Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija

QUOTE(Robinzonas @ 2006 08 08, 17:43)
Cirkas.  Virusų ir Lietuvoje yra visokių, bet dėl to išvažiuoti tikrai neverta...  Dvi savaites praleidau Bulgarijoje ir parsivežiau tik geriausius prisiminimus.  Valgėme viską, kas patiko, visur, kur patiko, įskaitant neplautus vaisius, tačiau niekas net nesuviduriavo.  Visur viskas sutvarkyta, švaru, mūsų Palangai dar reikėtų stipriai pasitempti iki bulgarų lygio.  Kita vertus, jeigu paguldė į reanimaciją, vadinasi ne da lampočki - būtų da lampočki, būtų aplamai į ligoninę neguldę, arba palauktų kol numirs priėmimo kambaryje - kaip pas mus...  O, kad gydytojai kalti, dėl vaiko ligos, tai taip visame pasaulyje, nesvarbu, kad kažkas rankų neplauna...  O kad kojos į Bugariją nekels, žinoma, teisingai - tegul Bulgarijai dėl to būna blogiau...

tai kaip gi jums ten sekesi? papasakokit? labai man smalsu blush2.gif
vis paziuredavau,gal jau grizot? kur buvot?
kas labiausiai patiko? ax.gif
Atsakyti
Praleidome dvi savaites Bulgarijos Albenos kurorte. Kodė mes ten vykome? Dėl klimato. Kitu laiku atostogauti neišeina, o liepos mėnesį visur nežmoniški karščiai. Todėl ir pasirinkimas lieka nelabai didelis : prie Viduržemio jūros tokiu metu temperatūra apie 35 dieną ir žemiau 25 nenukrenta naktimis, o Bulgarijoje 30 dieną ir apie 18 naktimis, nuo jūros nuolatos dvelkia vėjelis ir net pliaže ant saulės pragariškai karšta nebūna. Klimatas, galima sakyti, komfortabilus. Tą patį galima pasakyti apie jūrą - sekli prie pliažo, šilta, bangos lūžta tik prie pat kranto, neneša į jūrą, nėra jokių pavojingų gyvių ir net leidžiama maudytis su visomis įmanomomis pripučiamomis priemonėmis, galima tiesiog degintis gulint ant pripučiamo čiužinio, o gelbėtojai, vietoj to, kad draustų, stebi, kad nenuneštų kur nereikia, apie gelbėjimo tarnybą ten galima parašyti atskirą temą, tačiau akivaizdu, kad gelbėtojai ten tarnauja poilsiautojams, o ne atvirkščiai. Taigi, dar apie jūrą - vandens temperatūra svyravo tarp 25 ir 27 laipsnių, tad maudymasis buvo praktiškai neribotas, dėl įvairumo kartais išlįsdavome nudžiūti, o laiką galima visą dieną leisti vandenyje. Pliažas smėlėtas, bet smėliukas nėra toks švarus kaip seniau Palangoje arba Nidoje. Žaidžiantys vaikai sukelia dulkes ir kojas išeinant iš pliažo, vis tik, norisi nusiplauti. Pajūryje nuomojami gultai, bet yra žmonių, kurie gulinėja tiesiog ant pasitiestų rankšluosčių. Smėlio juosta ties Albena plati, vietos užtenka visiems ir viskam, galima išsinuomoti gultus, skėčius ir net čiužinius ant gultų, bet už tai reikia pakloti apie 20 litų dviems. To daryti neteko, kadangi gyvenome viešbutyje esančiame ant jūros kranto ir turinčio savo pliažą su savo gultais - tai atrodė net keistoka - nuo jūros eina nemokama zona apie porą metrų, toliau mokami skėčiai trimis eilėmis, toliau tuščia juosta apie 6-7 metrų pločio ir toliau prasideda viešbučio pliažas su baseiniukais. Tiesą pasakius, nelabai ir suvokiau kokia prasmė nuomotis gultus už pinigus, jei už dešimties žingsnių tokie patys yra visiškai nemokamai. Bet visai nemažai žmonių nuomojasi. Tai jau pagal norus ir poreikius.
