Įkraunama...
Įkraunama...

Islamas

QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 07, 15:35)
Aš kalbėjau apie žmogaus gyvenimo prasmę.
Papildyta:

man asmeniskai - religija niekaip nesusijusi su gyvenimo prasme.
tema ne apie tai - nematau reikalo leistis filosofuot....

Ką mama netaip darė?
Papildyta:

nemokejo auklet, o siaip netinkamai aukledama ji net ir nesireme sava religija.... uz tai dabar anukus bando "pakoreguot"  biggrin.gif .
Ir kodel as turiu gyventi ir galvoti, kaip mano mama????? Kiekvienas zmogus kazkur daro klaidas, tai ir ji man nera pavyzdys kaip gyvent....

O koks tų vertybių atskaitos taškas? Kuo vadovausitės norėdama įvertinti tas moralines vertybes?
Papildyta:

Tikrai ne religija. Tai viskas ir taip suprantama ir nereikia jokio atskaitos tasko. Vaikams neaiskinu - va kaip ten kazkoks pranasas elgesi ar kaip kokioj baznytinej knygoj parasyta, tai ir tu turi taip elgtis. Ir tas 10 dievo isakymu, ir kiti doroves teiginiai - yra zmogiskos morales normos - kaip rasiau anksciau - nei viena religija nemoko elgtis blogai. Bet nebutina ja remtis, nebutina aiskinti - dievas isake zmonem taip ar taip elgtis.... Reikia aiskinti gero ir blogo elgesio pasekmes...
Na cia tik mano nuomone.

Ar tikrai? Tai kodėl kitų religijų tikintieji jo nedengia?

O tai kodel ne visose salyse ir ne visi musulmonai ji dengia????
Kodel Lietuvoj anksciau istekejusios moterys galvas dengdavo? Cia gi nebuvo islamo...
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2013 12 07, 16:30)
O tai kodel ne visose salyse ir ne visi musulmonai ji dengia????
Kodel Lietuvoj anksciau istekejusios moterys galvas dengdavo? Cia gi nebuvo islamo...

Plaukus dengti, kad jie mažiau taršytųsi, gal ir natūralu. Bet buvo kalbama apie veido (ne galvos) dengimą. Negi ir tai natūralu?

Dabar daug kas ko nedaro. Nes daugelio tikėjimas pasilpęs.
Atsakyti
Tikėjimas ir religija toli gražu nėra vienas ir tas pats.
Atsakyti
Bet nebutina ja remtis, nebutina aiskinti - dievas isake zmonem taip ar taip elgtis.... Reikia aiskinti gero ir blogo elgesio pasekmes...

O kodėl vaikas turėtų jūsų klausytis? Savo mamos tai jūs nesiklausėt. Juk jūs ne Dievas. Jūsų bausmės toliau rankos nesiekia. smile.gif

Nes pasekmes ne iš karto ir ne taip lengvai galima pamatyt.

Papildyta:
QUOTE(Soled @ 2013 12 07, 16:54)
Tikėjimas ir religija toli gražu nėra vienas ir tas pats.

Tas pats. Tik vienas lietuviškas, kitas tarptautinis. Tiesa, lietuviškas žodis turi ir daugiau reikšmių. Bet čia tema apie islamą, taigi ir tikėjimą religijos prasme.
Papildyta:
man asmeniskai - religija niekaip nesusijusi su gyvenimo prasme.

Atrodo, kad visos pagrindinės religijos kalba apie gyvenimą po mirties. Taigi, ir apie tai, kaip tinkamai nugyventi, kad tas pomirtinis gyvenimas mums būtų toks, kokio norėtume.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 07, 17:07)
Tas pats. Tik vienas lietuviškas, kitas tarptautinis. Tiesa, lietuviškas žodis turi ir daugiau reikšmių. Bet čia tema apie islamą, taigi ir tikėjimą religijos prasme.

Kur jau tas pats... Religija yra tradicijų ir papročių mišinys, o tikėjimas yra tai, ką jauti širdyje. Tam nereikia jokių "rėmų", įsakymų, prievolių ar pavadinimų. Jis tiesiog yra arba nėra. Religija tėra forma, o tikėjimas turinys.
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2013 12 07, 17:16)
Kur jau tas pats... Religija yra tradicijų ir papročių mišinys, o tikėjimas yra tai, ką jauti  širdyje. Tam nereikia jokių "rėmų", įsakymų, prievolių ar pavadinimų. Jis tiesiog yra arba nėra. Religija tėra forma, o tikėjimas turinys.

