Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija

siunčiu vaiką su močiute i Bulgariją, užsisakė, kažkokį naują viešbutį 3*, bet be maitinimo, sakykit, kas buvo, kaip ten su maistu, ir brangu? Nežinau kiek pinigėlių įduoti maistui ir suvenyramas. Važiuoja 10-čiai dienų.
Atsakyti
Labai norėčiau, kad parašytų kas buvo Bulgarijoje, kiek kainavo pati kelionė.Mano dukra nori važiuoti su studija Į Varnoje vyksiantį festivalį, bet man atrodo labai jau brangi jų kelionė, nes vaikui kainuos su visu gyvenimu ten daugiau negu 1500 lt. Parašykite kiek mokėjote jūs? Ačiū.
Atsakyti
Be reikalo visi praleidžia temą apie Bulgariją, atostogų vietų dėl vienokių arba kitokių priežasčių nuolatos mažėja, paukščių gripas, musulmonai ir kitos negandos greitai Juodąją jūrą paliks kaip optimaliausią variantą. Nepaisant kasmet kylančių kainų, atostogų servisas Bulgarijoje auga. Labai įdomu būtų išgirsti praeitą sezoną Bulgarijoje praleidusių šeimų atsiliepimus apie kurortus ir viešbučius.
Atsakyti
Mes su vyru buvom Bulgarijoje 2005 m. rugpjūtį. Taip jau gavosi, kad atostogauti galėjom tik tuo metu, o Lietuvoj sėdėti nenorėjom, tai paprasčiausiai rinkomės vietą, kur nebūtų pernelyg karšta ir kur būtų galima tiesiog patinginiauti.
Iš anksto žinojom, kad Bulgarijoj per daug nėra ką žiūrėti, tai ir nusiteikėm tokiam tingiam poilsiui prie jūros. Mes apsistojom Šv.Konstantine viešbutyje Azalia. 7 nakvynių kelionė su pusryčiais ir vakariene, visais oro uosto mokesčiais, kuro priedais, draudimais kainavo žmogui arti 2000 Lt. Šiaip jei nuimti visus mokesčius, draudimus, vakarienes ir t.t., tai vien kelionė su pusryčiais būtų kainavus 1570 Lt.
Apie viešbutį tai tik puikūs atsiliepimai thumbup.gif , jis įvertintas 4*, bet aš tikrai duočiau 5*. Viešbutis tik ką atidarytas, stovi tiesiog pliaže, labai faini baseinai, turi SPA centrą, kurio paslaugomis mes mielai naudojomės smile.gif
O va jau pats kurortas - tai nerealus kontrastas viešbučio prabangai doh.gif Žiauriai nesutvarkyta, visur šiukšlina (ir net nėra šiukšlių dėžių! blink.gif ), kai kurios gatvės be šaligatvių ir neapšviestos... Matosi, kad kažkada ten buvo visai gražu, nes yra visokių parkų, gražių laiptų, alėjų ir t.t., bet viskas labai apleista verysad.gif . Matyt tiesiog investicijos iki miesto infrastruktūros dar nedaėjo g.gif .
Kainos nedidelės, pavalgyti laisvai gali kaip Lietuvoje, vyras nerealaus pigumo net ir kavinėse thumbup.gif Radom vieną nerealią vietą - vieno viešbučio kieme aplink atvirą baseiną sustatytos didžiulės lovos su baldakimais ir su krūvom pagalvėlių, visur dega deglai, groja techo muzika, nu kaip iš filmo viskas atrodo bigsmile.gif Vieną vakarą tai tik sukom ratus aplinkui, nes galvojom, kad ten kokiems VIP'ams viskas skirta, o jau kitą įsidrąsinom ir priėjom prie padavėjo, tai pasakė - prašom ant lovos tongue.gif Vyras sako, kad aš tik 50 Lt bulgariškais turiu, bet kad ir tų nesugebėjom išleisti, vynas - keli litai taurė thumbup.gif
Va kas nerealiai patiko - tai jūra thumbup.gif Vanduo žiauriai šiltas, apie 25-26 laipsnius, jūra nesūri. O dar kai bangos pakyla, tai manęs iš to vandens vyras niekaip neiškrapštydavo biggrin.gif Smėlis nėra labai ypatingas, bet neblogas.
Buvom vieną dieną išsinuomavę mašiną, tai atradom vieną tikrai fainą kurortinį miestelį - Albeną. Va šitas tai jau super sutvarkytas, paplūdimiai platūs, smėlis gražesnis, beveik nėra vietinių gyventojų, nesupratau, kodėl Novaturas nepardavinėjo kelionių į šitą kurortą g.gif Šiaip jei palyginus kurortus su lietuviškais, tai Šv.Konstantinas būtų kaip Šventoji, Auksinės kopos - kaip Palanga (krūvos žmonių, visur tranki muzika nu ir nelabai tvarkinga) ir Albena - kaip Nida. Žodžiu, jei dar kada važiuosim į Bulgariją, tai tik į Albeną.
Šiaip sau pasidarėm išvadą, kad čia reiktų važiuoti šeimoms su mažyčiais vaikiukais - vaikams tikrai smagu (o jų čia tikrai daug), kuičiasi smėlyje, gali be baimės sušalti mirkti visą dieną jūroje thumbup.gif
Oi, išsipėčiau aš čia blush2.gif Jei dar kas turės klausimukų, rašykit smile.gif