Gamta Bulgarijoje nėra kažkuo labai išsiskirianti ir ypatinga, bent jau pajūryje. Nėra spygliočių medžių, palmės neauga, bet kurortuose daug privežta. Reljefas kalvotas, važiuojant nuo Varnos link Burgo prasideda Balkanų kalnynas. Laukuose daug vynuogių, saulėgrąžų, vaismedžių. Klimatas gana drėgnas, keičiasi gana greitai - iš vakaro jūroje didžiulės bangos, o ryte jūra lygi kaip stalas, nuo ryto šviečia saulutė, per pietus užslenka debesys, išpila smarkią liūtį, o apie ketvirtą valandą vėl lyg nieko nebuvę. Tiesa, taip per dvi savaites pasitaikė tik vieną kartą, bet buvo gana įspūdinga ir turėjome progos pasimaudyti per liūtį nepaisydami jokių žaibų ir perkūnų.
Taigi, turėdami tokį puikų klimatą ir gražią gamtą, bulgarai pajūryje pastatė daug kurortų ir intensyviai stato toliau. Automobiliu teko apvažiuoti kurortus nuo Kaliakros iki Nesebaro - šiandien jų lygis dar labai nevienodas, bet atkeliaujančios užsienio investicijos Bulgarijos pajūrį po kokių dešimties - penkiolikos metų pavers višta, nešančia auksinius kiaušinius...
Atsakyti
Ir dar - apie Bulgarijos kurortus. Skrisdami atostogauti tikėjomės pamatyti senovišką sovietinę tvarką su šiūkšlynais, apgriuvusiais namais ir rusiškais automobiliais - tokį vaizdą teko susidaryti skaitant senesnius atsiliepimus apie Bulgariją. Reikia pripažinti, kad dauguma rašiusiųjų ten buvo prieš keletą ar kelioliką metų ir tie prisiminimai jau gerokai paseno. Taigi, tai - tik pusė tiesos. Bulgarijos pajūrys - greitai besikeičianti poilsio zona su įsisavinamomis milžiniškomis investicijomis. Tiek naujų statybų ir tokių didelių statybų aikštelių dar nėra tekę matyti niekada gyvenime, tačiau ten, kur statoma, bus gražu tik po poros metų. Šiandien veikiančius kurortus galima suskirstyti į didelius (Saulėtas krantas, Auksinės Kopos ir Albena) ir mažus (Obzoras, šv.Konstantinas ir Elena, Balčikas, Elenitė). Yra mažų pajūrio miestelių, kuriuose taip pat yra keletas viešbučių, tačiau jie neturi turizmo infrastruktūros ir ten galima gyventi tik nuomotame bute. Maži kurortai turi atskirus gražius didelius viešbučius ir centrinę kurortinę gatvelę su turkiškomis prekėmis ir restoranėliais bei kavinėmis, ten poilsis pigesnis ir pramogų pasirinkimas nėra labai didelis. Didesni kurortai yra suvarkyti specialiai atvykstantiems užsieniečiams, ten sukurta kurorto infrastruktūra su kokybiškomis paslaugomis, pramogomis ir vietinių gyventojų arba nėra visiškai arba jų yra labai mažai. Mes gyvenome Albenoje, todėl ją pažinti teko geriausia - septyniasdešimtaisiais metais pradėtas statyti kurortinis miestelis ties plačiausia paplūdymio juosta su dideliais viešbučiais ir siauromis žaliomis gatvelėmis. Palei jūrą išilgai viso miestelio tęsiasi Promenada prie kurios išsidėstę pirmos juostos viešbučiai, toliau prasideda kurortiniai takeliai bei mažos gatvelės su antra viešbučių juosta. Prasidėjus šlaitui, palipus į kalną, yra trečioji viešbučių juosta, kurioje dar yra daug nerekonstruotų viešbučių, kuriems, bent išoriškai dar aiškiai trūksta dažų ir teptuko. Yra pavienių tokių viešbučių ir antroje juostoje, tačiau jie paslėpti kitais statiniais arba apauginti žalumynais. Tas menas dar jaučiasi : ko negali sutvarkyti, reikia paslėpti. Albenos vienoje pusėje yra klampi pelkė su netvarkytais krūmynais - bulgarai ją aptvėrė ir pavadino Batatos rezervatu, esą ten stengiamasi išlaikyti autentišką gamtą, todėl ten neleidžiami turistai. Taip