, kad buvo wink.gif

hmmm wink.gif pasakiau faktą, kurį žinau wink.gif
žinau ir tai, kad pvz., nuogais užpakaliais kai kurie musulmonai vyrai nevaikščios persirengimo kambariuose, nors bus tik vyrai tarp vyrų. Ir jiems keista, kaip va mūsų tautiečiai taip nesikuklina wink.gif

kas mums, vakariečiams, atrodo natūralu, suprantama, nieko smerktino- kažkam keista.

nurenkim vyrą ir moterį nuogai. Pastatykim gatvėje. Jei stovės vyras nuogas, kiek moterų jo norės? O jei moteris stovės nuoga?
Kuris susilauks daugiau seksualinio dėmesio?
Manau, kad moteris. Nekritikuojant, pabandykite įžvegti prasmę tame.

Moteris yra sukurta gražesnė, seksualesnė. Taip jau sukurta Dievo. Ir jos grožis turi būti skirtas tik vienam vyrui.
Moteris, kuri geria save, nerodys savo kūno bet kam. Taip yra ne tik religijose. Taip yra visuomenėse. Juk ir mokyklose mergaičių prašoma rengtis padoriai.
Tad ir moterys musulmonės rengiasi padoriai- jų nuomone, tai yra pagarba visam kūnui.

Aš nemoku išsakyti, kaip grožiuosi moterimis, kurias matau apdengusias plaukus, ir kažkada pamatau be apdangalų. Tą grožį mato tik jų vyras. Tik jam tai skirta.

man tai yra labai malonu.
Apie veido dengimą aš nekalbu. Yra kaip yra wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 12 21, 20:08)
Ar nusivežėte ir bandote pritaikyti savo krašto papročių fragmentų, kokių pastebėjimų, komentarų sulaukiate? Įdomu, nuoširdžiai.

Musu seima nepraktikuoja jokios religijos, tai net nezinau, kokius paprocius kazkur skleisti g.gif , kadangi gyvenu kaip man atrodo, kad gerai (pagal savus isitikinimus mirksiukas.gif ). I Irana griztam kaip i antruosius namus (aisku ten mes turim savo namus). Namuose galioja tik mano "istatymai" biggrin.gif .
Daug bendrauju su musulmonu seimomis. Nei vienas zmogus mazdaug per 10 metu nera man primetes, kad as turiu elgtis kitaip, nei as kam primetu savo nuomone. Gatveje turi laikytis tos salies istatymo - negali su mini sijonu staipytis, nes nenoriu turet reikalu su policija.
Giminaiciai ir draugai musu paprocius priima palankiai. Na nezinau ar cia paprociai, bet pvz., kai kitos moterys prie sveciu apsirengusios ir ant galvu kazka devi, as vaikstau trumpom rankovem ir neapdengta galva. Aisku tai priklauso nuo sveciavimosi lygio - su vyru einant i verslo susitikima ar prie kazkokiu visiskai svetimu asmenu minimaliai del aprangos laikausi tos salies istatymo.
I vienus namus mes buvome pirmakart pakviesti i svecius, ir mums atejus visos ten buvusios moterys nusiriso salius ir vaiksciojo su trumpomis rankovemis, nors ten visi buvo musulmonai. As kazkaip net pasimeciau (nesitikejau, kad taip bus mirksiukas.gif ), o jos - "nusirenk, nusirenk" biggrin.gif
Dar - visur, kur buname sveciuose per ramadano men., mums duoda valgyt, nors aplinkiniai laikosi pasninko smile.gif . Bet siaip ju sventes ten svenciame su jais, o Lietuvoj - lietuviskas.
Pratinu prie lietuvisku valgymo tradiciju biggrin.gif - lietuviski patiekalai ir sedejimas ne ant kilimo, o prie stalo biggrin.gif Tik be kiaulienos Irane tenka apsieit, nes ten jos net neimportuoja. mirksiukas.gif

Daug kalbuosi su jais apie ju gyvenima, paprocius, siek tiek religija, kas man nepatinka atvirai pasakau, bet niekam neprimetu savo paziuru, kaip ir jie man. Viskas tik kaip paprasciausi pokalbiai prie arbatos smile.gif .
Nesureiksminu nei ju, nei kazkokiu savu paprociu...

