Įkraunama...
Įkraunama...

Islamas

QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 07, 22:53)
Jei jaučiate tokį sunkumą dėl katalikybės, kunigų, tai tik dėl sužeidimų. O kas dėl kitų tradicijų ir kultūrų, tai jau pakankamai esu tuo domėjusis, net itin daug, gal galėčiau matyti, kas ir kaip.

„Įeikite pro ankštus vartus, nes erdvūs vartai ir platus kelias į pražūtį, ir daug juo einančių. (Mt, 7, 13)

Va va, ieikite, o ne kitus grūskite pro ankštus vartus, Sauleteke nekankink žmonių))
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2013 12 07, 23:28)
Va va, ieikite

Kvietimas ,,Įeikite'' skirtas visiems. 4u.gif
Atsakyti
laba visoms pliurpiancioms, biggrin.gif

QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 07, 16:53)
Plaukus dengti, kad jie mažiau taršytųsi, gal ir natūralu. Bet buvo kalbama apie veido (ne galvos) dengimą. Negi ir tai natūralu?

Dabar daug kas ko nedaro. Nes daugelio tikėjimas pasilpęs.

is sio jusu pasakymo apie veido dengima, matyti, kad jus tikrai mazai domejotes sia religija ir tradicijomis. Jei kazko nezinote, tai bent to nerasykit.
Kaip anksciau rasiau, veido dengimas yra zmoniu (visuomenes) ismislas, mano nuomone - tai nesamone. Islamas teigia - reikia tinkamai moterims dengti kuna - rankas, kojas, galva (plaukus).Taip rasoma vadovaujantis, kad bus zmones dorovingesni, del pacios moters doroves apsaugos. Bet aisku siais laikais daznai gaunasi atvirksciai. Kai kurie musulmonai vyrai vaziuoja i ne islamo salis, iesko neipareigojanciu santykiu ir kunu nuogumo.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 07, 17:14)
O kodėl vaikas turėtų jūsų klausytis? Savo mamos tai jūs nesiklausėt. Juk jūs ne Dievas. Jūsų bausmės toliau rankos nesiekia. smile.gif

Nes pasekmes ne iš karto ir ne taip lengvai galima pamatyt.

Papildyta:

Papildyta:

Atrodo, kad visos pagrindinės religijos kalba apie gyvenimą po mirties. Taigi, ir apie tai, kaip tinkamai nugyventi, kad tas pomirtinis gyvenimas mums būtų toks, kokio norėtume.

Tai kokia jus butumet mama, jei jusu nepilnametis vaikas neklausytu???? Nesigilinkit i mano gyvenima taip - savo mamos nuomones as nesiklausiau mazdaug nuo 18-19 metu, o ne budama vaikas... Su vaiku tokiomis temomis reikia kalbetis, o ne bausmemis versti paklusti.
Aisku as ne dievas, bet ir ne bausmiu vykdytojas, o mama, ir mano vaikai turi zinot mano poziuri. Vyresniesiems issakiusi savo pozicija, bet jie zino, kad turi tikejimo klausimu pasirinkimo laisve. Pvz. jei vaikas pasakytu, kad nori eiti i baznycia ar kazkaip kitaip (protingai) isreiksti tikejima, as tikrai nedrausciau.

Elgesio pasekmiu nevisa galima pamatyt is kart, bet tai imanoma irodyt, kad tai vyks ir veliau....., o kaip jus irodytumet vadovaujantis religija - ten gi nera nieko apciuopiamo vaiko supratimu. Ne kiekvienas vaikas susigaudo teologijoje ar filosofinese prasmese. O paprastu pagasdinimu dievo bausmemis ar pragaru (kaip vaikus gasdindavo mociutes pries 100 metu), siuolaikiniu vaiku nelabai itikinsi.