Atsakyti
Su dideliu įdomumu perskaičiau atsiliepimus. Kadangi vasarą ketinu su šeima poilsiauti Albenoje, norėčiau paklausti ar organizuojamos ten kokios nors ekskursijos, kaip su vandens sportais, nardymu, kiek kainuoja mašinos nuoma, ką galima palikti užstatu. Kur yra ta nuostabioji kavinė?
Atsakyti
QUOTE(Robinzonas @ 2006 03 07, 11:44)
Su dideliu įdomumu perskaičiau atsiliepimus.  Kadangi vasarą ketinu su šeima poilsiauti Albenoje, norėčiau paklausti ar organizuojamos ten kokios nors ekskursijos, kaip su vandens sportais, nardymu, kiek kainuoja mašinos nuoma, ką galima palikti užstatu.  Kur yra ta nuostabioji kavinė?

Mes kadangi važiavome su Novaturu, o jis į Albeną bent jau pernai kelionių nepardavinėjo (nesupratom kodėl g.gif ), tai ir sunku atsakyti dėl ekskursijų, nes nežinau, kaip važiuosit. Pats Novaturas siūlė šiek tiek ekskursijų, mes buvom tik vienoje, kažkoks tradicinis vakaras bulgarų kavinėje su gana plačia programa ir neribotu vyno kiekiu biggrin.gif "Vakaras miške" atrodo vadinosi... Kas buvo su vaikais, tai labai džiaugėsi ekskursija po jūra, kur šalia plaukia du laivai ir mėtosi vandens bombomis blink.gif Dar mačiau, kad buvo organizuojamos ekskursijos į Varną ir dal kelis mežesnius istorinius miestelius. Nu bet kiek buvau įvairiose šalyse, tai Bulgarijoje ekskursijų pasirinkimas šiek tiek skurdokas.
Bent jau mes vieną dieną buvom išsinuomavę mašiną, ir visai mums tos vienos dienos užteko, važiavom į Varną ir dar pralėkėm pajūrio kurortiniais miesteliais. Nuomos kainos jau nebelabai atsimenu, lyg ir nepigiais buvo, ar tik ne 30-40 EUR diena g.gif Užstato nereikėjo, nuomavomės per Novaturą.
O va vandens sportų tai ten jau tikrai didžiulis pasirinkimas - gali rasti visko, vandens dviračių, tampomų pripučiamų bananų, ratų, vandens slidžių, vandens motociklų ir net galima paskraidyti parašiutu virš jūros. Kainos prieinamos, man atrodo šiek tiek pigiau nei Lietuvoj. Dėl nardymo nežinau, ar ten yra ką žiūrėti g.gif Visgi ne Raudonoji jūra.
Ta kavinė, apie kurią rašiau, yra Šv.Konstantino centre, vieno iš jų pagrindinių viešbučių kieme (jau nebepamenu pavadinimo, kažkoks 5*, gana seniai statytas).
Tos kainos kurias minėjau buvo Šv.Konstantine, kaip su kainomis Albenoj - neišsiaiškinom, bet spėju, kad ten gali būti brangiau, nes labai jau skiriasi šitie du miestukai...
Atsakyti
gal kas pasakys kiek mazdaug kainuotu kelione i bulgarija dviem asmenims su viskuo?
Atsakyti
QUOTE(Juodaplauke @ 2006 03 17, 22:26)
gal kas pasakys kiek mazdaug kainuotu kelione i bulgarija dviem asmenims su viskuo?

Mačiau, kad jau į Novaturo puslapį yra įkeltos Bulgarijos kelionių kainos. Pažiūrėk, ten ir rasi visą info. Beje, kiek palyginau, tai šiemet jos neblogai nukritusios, už tą pačią sumą, kurią mokėjom pernai už savaitę, šiemet galima dvi savaites ilsėtis. Ir dar, šį sezoną Novaturas jau veža į Albeną. Tik kad brangoka atrodo ten...
Atsakyti
planuojam sia vasara pavaziuot savo auto iki bulgarijos, tik kazkaip vaziavimas per rumunija siurpina, nes kiek skaiciau nete tai atrodo, kad vos ne kas antra apvogia, duokles pareikalauja ar policija pasipelno. ir dar norejau paklaust gal kas zino kaip su nuoma bulgarijoj privaciam sektoriui. anksciau lyg mazai kas uzsiiminejo tuo.
Atsakyti
QUOTE(alderas @ 2006 03 30, 19:21)
planuojam sia vasara pavaziuot savo auto iki bulgarijos, tik kazkaip vaziavimas per rumunija siurpina, nes kiek skaiciau nete tai atrodo, kad vos ne kas antra apvogia, duokles pareikalauja ar policija pasipelno. ir dar norejau paklaust gal kas zino kaip su nuoma bulgarijoj privaciam sektoriui. anksciau lyg mazai kas uzsiiminejo tuo.