Dar del keliu zmonu, kaip cia buvo daug diskutuota. Tikrai pazystu laaaaabai daug musulmonisku seimu, ypac Irane, kur tarp 3 suaugusiu kartu nezinau nei vienos seimos, kad vyras turetu daugiau kaip 1 zmona. Sake, tik kazkoks ten ju vienas proprosenelis turejo 2, nes viena negalejo vaiku turet, tai gal del to g.gif . Kad skiriasi ir vel paskui veda, tai tokiu yra. Sako, jei nori turet kelias zmonas, reikia but labai turtingam, jie labai akcentuoja materialine gerove.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAH: 22 gruodžio 2013 - 12:00
Sveikos,

pavyzdys apie moteris ir vyrus lietuvoje buvo tik pavyzdys. nereikia uzsikabliuoti ties viena salimis. lietuva paemiau tik tam kad mums visoms ji zinoma. konkreciai lietuvoje vyru sparciai mazeti ima nuo 30m. ir ne visos sugeba ir nori isteketi iki 30. na o 30m vyras, ir net 40m vyras ne toks jau ir senas krienas, bent jau ne man. na o seni krienai irgi gali buti norimi, apvyzdziui 50m moters. jei jinai issiskyre, ar vyras numire, jai visai tinka 60m vyras. bet jau tokiu mazai. nereikia galvoti, kad tik jaunikles tenori isteketi smile.gif

Poligamija nera vien tik pragyvenimui. Vyras neskirtas vien tik seimos maitinimui. na kokia gi santuoka jei isteka moteris tik del to kad vyras gerai uzdirba? Poligamija nera taisykle, poligamija islame isimtis. Musulmonu turinciu daugiau nei viena zmona yra mazuma. O neveda dazniausiai ne todel kad neturi kaip islaikyti daugiau nei vienos, bet todel kad myli savo pirma zmona. Musulmonai irgi gali myleti smile.gif poligamija nera klaida. poligamija duoda galimybe isvengti klaidos.

o del moters pragyvenimo islamiskoje salyje, tai jus gal kalbate apie turtingas salis, pvz arabu emyratus, katara ir pan? tokiu islamisku valstybiu vienetai. imkim geriau tokias musulmoniskas salis kur toli grazu ne viskas auksu spindi. net tose islamiskose valstybese kur zmones palyginti dar padoriai gyvena (marokas, alzyras, libija, egiptas, tunisas, pakistanas) moteriai sunku vienai pragyventi, nes net vyrams sunku susirasti darba. ar zinote kiek ten minimalus atlyginimas? sakysite ir pragyvenimas pigesnis. na taip, maistas pigesnis, benzinas pigesnis, bet ar zinote kokios masinu kainos? kokios nuomu kainos? ar zinote kokios salygos viesojo transporto? as zinau. ir ne tik is savo vyro salies, bet ir savo draugiu vyru saliu. toliau imkim palestina, sirija. taip, ten taip lengva dabar kad visos moterys svajoja ten gyventi. sudanas, somalis - gal ir ten labai gerai? irakas? tokioje turtingoje valstybeje kaip saudo arabija moterims taip pat sunku rasti darbo, nes tai nera iprasta, mazai kas nori moteru darbui. as neisvardinsiu visu valstybiu ir ju padeciu, bet apie tai zinoti uztenka bendro isprusimo.

Ka reiskia pareiskimas - musulmonas fiziskai nesugebes igyvendinti savo sexualinio apetito su 4 zmonom? Is kur taip gerai zinomas musulmonu pajegumas? smile.gif nepamirskim kad ne visoms moterims reikia intymiu santykiu su vyru kiekviena diena.

Nuziurinejimas islame yra nenormalu tiek is vyru, tiek is moteru puses. Tai kad musulmonai vyrai nuziurineja moteris islame laikoma nuodeme. normalu yra tai, kaip musulmonas elgiasi siame video http://www.youtube.c...h?v=YIsCLqlyHIE

vyru minimali prisidengimo zona yra nuo bambos iki keliu. Tai nereiskia kad jie gali gatvemis vaikscioti tik tiek ir prisidenge. tai reiskia kad vyrai net budami tik tarp vyru turi buti sitaip apsirenge. musulmonui vyrui draudziama ziureti i kito vyro slaunis (nekalbu apie extra atvejus, operacijas, daktarus, gydymus ir pan, jiems yra isimtis), jau nekalbant apie intymiaja zona. meldziantis musulmonas privalo uzsidengti ir pecius, net jei yra vienas. musulmono vyro apranga negali buti aptempta, jis turi rengtis kukliai, neprovokuojanciai. nei kelnes, nei kai kuriu musulmonu megstamas ilgas drabuzis kaip suknele negali buti ilgesni nei iki kulksniu.