yra ne vienoje vietoje. Pajūrio pirmos ir dauguma antros juostos viešbučių sutvarkyti puikiai, dauguma yra 4, dalis 3+ žvaigždučių ir, reikia pasakyti, jie tiek atitinka. Penkių žvaigždučių Albenoje nėra aplamai. Nelabai net aišku kodėl. Galbūt stengiamasi išlaikyti daugmaž vienodą kurorto lygį ir jaukumą, gal senesni statiniai neatitinka tokių reikalavimų nes ten nėra tokių didelių erdvių - sunku pasakyti, tačiau šiame kurorte naujų statybų nesimato - orientuota į rekonstrukciją to, kas yra. Albena - ramus miestelis, kuriame visi restoranai ir barai uždaromi 23.00, tokiu laiku išjungiama garsi muzika ir jaunimas pradeda nuobodžiauti. Tačiau tik už dešimties kilometrų yra Auksinės kopos - gražus ir jaukus miestelis, kiek didesnis kurortas su didele centrine dalimi, gana žalias, ir turintis naktinį gyvenimą, pramogos ten prasideda ankstyvą vakarą ir pasibaigia tik vėlyvą rytą. Restoranėliai ir bariukai jaukūs, apsupti žalumos, yra alėjos, skvereliai, dieną galima ir ramiau pailsėti. Kitokio pobūdžio kurortas yra Saulės krantas, - neskaitant senojo Nesebaro, paliko gana slogų įspūdį - grandioziški viešbučiai, tvoros, mūrai, betonas, santykinai mažai žalumos. Daug didelių restoranų ir pasilinksminimo įstaigų išdėstytų gatvėse tarp viešbučių. Mums ten pasirodė labai nejauku ir svetima - ir suaugę, ir vaikai, ir paaugliai vienbalsiai nutarėme, kad ten atostogauti nesinorėtų. Saulės krantas labai smarkiai plečiasi, ten išilgai pakrantės jau auga atskiri viešbučių ir apartamentų kvartalai - šv.Vlasas, Elenite ir kt. Obzoras, kitas netoliese esantis kurortas, kuris savo gatvėmis ir parduotuvėlėmis kažkiek primintų senają Palangą, tačiau tvarkos ten aiškiai trūksta, jau atsiranda daug užrašų rusų ir ukrainiečių kalbomis, valiutų keityklose nurodomas grivnos, rublio ir zloto kursas, o susišnekėti lengviausia rusiškai. Tas pat yra ir kituose mažuose kurortiniuose miesteliuose, ten mažiau tvarkos, žemesnės kainos, pastatai dažnai neprižiūrėti ir labai daug poilsiautojų iš Rusijos - rusai mėgsta Bulgariją dėl minkšto klimato ir Juodosios jūros, o bulgarai mėgsta rusus, kadangi šie juos išvadavo iš turkų priespaudos ir iš Rumunų atėmė jų pajūrį. Albenoje rusų mažiau, ir, ko gero, susikalbėti lengviau angliškai, kadangi aptarnaujantis personalas visur jaunimas. Sunku spręsti apie nacionalinę sudėtį, tačiau mūsų viešbutyje buvo apie 30% rumunų, 25% anglų, 25% vokiečių, likę visokie prancūzai, rusai, italai, lietuviai. Šiaip jau prancūzai statė Albeną ir, galbūt, neatsistiktinai nuo to laiko jie turi viešbutį miesto centre su geriausiu mieste restoranu. Deja, reikia pripažinti, kad Albena ne tik gražiausias, bet ir pats brangiausias Bulgarijos kurortas - jau palyginus su už 5 kilometrų esančiu Kranevu, kainos Albenoje didesnės 3 - 5 kartus.
Atsakyti
Jooo, nepatingejai.
sia vasara galvojom vaziuot i bulgarija su auto, bet kazkaip nedrasu buvu. daug kas cia reke- laukiniai lotuliukas.gif . teko dar karta aplankyt kroatija ax.gif . va kai jie atsigaus po poros metu ,- tada ir as savo rasineli parasysiu 4u.gif
Atsakyti
man tai keista, kad Robinzonas nematė senų sovietinių mašinų smile.gif
Aš kaip tik šiemet buvau. Stengiausi fotografuot tik tai kas gražu, nu bet neišvengiau ir tokių nuotraukų:
http://img222.images...cture091uh5.jpg

