pries santuoka subrende zmones aptaria kaip bus ju seimose. Je tuokiasi baznycioje,vadinas nusprende auginti vaikus kataliskai.Yra taigi atveju kai ir vyrai pakeicia tikejima.Tik niekas nelenda i TV ar laikrascius kad skelbtis visiems.
Tureti 4 zmonas gali,bet yra daugybe reikalavimu kad tai galetu tureti, taip pat ir pirmos zmonos sutikima, islaikyi vienodai, demesys vienodai....
Nepazistu ir negirdejau ne vieno kas turetu daugiau nei viena zmona. Kaip musulmonai juokias tai reiskia kad ne tik zmona igyji,bet ir uosvienes irgi
Bet uztat labai daug zinau krikscioniu,kurie salia seimos turi romaniuku....
Manau svarbiausia kad zmogus tiki i Dieva. o kokiais ritualais jis ji garbina, jau kiekvieno asmeninis reikalas. Svarbu kad ant sios zemes zmogus butu geras, gerbtu kitus zmones nepriklausomai nuo ju odos,tikejimo ar rases, saktintu taika.
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 21, 14:07)
Ši tema neskirta vien islamo išpažinėjoms ar prijaučiančioms. Temą kūrusioji tiesiog domėjosi islamu ir musulmonais vyrais. Beje, ji dar teigė, kad ši tema bus įdomi ir kitiems.
Taigi apie tai mes ir šnekame. Juo labiau, kad esame krikščioniškas kraštas, taigi ir lyginame kituose kraštuose paplitusias religijas su savąja.
Kodėl taip sunku atsakinėti į klausimus, kai žmogus domisi ir lygina su jam žinomais dalykais?
Jeigu jus pykdo net klausimai, tai rodo, kad musulmonų religija nėra tokia jau taiki.
Papildyta:
Jeigu žmogus, kalbėdamas apie krikščionybę, iškraipo, tai pataisyti būtina.
Papildyta:
Tai natūralu ir, sakyčiau, (bet jums tai gal nepatiks) krikščioniška.
Taigi apie tai mes ir šnekame. Juo labiau, kad esame krikščioniškas kraštas, taigi ir lyginame kituose kraštuose paplitusias religijas su savąja.
Kodėl taip sunku atsakinėti į klausimus, kai žmogus domisi ir lygina su jam žinomais dalykais?
Jeigu jus pykdo net klausimai, tai rodo, kad musulmonų religija nėra tokia jau taiki.
Papildyta:
Jeigu žmogus, kalbėdamas apie krikščionybę, iškraipo, tai pataisyti būtina.
Papildyta:
Tai natūralu ir, sakyčiau, (bet jums tai gal nepatiks) krikščioniška.
visos religijos yra ''taikios'' tik visur visokiu zmoniu pasitaiko, kurie prisidengia religija.
Be jeigu paziurejus is kitos puses, musulmonai turi daugiau morales, negu krikscionys, kur moterys krusasi ir kaire ir i esine, jeigu vyras lochelis, nesugebantis pasakyti zmonai negalima, o vyrai meta savo vaikus, palieka motinoms, net nesugebancioms jas auginti. be to daznai seimos biudzetu rupinasi moteris, nes vyrai nesugeba islaikyti seimos. taigi apie ka kalbame, religija, ar gyvenima?
Papildyta:
QUOTE(Kristina A-A @ 2013 12 21, 16:41)
Manau svarbiausia kad zmogus tiki i Dieva. o kokiais ritualais jis ji garbina, jau kiekvieno asmeninis reikalas. Svarbu kad ant sios zemes zmogus butu geras, gerbtu kitus zmones nepriklausomai nuo ju odos,tikejimo ar rases, saktintu taika.
irgi taip manau ir kad nereiskia kisti kitiems savo tikejimo, kaip teisingiausio. kiekvienas turi teise pasirinkimui, kuo tiketi.
o tuo labiau, kad zmogus smerkiamas nevaiciojimu i baznycia. nevaikstau nei i baznycia, nei i mecete, bet nemanau, kad eisiu del to i pragara
QUOTE(Aylin @ 2013 12 21, 17:48)
nevaikstau nei i baznycia, nei i mecete, bet nemanau, kad eisiu del to i pragara
Ne jūsų sprendimu tai įvyks. Primenu, kad ir krikščionys, ir musulmonai pripažįsta pragarą.
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 21, 16:57)
Ne jūsų sprendimu tai įvyks. Primenu, kad ir krikščionys, ir musulmonai pripažįsta pragarą.
