aš nulį bespausdindama nedaspaudžiau
QUOTE(Olesta @ 2011 11 22, 11:05)
parduouvėse yra šaldytų vyšnių be kauliukų, vyšnių kompotų be kauliukų, su kauliukais, kokių tik norite... parsinešate tas uogas, užpilate cukriuku iš akies, palaukiat kol atsiras sulčių, apverdate kokias 2-3 minutes savose sultyse... atvėsinate... uogas į kremą, sultytes į biskvitų sulaistymą... biskvitas labai geras ir viskas su juo gerai... ne kartą rašiau ir tikrai temose yra pastabos dėl šio torto... pilnai normai imu 2 indelius grietinėlės (vienam indeliui ne daugiau 3 šaukštų cukraus + citrinos rūgštelė), o vyšnių man irgi mažai, tai aš sudedu daugiau, pilną biskvitą nukloju), tortas iš ties labai skanus su pataisymais...o biskvitas jėginis, tinka bet kokiem tortams su bet kokiais pertepimais, dažnai jį naudoju ir tikrai ne per saldus...tik 15 g cukraus tesideda, tai kur jau ten, rafaelui sueina po 230 į mažesnį skersmenį, o dar kremas kokio sladumo, tai juodas miškas tikrai nėra per saldus tortas, jei įvest pataisymus cukraus kiekiui grietinėlėje
o tai aš turiu uogienės vyšnių nupilu juka ir tiks gal ?
jei reikia virt.
QUOTE(Olesta @ 2011 11 22, 11:21)
aš nulį bespausdindama nedaspaudžiau
Taip ir gimsta nauji receptai
Laba
Is keliu tortu receptu isejo labai skanus tortas "Sokoladine simfonija"
Produktai:
Biskvitas (vienas) (22 cm):
3 kiaušiniai
100 g. cukraus
100 g. margarino
130 g. miltų
3 a.š. kakavos
1 a.š. sodos
Sulaistymas: tirpi kava, vanduo, cukrus.
Kremas I :
450 g. grietinėlės 36%
2 v.š. cukraus
Kremas II :
35 g. migdolų
35 g. cukraus
45 g. sviesto kambario temperatūros
170 g. šokolado
100 g. grietinėlės 36 %
Eiga: Biskvitui.
Kiaušinius suplakti su cukrumi. Ištirpinti margariną. Šiek tiek atvėsinti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdėti kakavos, miltų ir gesintą sodą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Patikrinti su mediniu pagaliuku.
Atvėsinti, padalinti į 2 dalis. Taip pat išsikepti dar vieną biskvitą. iš viso turi gautis 4 dalys.
Tirpią kavą užpilti karštu vandeniu įdėti cukraus, atvėsinti ir sulaistyti biskvitus.
Kremas I : grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų.
Kremas II : Migdolus, cukrų sudėti į puodą ir ant silpnos ugnies virti, kol ištirps cukrus ir pasidarys karamelė. Gautą masę išpilti ant sviestinio popieriaus, palaukti kol atvės, įdėti į maišelį ir su kočėlu susmulkinti. Išsukti sviestą iki purumo. Išplakti grietinėlę. Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą. Jį truputi atvėsinti ir po šaukštą įmaišyti sviestą į šokoladą ir riešutų griliažą, paskui atsargiai po šaukštą įmaišyti grietinėlę.
Formuojam tortą. Ant pirmo biskvito užtepti puse pirmo kremo, uždengti antru biskvitu, tada užtepti antrą kremą, uždengti trečiu biskvitu ir užtepti likusį pirmą kremą bei uždengti ketvirtu biskvitu. Dėti į šaldytuvą 2-3 val.
Puošimui galima naudoti šokoladą su grietinėle, kaip puošta pas mane. Bet prieš tai pasidariau daugiau kremo antro ir torto šonus plonai aptepiau tuo kremu, tada ant garų vonelės ištirpinau 150 g. šokolado su 75 g. grietinėlės ir užtepiau ant torto. Galima daryti šokoladinį ganašą, tada nereikės aptepinėti šonų kremu antru, bet ši ganašą reikės pasiruošti dieną prieš. 350 g. grietinėlės 36 % užvirtinti, nukaisti nuo ugnies įdėti 100 g. šokolado, ištirpinti, išmaišyti, atvėsinti ir į šaldytuvą nakčiai. Sekančią dieną išplakti iki standžių putų.
Tortą valgyti antrą dieną po sutepimo.