http://img84.imagesh...cture092xd4.jpg

http://img87.imagesh...dsc00779yi9.jpg

http://img206.images...dsc00780my1.jpg

o čia iš viso topas doh.gif

http://img222.images...dsc00781se2.jpg

Ir nelabai supratau kas tos Robinzono minimos kokybiškos paslaugos ? Čia tai, kad bare kainos užkeltos 10 kartų, o tualeto reik reiti ieškoti į kitus artimiausius barus, nes ne visuose yra ? doh.gif
Nieko prieš Bulgariją aš neturiu. Bet antrą kartą ten nevažiuočiau, o ir savo draugams tai taip pat nerekomenduočiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SoJa: 21 rugpjūčio 2006 - 15:28
QUOTE(SoJa @ 2006 08 21, 16:13)
man tai keista, kad Robinzonas nematė senų sovietinių mašinų smile.gif
Ir nelabai supratau kas tos Robinzono minimos kokybiškos paslaugos ? Čia tai, kad bare kainos užkeltos 10 kartų, o tualeto reik reiti ieškoti į kitus artimiausius barus, nes ne visuose yra ?  doh.gif
Nieko prieš Bulgariją aš neturiu. Bet antrą kartą ten nevažiuočiau, o ir savo draugams tai taip pat nerekomenduočiau  blush2.gif

Mačiau aš sovietines mašinas, kaip, beje, ir visose kitose Europos valstybėse įskaitant Vokietiją, Prancūziją, Olandiją ar Italiją. Tačiau jos ten nesudaro pagrindinės masės. Beje, jei nuvažiuotumėte kiek toliau nuo Vilniaus, daugybę tokių mašinų pamatytumėte ir Lietuvoje. Su Lietuva lyginau ir paslaugų kokybę. Nors, žinoma, jei jūs įpratę atostogauti Kanuose, Nicoje ar Monake, paslaugų lygis galėtų pasirodyti pernelyg žemas ir, kai norėdami sutaupyti keletą stotinkų pasirinkote prastesnę užeigą, tualeto ten galėjo ir nebūti. Man taip nepasitaikė. Dar ojektyviai dėl kainų : "Pina Colada" - Nidoje 15 Lt, Albenoje 6 Lv (11,5 Lt), Palangoje 9 - 12 Lt, Nicoje 10 - 20 Eu (34,5 - 69 Lt).
Negaliu nesutikti - draugams reikia rekomenduoti tai, kas geriausia...
Atsakyti
QUOTE(Robinzonas @ 2006 08 22, 09:09)
Mačiau aš sovietines mašinas, kaip, beje, ir visose kitose Europos valstybėse įskaitant Vokietiją, Prancūziją, Olandiją ar Italiją.  Tačiau jos ten nesudaro pagrindinės masės.  Beje, jei nuvažiuotumėte kiek toliau nuo Vilniaus, daugybę tokių mašinų pamatytumėte ir Lietuvoje.  Su Lietuva lyginau ir paslaugų kokybę.  Nors, žinoma, jei jūs įpratę atostogauti Kanuose, Nicoje ar Monake, paslaugų lygis galėtų pasirodyti pernelyg žemas ir, kai norėdami sutaupyti keletą stotinkų pasirinkote prastesnę užeigą, tualeto ten galėjo ir nebūti.  Man taip nepasitaikė.  Dar ojektyviai dėl kainų : "Pina Colada" - Nidoje 15 Lt, Albenoje 6 Lv (11,5 Lt), Palangoje 9 - 12 Lt, Nicoje 10 - 20 Eu (34,5 - 69 Lt). 
Negaliu nesutikti - draugams reikia rekomenduoti tai, kas geriausia...

