Įkraunama...
Įkraunama...

Islamas

QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 21, 17:07)
Ši tema neskirta vien islamo išpažinėjoms ar prijaučiančioms. Temą kūrusioji tiesiog domėjosi islamu ir musulmonais vyrais. Beje, ji dar teigė, kad ši tema bus įdomi ir kitiems.
Taigi apie tai mes ir šnekame. Juo labiau, kad esame krikščioniškas kraštas, taigi ir lyginame kituose kraštuose paplitusias religijas su savąja.

Kodėl taip sunku atsakinėti į klausimus, kai žmogus domisi ir lygina su jam žinomais dalykais?

Jeigu jus pykdo net klausimai, tai rodo, kad musulmonų religija nėra tokia jau taiki.
Papildyta:

Jeigu žmogus, kalbėdamas apie krikščionybę, iškraipo, tai pataisyti būtina.
Papildyta:
4u.gif
Tai natūralu ir, sakyčiau, (bet jums tai gal nepatiks) krikščioniška.

Jus nesidomite islamu,jus tiesiog iskart teigiate,todel ir siulau pirma paskaityti knygas ir tada diskutuoti. Nes islamas pripazista visus pranasu,jie Jezu laiko pranasu.
Tiesiog noredama pasiskaityti apie budisma ar,jahovus ar kita religija as einu i tam skirta foruma, bet nelendu i kitas temas aiskinti kad va islamas sako teisingiausiai, ir t.t.
Tai ir islamiska jusu ziniai.

Man patinka dometis apie islama, bet as nesiveliu diskutuot apie religijas kuriu neismanau ar nesu tikra.
Atsakyti
QUOTE(Kristina A-A @ 2013 12 21, 15:27)
islamas pripazista visus pranasu,jie Jezu laiko pranasu. 

Man patinka dometis apie islama, bet as nesiveliu diskutuot apie religijas kuriu neismanau ar nesu tikra.

Norėčiau dar kartą priminti, kad ši tema nėra skirta vien musulmonams. Tai tema apie islamą ir musulmonus vyrus. Bet tai nereiškia, kad čia turėtų būti iškraipoma tiesa apie kitas religijas, kai islamą lyginame su jomis.
Musulmonai Jėzų laiko pranašu, bet aš tik patikslinau, kaip yra iš tiesų su Jėzumi. Taigi nerūstaukite taip labai už žinių papildymą. 4u.gif
Atsakyti
As kuo labiau daugiau domiuosi tuo man islamas kaip religija priimtinesi ir suprantamesne.
As pati jau 10m gyvenu su palestinieciu,religija musu seimoje viena islamas. Taciau manes niekas niekada neverte ar nesiule tapti musulmone, kaip tik skatino eiti i baznycia . Jau pries santuoka vyras pasake,kad tai mano ir Dievo reikalas.

Bet kai mazo miestelio baznycios kunigas per velykas liepe iseiti visiems is pamaldu kas gyvena su kitatikiais ar nesusituoke baznycioje...tai nuo to momento pradejau mastyt ar tikrai krikscionybe ta religija kuri man reikalinga.

Atsakyti
QUOTE(Kristina A-A @ 2013 12 21, 15:51)
As kuo labiau daugiau domiuosi tuo man islamas kaip religija priimtinesi ir suprantamesne.

Bet kai mazo miestelio baznycios kunigas per velykas liepe iseiti visiems is pamaldu kas gyvena su kitatikiais ar nesusituoke baznycioje...tai nuo to momento pradejau mastyt ar tikrai krikscionybe ta religija kuri man reikalinga.

Apie tokį kunigą reikėjo pranešti vyskupui. Nes jis nesivadovauja Bažnyčios mokymu. Dėl žmogaus nuodėmės niekas neturi būti išvaromas iš pamaldų. Komunijos, aišku, jis priimti negali, jei nesudaryta santuoka Bažnyčioje (o juk yra galimybių). Bet tai ne pretekstas neleisti žmogui dalyvauti pamaldose.

Bet jei tas pats ištiktų par musulmonų pamaldas, ką tada darytumėte? Visai atsisakytumėte bet kokio tikėjimo?
Šiaip religijas kaitalioti nėra gerai. Nes tikėjimas nėra dėl mūsų patogumo, o dėl tiesos pažinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtekė: 21 gruodžio 2013 - 16:20
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 21, 15:40)
Norėčiau dar kartą priminti, kad ši tema nėra skirta vien musulmonams. Tai tema apie islamą ir musulmonus vyrus. Bet tai nereiškia, kad čia turėtų būti iškraipoma tiesa apie kitas religijas, kai islamą lyginame su jomis.
Musulmonai Jėzų laiko pranašu, bet aš tik patikslinau, kaip yra iš tiesų su Jėzumi. Taigi nerūstaukite taip labai už žinių papildymą.  4u.gif

o kaip yra iš tiesų su Jėzumi?