Po manes nors ir tvanas gal is viso isnyksime ir velniop viskas bus, kad ejome i baznycia, tikejome ir pan. tad gal geriau tiesiog gyventi, stengtis cia del zmoniu, o tada gal ir dievo sprendimas bus geras.
man nepatinka pvz vienuoles, uzsidaro venolynuose, dirbti nereikia, tik melstis ir atseit padeti zmonems , visokios organizacija kuria, renka svetimus pinigus... Uzaugink vaikus, uzsidirbk pati, suteik jiems gera gyvenima, aprupink, stenkis gyvenime, stai,kur yra tikros pastangos, o ne meldimasis Duok dieve, - pats pasistenk viska turet.
QUOTE(Kristina A-A @ 2013 12 21, 17:41)
pries santuoka subrende zmones aptaria kaip bus ju seimose.
Tureti 4 zmonas gali,bet yra daugybe reikalavimu kad tai galetu tureti, taip pat ir pirmos zmonos sutikima, islaikyi vienodai, demesys vienodai....
Sakykit, o kodėl tiek daug žmonių skiriasi? Jeigu viskas priklausytų tik nuo susitarimo prieš santuoką, kai dar viskas rožinėmis spalvomis...
Kodėl keturios, o ne trys, šešios ar... bet kiek moterų?
Dėl romaniukų: akmenis reikėtų mėtyti į bet kurios religijos atstovo daržą. Čia jūs sakote būdinga krikščionims? Ai, supratau , kadangi musulmonas, turėdamas keturias moteris iškart, fiziškai nebus pajėgus įgyvendinti savo apetitų.
Bet visgi geriau retkarčiais klystantis ir atgailaujantis žmogus, negu savo klaidas įteisinantis.
Vargu, ar tikėjimas į Dievą yra tik ritualai. Juk išpažįstamos tiesos skiriasi. Tai kaip būti geram, jei tos tiesos priešingos?
Papildyta:
QUOTE(Aylin @ 2013 12 21, 18:09)
pvz vienuoles, uzsidaro venolynuose, dirbti nereikia, tik melstis ir atseit padeti zmonems
Jos ir padeda žmonėms. Jūs nežinote maldos galios... Jos meldžiasi ir už jus.
hierarkija nera gerai. Imamas toks pats zmogus kaip ir as, jis tik studijaves tikejima. Zmones i ji kreipiasi kai kazko nesupranta tikejime. Kai norisi atsakymo. Yra begales laidu arabu kalba kur zmones diskutuoja vienu ar kitu klausimu.
Ka kunigas gali man patarti del vaiku auginimo nieko, jei jis nesusidures su vaiku oziais, vaiku isterijomis.? Ne del to kunigo nustojau lankytis baznycioje. As tikiu i Dieva ir jam spresti kuri geresne tikincioji.
Jus dar neatsaketi i ne mano vienos klausima kiek islamisku saliu aplankete, buvote ar gyvenote?
Ispazintis niekada nepatiko, ne kunigui nuspresti uz kiek maldeliu atbumbetu bus atleista nuodemes, O kai dar kunigas nuodemingesnis uz kitus, tai juo labiau. Islame tikima jei zmogus nuosirdziai gailisi uz nuodemes,Dievas jam atleis. Tik Dievas mato zmogaus sazininguma.
per 10m is musu draugu rato niekas nesiskyre , tad jus turbut labiau kalbate apie laikrasciuose aprasytas skyrybas, o zinote statistika kiek laimingai gyvena?
As ziuriu i zmones is kitos prizmes,man nesvarbu kiek jis keliais apejo baznycia,bet jei jis namuose musa zmona,man jis yra blogas zmogus. Taip pati ir su musulmonais jeigu jie meldziasi 5 kart per diena, bet nesirupina seima eina i kaire, meluoja tevams,jis man irgi blogas zmogus. Man nesvarbu kaip zmones garbina Dieva,jeigu jis sirdyje gero linkitis kitiems as su tokiu zmogum ir draugauju, priimu i savo draugu rata.
Ka kunigas gali man patarti del vaiku auginimo nieko, jei jis nesusidures su vaiku oziais, vaiku isterijomis.? Ne del to kunigo nustojau lankytis baznycioje. As tikiu i Dieva ir jam spresti kuri geresne tikincioji.
Jus dar neatsaketi i ne mano vienos klausima kiek islamisku saliu aplankete, buvote ar gyvenote?
Ispazintis niekada nepatiko, ne kunigui nuspresti uz kiek maldeliu atbumbetu bus atleista nuodemes, O kai dar kunigas nuodemingesnis uz kitus, tai juo labiau. Islame tikima jei zmogus nuosirdziai gailisi uz nuodemes,Dievas jam atleis. Tik Dievas mato zmogaus sazininguma.
per 10m is musu draugu rato niekas nesiskyre , tad jus turbut labiau kalbate apie laikrasciuose aprasytas skyrybas, o zinote statistika kiek laimingai gyvena?