Šiaip tai tikrai niekam netaupėm, todėl ir išleidom panašiai lyg atostogaudami Nicoje lotuliukas.gif Juokauju, Nicoje dar nebuvom, gal kitamet blush2.gif Bet turbūt net Nicoj du gultai su skėčiu 45 litų nekainuoja doh.gif
Gal kitaip yra Albenoje, bet Auksinėse kopose tai rinkomės tikrai išoriškai ne prastas užeigas, bet tualetų daugumoje iš jų nebuvo. Vat kaip tik pastebėjau, kad tose prastose knaipėse tai visuomet buvo tualetai. Į vieną tokią kelis kartus užsukom, nes labai jau geroj strategiškoj vietoj tarp paplūdimio ir mūsų viešbučio buvo.
O nuotraukos darytos Varnoj. Kiek supratau jų Varna turėtų būti kaip mūsų Klaipėda, tai ačiū dievui, Klaipėdos šarvuočiai nesaugo drinks_cheers.gif
Beje dar apie kokteilius. Nežinau ką ten į juos pila bet tie po 6 Lv. tikrai nepanašūs į tuos, kuriuos mes čia geriam Lietuvoj.
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2006 08 22, 11:56)
Bet turbūt net Nicoj du gultai su skėčiu 45 litų nekainuoja  doh.gif
Kiek supratau jų Varna turėtų būti kaip mūsų Klaipėda, tai ačiū dievui, Klaipėdos šarvuočiai nesaugo  drinks_cheers.gif
Beje dar apie kokteilius. Nežinau ką ten į juos pila bet tie po 6 Lv. tikrai nepanašūs į tuos, kuriuos mes čia geriam Lietuvoj.

Šarvuotis saugo ne Varną, o Varnos oro uostą - Maskvoje prie Šeremetjevo tokių šarvuočių kiek nori. Oro uostai apsaugoti visame pasaulyje nors, žinoma, ne visur atvirai stato šarvuočius - kitur apsauga labiau užmaskuota, modernesnė, bet visur jos - apstu. Gultų ir skėčių kaina Romos paplūdymiuose apie 20 Eu keturiems žmonėms. Bulgarijoje panašiai, tačiau per dvi savaites nei karto neteko mokėti už skėčius, kadangi viešbutis buvo tiesiog paplūdymyje - jūs pigiau mokėjote už viešbutį, todėl turėjote nuomotis gultus. Tai nėra būtina, bet jei nori - galima. Kokteilis "Pina Colada" : daugeliui šis gėrimas – atostogų būtinybė, leidžianti prisiminti pietų jūros paplūdymius ir praėjusias dienas. Sakoma, kad kokteilis buvo sukurtas 1954m. Puerto Rike, San Chuano viešbučio “Hilton” bare, iš romo, ananasų sulčių ir kokosų. Skirtumas tik kaip panaudosi kokosą - galima pilti kokoso likerį (taip daroma Lietuvoje), o galima plaktą grietinėlę su kokoso sirupu - kaina ir skonis stipriai skirtis neturėtų, skirtųsi tik konsistencija.
Šiap jau, paieškojus, Bulgarijoje galima surasti ir daugiau negerovių ir blogo serviso pavyzdžių : arbūzus nulupa, bet patiekia su sėklomis, saulė nesileidžia į jūrą, anksti temsta, daug kas nežino Lietuvos, restorane valgiai surašyti be garnyro, sutikdami jie sukinėja galvą į šonus, o prieštaraudami linkčioja ir k.t.
Tačiau aš nemanau, kad tai yra blogiau, tai yra kitaip...
Atsakyti
oho, karsta diskusija blink.gif bigsmile.gif

kainos, sutinku, yra gan aukstos. ir kainos kartais tikrai prasilenkia su paslaugu kokybe. daznai bulgarijoje buna, kad uzsisakai kazka is meniu, o to nera. bandai ka kita, ir to nera ir t.t.
gultai - neprivalai moketi. kai kur yra ir nemokami.
kokiose A. kopu kavinese nera wc??? blink.gif kiek pamenu, niekad del to nebuvo jokiu problemu. aisku, del svaros visuose juose as nesiginciju blush2.gif

beje, kas cia keisto matyti sovietinius automobilius? g.gif beje, ju yra varnoje. bet tarkim sofijoj tai jau tampa retenybe.

