Įkraunama...
Įkraunama...

Islamas

QUOTE(MAH @ 2013 12 09, 15:22)
ne visur ir ne visos musulmones veida dengia ...... Ir jei kur nors dengia, tai del pasaulietiniu, ne del religiniu priezasciu....

Juk nesugalvoja taip sau. Tuo pačiu Koranu remiasi. Koks čia pasaulietiškumas?
Atsakyti
Siaube, kuo jums tos skaros užkliuvo? Ar gaila, kad jas nešioja? Kažkaip tik vakarietės tame problemą įžvelgia, musulmonės dažniausiai net nemato kame čia bėda Jums manau niekas į smilkinį šautuvo neįstatę neverčia dėvėti tų skarų. Aš žiemą vietoj kepurės kartais storą skarą susisuku ant galvos, man visai gražu ir patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soled: 09 gruodžio 2013 - 15:39
kodel pvz. mecetese Irane moterys butinai turi buti su ta "jusu taip nekenciama cadra", bet be jokio veido dengimo. Tai jei tai butu vadovaujamasi koranu, tai jos taip negaletu melstis. Ir daugelyje musulmonisku saliu veido niekas nedengia, cia daugiau gal Afganistane ar Saudo Arabijoje.

dar sis tas, kas nematet tikrai nuostabiu cadru mirksiukas.gif
musu dauguma isivaizduoja, kad tai tik paprastas juodas medziagos gabalas (tai yra ju kasdienybe ar nenurtinguju apdaras). Bet patikekit, maciau tokiu super pasiutu, kurios atrodo daug seksualiau (nors jos dengia vos ne visa kuna), negu musu devima vakarine suknia su nuoga nugara. smile.gif
Atsakyti
Man bent jau patinka, kad musulmoniškose šalyse į moterį nežiūrima kaip į mėsos gabalą, kaip į prekę, skirtą vyrams akis paganyti, moteris yra asmenybė, kuri turi būti vertinama ne tik už krūtinės dydį. Pažiūrėkit, kas darosi Vakaruose ir Lietuvoj. Kuo labiau išsirengsi prieš visus, kuo vulgaresnė, nuogesnė būsi, kuo didesnį kekšės įvaizdį sukursi - tuo didesnė garbė ir prestižas!
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 09, 15:34)
Juk nesugalvoja taip sau. Tuo pačiu Koranu remiasi. Koks čia pasaulietiškumas?

Norit tikekit, norit ne, bet patys musulmonai ne visi dorai supranta ta savo korana ir daugiau vadovaujasi visuomenes nuostatomis. Jei konkrecioje salyje nusistoveje kazkokie paprociai, jais ir vadovaujamasi.
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 09, 15:17)
Čia tik Dievo skirtingomis kalbomis pavadinimai. Bet yra skirtumų ir kitokių. Pavyzdžiui, vienas vyras ir galimybė jam turėti keturias žmonas. Kaip čia su tuo Koranu?  g.gif

Jus visada maisot tikejima su religija.
Religijos naturalu, kad yra skirtingos. Krikscionybej - 1 zmona, islame - galimybe turet 4. Kaip kas nori, taip tas gyvena. Tik yra skirtumas, kad tos 4 turi buti gerbiamos ir aprupintos materialiai, kitaip nelabai yra galimybe ju turet (bent siais laikais).
O kas is to kad pvz. Lietuvoj turi 1 zmona ir 3 meiluzes. Tai manot geriau? Nebent jei nezinai, tai sirdies neskauda mirksiukas.gif
Cia yra pasaulietiniai dalykai... Kodel kataliku kunigai turi laikytis celibato, o pravoslavu ar kt. - ne???? Juk ta pati krikscionybe....
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2013 12 09, 15:45)
Man bent jau patinka, kad musulmoniškose šalyse į moterį nežiūrima kaip į mėsos gabalą, kaip į prekę, skirtą vyrams akis paganyti, moteris yra asmenybė, kuri turi būti vertinama ne tik už krūtinės dydį.

tai jusu nuomone. O mano nuomone i musulmone aplamai neziurima. Ir tikrai ne kaip i asmenybe. Ji silpnesne ir kvailesne butybe pas juos, kuri viena, esant reikalui, net teisme (anot korano) negaletu nieko paliudyt. Na, tai ar ne kvailesne laikoma?
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2013 12 09, 15:45)
Man bent jau patinka, kad musulmoniškose šalyse į moterį nežiūrima kaip į mėsos gabalą, kaip į prekę, skirtą vyrams akis paganyti, moteris yra asmenybė, kuri turi būti vertinama ne tik už krūtinės dydį. Pažiūrėkit, kas darosi Vakaruose ir Lietuvoj. Kuo labiau išsirengsi prieš visus, kuo vulgaresnė, nuogesnė būsi, kuo didesnį kekšės įvaizdį sukursi - tuo didesnė garbė ir prestižas!