As ziuriu i zmones is kitos prizmes,man nesvarbu kiek jis keliais apejo baznycia,bet jei jis namuose musa zmona,man jis yra blogas zmogus. Taip pati ir su musulmonais jeigu jie meldziasi 5 kart per diena, bet nesirupina seima eina i kaire, meluoja tevams,jis man irgi blogas zmogus. Man nesvarbu kaip zmones garbina Dieva,jeigu jis sirdyje gero linkitis kitiems as su tokiu zmogum ir draugauju, priimu i savo draugu rata.
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 21, 17:19)
Sakykit, o kodėl tiek daug žmonių skiriasi? Jeigu viskas priklausytų tik nuo susitarimo prieš santuoką, kai dar viskas rožinėmis spalvomis...
Dėl romaniukų: akmenis reikėtų mėtyti į bet kurios religijos atstovo daržą. Čia jūs sakote būdinga krikščionims? Ai, supratau , kadangi musulmonas, turėdamas keturias moteris iškart, fiziškai nebus pajėgus įgyvendinti savo apetitų.
ne visi musulmonai, nes mano vyro salyje, nors ji ir musulmoniska, yra draudziama tureti daugiau , negu viena zmoga
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 21, 17:22)
Širdžiai neįsakysi. Bet tikrai nuoširdžiai gaila moterų, kurios išsižada savo tikėjimo dėl nežinojimo. Ir dar gailiau, kad jos pasirenka tokio tikėjimo vyrą, kuris net negali žadėti, kad ji bus vienintelė. Jis visada gali galvoti apie dar apie tris papildomas moteris, ir tai nebus laikoma nuodėme vien dėl įteisintos daugpatystės, santuokos nelygiavertiškumo.
Mane domina toks klausimas: jeigu krikščionė išteka už musulmono ir tuokiasi katalikų bažnyčioje, tai turi pasižadėti, kad vaikus auklės krikščioniškai. O kaip ji gali auklėti krikščioniškai? Juk ji privalo savo vaikams aiškinti, kad tuokiasi vienas vyras tik su viena moterimi. Tai jeigu musulmonas norėtų parsivesti dar vieną žmoną į namus, vadinasi, ji turėtų atsiskirti, nes tai ištvirkavimas. Na, tikrai skaudu dėl tokios moterų padėties.
Mane domina toks klausimas: jeigu krikščionė išteka už musulmono ir tuokiasi katalikų bažnyčioje, tai turi pasižadėti, kad vaikus auklės krikščioniškai. O kaip ji gali auklėti krikščioniškai? Juk ji privalo savo vaikams aiškinti, kad tuokiasi vienas vyras tik su viena moterimi. Tai jeigu musulmonas norėtų parsivesti dar vieną žmoną į namus, vadinasi, ji turėtų atsiskirti, nes tai ištvirkavimas. Na, tikrai skaudu dėl tokios moterų padėties.
vat tai ir neįsakinėkite kitų širdims!
man nuoširdžiai gaila žmonių, kurie tvirtai tiki esą teisūs, nežinodami kaip klysta.
ką jūs kalbat! absurdas!!!! kiek jūs žinot tai yra lašas dideliam vandenyne! kiek jūs vyrų pažįstat, kurie pasižada, būdami musulmonai, kad jų moteris bus viena ir vienintelė!!!! kiek yra šeimų, kurios net nepritartų, jei jų brolis, sūnus norėtų vesti dar vieną žmoną.
Ką jūs šnekat, bobučių pasakos!
pasiūlymą turiu jums: jei taip esate įsitikinusi savo teisybe- eikit skleiskit gerąją žinią tiems, kurie tvirtai ir garsiai pasako "nėra Dievo", o ne bandykit paveikti moteris, kurios jau turi tikėjimą savo širdyje, ir jo nekeis.
O kodėl jūs krikščionė? Todėl, kad gimėte šioje šalyje ir tėvai, seneliai buvo katalikai?
Ir sovietiniais laikais būtumėt taip garsiai kalbėjusi?
absurdas, Moterie, atėjus į tokį forumą, kuriame buvo pasiūlymas pasidalinti savo patirtimi moterims, kurios gyvena su musulmonu, yra jo žmona, draugė, ir pulti jas. Naktis prasta buvo, kad savo pyktį čia reiškiate?
