Įkraunama...
Įkraunama...

Islamas

QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 05, 13:53)
Kai nori sparčiau irtis į gylį, savaip jau nebepakanka.

Čia kaip ir santuoka. Kol apskritai nori ištekėti, nemažai vaikinų savaip įdomūs. Bet kai jau mąstai apie santuoką iš tiesų, tai galvoji tik apie tą vienintelį. Ir jis jau nebūna abstraktus.

Jus tikejima siejat su konkrecia religija, as visiskai nesieju, todel man priimtina taip kaip as pati galvoju (cia ne abstraktume esme), o ne kaip galvoja kazkas kitas - kunigas, visuomene ir t.t.
Atsakyti
Tiesiog dar neatėjo laikas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 05, 16:22)
Tiesiog dar neatėjo laikas.  4u.gif

Jei tai taikot konkreciai man, tai tas jusu vadinamas "laikas" ir neateis. Mano pasauleziura jau seniai susiformavus, nesu 20-ties... ir jokios kitos nuomones to nepakeis. Tiesiog tokia gyvenimo filosofija, kuri padeda nepaluzti sunkiose situacijose. Ech nukrypau nuo temos.....

Konkreciai netaikau niekam, tik pastebiu, kad musu visuomenej tiek daug pykcio ir nepakantumo kitaip mastantiems ar kokios nepopuliarios religijos atstovams. Nesuprantu, kam tuo pykciu nuodyti sau gyvenima ir kitiems. Gi niekas prievarta niekam kazkokios religijos nepersa, o kad kazkas pasirinko ta religija, o ne kita, tai kitam asmeniskai jokios zalos del to nera.
Jeigu kalbant apie religijos keitima, dauguma piktai pasiepia religija pakeitusias moteriskes. Kai kurios keicia religija del pacios religijos, kai kurios keicia religija del santarves seimoje. Ir manau tai irgi galima pateisint. Jeigu vyras yra praktikuojantis savo religija, o moteris - savos ne, tai gal keicia del sutarimo su vyru (jeigu ji myli ir planuoja su juo tolimesni gyvenima) ir jo gimine. Nemanau, kad praktikuojanti savo religija moteris imsis drastiskai ja keisti....
Aisku keicia didesne dalis moteru negu vyru. Gal tai priklauso, kad moterys daugiau lankstesnio,o kai kurios nuolankesnio charakterio....
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 05, 10:26)
Taip mąstant, jūsų krikštas ir I komunija taip pat „tik tradicija“?  g.gif Juk jie taip pat jums buvo suteikti per kunigą. smile.gif
Papildyta:

Straipsnyje taip nerašoma.  schmoll.gif Bet ten atkreiptas dėmesys, kad tikintis žmogus negali eiti dviem keliais iš karto, kad ir į tą patį tikslą. Vis tiek renkiesi vieną. O ne paeini vienu, paskui perbėgi į kitą, po to susigalvojęs vėl eini ankstesniuoju ir t. t. Ten užtat ir prilyginta šizofreniijai (susidvejinimui).
Papildyta:

Tokios poros tiesiog nėra tikintys, nors ir gavę Krikšto dovaną. Tiesiog ją laiko neišpakuotą. smile.gif
Norint gilinti tikėjimą, reikalinga bendruomenė. Ilgainiui šeimos nebepakanka.

Man tradicija. As netikiu , kad ten kazkas stebuklingo ivyksta pakristijus arba nepakrikstijus vaiko. Tiketi reikia sirdyje.
Kaip tai dviem keliais, jweigu Dievas yra tik vienas?
Bet ten tik nuomone kazkokio kunigo... Apskritai, as netikiu visokiom banzytinem nuostatom. Pries Dieva visi mes vienodi, nesvarbu, kokios religijos esam.
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2013 12 05, 20:07)
Kaip tai dviem keliais, jweigu Dievas yra tik vienas?

Vilnius (ar Palanga, nelygu kur gyvenate) yra tik vienas. Bet galima į jį nuvykti tiesiai autostrada arba per Panevėžį, Marijampolę. Gal ir per Maskvą ar Niujorką. smile.gif
Turint daug laiko, galima rinktis. smile.gif
Papildyta:
Bet kai kurie bando važiuoti iškart dviem keliais: iš pradžių (tėvų dėka) pradeda važiuoti autostrada, paskui pasuka į kokį Panevėžio kelią, po to vėl grįžta į autostradą, paskui vėl atgal ir t. t.

Tikrai protas gali susisukti bandant vadovautis dviem religijom iš karto. Vis tiek ilgainiui nusistovės kuri viena. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Aylin @ 2013 12 05, 20:07)
Man tradicija. As netikiu , kad ten kazkas stebuklingo ivyksta pakristijus arba nepakrikstijus vaiko.