Skanaus
P.s. jeigu kartais darant antrą kremą jis sušoktų į kamuolį (čia dėl temperatūrų skirtumo), tai dėti ant garų vonelės ir kremas pasidarys vientisas ir užtepti ant biskvito.
Is keliu tortu receptu isejo labai skanus tortas "Sokoladine simfonija"
Produktai:
Biskvitas (vienas) (22 cm):
3 kiaušiniai
100 g. cukraus
100 g. margarino
130 g. miltų
3 a.š. kakavos
1 a.š. sodos
Sulaistymas: tirpi kava, vanduo, cukrus.
Kremas I :
450 g. grietinėlės 36%
2 v.š. cukraus
Kremas II :
35 g. migdolų
35 g. cukraus
45 g. sviesto kambario temperatūros
170 g. šokolado
100 g. grietinėlės 36 %
Eiga: Biskvitui.
Kiaušinius suplakti su cukrumi. Ištirpinti margariną. Šiek tiek atvėsinti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdėti kakavos, miltų ir gesintą sodą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Patikrinti su mediniu pagaliuku.
Atvėsinti, padalinti į 2 dalis. Taip pat išsikepti dar vieną biskvitą. iš viso turi gautis 4 dalys.
Tirpią kavą užpilti karštu vandeniu įdėti cukraus, atvėsinti ir sulaistyti biskvitus.
Kremas I : grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų.
Kremas II : Migdolus, cukrų sudėti į puodą ir ant silpnos ugnies virti, kol ištirps cukrus ir pasidarys karamelė. Gautą masę išpilti ant sviestinio popieriaus, palaukti kol atvės, įdėti į maišelį ir su kočėlu susmulkinti. Išsukti sviestą iki purumo. Išplakti grietinėlę. Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą. Jį truputi atvėsinti ir po šaukštą įmaišyti sviestą į šokoladą ir riešutų griliažą, paskui atsargiai po šaukštą įmaišyti grietinėlę.
Formuojam tortą. Ant pirmo biskvito užtepti puse pirmo kremo, uždengti antru biskvitu, tada užtepti antrą kremą, uždengti trečiu biskvitu ir užtepti likusį pirmą kremą bei uždengti ketvirtu biskvitu. Dėti į šaldytuvą 2-3 val.
Puošimui galima naudoti šokoladą su grietinėle, kaip puošta pas mane. Bet prieš tai pasidariau daugiau kremo antro ir torto šonus plonai aptepiau tuo kremu, tada ant garų vonelės ištirpinau 150 g. šokolado su 75 g. grietinėlės ir užtepiau ant torto. Galima daryti šokoladinį ganašą, tada nereikės aptepinėti šonų kremu antru, bet ši ganašą reikės pasiruošti dieną prieš. 350 g. grietinėlės 36 % užvirtinti, nukaisti nuo ugnies įdėti 100 g. šokolado, ištirpinti, išmaišyti, atvėsinti ir į šaldytuvą nakčiai. Sekančią dieną išplakti iki standžių putų.
Tortą valgyti antrą dieną po sutepimo.
Skanaus
P.s. jeigu kartais darant antrą kremą jis sušoktų į kamuolį (čia dėl temperatūrų skirtumo), tai dėti ant garų vonelės ir kremas pasidarys vientisas ir užtepti ant biskvito.
QUOTE(*Keila* @ 2011 11 22, 19:32)
Nu perskaicius net seile varvet pradejo, turbut greitu metu reiks bandyti ir si recepta, aciu autorei
Keila, laaaaabai skaniai atrodo tavo tortukas bet pavadinimą galėjai ir kitą tortui duot, nes dabar maišysis su originaliu simfonijos receptu tavo čia visiškai kitoks receptas negu originalus simfonijos tortas su stooooooorais muso sluoksniais bus dabar painiava, gal pervadink ką
Gal žinote kokį skanų tortą su pistacijomis?
Sveikos,
Norejau paklaust mamyciu is Airijos, kur galima tesco rasti mascrpone?
nu niekaip nerandu nors tu ka... ar as tokia akla ar ieskot nemoku?
labai noreciau padaryt "tiramisu" torta
o gal ja galima kuo pakeist?
Norejau paklaust mamyciu is Airijos, kur galima tesco rasti mascrpone?
nu niekaip nerandu nors tu ka... ar as tokia akla ar ieskot nemoku?
labai noreciau padaryt "tiramisu" torta
o gal ja galima kuo pakeist?