tas sarvuotis varnos oro uoste lotuliukas.gif jis jau oro uosto simbolis. ir niekad nemaniau,kad kazkam tai soka gali sukelti doh.gif

dar kart jusu paskaicius, isitikinau,kad turistams visiems neitiksi. viskas priklauso nuo zmoniu poreikiu, reikalavimu ir t.t. visgi vaziuojant i kazkokia sali pries tai juk pasiieskoma info ir mazdaug jau zinoma ko galima tiketis mirksiukas.gif

o gamta, jura, smeliukas, oras tikrai manau yra thumbup.gif ir pailseti ten tikrai galima mirksiukas.gif
Atsakyti
Nėra jau ta Bulgarija tokia beviltiška. Bet mano 12 šalių, kuriose aš ilsėjausi sąraše ji deja tik 11. Blogiau už Bulgariją (beje ir žymiai) buvo tik Lenkijos Mikolaikose blush2.gif
45 litai čia ne už 4 gultus, o tik už du. Jų nesinuomoti AK tiesiog neįmanoma, nes priešingu atveju turėsi gulėti siaurutėje juostelėje prie pat jūros ir kadangi žmonių ten daugybė, tai ir laipios visi per galvas. Taip, kad rinkomės šiokį tokį komfrotą, o ne taupymą. Rinktis iš viešbučių jau nelabai galėjom, nes iki kelionės pradžios turėjom tik 3 dienas. Tai ėmėm ką pasiūlė.
Tualetų nebuvo daug kur. Pavadinimų aš neprisimenu, bet galiu bent jau tris vietas nupasakoti (visų vietų nepamenu, nes neturėjau tokio tikslo įsidėmėti visas vietas kur nėr tualeto, bet va pasirodo prireikė lotuliukas.gif doh.gif ).
Tai va pirmoji vieta prie apžvalgos rato esantis kokteilių baras antrame aukšte. Tai tualeto reikia ieškoti kitoje to pastato pusėje. Antroji vieta- toks šaunus bariukas, kurio scena kaip atsivėtusi kriauklė ir ten visuomet toj kriauklėj vyksta pasirodymai, o aplinkui visokie džakuziai, baseinėliai, tilteliai. Nu ir trečioji vieta, tai čia labiau tam gale kur užsieniečiai įsikūrę, ten toks kokteilių baras kur merginos ant baro šoka (ala iš filmo "Ugly coyotes") lyg ir kažkokia Akis, ten tas pavadinimas baro, bet tikrai nepamenu.
Kadangi per vakarą aplankydavom vidutiniškai 3-5 barus, tai tikrai nuoširdžiai sakau, kad kokiuose 50 proc. tualetų nėra, o rinkomės tikrai ne pagal kainą, o pagal baro eksterjerą ir interjerą.
Užtat liuks diskoteka "Asteroj" thumbup.gif tokio superinio lygio ir tik 3 ar 4 Lv. už įėjimą doh.gif (ir tualetas yra lotuliukas.gif )
Tikrai nenoriu apjuodinti tos Bulgarijos, bet nu niekaip nesuprantu tų žmonių kurie po 6 metus ten važiuoja. Būtent tokios moters iš mūsų grupės aš ir paklausiau kodėl, ar jai nepatinka kitų šalių kurortai? į tai jį man atsakė, kad daugiau niekur nebuvus. Iš tikro man toks pasakymas keistas. Aš kasmet planuoju kelionę į vis kitą šalį. O jei netyčia kada nors pavyks apkeliauti visą pasauly tai antrą kartą vis gi pirmiausiai važiuočiau į Kanadą ir į Turkiją thumbup.gif
sėkmės dar neatostogavusiems 4u.gif
Atsakyti
nu nelabai supratau, kur ten tu wc nera blush2.gif

