planuoju vykti į Bulgariją birželio 11d. labai bijau ar nebus per šalta ten tokiu metu, gal kas gali padrasinti, kokios temperatūros galiu tikėtis
Gal kam teko ilsintis Bulgarijoje savo automobiliu nuvykt i Stambula?Ar per daug rizikinga del ju vairavimo ypatumu?
QUOTE(smilka @ 2009 04 10, 15:28)
planuoju vykti į Bulgariją birželio 11d. labai bijau ar nebus per šalta ten tokiu metu, gal kas gali padrasinti, kokios temperatūros galiu tikėtis
pernai 06.15-22 buvo apie 27C
QUOTE(sweetgirl @ 2009 04 11, 15:21)
Gal kam teko ilsintis Bulgarijoje savo automobiliu nuvykt i Stambula?Ar per daug rizikinga del ju vairavimo ypatumu?
Po pati Stambula vazinet nelabai patartina, bet galima nuvaziavus pasistatyt masina kokioj aikstelej, pvz., prie oro uosto tokia yra, ir tada metro-tramvajais-keltais po miesta varinet...
QUOTE(smilka @ 2009 04 10, 15:28)
Oro temperatūra bus virš 20 laipsnių, bet manau, kad jūra dar nebus gerai įšilusi
O į kurį kurortą važiuoji? Kai sugrįši - užsuk papasakoti įspūdžius, aš važiuosiu rugsėjo pr., tai man viskas labai įdomu
QUOTE(aleksandras3 @ 2009 03 31, 13:46)
Gal kas patartum, kokiu marsrutu geriau vaziuoti i Bulgarija? Kokie yra ypatumai (degalines, valiuta, nakvine, milicijos demesis, atstumai)?
Važiavome į priekį Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija. Visai neblogai, navigacija veikė puikiai, policijos nematėm. Tik Rumuniją pravažiavom naktį, tai labai gaila - nematėme viso kalnų grožio.
O grįžimui sugalvojom per Ukrainą. Nors km ir žymiai mažiau, tačiau tikrai neverta.
Keliai baisūs, navigacija grybauja, nors žemėlapiai buvo atnaujinti, muitinėje eilės. Vienu žodžiu - bardakas.
Trumpiausias kelias yra per Rumuniją, Ukrainą, Baltarusiją. Bet vizos ir milicija su kyšių reikalavimais ......
QUOTE(smilka @ 2009 04 10, 16:28)
Pernai buvau tokiu laiku, buvo labai šilta, vanduo irgi daug šiltesnis nei Palangoj vidurvasarį
Dėl gyvenimo privačiame sektoriuje.
Dabar lietuviai ten prisipirko apartamentų. Dalis juos nuomoja. Išsinuomot galima ir šiaip apartamentų kompleksuose iš šeimininkų. Jeigu domina Saulėtas krantas, galite parašyti ir man.
QUOTE(renatyte.r @ 2009 04 14, 17:28)
Oro temperatūra bus virš 20 laipsnių, bet manau, kad jūra dar nebus gerai įšilusi
O į kurį kurortą važiuoji? Kai sugrįši - užsuk papasakoti įspūdžius, aš važiuosiu rugsėjo pr., tai man viskas labai įdomu
mūms įsiūlė Albeną, sako plačiausi paplūdimiai, ale mūsų Nida , kurią labai labai mėgstu. agentė kuri pardavė kelionę asmeniškai pažysta visų viešbučių savininką, padarė nuolaidas, pati ne kartą buvus ir kaip ji sako "fantastiškai graži vieta"
, tik dėl oro loterija . Na kai grįšiu būtinai čia pakomentuosiu
Pries trejata metu teko atostogauti Albenoje birzelio 18-25 d. Oras buvo puikus - 25-28 C, vanduo 23-24 C. Kartais budavo, jog atsibundi kokia 7 ryto ir girdi kaip pliaupia lietus, pagalvoji viskas - dinos nera ir ant kito sosno. Atsikeli apie 9, kad nepaveluot pusryciu - sviecia ryski saule, o lietaus nei pedsako. Pavalgydavom pusrycius ir i pliaza, smelia sausas. Tiktais kartais jurojr budavo zoliu, bet paejejus keleta zingsniu kur i sona galima rasti visiskai svaria jura. O siaip as irgi labai megstu Nida, tai man Albenoje labai patiko.
QUOTE(smilka @ 2009 04 29, 11:34)
tik dėl oro loterija
Cia pas mus loterija, visa vasara, del to ir nevaziuoju prie Baltijos. Mes birzelio viduri vel trauksim prie juodosios, tik si karta i Obzora. Pernai birzelio viduri buvo 30
atostogavau pernai rugpjūčio 12-28 d. Saulėtam Krante. atostogos super oras nuostabus, visada apie 30 laipsnių, lijo tik kartą naktį labai smarkiai su žaibais ir perkūnijom, bet ryte atsikėlus nesimatė nė vieno požymio, kad būtų liję, net viešbučio pievelė kaip visada buvo laistoma jūra šilta kaip arbata, įlipi ir nebesinori išlipt ypač smagu kai bangų būna nors pirmą atostogų dieną išgąsdino tai, kad jūroj buvo pilna visokių dydžių medūzų, bet kitą dieną jos kažkur dingo ir šiaip vietom jūržolių užnešdavo. kai buvom Obzore, ten jūra daug švaresnė pasirodė.
savarankiškai apvažinėjom autobusu visus aplinkinius miestus ir miestelius, nepatariu kur nors važiuoti su taxi, geriau nueiti į stotį ir nusipirkti bilietą kur norit, dešim, o ir daugiau kartų pigiau na nebent pirksit ekskursiją kažkur. Nesebaras gražus miestelis, visai šalia
savarankiškai apvažinėjom autobusu visus aplinkinius miestus ir miestelius, nepatariu kur nors važiuoti su taxi, geriau nueiti į stotį ir nusipirkti bilietą kur norit, dešim, o ir daugiau kartų pigiau na nebent pirksit ekskursiją kažkur. Nesebaras gražus miestelis, visai šalia
QUOTE(žuvyte23 @ 2009 04 29, 12:21)
Pries trejata metu teko atostogauti Albenoje birzelio 18-25 d. Oras buvo puikus - 25-28 C, vanduo 23-24 C. Kartais budavo, jog atsibundi kokia 7 ryto ir girdi kaip pliaupia lietus, pagalvoji viskas - dinos nera ir ant kito sosno. Atsikeli apie 9, kad nepaveluot pusryciu - sviecia ryski saule, o lietaus nei pedsako. Pavalgydavom pusrycius ir i pliaza, smelia sausas. Tiktais kartais jurojr budavo zoliu, bet paejejus keleta zingsniu kur i sona galima rasti visiskai svaria jura. O siaip as irgi labai megstu Nida, tai man Albenoje labai patiko.
nuraminot dėl oro , jau pradedu svajoti ... ir ruoštis.