Įkraunama...
Įkraunama...

Islamas

QUOTE(BlackDhalia @ 2012 11 10, 15:04)
Tai is tiesu gali buti priezastis, taip pat kaip netinkami zmones pristatineja krikscionybe (girtuokliai, laisvo elgesio merginos), bet man asmeniskai nepriimtina moters slepimas po skaromis  schmoll.gif  Kuomet vyrai vasara vaiksto su sortais ir maikutem, atsipute su akiniais nuo saules, salia vos nuo karscio paeina visa juodai apsirengusi moteris, po ta "paklode" dar uzsidejus golfa, laisva megztini ir dzinsus, galva irgi dviem skarom apsukta  blink.gif  ir ta poligamija...  doh.gif  grieztas "moters i vieta" pastatymas - stai kas man labiausiai islame nepatinka ir nesvarbu, kas ir kokiais budais sia religija pristatys, kai pasieks sia dali, mano demesys jai baigsis  schmoll.gif

Tiesą sakant nemačiau, kad moteris eitų su paklode, o vyras šalia su šortais. Dažniausiai abu jau būna atitinkamai apsirengę.Bet kad moteris su skara ir ilgomis rankovėmis, o vyras su šortais, esu mačiusi.

O dėl moters pastatymo "į vietą" nereikia absoliutinti schmoll.gif Kaip vienos draugės tėvas nėra kojos į virtuvę įkėlęs ir pats vandens neatsineš, taip kitos draugės tėvas ir namie tvarkytis padeda, ir maistą vaikams pagamindavo, kai mama išeidavo pas drauges ar į vestuves. Dvi absoliučiai skirtingos šeimos, nors religija ta pati.

Kai dar prieš JAV rinkimus rodė reportažą, ir to Romney palaikytojai ragino balsuoti už Romney, gatvėj merginas pavadino prostitutėmis doh.gif o merginos normaliai apsirengusios, sijonai žemiau kelių, palaidinės neatviros.

Ir sako jis, reikia moteris apsaugoti nuo išprievartavimo (suprask, aprengti irgi nuo galvos iki kojų) bei sako, kad kitos pačios kaltos, kad išprievartauja, nes apsirengia, kaip ten tos prostitutės doh.gif Na ir kuo tas amerikietis krikščionis (turbūt mormonas) skiriasi nuo islamisto, kuris irgi mano, kad reikia moteris saugoti nuo išprievartavimo, jas uždengiant? Turbūt tik tuo, kad vienas krikščionis, o kitas musulmonas, na ir žinoma, tas anas amerikietis. Čia tik pavyzdys, kad nereikia absoliutinti žmonių. Beje, tas vyras, tai pats su maike be rankovių, šortais ir su pilvu lyg 10 metų nėščias.
Atsakyti
QUOTE(BlackDhalia @ 2012 11 10, 14:04)
Tai is tiesu gali buti priezastis, taip pat kaip netinkami zmones pristatineja krikscionybe (girtuokliai, laisvo elgesio merginos), bet man asmeniskai nepriimtina moters slepimas po skaromis  schmoll.gif  Kuomet vyrai vasara vaiksto su sortais ir maikutem, atsipute su akiniais nuo saules, salia vos nuo karscio paeina visa juodai apsirengusi moteris, po ta "paklode" dar uzsidejus golfa, laisva megztini ir dzinsus, galva irgi dviem skarom apsukta  blink.gif  ir ta poligamija...  doh.gif  grieztas "moters i vieta" pastatymas - stai kas man labiausiai islame nepatinka ir nesvarbu, kas ir kokiais budais sia religija pristatys, kai pasieks sia dali, mano demesys jai baigsis  schmoll.gif

kaip jau minejau, kad ir kaip butu stengiamasi paaiskinti isminti tam tikru islamo reikalavimu, nuostatu, dogmu- be tikejimo jos visada buvo ir liks svetimos. Todel Pranasas saaw pirmiausiai ir ilga laika kviete i tauhyd- i monoteizma, i teisinga Dievo suvokima, i supratima, kad Dievas yra absoliuti ismintis ir del to mes turime nuolankiai vykdyti.