QUOTE(*Keila* @ 2011 11 22, 20:32)
Laba
Is keliu tortu receptu isejo labai skanus tortas "Sokoladine nata"
Produktai:
Biskvitas (vienas) (22 cm):
3 kiaušiniai
100 g. cukraus
100 g. margarino
130 g. miltų
3 a.š. kakavos
1 a.š. sodos
Sulaistymas: tirpi kava, vanduo, cukrus.
Kremas I :
450 g. grietinėlės 36%
2 v.š. cukraus
Kremas II :
35 g. migdolų
35 g. cukraus
45 g. sviesto kambario temperatūros
170 g. šokolado
100 g. grietinėlės 36 %
Eiga: Biskvitui.
Kiaušinius suplakti su cukrumi. Ištirpinti margariną. Šiek tiek atvėsinti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdėti kakavos, miltų ir gesintą sodą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Patikrinti su mediniu pagaliuku.
Atvėsinti, padalinti į 2 dalis. Taip pat išsikepti dar vieną biskvitą. iš viso turi gautis 4 dalys.
Tirpią kavą užpilti karštu vandeniu įdėti cukraus, atvėsinti ir sulaistyti biskvitus.
Kremas I : grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų.
Kremas II : Migdolus, cukrų sudėti į puodą ir ant silpnos ugnies virti, kol ištirps cukrus ir pasidarys karamelė. Gautą masę išpilti ant sviestinio popieriaus, palaukti kol atvės, įdėti į maišelį ir su kočėlu susmulkinti. Išsukti sviestą iki purumo. Išplakti grietinėlę. Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą. Jį truputi atvėsinti ir po šaukštą įmaišyti sviestą į šokoladą ir riešutų griliažą, paskui atsargiai po šaukštą įmaišyti grietinėlę.
Formuojam tortą. Ant pirmo biskvito užtepti puse pirmo kremo, uždengti antru biskvitu, tada užtepti antrą kremą, uždengti trečiu biskvitu ir užtepti likusį pirmą kremą bei uždengti ketvirtu biskvitu. Dėti į šaldytuvą 2-3 val.
Puošimui galima naudoti šokoladą su grietinėle, kaip puošta pas mane. Bet prieš tai pasidariau daugiau kremo antro ir torto šonus plonai aptepiau tuo kremu, tada ant garų vonelės ištirpinau 150 g. šokolado su 75 g. grietinėlės ir užtepiau ant torto. Galima daryti šokoladinį ganašą, tada nereikės aptepinėti šonų kremu antru, bet ši ganašą reikės pasiruošti dieną prieš. 350 g. grietinėlės 36 % užvirtinti, nukaisti nuo ugnies įdėti 100 g. šokolado, ištirpinti, išmaišyti, atvėsinti ir į šaldytuvą nakčiai. Sekančią dieną išplakti iki standžių putų.
Tortą valgyti antrą dieną po sutepimo.
Skanaus
P.s. jeigu kartais darant antrą kremą jis sušoktų į kamuolį (čia dėl temperatūrų skirtumo), tai dėti ant garų vonelės ir kremas pasidarys vientisas ir užtepti ant biskvito.
Is keliu tortu receptu isejo labai skanus tortas "Sokoladine nata"
Produktai:
Biskvitas (vienas) (22 cm):
3 kiaušiniai
100 g. cukraus
100 g. margarino
130 g. miltų
3 a.š. kakavos
1 a.š. sodos
Sulaistymas: tirpi kava, vanduo, cukrus.
Kremas I :
450 g. grietinėlės 36%
2 v.š. cukraus
Kremas II :
35 g. migdolų
35 g. cukraus
45 g. sviesto kambario temperatūros
170 g. šokolado
100 g. grietinėlės 36 %
Eiga: Biskvitui.
Kiaušinius suplakti su cukrumi. Ištirpinti margariną. Šiek tiek atvėsinti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdėti kakavos, miltų ir gesintą sodą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Patikrinti su mediniu pagaliuku.
Atvėsinti, padalinti į 2 dalis. Taip pat išsikepti dar vieną biskvitą. iš viso turi gautis 4 dalys.
Tirpią kavą užpilti karštu vandeniu įdėti cukraus, atvėsinti ir sulaistyti biskvitus.
Kremas I : grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų.