moteru minimali apranga yra dengtis nuo krutines iki keliu. Tai nereiskia kad jos gali vaikscioti gatvemis tik tiek ir teapsirengusios. tai reiskia kad moterys net budamos tik tarp moteru turi buti sitaip apsirengusios. moterims draudziama ziureti i kitos moters krutine, slaunis, intymiaja vieta. velgi isimtis ligos, gimdymas, oiperacijos ir pan. meldziantis ir bunant ten kur gali musulmone pamatyti kazkoks vyras, ji privalo deveti neaptempiancius drabuzius ir skara. kaip minejau ankstesniame komentare, del veido dengimo yra dvi nuomones.

Savo tikejimo issizadejimas. Kas yra savas tikejimas? tarkim zmogus gime seimoje, kur mociute yra tikinti katalike, vercianti visus anukus eiti i baznycia, nors sie nei supranta ka nei nori eiti. tevai tam pritaria bet patys neina, nesimeldzia, baznycia aplankoma tik per kaledas, velykas ir laidotuves. vaikas seimoje uzauga tikintis vienu Dievu, bet netiki niekuo kas destoma baznycioje. Kokia jo religija? as nzn. as tokio zmogaus nevadinu jokiai religijai priklausanciu, nes jo isitikinimai nera nei is krikscionybes, nei is islamo, nei is judaizmo, nei budizmo ir pan. Ir tokiu nera taip jau mazai.

imamas islame nera sventas. sventuju musulmonai neturi. visi zmones islame yra su nuodememis. imamas dazniausiai turi daugiau islamisku ziniu, nei eiliniai zmones. iamamas dazniausiai buna studijaves tam tikrus islamiskus mokslus. tai nereiskia, kad jie yra sventi, ar kad musulmonai juos laiko sventaisiais (uz sektu ir shiitu poziurius neatsakau).

o kokia tiesa imamas gali atskleisti anksciau ar veliau? kad nera ka ir slepti apie ta islama. yra toks puslapis google, tenais ivedus raktinius zodzius galima rasti norimos informacijos tiek is rimtu psl, tiek is bulvariniu, kur siekiama tik kuo daugiau pritraukti skaitytoju smile.gif dabar jau galima apie islama ir lietuviskai rasti, ne tik angliskai ar rusiskai. tai as jau nelabai ir isivaizduoju ka imamas tiek bus uzslepes, kad iki vedybu ar islamo priemimo nesugebetu zmogus susirasti pats.

Kad religija nesirenkama is patogumo, nes tai yra tiesos ieskojimas, tai visiskai teisingas pastebejimas (dauguma atveju). Tad kodel nepriimtina yra tai, kad kazkas ieskojo tiesos, ir atrado ja islame? Tai kad kazkas rado tiesa katalikybeje, nereiskia, kad visi zmones ja mato lygiai taip pat.

dar apie skaros devejima. islame tai nera vien tik del saugumo, tai nera vien tik del to kad taves nenuziuretu vyrai. tai taip pat yra nuolankumo ir paklusimo zenklas Dievui. Juk vienuoles irgi taip daro mirksiukas.gif kas nuosirdziai tiki katalikybe, tas atlieka jos reikalavimus, ritualus ir pan. taip ir musulmones, kurios nuosirdziai tiki Dievu, jos stengiasi kuo maziau nuodemiu daryti, paklusti Dievui, vykdyti Jo isakymus. O siaip krikscionybeje skara taip pat privaloma deveti. as dabar is naujojo testamento nebepasakysiu kuriame skyriuje rasoma, bet sakoma kad jei moteris nenori prisidengti tai tegu skutasi, o jei nenori skustis tegu uzsidengia. dar ir dabar yra baznyciu (tik ne lietuvoje) kur neileidzia jei nedevima skara. o nebenesioti skaros leidziama todel kad baznycios itaka silpsta, katalikybe prisitaiko prie zmonijos noru, o taip neturetu buti. jei tikima kad viena ar kita religija su knyga siunte Dievas, tada reiktu tiketi ir tuom, kad tos religijos pagal savo norus keisti negalima, ji turi islikti originali, tokia, kokia nuo pat pradziu siunte Dievas, nebent pats Dievas siunte papildymus, kaip Jis tai darydavo per amzius siusdamas vis naujus pranasus ir pasiuntinius, kad primintu zmonijai, kas is tiesu turi buti garbinamas ir kaip.