Čia jūs lyginate teisingą musulmoną ir pasileidusį vakarietį. Reikėtų lyginti lygiavertiškai: teisingas musulmonas ir teisingas krikščionis.
Papildyta:
QUOTE(MAH @ 2013 12 09, 15:14)
mano vyriausioji dukra draugauja su vaikinu is praktikuojancios katalikiskos seimos. Nezinau, kaip susiklostys ju santykiai veliau, bet kol kas lyg ir normalus. Tik vienakart dukra sake, kad draugo mama vis kalbina mane i baznycia sekmadieni, bet jei as nenoriu, tai kodel man prievarta eit? Niekada nesakiau vaikams, kad religija, tai kazkoks blogis ar nesamone, bet jie patys sprendzia (jai bus 20 m.).

Jeigu jau dabar sunku pakęsti draugo tikėjimą, geriau artimesnių santykių nekurti ir į gylį nebristi. Nes ateityje, apsilpus aistrai, išlįs visi nepakantumai į viršų, ir bendro gyvenimo nebus.
Papildyta:
QUOTE(MAH @ 2013 12 09, 15:14)
O tai jus isivaizduojat, kad dievas yra konkretus, ne abstraktus?  mirksiukas.gif  tai tada turetum isivaizduoti dieva kaip konkretu asmeni (koki seneli su ilga barzda) ????  mirksiukas.gif

Krikščionybėje Dievas yra asmuo. Su juo bendraujama. Kaip įsivaizduojate Jėzų, taip įsivaizduokite Dievą. Pradžiai pakaks.
Papildyta:
QUOTE(MAH @ 2013 12 09, 16:01)
Krikscionybej - 1 zmona, islame - galimybe turet 4. Kaip kas nori, taip tas gyvena.

O kiek buvo sukurta Ievų Adomui? Gal keturios?

Čia einama prieš prigimtį.
Papildyta:
QUOTE(MAH @ 2013 12 09, 15:41)
Bet patikekit, maciau tokiu super pasiutu, kurios atrodo daug seksualiau

Ir kam tas čadrų seksualumas taikomas? Juk ne dėl savo vyro čadros dėvimos, o kad negundytum svetimo. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(MAH @ 2013 12 09, 16:01)
Kodel kataliku kunigai turi laikytis celibato, o pravoslavu ar kt. - ne???? Juk ta pati krikscionybe....

Tai skirtingos krikščionybės atšakos. Celibatas juk ne ,,kožnam pabažnam''. Katalikai aukščiau kartelę dvasingumui iškėlę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtekė: 09 gruodžio 2013 - 22:02
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 09, 21:56)

Jeigu jau dabar sunku pakęsti draugo tikėjimą, geriau artimesnių santykių nekurti ir į gylį nebristi. Nes ateityje, apsilpus aistrai, išlįs visi nepakantumai į viršų, ir bendro gyvenimo nebus.
Papildyta:

Krikščionybėje Dievas yra asmuo. Su juo bendraujama. Kaip įsivaizduojate Jėzų, taip įsivaizduokite Dievą. Pradžiai pakaks.
Papildyta:

O kiek buvo sukurta Ievų Adomui? Gal keturios?

Čia einama prieš prigimtį.
Papildyta:

Ir kam tas čadrų seksualumas taikomas? Juk ne dėl savo vyro čadros dėvimos, o kad negundytum svetimo.  mirksiukas.gif
Papildyta:

Tai skirtingos krikščionybės atšakos. Celibatas juk ne ,,kožnam pabažnam''. Katalikai aukščiau kartelę dvasingumui iškėlę.

1.Tam jos draugui tas tikejimas kaip suprantu yra giliai dzin. Jis nekaltas, kad jo mama kitokios nuomones. Kas kur ka kurs ar ne, ne forumieciu reikalas. mirksiukas.gif Cia parasiau kaip pavyzdi, kad gali sutarti ir skirtingai mastantys zmones (mano dukra su draugo mama). Turejau galvoje ne jos santykius su draugu.

2. As Jezu galiu isivaizduoti tik kaip zmogu, o ne dieva. Ir apskritai nereikia man jo niekaip isivaizduoti, nes tokiais dalykais netikiu. Dievas man ne asmuo kaip zmogus.