Tai jūs šitiems žodžiams tokią reikšmę suteikiate. O iš tiesų tai tas pats. Nes religija ir yra tai, ką jūs suteikiate tikėjimo ir religijos prasmei kartu. smile.gif

Tikėjimas

Religija

Abu žodžiai aiškinami kaip tikyba.
Papildyta:
Be ,,rėmų'' mes nė vienas negyvename. Keliamės rytais, valomės dantis, valgome, einame į darbą, atliekame kitas pareigas, ilsimės. Kuo netvarkingiau tai darome, tuo mums patiems blogiau. Religija (tikyba, tikėjimas) padeda žmogui gyventi tvarkingiau. Tai yra ir forma, ir turinys.
Atsakyti
Religija žmogų įpareigoja šokti pagal jos dūdelę: lankytis tam tikruose maldos namuose, atlikti tam tikras apeigas, ceremonijas ir pan. Tikėjimui to nereikia - jis laisvas ir atviras, negrūda žmogaus į prokrusto lovą.
Nereikia lyginti tikėjimo su dantų valymu. Kas turi teisę nuspręsti žmogus "teisingai" tiki ar "neteisingai"? Gal kartais kunigas? Man patinka, kai katalikų kunigai sako "Dievas yra visur, bet aš sužadėtinius tuokiu tik bažnyčioj". Vat jums ir "logiški" rėmai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soled: 07 gruodžio 2013 - 18:33
QUOTE(Soled @ 2013 12 07, 18:31)
Religija žmogų įpareigoja šokti pagal jos dūdelę: lankytis tam tikruose maldos namuose, atlikti tam tikras apeigas, ceremonijas ir pan. Tikėjimui to nereikia - jis laisvas ir atviras, negrūda žmogaus į prokrusto lovą.
Nereikia lyginti tikėjimo su dantų valymu. Kas turi teisę nuspręsti žmogus "teisingai" tiki ar "neteisingai"? Gal kartais kunigas? Man patinka, kai katalikų kunigai sako "Dievas yra visur, bet aš sužadėtinius tuokiu tik bažnyčioj". Vat jums ir "logiški" rėmai.

Religija (liet. tikėjimas, tikyba) įpareigoja lygiai taip pat, kaip ir dantų valymas ar ėjimas į darbą (juk jei nemokėtų pinigų, ne taip daug atsirastų norinčių padirbėti). smile.gif
Taip ir su tikėjimu (o ne asmeniniais įsitikinimais). Kai supranti, kodėl reikalingos tam tikros apeigos (ceremonijos), tai ir darai tai su džiaugsmu ir to norėdamas, laukdamas.
Dievas yra visur. Bet žemiškajame gyvenime yra tam tikra tvarka, kurią apibrėžia konkreti bendruomenė. Neįsivaizduoju Santuokos sakralumo, pvz., kunigui teikiant sakramentą, panirus po vandeniu jūroje ar po atviru dangumi pliaupiant lietui, griaudint ir žaibuojant. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 07, 18:51)
Religija (liet. tikėjimas, tikyba) įpareigoja lygiai taip pat, kaip ir dantų valymas ar ėjimas į darbą (juk jei nemokėtų pinigų, ne taip daug atsirastų norinčių padirbėti). smile.gif
Taip  ir su tikėjimu (o ne asmeniniais įsitikinimais). Kai supranti, kodėl reikalingos tam tikros apeigos (ceremonijos), tai ir darai tai su džiaugsmu ir to norėdamas, laukdamas.
Dievas yra visur. Bet žemiškajame gyvenime yra tam tikra tvarka, kurią apibrėžia konkreti bendruomenė. Neįsivaizduoju Santuokos sakralumo, pvz., kunigui teikiant sakramentą, panirus po vandeniu jūroje ar po atviru dangumi pliaupiant lietui, griaudint ir žaibuojant. smile.gif

Tai, kad jūs neįsivaizduojat dar nereiškia, jog tai nepriimtina ir kitiems. O bažnyčia su savo kunigų gvardija apskritai yra viena iš purviniausių institucijų, kokios tik gali būti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2013 12 07, 19:03)
Tai, kad jūs neįsivaizduojat dar nereiškia, jog tai nepriimtina ir kitiems. O bažnyčia su savo kunigų gvardija apskritai yra viena iš purviniausių institucijų, kokios tik gali būti mirksiukas.gif

Kai nepažįsti Bažnyčios, tai visaip gali atrodyti. Matyt, esate labai sužeista dėl vieno ar kito asmens, užjaučiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 07, 19:31)
Kai nepažįsti Bažnyčios, tai visaip gali atrodyti. Matyt, esate labai sužeista dėl vieno ar kito asmens, užjaučiu.  4u.gif

Labai klystate dėl sužeidimo biggrin.gif Nors šiaip jums būtų galima taip pat užjausti, nes nesistengiate net truputį įsigilinti į kitas tradicijas ir kultūras, kas ir lemia tokį siaurą požiūrį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2013 12 07, 19:33)
Labai klystate dėl sužeidimo biggrin.gif Nors šiaip jums būtų galima taip pat užjausti, nes nesistengiate net truputį įsigilinti į kitas tradicijas ir kultūras, kas ir lemia tokį siaurą požiūrį mirksiukas.gif

Jei jaučiate tokį sunkumą dėl katalikybės, kunigų, tai tik dėl sužeidimų. O kas dėl kitų tradicijų ir kultūrų, tai jau pakankamai esu tuo domėjusis, net itin daug, gal galėčiau matyti, kas ir kaip.

„Įeikite pro ankštus vartus, nes erdvūs vartai ir platus kelias į pražūtį, ir daug juo einančių. (Mt, 7, 13)
Atsakyti