Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-17

aš nulį bespausdindama nedaspaudžiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 22 lapkričio 2011 - 11:22
QUOTE(Olesta @ 2011 11 22, 11:05)
parduouvėse yra šaldytų vyšnių be kauliukų, vyšnių kompotų be kauliukų, su kauliukais, kokių tik norite... parsinešate tas uogas, užpilate cukriuku iš akies, palaukiat kol atsiras sulčių, apverdate kokias 2-3 minutes savose sultyse... atvėsinate... uogas į kremą, sultytes į biskvitų sulaistymą... biskvitas labai geras ir viskas su juo gerai... ne kartą rašiau ir tikrai temose yra pastabos dėl šio torto... pilnai normai imu 2 indelius grietinėlės (vienam indeliui ne daugiau 3 šaukštų cukraus + citrinos rūgštelė), o vyšnių man irgi mažai, tai aš sudedu daugiau, pilną biskvitą nukloju), tortas iš ties labai skanus su pataisymais...o biskvitas jėginis, tinka bet kokiem tortams su bet kokiais pertepimais, dažnai jį naudoju ir tikrai ne per saldus...tik 15 g cukraus tesideda, tai kur jau ten, rafaelui sueina po 230 į mažesnį skersmenį, o dar kremas kokio sladumo, tai juodas miškas tikrai nėra per saldus tortas, jei įvest pataisymus cukraus kiekiui grietinėlėje 4u.gif

o tai aš turiu uogienės vyšnių nupilu juka ir tiks gal ?
jei reikia virt.
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 11 22, 11:21)
aš nulį bespausdindama nedaspaudžiau  blush2.gif

Taip ir gimsta nauji receptai smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

Is keliu tortu receptu isejo labai skanus tortas "Sokoladine simfonija"
user posted image
Produktai:

Biskvitas (vienas) (22 cm):

3 kiaušiniai
100 g. cukraus
100 g. margarino
130 g. miltų
3 a.š. kakavos
1 a.š. sodos

Sulaistymas: tirpi kava, vanduo, cukrus.

Kremas I :

450 g. grietinėlės 36%
2 v.š. cukraus

Kremas II :

35 g. migdolų
35 g. cukraus
45 g. sviesto kambario temperatūros
170 g. šokolado
100 g. grietinėlės 36 %


Eiga: Biskvitui.
Kiaušinius suplakti su cukrumi. Ištirpinti margariną. Šiek tiek atvėsinti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdėti kakavos, miltų ir gesintą sodą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Patikrinti su mediniu pagaliuku.
Atvėsinti, padalinti į 2 dalis. Taip pat išsikepti dar vieną biskvitą. iš viso turi gautis 4 dalys.
Tirpią kavą užpilti karštu vandeniu įdėti cukraus, atvėsinti ir sulaistyti biskvitus.
Kremas I : grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų.
Kremas II : Migdolus, cukrų sudėti į puodą ir ant silpnos ugnies virti, kol ištirps cukrus ir pasidarys karamelė. Gautą masę išpilti ant sviestinio popieriaus, palaukti kol atvės, įdėti į maišelį ir su kočėlu susmulkinti. Išsukti sviestą iki purumo. Išplakti grietinėlę. Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą. Jį truputi atvėsinti ir po šaukštą įmaišyti sviestą į šokoladą ir riešutų griliažą, paskui atsargiai po šaukštą įmaišyti grietinėlę.
Formuojam tortą. Ant pirmo biskvito užtepti puse pirmo kremo, uždengti antru biskvitu, tada užtepti antrą kremą, uždengti trečiu biskvitu ir užtepti likusį pirmą kremą bei uždengti ketvirtu biskvitu. Dėti į šaldytuvą 2-3 val.
Puošimui galima naudoti šokoladą su grietinėle, kaip puošta pas mane. Bet prieš tai pasidariau daugiau kremo antro ir torto šonus plonai aptepiau tuo kremu, tada ant garų vonelės ištirpinau 150 g. šokolado su 75 g. grietinėlės ir užtepiau ant torto. Galima daryti šokoladinį ganašą, tada nereikės aptepinėti šonų kremu antru, bet ši ganašą reikės pasiruošti dieną prieš. 350 g. grietinėlės 36 % užvirtinti, nukaisti nuo ugnies įdėti 100 g. šokolado, ištirpinti, išmaišyti, atvėsinti ir į šaldytuvą nakčiai. Sekančią dieną išplakti iki standžių putų.
Tortą valgyti antrą dieną po sutepimo.
Skanaus
user posted image

P.s. jeigu kartais darant antrą kremą jis sušoktų į kamuolį (čia dėl temperatūrų skirtumo), tai dėti ant garų vonelės ir kremas pasidarys vientisas ir užtepti ant biskvito.
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 11 22, 19:32)
Is keliu tortu receptu isejo labai skanus tortas "Sokoladine simfonija"

Nu perskaicius net seile varvet pradejo, turbut greitu metu reiks bandyti ir si recepta, aciu autorei smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Keila, laaaaabai skaniai atrodo tavo tortukas wub.gif bet pavadinimą galėjai ir kitą tortui duot, nes dabar maišysis su originaliu simfonijos receptu doh.gif tavo čia visiškai kitoks receptas negu originalus simfonijos tortas su stooooooorais muso sluoksniais doh.gif bus dabar painiava, gal pervadink ką unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 23 lapkričio 2011 - 11:03
Gal žinote kokį skanų tortą su pistacijomis? ax.gif
Atsakyti
Sveikos,
Norejau paklaust mamyciu is Airijos, kur galima tesco rasti mascrpone? blush2.gif
nu niekaip nerandu nors tu ka... ar as tokia akla ar ieskot nemoku? doh.gif
labai noreciau padaryt "tiramisu" torta doh.gif
o gal ja galima kuo pakeist? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 11 22, 20:32)
Laba 4u.gif

Is keliu tortu receptu isejo labai skanus tortas "Sokoladine nata"
user posted image
Produktai:

Biskvitas (vienas) (22 cm):

3 kiaušiniai
100 g. cukraus
100 g. margarino
130 g. miltų
3 a.š. kakavos
1 a.š. sodos

Sulaistymas: tirpi kava, vanduo, cukrus.

