QUOTE(Coca - cola @ 2006 05 30, 00:01)
koks oras Bulgarijoje liepos menesi? ar labai karsta? siemet atsostogos liepos men, o turkijoj man per karsta tuo metu
karsciausia bulgarijoje rugpjuti. liepa oras apie 27-29. tai nzn ar cia labai karsta. vanduo apie 24 liepos men.
Papildyta:
QUOTE(esp @ 2006 05 30, 23:34)
va, radau ko ieskojau
jei nesunku būtų.. apie senus įspūdingus miestelius ir kitas nepaplūdimingas vietas (na, gal kur laukinių paplūdimių yra).. šalies giluma (toliau nuo jūros) irgi labai domina).
na, pasiulysiu tas vietas, kuriose pati esu buvus ir kas man paliko neisdildoma ispudi, ir kas tikrai daugumai patinka.
Nesebras - pusiasalis. 14am, zveju vadinamas miestelis unikalus architektura, dar kitaip vadinamas 40cerkviu miesteliu. yra kur pasivaikciot ir ka pamatyt.
Plovdivas - miestas 3 pagal dydi(jei neklystu), taciau senamiestis nerealus! amfitetras, siauros gatveles, ir t.t. susimaise stiliai - romaninis, gotikinis. daug palikimo is osmanu imperijos. ta pati BG sostine Sofija. ja supa Vitosho kalnai. grazi gamta, centre daugybe cerkviu, netgi mecete(palikimas nuo turku uzkariautoju). t.p. toliau nuo juros yra Rylu vienuolynas, isikures aukstuose kalnuose, nepakartojamo grozio gamta, cerkve, vienuoliu celes...
Kaliakra - iskysulys. viena lankomiausiu vietu. Balchiko miestelis, kuriame yra botanikos sodas, unikali kaktusu aleja, rumunijos karalienes marijos pilis ant juros kranto.
Roziu slenis. Bg garseja savo rozemis. daznai vaziuojant per sali galima isvysti roziu laukus.
del papludimiu akmeningu - ju gausu. tiesiog dazna vieta salia kurorto, jau yra akmeninga. bet kazkokio ypatingo laukinio papludimio nemaciau, tad negaliu del to nieko pasakyti.
na, tu vietu yra daug graziu. bet del skonio juk nesigincijama