Kiekvienam moraliai isprususiam zmogui aisku, kaip reikia nugyventi gyvenima. Ne tik stengtis del pomirtinio gyvenimo, bet, kad artimieji ar aplinkiniai atsimintu is gerosios puses. Manau ir paciam iseinanciam is gyvenimo lengviau su tuo susitaikyti, kai jautiesi pragyvenus prasmingai.
Tokiu pomirtiniu gyvenimu, kuris aprasomas religinese knygose, as netikiu.

Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 07, 21:53)
Jei jaučiate tokį sunkumą dėl katalikybės, kunigų, tai tik dėl sužeidimų. O kas dėl kitų tradicijų ir kultūrų, tai jau pakankamai esu tuo domėjusis, net itin daug, gal galėčiau matyti, kas ir kaip.

„Įeikite pro ankštus vartus, nes erdvūs vartai ir platus kelias į pražūtį, ir daug juo einančių. (Mt, 7, 13)

man tai irgi keista, kodel jus taip priverstinai brukate kitiems savo nuomone del religijos???

visos tos religiniu knygu citatos gal ne visiems daro ispudi? jus to nepagalvojat?
juk jas parase tokie pat zmones, kaip ir mes.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 05, 22:55)
Vilnius (ar Palanga, nelygu kur gyvenate) yra tik vienas. Bet galima į jį nuvykti tiesiai autostrada arba per Panevėžį, Marijampolę. Gal ir per Maskvą ar Niujorką. smile.gif
Turint daug laiko, galima rinktis.  smile.gif
Papildyta:
Bet kai kurie bando važiuoti iškart dviem keliais: iš pradžių (tėvų dėka) pradeda važiuoti autostrada, paskui pasuka į kokį Panevėžio kelią, po to vėl grįžta į autostradą, paskui vėl atgal ir t. t.

Tikrai protas gali susisukti bandant vadovautis dviem religijom iš karto. Vis tiek ilgainiui nusistovės kuri viena.  4u.gif
Papildyta:

Tai kokia tada iš vis nauda iš krikšto? Kas gero iš to? Kam ta tradicija rekalinga?
O kokia nauda iš I komunijos? Pramoga vaikams pabūti kelias valandas pasipuošus?  smile.gif

Man nera didelio skirtumo buvo krikstijamas vaikas ar ne, leistas I komunija ar ne. neatsisakau visu situ dalyku del tevu, nes jie sventai tais dalykais tikejo. Nesu labia pamaldi, nevaikstau I baznycias, bet stengiuos gyventi taisingai ir tikiu, kad Dievas yra..nesvarbu kuriuo vardu ji vadinsime, ar Dievu, ar Alahu .
Papildyta:
QUOTE(perkunkieme @ 2013 12 07, 05:49)
nu tai bijau,kad ir maniskes,todel rasau,bet vis gi mano busimoms anukems tikimybe mazesne su cadrom vaikscioti,nes bent jau as  ne uz musulmono istekejusi,tai blogai,kad keiciasi i ta puse,ju tik daugeja daugeja.as tai niek o pries netureciau,jei visi butu musulmonai  butu siuolaikiski ir tik tokiu daugetu,bet ,va,kad daugeja ir tokiu kurie savo zmonas ir dukras po cadrom sukisa.

atvirkciai manau, kaip krikscioniu mazeja, taip ir tikru musulmonu mazeja.
Anais laikais vaikai ejome I baznycia, meldemes ir pan., siaip laikais tevai nemokina jau vaiku kriskcioniu tikejimo, o vis daugau musulmonu pradeda gyventi europoje ir europietiska gyvenima smile.gif
Atsakyti
Randa ko bijoti žmonės... geriau baimintųsi, kad vaikai, anūkai nebūtų kokie vagys, žudikai, prievartautojai, o ne kas su kokiais apdarais vaikščios ar nevaikščios doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2013 12 08, 18:57)
Randa ko bijoti žmonės... geriau baimintųsi, kad vaikai, anūkai nebūtų kokie vagys, žudikai, prievartautojai, o ne kas su kokiais apdarais vaikščios ar nevaikščios doh.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2013 12 08, 11:12)
jei vaikas pasakytu, kad nori eiti i baznycia ar kazkaip kitaip (protingai) isreiksti tikejima, as tikrai nedrausciau.