Kremas I :

450 g. grietinėlės 36%
2 v.š. cukraus

Kremas II :

35 g. migdolų
35 g. cukraus
45 g. sviesto kambario temperatūros
170 g. šokolado
100 g. grietinėlės 36 %
Eiga: Biskvitui.
Kiaušinius suplakti su cukrumi. Ištirpinti margariną. Šiek tiek atvėsinti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdėti kakavos, miltų ir gesintą sodą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Patikrinti su mediniu pagaliuku.
Atvėsinti, padalinti į 2 dalis. Taip pat išsikepti dar vieną biskvitą. iš viso turi gautis 4 dalys.
Tirpią kavą užpilti karštu vandeniu įdėti cukraus, atvėsinti ir sulaistyti biskvitus.
Kremas I : grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų.
Kremas II : Migdolus, cukrų sudėti į puodą ir ant silpnos ugnies virti, kol ištirps cukrus ir pasidarys karamelė. Gautą masę išpilti ant sviestinio popieriaus, palaukti kol atvės, įdėti į maišelį ir su kočėlu susmulkinti. Išsukti sviestą iki purumo. Išplakti grietinėlę. Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą. Jį truputi atvėsinti ir po šaukštą įmaišyti sviestą į šokoladą ir riešutų griliažą, paskui atsargiai po šaukštą įmaišyti grietinėlę.
Formuojam tortą. Ant pirmo biskvito užtepti puse pirmo kremo, uždengti antru biskvitu, tada užtepti antrą kremą, uždengti trečiu biskvitu ir užtepti likusį pirmą kremą bei uždengti ketvirtu biskvitu. Dėti į šaldytuvą 2-3 val.
Puošimui galima naudoti šokoladą su grietinėle, kaip puošta pas mane. Bet prieš tai pasidariau daugiau kremo antro ir torto šonus plonai aptepiau tuo kremu, tada ant garų vonelės ištirpinau 150 g. šokolado su 75 g. grietinėlės ir užtepiau ant torto. Galima daryti šokoladinį ganašą, tada nereikės aptepinėti šonų kremu antru, bet ši ganašą reikės pasiruošti dieną prieš. 350 g. grietinėlės 36 % užvirtinti, nukaisti nuo ugnies įdėti 100 g. šokolado, ištirpinti, išmaišyti, atvėsinti ir į šaldytuvą nakčiai. Sekančią dieną išplakti iki standžių putų.
Tortą valgyti antrą dieną po sutepimo.
Skanaus
user posted image

P.s. jeigu kartais darant antrą kremą jis sušoktų į kamuolį (čia dėl temperatūrų skirtumo), tai dėti ant garų vonelės ir kremas pasidarys vientisas ir užtepti ant biskvito.



QUOTE(Rasskee @ 2011 11 23, 11:07)
Nu perskaicius net seile varvet pradejo, turbut greitu metu reiks bandyti ir si recepta, aciu autorei smile.gif  4u.gif

Ner uz ka mirksiukas.gif

QUOTE(RiMami @ 2011 11 23, 12:01)
Keila, laaaaabai skaniai atrodo tavo tortukas wub.gif  bet pavadinimą galėjai ir kitą tortui duot, nes dabar maišysis su originaliu simfonijos receptu  doh.gif tavo čia visiškai kitoks receptas negu originalus simfonijos tortas su stooooooorais muso sluoksniais  doh.gif bus dabar painiava, gal pervadink ką unsure.gif

Aciu RiMami. is tirkuju nezinojau, kad yra toks tortas doh.gif , pervadinau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juulijaa @ 2011 11 23, 14:03)
Sveikos,
Norejau paklaust mamyciu is Airijos, kur galima tesco rasti mascrpone? blush2.gif 
nu niekaip nerandu nors tu ka... ar as tokia akla ar ieskot nemoku? doh.gif
labai noreciau padaryt "tiramisu" torta  doh.gif
o gal ja galima kuo pakeist? g.gif

Turetu buti surio skyrelyje.
Va taip atrodo tesco mascarpone. Cia is UK puslapio, bet pakuotes vistiek turbut tokios pacios.
Atsakyti
labas,

aš irgi dariau Turtingą kavos tortą, labai skanus. tik man nesigavo biskvitas, iškepė, iškilo, o kai ištraukiau iš orkaitės - subliūško verysad.gif na toks gavosi visas šlapias, suzmekęs... kažin kodėl? unsure.gif

teko skubiai kepti kitą biskvitą iš Juodojo miško recepto, tada gavosi viskas thumbup.gif šiaip tortas tikrai vertas dėmesio 4u.gif
ačiū Olestai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lait @ 2011 11 23, 22:16)
Turetu buti surio skyrelyje.
Va taip atrodo tesco mascarpone. Cia is UK puslapio, bet pakuotes vistiek turbut tokios pacios.

Aciu labai uz informacija bandysiu ieskot.. doh.gif
Atsakyti