Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija

QUOTE(SoJa @ 2006 08 22, 11:56)
Bet turbūt net Nicoj du gultai su skėčiu 45 litų nekainuoja  doh.gif

Saulėtam krante du gultai + skėtis kainuoja 18 levų, tai maždaug apie 9 eurus.
Kelias dienas gulėjome prie pat jūros toje siauroje juostoje su savo skėčiu, bet ketvirtą dieną mus paprašė arba pasitraukti į nemokamą zoną (už gultų juostos) arba susimokėti 6 lv. Kadangi mes buvome su vaiku ir trauktis taip toli nuo jūros tikrai nebuvo prasmės, tai sumokėjome. Kitą dieną buvo labai vėjuota, tai išvis uždraudė statyti skėtį, nes vėjas gali jį nunešti ir dar ką nors sužalos. Taigi kaip visi balti žmonės likusias dvi dienas nuomavomes gultus su skėčiu.

Ačiū D, čeburekų niekas nesiūlo, bet galima nusipirkti įvairių jau nuplautų vaisių, ką mes ir darėme - arbūzą, meliona, avietės ir t.t. Jau supjaustyti ir paruošti valgymui, labai patogu. Dar buvo toks skanėstas kaip įdaryta lupenose kepta bulvė su įvairiais priedais, priedus galima buvo pasirinkti. Taigi pietus valgydavame neišeinant iš paplūdimio. Arba palikdavome visus daiktus prie gultų, paimdavome tik piniginė ir eidavome į šalią esančią kokią nors kavinę. Kavinės ten ištisai eina viena po kitos. Netgi pastatas gali būti vienas, o kavinės dvi - iš vienos pusės ir iš kitos ir su skirtingomis viertuvėmis.

Tualetai yra visose kavinėse, bet mokami - po 0.5 -1 lv. Gana tvarkingi.

Saulėtas krantas kaip kurortas man žiauriai nepatiko - minimumas žalumos, nėra kur pasislėpti nuo kaitinančios saulės, visur betonas, viešbučiai, kavinės ir daug- daug prekybinių palapinių. Pirmomis dienomis jaučiausi lyg Gariūnuose, bet po to pripratau. Antrą kartą tikrai ten nevažiuosiu.

Jūra Bulgarijoje fantastiška, vien dėl jūros ten ir važiuočiau. Galima buvo praktiškai neišlipti į krantą, labai šilta ir 2 kart mažiau suresne nei Viduržiemio. Taigi vaikui patekus į akis jokių verkimų nebuvo. Kiek pamenu, Turkijoje nuolat su raudonom akim iš jūros išlipdavau ir ilgai akis trindavau, jei vanduo į jas patekdavo.
Atsakyti
O štai aš tik vakar sugrįžau iš BG. Dar visai šviežūs įspūdžiai bigsmile.gif Buvau saulėtame krante.
Paskaičius kai kuriuos atsiliepimus, netgi labai nustebau blink.gif Mamytės, matyt esat labai išrankios poilsiautojos..
Aš buvau savaitę ir atsiliepimai tik patys geriausi. Gyvenome tikrai labai šauniame viešbutyje (90% svečių vokiečiai), buvom vieninteliai lietuviai thumbup.gif Na, tiesiog kaip už tokią kainą, tai tikrai labai smagiai praleidau laiką. Galbūt, jei nebūčiau susipažinusi ir bendravusi su kai kuriais žmonėmis, nebūtų buvę taip gerai, tačiau.. Žinau, jog vieną dieną tikrai sugrįžiu į Bulgariją.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Masha @ 2006 08 26, 13:19)
Mamytės, matyt esat labai išrankios poilsiautojos..

Žinau, jog vieną dieną tikrai sugrįžiu į Bulgariją.. 4u.gif

ketini sugrizti, nes viskas klojosi gerai mirksiukas.gif viesbutis patiko, oras pasitaike geras ir t.t.

del isrankumo sutinku. kiti apkeliave puse pasaulio, abejoju,ar rastu BG kazka, kas juos nepaprastai nustebintu, paliktu neisdildoma ispudi. (nors tokiu ispudingu ir graziu vietu BG tikrai yra). tiesiog sedint tam paciam viesbutyje ir papludymyje ties viesbuciu nieko apie sali ir nesuzinai mirksiukas.gif

Atsakyti
Labas
Buvau prieš kokius 5 metus Golden Sands ir man patiko. Tik gyvenau prastame viešbutyje, bet jį jau renkiesi pagal kainą. Fantastiškos bulgariškos salotos, rožių aliejaus natūrali kosmetika (gailėjausi kad neprisipirkau) ir kainos mažos. Važiuočiau vėl, tik jau rinkčiausi 4 ar 5 žvaigždes:)
Atsakyti
QUOTE(mija28 @ 2006 08 27, 08:47)
Labas
Buvau prieš kokius 5 metus Golden Sands ir man patiko. Tik gyvenau prastame viešbutyje, bet jį jau renkiesi pagal kainą. Fantastiškos bulgariškos salotos, rožių aliejaus natūrali kosmetika (gailėjausi kad neprisipirkau) ir kainos mažos. Važiuočiau vėl, tik jau rinkčiausi 4 ar 5 žvaigždes:)

per 5m. ten viskas pasikeite. per 2 metus jau sunku buvo atpazint, o apie 5 ner ka kalbet. bet tikiu, kad tik i geraja puse mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(leliux @ 2006 08 27, 07:38)
ketini sugrizti, nes viskas klojosi gerai mirksiukas.gif viesbutis patiko, oras pasitaike geras ir t.t.