apie kokį taikumą tamsta kalbate, aki pati tokio visai neatspindite?
besimėtydama aukštomis frazėmis, žodžių žaismu, kalbate ir nieko naudingo nepasakote, apart to, kad juodinate ir skleidžiate neigiamas nuotaikas. Viskas paprasta ir aišku.

ne jūsų pasirinkimas ir ne jūsų gyvenimas, tad kam smerkt, žarstyt tam tikrus atitikmenis toms, kurios pasirinko savo gyvenimą su musulmonu?
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 21, 14:25)
Ta statistika Lietuvoje nelabai tiksli. Nes tarp tekamojo-vedamojo amžiaus vyrų ir moterų yra pusiausvyra - abiejų lyčių yra apylygiai. Bet vyrai anksčiau miršta, todėl formaliai ir susidaro tas netolygumas. O vertinant, kad viena moteris lengviau šiais laikais išgyvena, negu vienas vyras, tai ir dėl to problemos nelabai yra. Taigi būti kažkieno meiluže nereikia, juo labiau įteisinta meiluže (kažkelintąja žmona).
Musulmonų kraštuose suprantama. Ten, kur dažniau kariaujama, proporcijos gal kiek kitokios. Ir dėl to moterų pertekliaus gal ir atsirado ta nepagarba moteriai, nes visada nevertinama tai, ko per daug.
Bet juk dabar ne tie laikai. Ir musulmonų kraštuose moterys gali išgyventi vienos, pačios užsidirbdamos. Ir joms nebūtina parsiduoti vyrui ir būti jo kažkelinta žmona (aišku, gal ir pirmąja, su jo ,,teise'', o paskui ir jos realizacija turėti dar net tris!). Aišku, sunku šiais laikais, kai lytinių santykių turėjimas sureikšminamas tiek, kad žmogus prilyginamas iki instinktų valdomo gyvuliuko. sad.gif

kuriuose kraštuose, tamsta, esate buvusi, gyvenusi,a nalizavusi gyvenimo ypatumus, kad viską taip teigiate?

beje, niekas nepasikeis nuo to, kad puolate, taip, puolate tas, kurios islamą pripažįsta ir nuoširdžiai tiki. Beje, silamas yra greičiausiai plintanti religija šiais laikais. Nepatinka?

o man nepatinka, kad va yra tokių žmonių, kaip tamsta, ir savo tikėjimą, dogmas, požiūrį bruka kiša ten, kur nieks neprašo.

įdomu kokiai religinei bendruomenei pati priklausote? nelabai taikiai nusiteikusi esate, ir kodėl gi? ar skaudu, kad yra lietuvių, priėmusių islamą? ar kad jos ištekėjo už musulmonų?

o kas jums nuo to?

ką gali kalbėt žmogus iš šalies, kuri net nesiekią 3 milijonų, apie kraštus, kur yra nesuskaičiuojama galybė žmonių. Ir tai, islamas paplitęs ne tik minimose šalyse, bet ir Europoje, ir Amerikoje. Ir ką? Ir plis toliau. O va tokia asmenybė, įsitikinusi, kad yra teisi ir niekaip kitaip, mananti, kad diskutuoja, bet anaiptol- bruka savo įsitikimus, apie tai, kas yra fiziškai neįmanoma žinoti. Teigti, ką daro milijonai musulmonų vyrų ar moterų, kaip jie gyvena, ką "perša" ar liepia daryt žmonoms, kas gerbia, o kas negerbia moterų- yra tiesiog kvaila.

va vien dėl tokių asmenybių ir britku darosi
Atsakyti
QUOTE(pupsikele @ 2013 12 21, 16:21)
nieko naudingo nepasakote

O kas jums būtų naudinga?
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 21, 18:15)
Apie tokį kunigą reikėjo pranešti vyskupui. Nes jis nesivadovauja Bažnyčios mokymu. Dėl žmogaus nuodėmės niekas neturi būti išvaromas iš pamaldų. Komunijos, aišku, jis priimti negali, jei nesudaryta santuoka Bažnyčioje (o juk  yra galimybių). Bet tai ne pretekstas neleisti žmogui dalyvauti pamaldose.

Bet jei tas pats ištiktų par musulmonų pamaldas, ką tada darytumėte? Visai atsisakytumėte bet kokio tikėjimo?
Šiaip religijas kaitalioti nėra gerai. Nes tikėjimas nėra dėl mūsų patogumo, o dėl tiesos pažinimo.

todel man ir nepatinka ta hierarchija baznycioje, kunigas-vyskupas ir t.t. jie tokie pat zmones,kad smerku ar man mano nuodemes atleidinetu.

