Įkraunama...
Įkraunama...

Islamas

Paskaitykite Ayaan Hirsi Ali "Bedievė". Knyga, parašyta musulmonės moters, kuri islamą matė ne iš šono, bet susidūrė su šia religija nuo pat gimimo.
Atsakyti
QUOTE(Demetra @ 2013 11 30, 07:53)
Paskaitykite Ayaan Hirsi Ali "Bedievė". Knyga, parašyta musulmonės moters, kuri islamą matė ne iš šono, bet susidūrė su šia religija nuo pat gimimo.

As sutinku, kad moteru, gimusiu musulmoniskoje salyje , gyvenimas nera lengvas. Priklauso daug kas irgi nuo sallies. nes musulmonas musulmonui tikejimu nera lygus. Yra labia konservatyviu saliu ir paprociu. Jeigu kalbesime apie moteris, kurios priima vyro tikejima, bet negyvena jo salyje, vel gi visiskai kitoks atvejis.
Atsakyti
QUOTE(amoura @ 2013 01 17, 12:29)
Salam ce skaitau ir nukrypo tema i kokie zmones yra musulmonai  smile.gif

jai taip esu vedusi ir islamiskoje ir lietuvioskoje salyje ir tam prievartos jokios nebuvo jau kartu kaip 5metai ir turim 2vaikus ir islama prieme visai neseniai nu kaip neseniai 5su puse metu jau smile.gif ir neikas nesake kad priimk ar nebendraug su seima ar uzsidek hajabi viskam yra laikas ir pan o kad ce yra tokiu kurioms nepasiiseke juk viskas gal ir eina i nauda gal nenelmta o gal yr tam laikas kad pazinti vienas kita geriau juk kaip ce pasakius smile.gif ir vsikas kaip gerai o kad ce raso kad musulmonai ir tokie kad verce priimtio islama juk visokiu yra o seip reik geriau pazinti islamam o paskui apie zmogu sneketoi ar jis geras ar zirze kad priimti Islama ar panasiai  smile.gif  4u.gif

bet kodel jus visos( isimtis tik patvirtina taisykle,jei tokia atsirastu)priimat islama? kaip grazu butu jei jis butu katalikas,o jusu vaikai-ausryte ir vakaris
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perkunkieme: 04 gruodžio 2013 - 16:47
QUOTE(perkunkieme @ 2013 12 04, 16:46)
bet kodel jus visos( isimtis tik patvirtina taisykle,jei tokia atsirastu)priimat islama? kaip grazu butu jei jis butu katalikas,o jusu  vaikai-ausryte ir vakaris

o is kur istrauket, kad visos (pvz. jei vyro religija- islamas) butinai priima islama? cia manau kiekvieno asmeninis pasirinkimas....
vaikams vardus rinkau pati - vaiva, laimonas, darija.... ir kas nuo to keiciasi ar as kazko nesupratau ?
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 12 04, 15:46)
bet kodel jus visos( isimtis tik patvirtina taisykle,jei tokia atsirastu)priimat islama? kaip grazu butu jei jis butu katalikas,o jusu  vaikai-ausryte ir vakaris

islamo nesu priemus ir to nedarysiu. Mane mama neveltui krikstijo , I komunija leido, kad visa tai uzbraukciau. Be to ir vyras mano nereikalauja.
Mes tik del vaiko neapsisprendziam ir sakeme, kai ji paaugs ir prades suvokti skirtumus, tada pati pasirinks.
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2013 12 04, 18:51)
islamo nesu priemus ir to nedarysiu. Mane mama neveltui krikstijo , I komunija leido, kad visa tai uzbraukciau. Be to ir vyras mano nereikalauja.
Mes tik del vaiko neapsisprendziam ir sakeme, kai ji paaugs ir prades suvokti skirtumus, tada pati pasirinks.

Tai jūs gyvenate nepalaimintoje Bažnyčios santuokoje? Nes tuo atveju neturėtų būti jokių pasirinkimų ateityje.
Atsakyti

Gerai, kad musu seimoje nepraktikuojama jokia religija, tai del to neturim jokiu tokiu problemu ir dilemu, kam ir ka reikia rinktis ar ne irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2013 12 04, 22:54)
Gerai, kad musu seimoje nepraktikuojama jokia religija, tai del to neturim jokiu tokiu problemu ir dilemu, kam ir ka reikia rinktis ar ne  irnesakyk.gif

Kiekvienas zmogus skirtingas, kiekvienas gali tureti savo religija, ar ne? Juk Dievas vienas. 4u.gif
pas mus tokia pat situacija.

Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 04, 20:21)
Tai jūs gyvenate nepalaimintoje Bažnyčios santuokoje? Nes tuo atveju neturėtų būti jokių pasirinkimų ateityje.

Pasirinkimas, pats svarbiausias, yra sirdyje. Pvz.musulmonai, juk jie irgi savo tikejima priima sirdyje, taip pat sirdyje galima buti ir krikscioniu. mirksiukas.gif
Sorry, bet man , kunigas nera Dievas ir jo santuokos palaimimas tiesiog yra tradicija ir viskas. Dievas mus ir taip palaimino, del to, kad mylima savo seima ir esam laimingi ir padare viska, kad butume kartu, nors turejome labai daug kliuciu smile.gif O straipsnyje rasoma, kad vos ne nuodeme tureti kitos religijos vyra ar zmona? iseina, baznycia skiria Alaha ir Dieva kaip du atskirus dievus? doh.gif

O kas del tokiu poru lietuviu, kurie nemato reikalo krikstyti savo vaiku, kai patys yra kriscionys?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aylin: 05 gruodžio 2013 - 00:37
nu,cielos dvi atsirado biggrin.gif ,o siaip tai dauguma prieme islama,nes ,,pacios norejo'' biggrin.gif
Atsakyti
Mane mama neveltui krikstijo , I komunija leido, kad visa tai uzbraukciau.

QUOTE(Aylin @ 2013 12 05, 00:30)
Sorry, bet  man , kunigas nera Dievas ir jo santuokos palaimimas tiesiog yra tradicija ir viskas.

Taip mąstant, jūsų krikštas ir I komunija taip pat „tik tradicija“? g.gif Juk jie taip pat jums buvo suteikti per kunigą. smile.gif
Papildyta:
straipsnyje rasoma, kad vos ne nuodeme tureti kitos religijos vyra ar zmona? iseina, baznycia skiria Alaha ir Dieva kaip du atskirus dievus? doh.gif

Straipsnyje taip nerašoma. schmoll.gif Bet ten atkreiptas dėmesys, kad tikintis žmogus negali eiti dviem keliais iš karto, kad ir į tą patį tikslą. Vis tiek renkiesi vieną. O ne paeini vienu, paskui perbėgi į kitą, po to susigalvojęs vėl eini ankstesniuoju ir t. t. Ten užtat ir prilyginta šizofreniijai (susidvejinimui).
Papildyta:
O kas del tokiu poru lietuviu, kurie nemato reikalo krikstyti savo vaiku, kai patys yra kriscionys?

Tokios poros tiesiog nėra tikintys, nors ir gavę Krikšto dovaną. Tiesiog ją laiko neišpakuotą. smile.gif
Norint gilinti tikėjimą, reikalinga bendruomenė. Ilgainiui šeimos nebepakanka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtekė: 05 gruodžio 2013 - 11:28
QUOTE(perkunkieme @ 2013 12 05, 08:39)
nu,cielos dvi atsirado biggrin.gif ,o siaip tai dauguma prieme islama,nes ,,pacios norejo'' biggrin.gif

siaip ir daugiau panasiu zmoniu pazystu mirksiukas.gif , tad ner cia ko kurt statistika is forumo pasisakymu.
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2013 12 05, 11:26)

Tokios poros tiesiog nėra tikintys, nors ir gavę Krikšto dovaną. Tiesiog ją laiko neišpakuotą. smile.gif
Norint gilinti tikėjimą, reikalinga bendruomenė. Ilgainiui šeimos nebepakanka.

siais laikais nemazai poru krikstina savo vaikus tik del visuomenes teigiamo poziurio (kaip tarybiniais laikais prisibijodavo viesai kai kurie eit i baznycia taipogi del visuomenes ). Dabar i baznycia ir religija visuomeneje ziurima labai teigiamai, todel atsirado tokia kaip ir tradicija. Atlike pareiga krikscioniskai tradicijai, religija vel kuriam laikui uzmirstama (cia apie nepraktikuojancius)....

Asmeniskai man nereikalinga tikejimui nei bendruomene, nei religija.... Galiu tiket dievu savaip. Ir kiekvienas yra savaip teisus.
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2013 12 05, 13:06)
Galiu tiket dievu savaip.

Kai nori sparčiau irtis į gylį, savaip jau nebepakanka.

Čia kaip ir santuoka. Kol apskritai nori ištekėti, nemažai vaikinų savaip įdomūs. Bet kai jau mąstai apie santuoką iš tiesų, tai galvoji tik apie tą vienintelį. Ir jis jau nebūna abstraktus.
Atsakyti