Buvo laikas, kai zmones netikejo, piligriminius ritualus atlikinedavo nuogi, gere alkoholi, paleistuvavo, ir vis tiek, Pranasas saaw pirmiausia pasakojo apie tikejima. Ir tik po to buvo mokoma manieru, taisykliu. Nes tos taisykles ir manieros taip ir butu likusios nesuprastomis, keistomis, kvailomis. Tad norint dometis islamo reiligija, jei tikrai yra toks noras, as siulyciau ne nuo galo, o nuo pradzios. Ne nuo poligamijos, pusbroliu santuoku, plauku dengimo ir panasiu pikantisku temu. Bet cia tik pasiulymas smile.gif

Ta proga 'pareklamuosiu' islamiska svetaine ir foruma lietuviu kalba islam-ummah.lt gal cia atrasite daugiau atsakymu i savo klausimus, jei bus tokia Dievo valia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.M.: 10 lapkričio 2012 - 16:53
Todel Pranasas saaw pirmiausiai ir ilga laika kviete i tauhyd- i monoteizma, i teisinga Dievo suvokima, i supratima, kad Dievas yra absoliuti ismintis ir del to mes turime nuolankiai vykdyti.

Kuris is mirtingu-nuodemingu zmoniu zemeje pretenduoja i teisinga Dievo suvokima?
Atsakyti
QUOTE(Kara-Kum @ 2012 11 10, 19:21)

Kuris is mirtingu-nuodemingu zmoniu zemeje pretenduoja i teisinga Dievo suvokima?

kadangi musulmonai tiki, kda Koranas- yra tiesioginis Dievo zodis, autentiskas nepakeistas, neiskraipytas, del to neatmeta nei vieno zodzio tenai apreiksto, o ju tarpe ir to, kad Pranasas Muhammedas saaw buvo ne tik be nuodemes, be klaidos bet ir viskas, ja jis sake nebuvo nuo jo, o buvo nuo Viespaties, viskas, kaip jis aiskino ir kaip jis ispilde religija buvo frieztai taip, kaip to tikisi is musu Dievas.

Jus nesate musulmone, naturalu, kad jums sis suvokimas yra svetimas ir nesuprantamas, kaip kad man- jusiskis.
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2012 11 10, 22:14)
kadangi musulmonai tiki, kda Koranas- yra tiesioginis Dievo zodis, autentiskas nepakeistas, neiskraipytas, del to neatmeta nei vieno zodzio tenai apreiksto, o ju tarpe ir to, kad Pranasas Muhammedas saaw buvo ne tik be nuodemes, be klaidos bet ir viskas, ja jis sake nebuvo nuo jo, o buvo nuo Viespaties, viskas, kaip jis aiskino ir kaip jis ispilde religija buvo frieztai taip, kaip to tikisi is musu Dievas.

Jus nesate musulmone, naturalu, kad jums sis suvokimas yra svetimas ir nesuprantamas, kaip kad man- jusiskis.

As ne musulmone, mano smegenys nera riboti, ir as specialiai nededu remu. Suvokiu, kad kiekviena musu skaitydama ta pati Korana, kuris neva rasytas dievo, suvoks ji skirtingai, vien todel, kad mes zmones, net tas pats imamas yra zmogus ne dievas.

Ne butinai vien Korana skaitydami, visi bet koki teksta suvokiam tik tiek kiek musu platus akiratis.
Atsakyti
QUOTE(Kara-Kum @ 2012 11 10, 20:36)
As ne musulmone, mano smegenys nera riboti, ir as specialiai nededu remu. Suvokiu, kad kiekviena musu skaitydama ta pati Korana, kuris neva rasytas dievo, suvoks ji skirtingai, vien todel, kad mes zmones, net tas pats imamas yra zmogus ne dievas.

Ne butinai vien Korana skaitydami, visi bet koki teksta suvokiam tik tiek kiek musu platus akiratis.