Man priimtiniau islame kai nera ispazinties. Imamas yra zmogus, turintis savo seima, ir daznai supranta ka reiskia naujagimis namuose:)
I mecete visada ejau su vyru ir niekada imamas nera pasakes kad as nelaukiama ar lieptu iseiti.
Atsakyti
QUOTE(pupsikele @ 2013 12 21, 16:38)
ar skaudu, kad yra lietuvių, priėmusių islamą? ar kad jos ištekėjo už musulmonų?

Širdžiai neįsakysi. sad.gif Bet tikrai nuoširdžiai gaila moterų, kurios išsižada savo tikėjimo dėl nežinojimo. Ir dar gailiau, kad jos pasirenka tokio tikėjimo vyrą, kuris net negali žadėti, kad ji bus vienintelė. Jis visada gali galvoti apie dar apie tris papildomas moteris, ir tai nebus laikoma nuodėme vien dėl įteisintos daugpatystės, santuokos nelygiavertiškumo. sad.gif

Mane domina toks klausimas: jeigu krikščionė išteka už musulmono ir tuokiasi katalikų bažnyčioje, tai turi pasižadėti, kad vaikus auklės krikščioniškai. O kaip ji gali auklėti krikščioniškai? Juk ji privalo savo vaikams aiškinti, kad tuokiasi vienas vyras tik su viena moterimi. Tai jeigu musulmonas norėtų parsivesti dar vieną žmoną į namus, vadinasi, ji turėtų atsiskirti, nes tai ištvirkavimas. Na, tikrai skaudu dėl tokios moterų padėties. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristina A-A @ 2013 12 21, 13:33)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif super postas
kuriuose islamiskose salyse este buvusi?
Ir kodel turint savo krikscioniska tema vis bandote cia kaicioti krikscioniskasias tiesas,tema apie islama,kas tai per religija.

Mano vyro seimoje per 3 kartas nerastumet ne vieno kas turejo daugiau nei viena zmona.Vieni seima nesusiluke  vaiku, bet  nugyveno visa amziu kartu,nes mylejo vienas kita.

drinks_cheers.gif man dar karta toks klausimas , jeigu tema apie islama, o cia tik ir skaitome apie krikscionybe ir jos teisinguma g.gif
Sauleteke, dar noreciau paklausti, jus cia is atirties snekat, ar esate buvusi musulmoniskuose krastuose, artimai susipazinusi su religija, bendravusi su musulmonais vyrais, galbut istekejusi is musulmono? is kur ties tiesu..? g.gif
Be to, musulmoniskas krastas kitam musulmoniskam nera lygus, kai vartojate zodi MUSULMONISKUOSE KRASTUOSE ( (yra taip ar anaip), tam paciam karste miesto ir kaimo paprociai nera vienosi, o jus taip drasiai apie visus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristina A-A @ 2013 12 21, 17:14)
todel man ir nepatinka ta hierarchija baznycioje, kunigas-vyskupas ir t.t. jie tokie pat zmones,kad smerku ar  man mano nuodemes atleidinetu.

Man priimtiniau islame kai nera ispazinties. Imamas yra zmogus, turintis savo seima, ir daznai supranta ka reiskia naujagimis namuose:)
I mecete visada ejau su vyru ir niekada imamas nera pasakes kad as nelaukiama ar lieptu iseiti.

Dvasiškiai - ne tokie patys žmonės. Juk neteigiate, kad imamas yra toks pats žmogus kaip ir jūs. Ar imamas be šventimų?
Ką keičia imamo žinojimas, kas yra kūdikis?

Dėl jūsų ėjimo į mečetę tai juk nenuostabu - juk nustojote lankytis savo Bažnyčioje, o pradėjote lankytis pas jį. Jeigu jis būtų tikrai šventas, paaiškintų jums, kad dėl kunigo netinkamo žodžio nereikėtų atsisakyti ir tikėjimo.
Bet ilgainiui ir jis nebevynios visko į vatą, o anksčiau ar vėliau turės jums pasakyti tiesą, kuri jums vėl gali nepatikti (juk tikėjimo tiesų mes esame dvasininkų mokomi), tai kur tada eisite? Negi vėl keisite tikėjimą?

O katalikybėje gerai, kad yra hierarchija. Tam ir reikalingi vyresnieji, kad pataisytų. Nes suklysti gali tiek kunigas, o dar labiau sergantį kūdikį pernakt slaugęs imamas. Bet kai nėra išpažinties, kaip ir nėra kam atsiskaityt suklydus. Juk žmogus save labai pateisint gali. Tai kas nuodėmes padės įsivertinti?
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 21, 16:04)
O kas jums būtų naudinga?

isgirsti nuomone zmogaus, kuris nors siek tiek butu susijes su islamu biggrin.gif
Atsakyti