3. Is kur jus tikra, kad tikrai taip buvo su tuo Adomu ir Ieva? O gal cia viskas kuryba? Gal buvo 1 Adomas ir 4 Ievos ar atvirksciai ???? lotuliukas.gif
Kas rimtai tikit, neisizeiskit, bet man tas prievartinis bet kokios religijos kisimas juoka sukelia.

4. Istekejusi gal devi del to, kad svetimo negundytu, o netekejusios gal mano kitaip mirksiukas.gif O jos labai megsta apsneketi ir pasipuikuoti viena pries kita - visos moterys, kad ir bet kokiose salygose begyvendamos, masto panasiai...

5. Tokia auksta dvasingumo "kartele", kad niekaip "nuleist" negali - kai kurie iskrypeliais patampa. doh.gif

Ir kam as cia isitraukiau i sitas diskusijas..... Baigiu sita komedija. Labanaktuks bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 12 09, 20:18)
tai jusu nuomone. O mano nuomone i musulmone aplamai neziurima. Ir tikrai ne kaip i asmenybe. Ji silpnesne ir kvailesne butybe pas juos, kuri viena, esant reikalui, net teisme (anot korano) negaletu nieko paliudyt. Na, tai ar ne kvailesne laikoma?

Islamiskose salyse dar gajus vyro ir moters nelygiavertiskumas, labai letai, bet po truputi kai kur keiciasi istatymai ir moteru naudai.
Siaip moterys daug kur uzima nezemus postus, didesnis proc. negu vyru baigia aukstuosius mokslus, bet kas liecia islamo istatymine baze, tai su jumis sutinku drinks_cheers.gif
Teismai mano nuomone panasus i viduramziu g.gif Tik vienas pliusas - mazesnis zudiku procentas, nes yra mirties ir kt. ziaurios bausmes, tai gal ne kiekvienas lengva ranka atima gyvybe kitam.

Kazkada ir krikscioniskame pasaulyje moteris buvo laikoma prastesne ar kvailesne. Cia jauciama daug didesne pazanga, nes istoriskai krikscionybe daug senesne uz islama.
Atsakyti
Katalikai "aukščiau iškėlę dvasingumo kartelę" biggrin.gif Kurgi ne... visi žino, kokios celibato šaknys. Jis buvo išgalvotas vien tam, kad apsaugoti turtus. Niekas nenorėjo, kad turtingi dvasininkai savo turtus paliktų vaikams, anūkams, todėl buvo sugalvota, jog reikia uždrausti jiems tuoktis ir turėti palikuonių. Šitą dalyką dar mokykloj per istorijos pamokas pasakodavo, dvasingumas čia išvis ne prie ko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2013 12 10, 00:33)
Islamiskose salyse dar gajus vyro ir moters nelygiavertiskumas, labai letai, bet po truputi kai kur keiciasi istatymai ir moteru naudai.
Siaip moterys daug kur uzima nezemus postus, didesnis proc. negu vyru baigia aukstuosius mokslus, bet kas liecia islamo istatymine baze, tai su jumis sutinku  drinks_cheers.gif

be teismu man dar uzkliuva santuoka. Gerai, jei tevui rupi dukros jausmai, bet jei ne, tai tai niekam jos nuomone nerupi. Islame galima tuokti 2 zmones netgi nuotakai nedalyvaujant blink.gif na, tipo atstovas turi but, uz ja TAIP pasakyt biggrin.gif va ir vel parodoma, kad ji kvailesne butybe.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 12 10, 21:17)
be teismu man dar uzkliuva santuoka. Gerai, jei tevui rupi dukros jausmai, bet jei ne, tai tai niekam jos nuomone nerupi. Islame galima tuokti 2 zmones netgi nuotakai nedalyvaujant  blink.gif na, tipo atstovas turi but, uz ja TAIP pasakyt  biggrin.gif va ir vel parodoma, kad ji kvailesne butybe.

Cia gal taip labiau anksciau buvo praktikuojama ar gal tokie paprociai dar kur kaimuose islike.
Siaip, kiek stebejau jaunus zmones, ju tarpusavio santykius, santuokas, jiems galima susizadeti, po to jie gali draugauti kaip pora ir nuspresti per ta laika tuoktis ar ne. Buna, kad ir tevai per kokius pazystamus supazindina, bet kad priverstinai viskas vyktu, nepasitaike. Net issiskyre dabar nemazai moteru savarankiskesnes, pacios dirba ir pragyvena.
Bet manau ne visur taip, konservatyviau gyvenantys po senovei laikosi tu nesamoniu.
Atsakyti