As nezinau, ar jus skaitete Korana ir ar apskritai kazkiek apie islama zinote, tad sunku sioje vietoje kazka diskutuoti. Pasakysiu tik tiek, kad Korane yra tiek tiesioginiu, tiek perkeltiniu prasmiu, bet daugybiniai nurodymai sekti Pranasu Muhammedu saaw religiniuose reikaluose interpretacijoms vietos nepalieka. O ir interpretuoti Korana ne kiekvienas mirtingasis gali, paprastai mes remiames islamo zinovais, kuriu mokytoju grandine driekiasi iki pat to, kuriam Koranas ir buvo apreikstas bei atspindi taip, kaip Jis, o ne kas kitas Korana interpretavo bei savo pavyzdziu ispilde.

Smegenys yra visu ribotos, mes dar laabai daug ko nezinome ir nesuprantame, bet kad ir kiek zinotume, niekada nepriartesime prie to, kiek ziniu turi musu Kurejas.
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2012 11 10, 22:54)
As nezinau, ar jus skaitete Korana ir ar apskritai kazkiek apie islama zinote, tad sunku sioje vietoje kazka diskutuoti. Pasakysiu tik tiek, kad Korane yra tiek tiesioginiu, tiek perkeltiniu prasmiu, bet daugybiniai nurodymai sekti Pranasu Muhammedu saaw religiniuose reikaluose interpretacijoms vietos nepalieka. O ir interpretuoti Korana ne kiekvienas mirtingasis gali, paprastai mes remiames islamo zinovais, kuriu mokytoju grandine driekiasi iki pat to, kuriam Koranas ir buvo apreikstas bei atspindi taip, kaip Jis, o ne kas kitas Korana interpretavo bei savo pavyzdziu ispilde.

Smegenys yra visu ribotos, mes dar laabai daug ko nezinome ir nesuprantame, bet kad ir kiek zinotume, niekada nepriartesime prie to, kiek ziniu turi musu Kurejas.

Jei tai butu, kaip jus teigiate, nebutu atskiru islamo konfesiju, islamo tikejimas ne vienalytis. Vadinasi, yra terpe interpretacijai, kiekviena islamo pakraipa mano kad va jie tiki teisingai, kai kiti nelabai mirksiukas.gif .

Zmogaus smegenys nera ribotos, zmogaus samone yra ribota, ji yra lavinama.

Tame ir esme, kad zmogus net skaitydamas dievo diktuota teksta, niekada neprisikas iki tiesos, tiesa yra siekiambye, todel negali sakyti, jog jis zino tiesa-Dieva, ar kad jo Dievo pazinojimas yra teisingas.

O del ziniu perdavimo. Pameginkite, is savo delnu i kitus delnus perduoti skaidru saltinio vandeni. Perejes per 20 ranku, jis prarastu nemazai kiekio, ir skaidruma, nes jame liks tai, kas buvo ant kitu zmoniu ranku. Taip ir su ziniomis, kiekvienas pasakotojas prideda nuo saves, akcentuoja tai kas jam svarbu, ka jis sugebejo suprasti, o kas liko uz jo samones ribu jis neperteikia, nes nesuvokia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kara-Kum: 10 lapkričio 2012 - 22:27
QUOTE(R.M. @ 2012 11 10, 13:14)
tikrai yra  4u.gif  ir ne tik kurios domisi, o yra menazai tokiu, kurios (del saves) gyvena islamu, yra musulmones ir jau nemazai metu.

kur tokiu galima sutikti LT ?
Atsakyti
QUOTE(Kara-Kum @ 2012 11 10, 21:23)
Jei tai butu, kaip jus teigiate, nebutu atskiru islamo konfesiju, islamo tikejimas ne vienalytis. Vadinasi, yra terpe interpretacijai, kiekviena islamo pakraipa mano kad va jie tiki teisingai, kai kiti nelabai  mirksiukas.gif .

Zmogaus smegenys nera ribotos, zmogaus samone yra ribota, ji yra lavinama.

