QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 07, 17:21)
Jam ir nereik zelatinos
o as dariau su zelatina, pagal sita recepta
KRIAUŠINIS - KARAMELINIS TORTAS
(24 cm skardai)
Biskvitas
(Pauksciu pieno torto)
3 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
2/3 st. miltų.
Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus.
Kremas
(pagal sokoladini torta su kriausemis)
14 g želatinos
460 g konservuotų arba 600 g šviežių kriaušių
125 ml pieno
150 g Rududu
500 ml riebios grietinėlės
3 šaukštai cukraus pudros
2 v. š. romo
2 v. š. abrikosų džemo
Kremui želatiną užmerkti šaltame vandenyje. Konservuotas kriaušes nuvarvinti, šviežias nuplauti, nulupti, išimti vidurį ir supjaustyti 2 cm gabaliukais. Galima kriaušes apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Pieną pakaitinti. Rududu deti nedideliais gabaliukais ir ištirpinti karštame piene. Želatiną nuspausti ir ištirpinti piene su Rududu. Ataušinti. Kai tik masė pradės stingti, išplakti grietinėlę ir įmaišyti į Rududu masę.
Į kremą sudėti supjaustytas kriaušes. Apatinį bikvitą ištepti abrikosų džemu.
Dalį kremo dėti ant apatinio biskvito sluoksnio. Ant viršaus išdėlioti Rududu gabaliukus, 0,5 arbatinio šaukštelio dydžio. Vėl dėti kremą. Išlyginti paviršių. Viršutinį biskvitą sulaistyti romu ir patepti abrikosų džemu. Apversti ir uždėti ant kremo. Tortą padėti 4 valandoms į šaldytuvą.
Puošimui labai tinka šokoladinis glajus arba šokoladiniai trupiniai.