Kas is tiesu yra Jezus. Katalikai tiki kad jis yra tas pats Dievas, kaip ir Dievas tevas ar sventoji dvasia. Trejybe. Jezu vadina Dievu, Viespaciu. O is kur tai paimta? kas jums taip pasake? Ar Dievas tevas, ar gal pats Jezus? Tokiu teiginiu is Jezaus burnos neisejo. Neisejo nei is jo motinos Marijos. Nei Dievas tevas taip sake. Kas pasake? kalbos prasidejo antrame amziuje po Kristaus. o oficialiai iteisinta buvo ketvirto amziaus pradzioje. Vietoj to, kad butu sekama ka Jezus is tiesu moke, laikui begant prasidejo isvedziojimai ir interpretacijos. Toliau as nesiplesiu, nes visgi tema yra islamas, musulmonai, o ne katalikybe, katalikai. Taip pat paskaitykim merginos sukurusios tema posta. ji neklausia apie krikscionybe. klausia, ar islamas tikrai yra baubas, ar priemete islama, kaip vyrai reaguoja i jusu tikejima, ir pan. tad ir orientuokimes ties tuo, o ne kieno religija teisesne ir tikresne.

Visas, kurios domisi islamu, nesvarbu ar del vyro, ar bendro isprusimo, ar tiesos ieskojimui kvieciu i jau berods mineta sioje temoje lietuviska svetaine ir foruma http://islam-ummah.lt/index.html/ taip pat galite prisijungti i FB grupe islamas:tikroji religija. bet nei vienur, nei kitur nera laukiamos norincios pasidrabstyti purvais ar sumenkinti islamo religija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lidija22 @ 2013 12 22, 12:46)

imamas islame nera sventas. sventuju musulmonai neturi. visi zmones islame yra su nuodememis. imamas dazniausiai turi daugiau islamisku ziniu, nei eiliniai zmones. iamamas dazniausiai buna studijaves tam tikrus islamiskus mokslus. tai nereiskia, kad jie yra sventi, ar kad musulmonai juos laiko sventaisiais (uz sektu ir shiitu poziurius neatsakau).

as tik norejau paklausti, kodel, kaip man atrodo, jus shiitus prilyginat kaip ir sektoms? Islame yra dvi dideles sakos - sunitai ir shiitai. As realybeje pazystu daugiau shiitu negu sunitu, ir nei vieni neatrodo turintys kazkokiu nenormaliu nukrypimu, kaip buna kazkokiose sektose. Kai ka jie skirtingai interpretuoja, bet krikscionybe irgi turi nemazai skirtingu saku.
O kad jie tarpusavy nesutaria, tai cia ta nesantaika daugiau kursto politikieriai, prisidengdami religijos vardu.
Atsakyti
as nezinau kodel jums atrodo, kad siitus laikau sekta. nes jei buciau norejusi pavadinti siitus sekta buciau pasakiusi ''neatsakau uz sektu, pvz siitu, paziuras''. mano akiai pasakymas ''sektos ir siitai'' neparodo kad as siitus priskiriu sektoms. del paziuru siitus paminejau todel, kad as nzn ju paziuru ir interpretavimu apie imamus, tai buvo isankstiniam apsisaugojimui nuo komentaru, jei kas nors pasakytu ''tu neteisi, as tai skaiciau, kad ten ir ten tokie ir tokie daro taip ir taip.'' palyginimui tai butu panasiai kaip pasakyti ''kunigams krikscionybeje vesti moteri draudziama - uz sektu ir protestantu paziuras neatsakau.''

na o siitai ir sunitai gan nemazai skiriasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lidija22: 22 gruodžio 2013 - 16:23