del isrankumo sutinku. kiti apkeliave puse pasaulio, abejoju,ar rastu BG kazka, kas juos nepaprastai nustebintu, paliktu neisdildoma ispudi. (nors tokiu ispudingu ir graziu vietu BG tikrai yra). tiesiog sedint tam paciam viesbutyje ir papludymyje ties viesbuciu nieko apie sali ir nesuzinai mirksiukas.gif

Leliux,
ne kartą rašei apie nepaprastą Bulgarijos gamtą, nenoriu Tavęs ižeist, bet ką Tu toj gamtoj matei kitokio, nei Lietuvoje ? Tik tai, kad ten vynuogės auga, o Lietuvoj ne ?
Buvom nusiteikę prasilėkt per Bulgariją, bet paslaugų kokybė tai apgailėtina doh.gif žadėtas oro kondicionierius teoriškai buvo, bet praktiškai tai buvo sugedęs. Tai po tokios ekskursijos jau nesiryžom antrai, be to "gidas" apie Nesebrą žinojo tik 2 sakinius, vat ir ekskursija.
Gal tas Nesebras ir būtų įspūdinga ir graži vietelė. Neva įtrauktas į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą, bet ten šiuo metu vykdomos baisios statybos, darkančios visą vaizdą. Gariūniškos palapinės negailestingai niokoja tą gražų miestelį, taip, kad žavėtis ten nu sąžiningai pridėjus ranką prie širdies, lyg ir nėr kuo blush2.gif
Aišku, kiekvienam savo, bet kainos už tokio lygio poilsį koks yra Bulgarijoje, mano galva pervertintos kokius 2 kartus.
Jei mano kelionė būtų kainavusi 2 kartus mažiau, man ji taip pat būtų patikusi. Nepatiko tik dėl kokybės ir kainos santykio, nes nu neadekvatus jis.
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2006 08 28, 15:35)
doh.gif žadėtas oro kondicionierius teoriškai buvo, bet praktiškai tai buvo sugedęs. Tai po tokios ekskursijos jau nesiryžom antrai, be to "gidas" apie Nesebrą žinojo tik 2 sakinius, vat ir ekskursija.
Gal tas Nesebras ir būtų įspūdinga ir graži vietelė. Neva įtrauktas į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą, bet ten šiuo metu vykdomos baisios statybos, Jei mano kelionė būtų kainavusi 2 kartus mažiau, man ji taip pat būtų patikusi. Nepatiko tik dėl kokybės ir kainos santykio, nes nu neadekvatus jis.