tiek to... biggrin.gif

siaip esu pastebejus,kad yra tokiu zmoniu, kurie po n metu vaziuoja i BG. bet dar atkreipiau kad tie zmones ne sedi kurorte, o vazinejasi po visa sali. o kurorte buna 1-2d. na, nesvarbu.
as pati matau milionus trukumu, bet mane pakerejo patys bulgarai. ju nuosirdumas, paslaugumas, atvirumas. nekalbu apie tuos, kurie dirba kurorte, ir ju toks darbas - sypsotis, nes tada arbatpinigiu gaus daugiau. kalbu apie paprastus kaimo zmones, kurie kiekviena mielai pavaisina kuo turi, pakviecia prie stalo. aj, ilga cia istorija. bet jei ne zmones, tai as pati nzn ar myleciau ta krasta.

aj,vienu zo, kiekvienam savo biggrin.gif

as tarkim niekad nevaziuociau i italija atostogaut doh.gif del savu priezasciu, o vat i BG nebuvau puse metu jau ir jau planuoju kitais metais aplankyt taip gerai zinomas vietas. nostalgija geroms linksmoms dienoms blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2006 08 23, 11:55)

Tikrai nenoriu apjuodinti tos Bulgarijos, bet nu niekaip nesuprantu tų žmonių kurie po 6 metus ten važiuoja. Būtent tokios moters iš mūsų grupės aš ir paklausiau kodėl, ar jai nepatinka kitų šalių kurortai?  į tai jį man atsakė, kad daugiau niekur nebuvus. Iš tikro man toks pasakymas keistas. Aš kasmet planuoju kelionę į vis kitą šalį. O jei netyčia kada nors pavyks apkeliauti visą pasauly tai antrą kartą vis gi pirmiausiai važiuočiau į Kanadą ir į Turkiją  thumbup.gif
sėkmės dar neatostogavusiems  4u.gif

Manau, kad būna pažintinės ir poilsinės kelionės. Jeigu važiuoju pailsėti prie jūros, noriu atsipalaiduoti nuo kasdienybės, nieko negalvoti ir niekuo nesirūpinti, man svarbu koks bus viešbutis, jūra, aptarnavimas, oro ir vandens temperatūra, maistas ir aplinka. Visiškai nesvarbu kur stovi mano viešbutis - Turkijoje, Tunise, Ispanijoje ar Bulgarijoje - kurortuose paslaugos visur panašios, kelionės ir pažinimas man mažai svarbūs arba tik kasdienybės paįvairinimui. Kam ieškoti kitos vietos, jeigu visapusiškai patenkina šita? O jeigu kitoje vietoje kas nors nepatenkins? (Sakykim klimatas arba maistas). Reikia sutikti - Bulgarija nėra ta šalis, kur kasdien išvysi ką nors tokio nepaprasto. Žinant kada turėsiu atostogas, kelionę galima planuoti prieš daug laiko ir pasirinkti tiek jūrą, tiek kurortą, tiek norimą viešbutį pagal norus - retai tą galima padaryti prieš savaitę ar net mėnesį. Žmonės šiuo tikslu perka kaimo sodybas, žinodami, kad ten visos atostogos bus vienodos metai iš metų prie to paties ežero, tame pačiame miške. Nepaisant to, sodybų pakalausa ir šiandien išlieka milžiniška.
Tuo tarpu norėdamas aplankyti kokią nors šalį pažintiniais tikslai, galima keliauti ekspromtu, turint kiek nors laisvo laiko, susidarius įdomų maršutą ir kelionės programą. Tokiu atveju galima numatyti kur ir kiek laiko būsiu, žinoti ką noriu pamatyti, o viešbučio klasė arba aptarnavimo kokybė reikšmės turi minimaliai - vistiek jau kitą naktį būsiu kitur. Tokios kelionės trukmė nedidelė nes nuovargis ir pernelyg didelis įspūdžių srautas daro savo. Antrą kartą tuo pačiu maršrutu keliauti neįdomu, kaskart tenka rinktis vis naujus ir naujus maršrutus.
Atsakyti