Tai kokia tada iš vis nauda iš krikšto? Kas gero iš to? Kam ta tradicija rekalinga?
O kokia nauda iš I komunijos? Pramoga vaikams pabūti kelias valandas pasipuošus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2013 12 05, 19:44)
Jei tai taikot konkreciai man, tai tas jusu vadinamas "laikas" ir neateis. Mano pasauleziura jau seniai susiformavus, nesu 20-ties...  ir jokios kitos nuomones to nepakeis.  Tiesiog tokia gyvenimo filosofija, kuri padeda nepaluzti sunkiose situacijose. Ech nukrypau nuo temos.....

Konkreciai netaikau niekam, tik pastebiu, kad musu visuomenej tiek daug pykcio ir nepakantumo kitaip mastantiems ar kokios nepopuliarios religijos atstovams. Nesuprantu, kam tuo pykciu nuodyti sau gyvenima ir kitiems. Gi niekas prievarta niekam kazkokios religijos nepersa, o kad kazkas pasirinko ta religija, o ne kita, tai kitam asmeniskai jokios zalos del to nera.
Jeigu kalbant apie religijos keitima, dauguma piktai pasiepia religija pakeitusias moteriskes. Kai kurios keicia religija del pacios religijos, kai kurios keicia religija del santarves seimoje. Ir manau tai irgi galima pateisint. Jeigu vyras yra praktikuojantis savo religija, o moteris - savos ne, tai gal keicia del sutarimo su vyru (jeigu ji myli ir planuoja su juo tolimesni gyvenima) ir jo gimine. Nemanau, kad praktikuojanti savo religija moteris imsis drastiskai ja keisti....
Aisku keicia didesne dalis moteru negu vyru. Gal tai priklauso, kad moterys daugiau lankstesnio,o kai kurios nuolankesnio charakterio....

tai taip ir uzkariaus islamas pasauli,nes gi moterys nuolaidesnes,del seimos,bla bla bla,gales jusu anukes su cadrom vaiksciot po keliasdesimt metu,baisu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perkunkieme: 06 gruodžio 2013 - 17:52
QUOTE(MAH @ 2013 12 05, 18:44)
Jei tai taikot konkreciai man, tai tas jusu vadinamas "laikas" ir neateis. Mano pasauleziura jau seniai susiformavus, nesu 20-ties...  ir jokios kitos nuomones to nepakeis.  Tiesiog tokia gyvenimo filosofija, kuri padeda nepaluzti sunkiose situacijose.

Labai dažnai pasaulėžiūra keičiasi būtent po 40-ties (plius minus). Tada žmogus ima labiau mąstyti apie gyvenimo prasmę.
Papildyta:
Ateina laikas, kai nebegali remtis vien į save, nei į aplinkinius.
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 12 06, 17:51)
tai taip ir uzkariaus islamas pasauli,nes gi  moterys nuolaidesnes,del seimos,bla bla bla,gales jusu anukes su cadrom vaiksciot po keliasdesimt metu,baisu.

hahaha, nespjauk i sulini is kurio gali tekt gerti mirksiukas.gif
Is kur tokia uztikrinta, kad mano anukes vaikscios, o jusu tai jau ne ???? biggrin.gif Jei jos nores, tai ir vaikscios - meiles keliai nezinomi mirksiukas.gif

Ko jus cia taip pergyvenat ir baisites be laiko biggrin.gif .... Pasaulis keiciasi...
Be to ir pries kelis simtus metu istekejusios lietuves moterys galvos apdangalus nesiojo, ir cia tas islamas visai ne prie ko... Ir dar ne kiekviena gimusi musulmone su ta cadra vaikscioja - Turkijoj vietine kas antra plika bamba galima sutikt.
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 06, 21:06)
Labai dažnai pasaulėžiūra keičiasi būtent po 40-ties (plius minus). Tada žmogus ima labiau mąstyti apie gyvenimo prasmę.
Papildyta:
Ateina laikas, kai nebegali remtis vien į save, nei į aplinkinius.

Tai mano jau ir pasikeitusi, jei jums idomu biggrin.gif Ir gana seniai.... isgyvenimai keicia zmogu....Kiekvienas vis kitaip supranta savo gyvenimo prasme...
Ir nera reikalo cia filosofuot - tema ne apie tai.
Atsakyti
nu tai bijau,kad ir maniskes,todel rasau,bet vis gi mano busimoms anukems tikimybe mazesne su cadrom vaikscioti,nes bent jau as ne uz musulmono istekejusi,tai blogai,kad keiciasi i ta puse,ju tik daugeja daugeja.as tai niek o pries netureciau,jei visi butu musulmonai butu siuolaikiski ir tik tokiu daugetu,bet ,va,kad daugeja ir tokiu kurie savo zmonas ir dukras po cadrom sukisa.
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 12 07, 06:49)
nu tai bijau,kad ir maniskes,todel rasau,bet vis gi mano busimoms anukems tikimybe mazesne su cadrom vaikscioti,nes bent jau as  ne uz musulmono istekejusi,tai blogai,kad keiciasi i ta puse,ju tik daugeja daugeja.as tai niek o pries netureciau,jei visi butu musulmonai  butu siuolaikiski ir tik tokiu daugetu,bet ,va,kad daugeja ir tokiu kurie savo zmonas ir dukras po cadrom sukisa.