Nesebaras atrodo kaip tipiškas turistinis miestelis, Dubrovnikas, Venecija - kuo ten geriau? visur žmonės nori pamelžti turistus. Nelabai krito statybos į akis pačiame Nesebare, greičiau, gal, restauracijos darbai - to, deja, išvengti negalima, bet tai neturi nieko bendra su paslaugų kokybe. Žioplas gidas - tai nesėkmė, bet ne daugiau. Žmogiškas faktorius reikšmės turi visur. Statybos tikrai vyksta, bet jos vyksta Saulės krante, šv.Vlase, Elenitej ir kitose naujose gyvenvietėse - jeigu prie jų negyveni, tai nelabai ir trukdo. Teko gyventi daugelyje pasaulio viešbučių, net 5 žv. Paryžiaus centre ir drąsiai galiu pasakyti, kad viešbutis atitinka savo kategoriją. Nuvykę, mes gavom prastesnį numerį nei mums buvo žadėta Lietuvoje, bet pasiūlytas mus visokeriopai tenkino ir mes apie tai net neužsiminėme kelionių organizatoriams. Turėjome dviejų kambarių apartamentą penktame aukšte, su dviem puikiai veikiančiais kondicionieriais turinčiais distancinį valdymą, didžiulė vonia, dušas,muilas, šampūnas, veidrodis per visą sieną ir net stacionarus džiovintuvas, visa įranga visiškai nauja ir veikianti. Maža virtuvėlė, mini baras, butelis vyno ant stalo, du balkonai, kurie atsiveria tiesiog į paplūdymį su jūra ir viešbučio baseiniukus. Kambariai tvarkomi kasdien, tvarka palaikoma ideali, lovos klojamos kasdien vis kitaip, ypač vaikų kambaryje išmoningai. Atvykus pirmą dieną po gausios vakarienės, kambaryje radome naktipiečius. Maistas nepaprastai gausus ir kokybiškas, negaliu parašyti kiek tų patiekalų ten būna, kadangi pasibaigus vieniems, toje vietoje atsiranda kiti, visiems matomoje vietoje yra didžiulis grilis ir ten nuolatos kas nors kepa. Vienus tortus keičia kiti tortai ir net valgant po labai mažą šaukštelį, nepavyktų visko paragauti nei pusryčių, nei pietų nei vakarienės metu. Duona kepama vietoje, visada šviežia arba šilta. Puikus bulgariškas alus pilstomas visada šaltas, šaltus pilsto ir šampanizuotus vynus. Dvi statinės balto ir dvi raudono vyno stovi nuolatos, vynas jose visai neprastas - vienas sausesnis, kitas saldesnis. Deja, degtinė šalta nebūna, tas pat ir su džinu, tačiau ledo prideda pagal pageidavimą. Kava geriausia Lobi bare, ledai yra visą dieną, tačiau, kadangi juos patys dedasi maži vaikai, šaldytuvas nuolatos atviras ir ledai patižę. Labai daug mažų vaikų maitinasi vien coca cola ir nuolatos kepamomis picomis, nepaisant, kad pilna įvairiausių vaisių ir daržovių. Kadangi viešbučio restoranas pastatytas tiesiog pliaže, valgyti galima nesustojant. Pliaže nuolatos organizuojamos kelių rūšių aerobikos, žaidimai dartais, tinklinis, futbolas ir dar kažkokie žaidimai. Atskirai surenka vaikų grupes.
Kai mokėjau už dviejų savaičių kelionę po 2500 tikrai nesitikėjau, kad turėsiu galimybę paragauti keptų kalakutų, ančių, midijų, krevečių arba ryklio mėsos. Lyginant su Nida, Bulgarijoje kainos nėra aukštos, tačiau tokių paslaugų ten gali net nesvajoti jau nekalbant apie jūrą - vandens temperatūrų skirtumas rugpjūčio 4 - 5 dienomis buvo 19 C - Albenoje 27, o Nidoje 8. Apie Nidos ir Bulgarijos maistą net nemėginsiu kalbėti. Bulgarijoje per 14 dienų 1 dieną 5 valandas buvo apsiniaukę - audra, visą kitą laiką švietė saulė. Tikrai nesijaučiu permokėjęs nei cento.
Atsakyti
100 procentu pritariu, kad už Robinzono aprašytą variantą tų pinigų negaila drinks_cheers.gif
maniškis net iš tolo nebuvo panašus į Jūsų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2006 08 28, 15:35)
Leliux,
ne kartą rašei apie nepaprastą Bulgarijos gamtą, nenoriu Tavęs ižeist, bet ką Tu toj gamtoj matei kitokio, nei Lietuvoje ? Tik tai, kad ten vynuogės auga, o Lietuvoj ne ?

na, pradekim nuo siltos juros. baltijos juroj delfinu neteko matyt. vynuoges rolleyes.gif o ko vynuoges negerai?! g.gif saulegrazu ir roziu laukai, kai viskas vien ryskiai geltona arba raudona, man, asmeniskai, tikrai labai grazu. taip pat skardziai. bet graziausia man ten, ko nera pas mus, tai kalnai. ypac vitosas prie sofijos. ir dar rylai thumbup.gif nu tokio grozio niekur nemaciau. kai kalnuose unikalios architekturos vienuolynas. beje, ziema nepalyginamai grazesnis vaizdas nei vasara... kiekvienam savo. kiti i turkija laksto po 10kart, nors man poros kartu per akis. kiti dar kita sali megsta. man BG dar ir del sentimentu brangi. tiesiog graziausios laisvos jaunystes dienos prabego...
Atsakyti
Sveiki, tiesa pasakius, kita vasara, liepos menesi planuojam susituokti wub.gif ir vykti i povestuvine kelione bigsmile.gif . Mane labai sudomino leliux ir Robinzono ispudziai apie BG. Robinzone, gal galetumet isduoti paslapti kokiame viesbutyje gyvenot ir su kokia agentura vaziavot? Nes Jusu pasakojimas tiesiog thumbup.gif
Atsakyti
buvom pries 4 metus Sauletame krante, visai neblogai paiilsejome, kadangi esu buvusi Ukrainoje prie juodosios juros, tai cia kazkas panasaus buvo tik papludimys geresnis, aisku turizmo lygis nebuvo dar labai pazenges, kur kurotas ten grazu viskas, o uz kurorto apriuse namukai, jie ten kaip cigonai gyvena, buvau susipazinusi su vietinais gyventojais tai pasakojo kad labai sunku gyventi, viska ka uzsidirba tai ir polsiautoju. Gaila neteko sofijoje pabuvoti.
Atsakyti
Kazkaip ar prasprudo pro akis informacija, - per ka galima i Albena pakliuti? Kadangi planuojame jau dabar uzsisakyti kelione ir keliauti su mazais vaikais, reikia ramybes ir zalumos. Ziurejau Novaturo kataloga internete, radau tik info apie pati kurorta, bet 0 informacijos apie viesbucius. Ar aplamai kas nors is Lietuvos ten veza?
Atsakyti