Jei vaikas nemato pavyzdžio iš tėvų, tai jis ir nenorės (nebet retais atvejais). Tikėjimas yra ugdomas, kitu atveju žmogus ilgai ieško Dievo ir ryšio su juo.
Paprastai mums tėvai padeda pagrindus. Paskui, paauglystėje, dažnam ištinka krizė (priklausomai nuo charakterio ji būna ryškesnė ar ne). Vėliau žmogus užmezga gyvesnį ryšį su Dievu, bet tie įpročiai iš vaikystės ilgainiui padeda sugrįžti į vėžes.
Aišku, kol žmogus ieško (arba tiki kažkuo abstrakčiu), sunku būna įvertinti, kokia nauda iš pagrindų.
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2013 12 08, 10:26)
Islamas teigia - reikia tinkamai moterims dengti kuna - rankas, kojas, galva (plaukus).

Bet ne krikščioniškose šalyse, o islamo vaikšto moterys ir veidus apsidengusios. Tuo pačiu Koranu remdamosi.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 09, 14:49)
Jei vaikas nemato pavyzdžio iš tėvų, tai jis ir nenorės (nebet retais atvejais). Tikėjimas yra ugdomas, kitu atveju žmogus ilgai ieško Dievo ir ryšio su juo.
Paprastai mums tėvai padeda pagrindus. Paskui, paauglystėje, dažnam ištinka krizė (priklausomai nuo charakterio ji būna ryškesnė ar ne). Vėliau žmogus užmezga gyvesnį ryšį su Dievu, bet tie įpročiai iš vaikystės ilgainiui padeda sugrįžti į vėžes.
Aišku, kol žmogus ieško (arba tiki kažkuo abstrakčiu), sunku būna įvertinti, kokia nauda iš pagrindų.

Tai jo pasirinkimas , jei jis nenores..... Taip rasiau, kadangi musu mociute linkusi anukus versti, tai jei pasiduotu mociutes itakai, lai taip buna. Del tokiu dalyku neverta kariauti. Tikejima ar netikejima turi pasirinkti pats zmogus subrendes, o ne primetama vaikui, kai jis dar daug ko nesupranta. Manau tik religija yra ugdoma, bet ne tikejimas....
Dar pvz. mano vyriausioji dukra draugauja su vaikinu is praktikuojancios katalikiskos seimos. Nezinau, kaip susiklostys ju santykiai veliau, bet kol kas lyg ir normalus. Tik vienakart dukra sake, kad draugo mama vis kalbina mane i baznycia sekmadieni, bet jei as nenoriu, tai kodel man prievarta eit? Niekada nesakiau vaikams, kad religija, tai kazkoks blogis ar nesamone, bet jie patys sprendzia (jai bus 20 m.).

O tai jus isivaizduojat, kad dievas yra konkretus, ne abstraktus? mirksiukas.gif tai tada turetum isivaizduoti dieva kaip konkretu asmeni (koki seneli su ilga barzda) ???? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2013 12 08, 19:06)
tikiu, kad Dievas yra..nesvarbu kuriuo vardu ji vadinsime, ar Dievu, ar Alahu .

Čia tik Dievo skirtingomis kalbomis pavadinimai. Bet yra skirtumų ir kitokių. Pavyzdžiui, vienas vyras ir galimybė jam turėti keturias žmonas. Kaip čia su tuo Koranu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 09, 15:04)
Bet ne krikščioniškose šalyse, o islamo vaikšto moterys ir veidus apsidengusios. Tuo pačiu Koranu remdamosi.

taigi jau rasiau, kad ne visur ir ne visos musulmones veida dengia ...... Ir jei kur nors dengia, tai del pasaulietiniu, ne del religiniu priezasciu....
O jus vel apie ta pati frusty.gif
Atsakyti