Pvz. mano vyras visai net nelaiko saves musulmonu, nes jo tevai skirtingu religiju. Mano mama labai arsi katalike - as visiska priesingybe.... Tevu niekas negali pasirinkt... Todel as niekad savo vaikams nepirsau ir nepirsiu prievarta jokios religijos. Pvz. mociute labai noretu anukus "palenkt", bet kadangi musu seimoje auklejimas skiriasi, tai vaiku neitakoja. Kol mazi, reikia jiems iskiepyti moralines vertybes, kad uzaugtu gerais zmonemis. O ka jie ateity rinksis ar nesirinks, kai uzaugs, jau ju paciu reikalas.....

Gyvenus nemazai laiko artimuosiuose rytuose tarp musulmonu, tai siek tiek zinau apie juos ne is laikrasciu straipsniu...
Daugiausia "sukisa" (kaip jus sakot) arba labai atsidave ir praktikuojantys ta religija, arba daugiau kaimuose (kur religija reiksmingesne zmogui). Na tie, kuriu tik pavadinimas "musulmonai" (kaip ir pas mus daug tokiu "kataliku is pareigos"), tie visai kitaip gyvena ir masto. Aisku ir moteru ivairiu yra - nera jos tokios vargses, kad jas tik vyrai prievarta "sukisa" po tom cadrom. Pazistu viena jauna seima, kur vyras labai siuolaikisku paziuru ir neismusa zmonai (apie 22m.) isitikinimo, kad jos nedevetu - i gatve net veida iseina uzsidengusi doh.gif Net visi aplinkiniai sakydavo, kad ji kvailai elgiasi...

Ir siaip patys musulmonai ir musulmones tos cadros visai nesureiksmina (veidu dauguma nedangsto, o tai yra svarbiausia) - ten gimusiems ir augusiems tai yra normalus dalykas (kaip eilinis drabuzis), nors dauguma jaunu zmoniu ir ten vakarietiskeja (nekalbu apie Afganistana ar Saudo Arabija, kur nebuvau ir tiksliai nezinau). Veida dengti yra grynai paciu zmoniu, o ne pacios islamo religijos. Vakarietems moterims ta cadra atrodo didziausias izeidimas ir pazeminimas, kurios nera artimiau susipazinusios su ju tradicijomis ir kultura.

Siaip nei viena religija nera mokanti blogai elgtis, yra tik zmones, blogai besielgiantys ir tai dangstantys iskreipdami religines tiesas. Kaip anksciau istorijos raidoje tas ryskiai matesi tarp krikscioniu, taip dabar tas isryskeja musulmonu tarpe.
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2013 12 06, 22:45)
Kiekvienas vis kitaip supranta savo gyvenimo prasme...

Aš kalbėjau apie žmogaus gyvenimo prasmę.
Papildyta:
QUOTE(MAH @ 2013 12 07, 10:24)
Mano mama labai arsi katalike - as visiska priesingybe....

Ką mama netaip darė?
Papildyta:
Kol mazi, reikia jiems iskiepyti moralines vertybes, kad uzaugtu gerais zmonemis.

O koks tų vertybių atskaitos taškas? Kuo vadovausitės norėdama įvertinti tas moralines vertybes?
Papildyta:
Veida dengti yra grynai paciu zmoniu, o ne pacios islamo religijos.

Ar tikrai? Tai kodėl kitų religijų tikintieji jo nedengia?
Atsakyti
Šiaip ir Biblijoj buvo rašoma, kad moterys turėtų savo plaukus skaromis dengti - taip, kad čia ne tik Islamo "išmislas" be to ir Lietuvoj senutės su skarelėmis eina į bažnyčias, įdomu, kuri nors iš jų tai traktuoja kaip pažeminimą? biggrin.gif mirksiukas.gif O šiaip nematau, ko čia tragediją daryti... kas blogai tose skarose? Vakarietėms tai gal ir atrodo neįprastai, bet musulmonėms kaip ir sakė eilinis drabužis. Galų gale, dar negirdėjus, kad tokie pasipiktinimai būtų iš musulmonių, jos tame problemos nemato, čia vakarietės tai piešia kaip kažkokį super mega moters pažeminimą ir pan (nors įsigilinus į šios tradicijos esmę, tai suprastumėte, kad ji kaip tik labai teisingai ir siekianti apsaugoti moterį tongue.gif )
Atsakyti