Tik jau nereikia to teisumo...... visuomenė puikiai mato katalikybės pasekmes ir kunigų klaidas. Neveltui žmonės ir atšoka nuo šio tikėjimo. Neveltui ir ieško kito. Tokio, kuriame rastų atsakymus, paguodą skaudžioje realybėje.
ui, kuo aršiau bandote parodyti, kad moterys, priėmusios islamą klysta, tuo labiau jos laikysis islamo ir dėkos Dievui, kad atrado.
neprotinga, labai neprotinga šitaip
beje, o jei krikščionis vyras, susituokęs katalikų bažnyčioje, turi meilužes, nors prieš tai Bažnyčioje prisiekė Dievui, kad mylės savo moterį visą gyvenimą. Tai nėra skaudu?
O neskaudu, kai katalikas kunigas pardavinėja narkotikus vaikams?
Ar kai jo šeimininkutė pastoja nuo jo? irgi neskaudu?
kam kalbėt, kam patylėt
pats popiežius susirūpinęs dėl pedofilijos paplitusios kunigų tarpe apie ką kalbam tada? kokia krikščionybė, kai jos pačios skleidėjai daro tokias šlykštybes
kaip tada vaikus auklėt krikščioniškai, kai kunigai, jų vadinamieji dvasios mokytojai, elgiasi taip, kad vertėtų į cypę juos sodint???? aaaa????
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 21, 18:19)
Vargu, ar tikėjimas į Dievą yra tik ritualai. Juk išpažįstamos tiesos skiriasi. Tai kaip būti geram, jei tos tiesos priešingos?
Papildyta:
taip, išpažįstamos tiesios skiriasi, tai ką čia veikiate, jei skirtumai vistiek išliks?
būtent, malda galinga. Tai gal pasimelskite, kad Dievas suminkštintų jums širdį. Ir atimtų pyktį?
Ant vienos žemės gyvenam, o tiek priešiškumo.
tie patys žmonės esam, pamiršote tai?
nepadarysite pasaulio geresniu puldama tikinčius.
vien atsivertus religija ir ezoterika, kiek zmoniu burtais, visokiu ekstrasensu iesko, va kur tikejimo tiesas turetumet skleisti,o ne ten kur ir taip tikim i Dieva.
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 21, 17:19)
Bet visgi geriau retkarčiais klystantis ir atgailaujantis žmogus, negu savo klaidas įteisinantis.
Papildyta:
Papildyta:
Na jau, uz mane, konkreciai, As irgi galiu pasimelsti, kad visiems butu gerai, deja, zmogui nebus gerai, jeigu jis sedes ir nieko nedarys, o tik melsis.
o kol jos meldziasi, as darau viska pati, kad man ir mano seimai butu gerai.
juk man musu seimos gerove is dangaus nekrenta.
Papildyta:
QUOTE(pupsikele @ 2013 12 21, 17:31)
O kodėl jūs krikščionė? Todėl, kad gimėte šioje šalyje ir tėvai, seneliai buvo katalikai?
Tik jau nereikia to teisumo...... visuomenė puikiai mato katalikybės pasekmes ir kunigų klaidas. Neveltui žmonės ir atšoka nuo šio tikėjimo. Neveltui ir ieško kito. Tokio, kuriame rastų atsakymus, paguodą skaudžioje realybėje.
Man įdomus toks dalykas: ar islamą išpažįstantys vyrai turi prisidengti ten, kur juos geidulingai gali nužiūrėti moterys.( Aš nužiūrinėju man patikusius vyrus) .
Kiek suprantu tik moterys nuo vyrų prisidengia...
Vyrams normalu nužiūrinėti moteris, o moterims vyrus?.
Ar moteris negeidulinga asmenybė turi būti, ar išorinius geidulingumo požymius priimtina demonstruoti tik vyrams, o moterims nedera.
Įvardinu geidulingumu mūsų kultūroje priimtiną flirtą, bet ne įžūlų priekabiavimą.
Tokį teko patirti islamiškoje šalyje. Tiesa, kai pries išvykstant pritrūkę lauktuvių dvi panos vėlai vakare įsiveržėme į restoraną nusipirkti vietinių saldumynų, buvom sutiktos nebe priekabiavimu, bet TOKIA nuostaba , lyg ten susirinkę ratu šokantys vyrai būtų ateivius pamatę.