Sako, žmonės, kad reikia b8ti ekstremalu, kad važiuotum per Rumuniją, taip pat ir Bulgarijos dalį kur toliau nuo jūros randas.
Praeitais metais mes buvom kurorte prie jūros, tai ten aišku tvarkinga ir žmonės užsidirbantys iš turistų. Bet šiek tiek pavažiavus toliau, tai doh.gif dar pasižiūrėjom vietinę televiziją kokius kaimus rodo. Tikrai nevažiuotume mašina ten.
Atsakyti
sveiki. paskaitinejau, ka cia rasot apie bulgarija. na, apie sia sali galeciau pasakot ir pasakot... kuri laika ten gyvenau, be to, dirbau butent turizmo srytyje.
jei kas domina konkreciai, galit klaust, rasyt ir i az. su mielu noru pasistengsiu padeti. zinau visus kurortus labai gerai, teko gyvent ir Sofijoj.
trumpai galiu pasakyt tiek - bulgarai patys silciausi ir nuostabiausi zmones, kuriuos yra teke sutikt. gaila, bet tikrai tiesa, kad ne viskas sutvarkyta, ne visada gali gauti tai ko nori laiku. cia jau pietietiskas bruozas - neskubeti mirksiukas.gif trumpai bendrai info apie kurortus (nes skaitant radau neteisingos info): visuose kurortuose Bg nera vietos gyventoju! tik aptarnaujantis personalas, susirenkantis sezonui prasidejus is visos salies.
Albena - kurortas skirtas seimoms su vaikais ir vyresnio amziaus zmonems, is kitu issiskiriantis zaluma. nedidelis. ramus. primena musu Nida.
Auksines kopos - skirtos labiau jaunimui. naktinis gyvenimas, daugybe baru, diskoteku, fiestu, renginiu. apie 90 viesbuciu (dvigubai daugiau nei albenoj), ir vis dar statomi nauji.
Sauletas krantas - apie 130viesbuciu. diskotekos, barai, restoranai - t.p. skirtas jaunesniems, norintiems aktyvesnio ir linksmo poilsio smile.gif
sv.konstantinas ir elenos kurortas - ramus, grazus, nedidelis.
papludymiai kurortuose platus, smeleti. jura svari, silta. Bulgarijos kurortai yra laimeje Melynosios veliavos apdovanojimus uz ekologiskai svaria aplinka.
kainos kurortuose panasios kaip ir LT. Varnoj, ar Sofijoj, zinoma, zymiai pigiau.
pigus alkoholis. BG garseja vynais, nacionalinem degtinem - Rakija bei Mastika.
skani, turininga nacionaline virtuve.
jei norite gero papludymio, siltos juros, kaitinancios saules, manau, neapsiriksit pasirinke BG. yra ir ka salyje pamatyt - botanikos sodai, roziu laukai, unikalus 15a. miesteliai ir t.t. tiesiog reikia zinoti, ko tikites ir ieskote smile.gif
na, net nzn ka cia dar papasakot, nes norisi tiek daug, bet nusibos skaityt. jei kas, klauskit. padesiu biggrin.gif galiu patart, kokiam kurorte koks viesbutis geresnis jei planuojat gal ir sia vasara atostogaut mirksiukas.gif

beje, visi bent kiek susipazine su bulgarais, gali drasiai teigti - silti, mieli, linksmi zmones. jie patys gan skurdziai gyvena, bet sypsena ir dainos netyla is ju lupu. bent jau to galetume mes pasimokyti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliux: 07 gegužės 2006 - 15:54
QUOTE(alderas @ 2006 03 30, 19:21)
planuojam sia vasara pavaziuot savo auto iki bulgarijos, tik kazkaip vaziavimas per rumunija siurpina, nes kiek skaiciau nete tai atrodo, kad vos ne kas antra apvogia, duokles pareikalauja ar policija pasipelno. ir dar norejau paklaust gal kas zino kaip su nuoma bulgarijoj privaciam sektoriui. anksciau lyg mazai kas uzsiiminejo tuo.



biggrin.gif su masina per Rumunija tikrai nepatarciau vaziuot. keliai prasti, o ir bandituku tikrai yra. policija uz bet koki menkneki reikalauja kysio.
Atsakyti