Tame ir esme, kad zmogus net skaitydamas dievo diktuota teksta, niekada neprisikas iki tiesos, tiesa yra siekiambye, todel negali sakyti, jog jis zino tiesa-Dieva, ar kad jo Dievo pazinojimas yra teisingas.

O del ziniu perdavimo. Pameginkite, is savo delnu i kitus delnus perduoti skaidru saltinio vandeni. Perejes per 20 ranku, jis prarastu nemazai kiekio, ir skaidruma, nes jame liks tai, kas buvo ant kitu zmoniu ranku. Taip ir su ziniomis, kiekvienas pasakotojas prideda nuo saves, akcentuoja tai kas jam svarbu, ka jis sugebejo suprasti, o kas liko uz jo samones ribu jis neperteikia, nes nesuvokia  4u.gif

todel ir atsirado grupes ir sektos islame, nes zmones, per savo ego pradejo manyti, akd jie geriaus supranta apreiskima, nei Pranasas saaw, jie pastate savo prota ir supratima auksciau.

O del viso kito- tik tiek gakliu pasakyti, akd jus aiskinate islama per savo religine ar filosofine prizme, man telieka priimti jusu nuomone, ir pasakyti, kad ji visiskai neatitinka islamo poziurio.

QUOTE(LadySylvanas @ 2012 11 10, 21:41)
kur tokiu galima sutikti LT ?

Asmeniskai pazistu is Kauno ir Vilniaus, jei jus domina kontaktai, laukiu AZ 4u.gif o taip pat kvieciu i islam-ummah.lt/islamforum wink.gif
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2012 11 10, 23:57)
todel ir atsirado grupes ir sektos islame, nes zmones, per savo ego pradejo manyti, akd jie geriaus supranta apreiskima, nei Pranasas saaw, jie pastate savo prota ir supratima auksciau.

O del viso kito- tik tiek gakliu pasakyti, akd jus aiskinate islama per savo religine ar filosofine prizme, man telieka priimti jusu nuomone, ir pasakyti, kad ji visiskai neatitinka islamo poziurio.

Ir dabar kuris nuspres, kas ir kuo vadovaujasi? Tas pats zmogus, kuris yra subjektyvus.

Niekada neatitiks, nes islamas radikalus, reglamentuojantis, neleidziantis mastyti.
Atsakyti
QUOTE(Kara-Kum @ 2012 11 10, 22:05)

Niekada neatitiks, nes islamas radikalus, reglamentuojantis, neleidziantis mastyti.

Greiciausiai, akd neatitiks smile.gif cia nuskambejo kaip teiginiai, ne klausimai, tai darau isvada, kad savo nuomone apie islama jau turite, tiesa, nezinau is kur, nes neatsakete ar bent Korana esate skaiciusi smile.gif tegaliu pasakyti,kad mano numone jus neteisi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2012 11 11, 00:20)
Greiciausiai, akd neatitiks smile.gif cia nuskambejo kaip teiginiai, ne klausimai, tai darau isvada, kad savo nuomone apie islama jau turite, tiesa, nezinau is kur, nes neatsakete ar bent Korana esate skaiciusi smile.gif tegaliu pasakyti,kad mano numone jus neteisi biggrin.gif

Esu skaiciusi Korana - rusu kalba, Biblija - rusu, lietuviu, anglu k., Tibeto ir Egipro mirusiu knygas - anglu, lietuviu k., Bagavadgita - lietuviu k., domejausi budizmu. Ir ka keicia mano atsakymas?

Taip, as nuomone turiu apie islama, verciau apie zmones, kurie ji propaguoja. Islamas, kaip ir krikscionybe yra ne tas pats, kaip ji traktuoja zmones, ypac tas radikalumas, reglamentavimas. Islamas jauniausia religija, todel manyciau yra desninga, jog jos pasekejai yra radikalus, turi ryskiai isreikstus fanatizmo elementus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kara-Kum: 10 lapkričio 2012 - 23:56