Kremas II : Migdolus, cukrų sudėti į puodą ir ant silpnos ugnies virti, kol ištirps cukrus ir pasidarys karamelė. Gautą masę išpilti ant sviestinio popieriaus, palaukti kol atvės, įdėti į maišelį ir su kočėlu susmulkinti. Išsukti sviestą iki purumo. Išplakti grietinėlę. Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą. Jį truputi atvėsinti ir po šaukštą įmaišyti sviestą į šokoladą ir riešutų griliažą, paskui atsargiai po šaukštą įmaišyti grietinėlę.
Formuojam tortą. Ant pirmo biskvito užtepti puse pirmo kremo, uždengti antru biskvitu, tada užtepti antrą kremą, uždengti trečiu biskvitu ir užtepti likusį pirmą kremą bei uždengti ketvirtu biskvitu. Dėti į šaldytuvą 2-3 val.
Puošimui galima naudoti šokoladą su grietinėle, kaip puošta pas mane. Bet prieš tai pasidariau daugiau kremo antro ir torto šonus plonai aptepiau tuo kremu, tada ant garų vonelės ištirpinau 150 g. šokolado su 75 g. grietinėlės ir užtepiau ant torto. Galima daryti šokoladinį ganašą, tada nereikės aptepinėti šonų kremu antru, bet ši ganašą reikės pasiruošti dieną prieš. 350 g. grietinėlės 36 % užvirtinti, nukaisti nuo ugnies įdėti 100 g. šokolado, ištirpinti, išmaišyti, atvėsinti ir į šaldytuvą nakčiai. Sekančią dieną išplakti iki standžių putų.
Tortą valgyti antrą dieną po sutepimo.
Skanaus
P.s. jeigu kartais darant antrą kremą jis sušoktų į kamuolį (čia dėl temperatūrų skirtumo), tai dėti ant garų vonelės ir kremas pasidarys vientisas ir užtepti ant biskvito.
QUOTE(Rasskee @ 2011 11 23, 11:07)
Nu perskaicius net seile varvet pradejo, turbut greitu metu reiks bandyti ir si recepta, aciu autorei
Ner uz ka
QUOTE(RiMami @ 2011 11 23, 12:01)
Keila, laaaaabai skaniai atrodo tavo tortukas bet pavadinimą galėjai ir kitą tortui duot, nes dabar maišysis su originaliu simfonijos receptu tavo čia visiškai kitoks receptas negu originalus simfonijos tortas su stooooooorais muso sluoksniais bus dabar painiava, gal pervadink ką
Aciu RiMami. is tirkuju nezinojau, kad yra toks tortas , pervadinau
QUOTE(Juulijaa @ 2011 11 23, 14:03)
Sveikos,
Norejau paklaust mamyciu is Airijos, kur galima tesco rasti mascrpone?
nu niekaip nerandu nors tu ka... ar as tokia akla ar ieskot nemoku?
labai noreciau padaryt "tiramisu" torta
o gal ja galima kuo pakeist?
Norejau paklaust mamyciu is Airijos, kur galima tesco rasti mascrpone?
nu niekaip nerandu nors tu ka... ar as tokia akla ar ieskot nemoku?
labai noreciau padaryt "tiramisu" torta
o gal ja galima kuo pakeist?
Turetu buti surio skyrelyje.
Va taip atrodo tesco mascarpone. Cia is UK puslapio, bet pakuotes vistiek turbut tokios pacios.
labas,
aš irgi dariau Turtingą kavos tortą, labai skanus. tik man nesigavo biskvitas, iškepė, iškilo, o kai ištraukiau iš orkaitės - subliūško na toks gavosi visas šlapias, suzmekęs... kažin kodėl?
teko skubiai kepti kitą biskvitą iš Juodojo miško recepto, tada gavosi viskas šiaip tortas tikrai vertas dėmesio
ačiū Olestai
aš irgi dariau Turtingą kavos tortą, labai skanus. tik man nesigavo biskvitas, iškepė, iškilo, o kai ištraukiau iš orkaitės - subliūško na toks gavosi visas šlapias, suzmekęs... kažin kodėl?
teko skubiai kepti kitą biskvitą iš Juodojo miško recepto, tada gavosi viskas šiaip tortas tikrai vertas dėmesio
ačiū Olestai
QUOTE(lait @ 2011 11 23, 22:16)
Turetu buti surio skyrelyje.
Va taip atrodo tesco mascarpone. Cia is UK puslapio, bet pakuotes vistiek turbut tokios pacios.
Va taip atrodo tesco mascarpone. Cia is UK puslapio, bet pakuotes vistiek turbut tokios pacios.
Aciu labai uz informacija bandysiu ieskot..