Dar viena liūdna bendravimo patirtis: sovietmečio paskutiniai metai. Azerbaidžanas. Vienos Baku aukštosios bendrabutis (buvo bendras, kaip dabar įvardintų projektas). Sauni mergina, man atsisveikinant palinkejus siekti tikslų mūsų bendroje sferoje, apsiverkė : "aš jau parduota ir ištekinta...atsivytų bet kur...niekur pasaulyje man gyvenimo nebebūtų", Mūsų susirašinėjimas nutrūko po jos paskutinio laiško, kuriame buvo vienas žodis: išteku. Nerandu jos šiuolaikiniuose interneto plotuose. Ieškojau asmeniškai per kolegą iš ten. Jokių žinių, tik įrašai apie kažkada buvusias studijas ir jų baigimą. Turtinga šalis, geros duomenų bazės
Ar moteris negeidulinga asmenybė turi būti, ar išorinius geidulingumo požymius priimtina demonstruoti tik vyrams, o moterims nedera.
Įvardinu geidulingumu mūsų kultūroje priimtiną flirtą, bet ne įžūlų priekabiavimą.
Tokį teko patirti islamiškoje šalyje. Tiesa, kai pries išvykstant pritrūkę lauktuvių dvi panos vėlai vakare įsiveržėme į restoraną nusipirkti vietinių saldumynų, buvom sutiktos nebe priekabiavimu, bet TOKIA nuostaba , lyg ten susirinkę ratu šokantys vyrai būtų ateivius pamatę.
Dar viena liūdna bendravimo patirtis: sovietmečio paskutiniai metai. Azerbaidžanas. Vienos Baku aukštosios bendrabutis (buvo bendras, kaip dabar įvardintų projektas). Sauni mergina, man atsisveikinant palinkejus siekti tikslų mūsų bendroje sferoje, apsiverkė : "aš jau parduota ir ištekinta...atsivytų bet kur...niekur pasaulyje man gyvenimo nebebūtų", Mūsų susirašinėjimas nutrūko po jos paskutinio laiško, kuriame buvo vienas žodis: išteku. Nerandu jos šiuolaikiniuose interneto plotuose. Ieškojau asmeniškai per kolegą iš ten. Jokių žinių, tik įrašai apie kažkada buvusias studijas ir jų baigimą. Turtinga šalis, geros duomenų bazės
QUOTE(Sunute @ 2013 12 21, 18:53)
Man įdomus toks dalykas: ar islamą išpažįstantys vyrai turi prisidengti ten, kur juos geidulingai gali nužiūrėti moterys.( Aš nužiūrinėju man patikusius vyrus) .
Dar viena liūdna bendravimo patirtis: sovietmečio paskutiniai metai. Azerbaidžanas. Vienos Baku aukštosios bendrabutis (buvo bendras, kaip dabar įvardintų projektas). Sauni mergina, man atsisveikinant palinkejus siekti tikslų mūsų bendroje sferoje, apsiverkė : "aš jau parduoyta ir ištekinta...atsivytų bet kur...niekursaulyje man gyvenimo nebebūtų", Mūsų susirašinėjimas nutrūko po jos paskutinio laiško, kuriame buvo vienas žodis: išteku. Nerandu jos šiuolaikiniuose interneto plotuose.
Dar viena liūdna bendravimo patirtis: sovietmečio paskutiniai metai. Azerbaidžanas. Vienos Baku aukštosios bendrabutis (buvo bendras, kaip dabar įvardintų projektas). Sauni mergina, man atsisveikinant palinkejus siekti tikslų mūsų bendroje sferoje, apsiverkė : "aš jau parduoyta ir ištekinta...atsivytų bet kur...niekursaulyje man gyvenimo nebebūtų", Mūsų susirašinėjimas nutrūko po jos paskutinio laiško, kuriame buvo vienas žodis: išteku. Nerandu jos šiuolaikiniuose interneto plotuose.
yra nurodyta musulmonams, kad jie turi prisidengti nuo bambos iki kelių.
Nelyginkite patirties islamiškos šalies kurorte ten vargu ar rasite nuoširdžiai tikinčių jaunuolių. O galbūt jūs nuėjote į kavinę, kurioje priprasta rinktis vyrams. Mat tokių yra daug. Tuomet, be abejo, į jus žiūrės labai keistai. Kad ir filme "Cairo Time" galima matyti sceną, kaip filmo herojė įėjusi į vyrų kavinę keistai jaučiasi.
Faktas yra vienas: ant šio svieto visko vyksta. Labai liūdna ir gaila.
Bet tokių pvz netaikykite vien dėl to, kad tai musulmoniška šalis......
apie moters pardavimą galim prisiskaityti ir kitose šalyse, kur nėra islamo.....
Yra juk ir tokių šalių, kur žmogus vien dėl to, kad yra musulmonas, jį žudo. ir žudynės vyksta masiškai...... Tai irgi kraupu, bet va kažkodėl apie tai niekas nekalba......