Kas is tiesu yra Jezus. Katalikai tiki kad jis yra tas pats Dievas, kaip ir Dievas tevas ar sventoji dvasia. Trejybe. Jezu vadina Dievu, Viespaciu. O is kur tai paimta? kas jums taip pasake? Ar Dievas tevas, ar gal pats Jezus? Tokiu teiginiu is Jezaus burnos neisejo. Neisejo nei is jo motinos Marijos. Nei Dievas tevas taip sake. Kas pasake? kalbos prasidejo antrame amziuje po Kristaus. o oficialiai iteisinta buvo ketvirto amziaus pradzioje. Vietoj to, kad butu sekama ka Jezus is tiesu moke, laikui begant prasidejo isvedziojimai ir interpretacijos.

nesutinku šiuo atveju.... Kaip musulmonai tiki, kad Koranas yra Dievo žodis, taip krikščionys tiki, kad Biblija yra Dievo žodis.
Tad aš nesutinku, nes Naujajame Testamente yra papasakota, kaip Jėzus save vadina Dievo Sūnumi.

Aš suprantu, kad islame jis įvardijamas kaip pranašas. Bet malonėkite suprasti ir tai, kad dėl šio skirtumo kyla daug nesutarimų.
Kaip jūs tikite islamo tiesa, taip aš tikiu, kad tiesa yra, kas parašyta Biblijoje. Tad būkit maloni wink.gif
Atsakyti

dar apie skaros devejima. islame tai nera vien tik del saugumo, tai nera vien tik del to kad taves nenuziuretu vyrai. tai taip pat yra nuolankumo ir paklusimo zenklas Dievui. Juk vienuoles irgi taip daro  mirksiukas.gif  kas nuosirdziai tiki katalikybe, tas atlieka jos reikalavimus, ritualus ir pan. taip ir musulmones, kurios nuosirdziai tiki Dievu, jos stengiasi kuo maziau nuodemiu daryti, paklusti Dievui, vykdyti Jo isakymus. O siaip krikscionybeje skara taip pat privaloma deveti. as dabar is naujojo testamento nebepasakysiu kuriame skyriuje rasoma, bet sakoma kad jei moteris nenori prisidengti tai tegu skutasi, o jei nenori skustis tegu uzsidengia. dar ir dabar yra baznyciu (tik ne lietuvoje) kur neileidzia jei nedevima skara. o nebenesioti skaros leidziama todel kad baznycios itaka silpsta, katalikybe prisitaiko prie zmonijos noru, o taip neturetu buti. jei tikima kad viena ar kita religija su knyga siunte Dievas, tada reiktu tiketi ir tuom, kad tos religijos pagal savo norus keisti negalima, ji turi islikti originali, tokia, kokia nuo pat pradziu siunte Dievas, nebent pats Dievas siunte papildymus, kaip Jis tai darydavo per amzius siusdamas vis naujus pranasus ir pasiuntinius, kad primintu zmonijai, kas is tiesu turi buti garbinamas ir kaip.

Nelabai turiu laiko gilintis i religines knygas, bet atsiminiau is savo patirties. Pries keleta metu dalyvavau Baltarusijoje vestuvese. Susituoke nemazo miesto cerkveje. I cerkve visos moterys turejo eiti uzsideje ant galvos salikelius ar skareles smile.gif
Papildyta:
QUOTE(lidija22 @ 2013 12 22, 16:22)
as nezinau kodel jums atrodo, kad siitus laikau sekta. nes jei buciau norejusi pavadinti siitus sekta buciau pasakiusi ''neatsakau uz sektu, pvz siitu, paziuras''. mano akiai pasakymas ''sektos ir siitai'' neparodo kad as siitus priskiriu sektoms. del paziuru siitus paminejau todel, kad as nzn ju paziuru ir interpretavimu apie imamus, tai buvo isankstiniam apsisaugojimui nuo komentaru, jei kas nors pasakytu ''tu neteisi, as tai skaiciau, kad ten ir ten tokie ir tokie daro taip ir taip.'' palyginimui tai butu panasiai kaip pasakyti ''kunigams krikscionybeje vesti moteri draudziama - uz sektu ir protestantu paziuras neatsakau.''

na o siitai ir sunitai gan nemazai skiriasi.

sorry, kad man taip pasirode 4u.gif
is tikruju jie laiko imamus niekuo neisskirtiniais zmonemis, kurie irgi gali turet savo seima. Tik kaip supratau, ju atliekamas pareigas jie laiko pagarboje.

as irgi nerasau, ko tiksliai nezinau, rasau daugiau is patirties, nei is literaturos smile.gif
Atsakyti