Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-17

QUOTE(Aleisaba @ 2012 01 06, 23:58)
O ka tas keicia?

jej jis nelaistomas, tai lig nieko ir nekeicia. Bet jejgu reikia sulaistyti, tai jis istista i sonus, na biskvitas pasidaro kaip kose , na nezinau kaip paaiskinti aiskiau, skirtumas didelis ir skoniu ir vaizdu ax.gif
As kelis kart tepiau tapacia diena, kita puosiau, bet nesupratau kodel man putesi sonai torto (nors pries tai taip nebuvo unsure.gif ), kol papuosiau torta, tai jis nebuvo toks ligus grazus kaip anksciau, o neperseniausiai vienoje knygoje perskaiciau pastaba, kad biskvitus reikia tepti ne anksciau kaip 10h po kepimo, ir akurat vel mano tortukai ligus pasidare, nesipute i sonus thumbup.gif

ir dar kaskada pirma kart kepiau RAFAELO, ten reikia o,5 litro sulaistymui, man jo buvo per daug, ir pastovejus is torto net sunkesi tas skistis sekanti diena. (nes biskvita sulaisciau tapacia diena kaip tik iskepus)
O kai antra syki sulaistynejau kita diena po kepimo, tai kaip tik man suejo 0,5 ir net norejosi daugiau jo ipilti, ir biskvitas buvo grazus ir puikaus skonio ir nebuvo isvarvejas skistis thumbup.gif


nezinau ar supratot ka norejau paaiskinti ax.gif

Tai dabar visus tortus kepu pagal tokia tvarka:
Pirma diena iskepu
Antra diena sutepu
Trecia diena puosiu
ketvirta,penkta valgom biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 07 sausio 2012 - 01:39
QUOTE(simisimi84 @ 2012 01 06, 18:41)
va, padariau 23 cm  kriausini karamelini tortą, papuošiau mase, figūrėle, gėlytės ir gavosi lygiai 3 kg biggrin.gif reikėjo torto iki 2 kg. na kaip aš čia taip apskaičiavau, nu nesuvokiu... na , aš vienu sluoksniu daugiau kremo dedu, bet vis vien biggrin.gif kitą kartą daryčiau 2 kg 21 cm skersmens biggrin.gif kad ir pažįstamai dariau, bet nežinau kaip pasakyt, kad viršijau svorį visu kg.. biggrin.gif


Na man gavosi karamelinis kriausinis, puostas mase, figurele 2,2kg...24 cm..
Papildyta:
QUOTE(*Keila* @ 2012 01 06, 20:42)
As vis gundausi daryti ta kriausini-karamelini. Noriu jusu nuomones ar skanus? ir kiek dienu turi susistoveti?


Man jis visai skanus. Bet is tu,kur daug suvalgyt galima biggrin.gif tik sikart dariau ne su rududu gabaliukais,o isplakiau rududu su grietinele. Ragausim siandien, pasakysiu kaip skaniau. Diena pries pilnai uztenka padaryt.
Papildyta:
Na as rafaellui tai puses litro niekaip nesulaistau... o valgom antra trecia diena tortus... jau ketvirtos dienos torta as laikau pasenusiu biggrin.gif nors aisku likucius valgom.
Atsakyti
as kriausini karamelini tepu is vakaro, arba anksti ryte. iki vakaro jau buna skanus ir valgomas smile.gif Tortu aplamai nelaistau, o supurskiu su vandeniu ar sirupu.. Niekada vandens nebuna perdaug, neistyzta, nebega per sonus, o jauciasi malonus dregnumas..

Beje, pasigendu forume musu senbuviu - guru.. ju patirtis neikainojama.. o net Olesta retokai matau.. verysad.gif
Atsakyti
esu be galo patenkinta turima reguliuojama tortine. nors turiu kelių dydžių formų, bet su ta reguliuojama galiu gauti bet kokio dydžio, max 30 cm.ir sutepti gerai joje, ypač, jei atvėsę biskvitukai pasitraukia, tada tiesiog tą tortinės žiedą truputį pamažini.. jei būčiau žinojusi, kad toks daiktas yra, būčiau nepirkusi įvairių dydžių atskirai...
Atsakyti
Simsim ar ta reguliuojama tortine nera su didelia apacia labai g.gif ? Galvoju ar nebusiu prazipsojusi tokio gerio, man vyras norejo nupirkti, pati jos nemaciau, vyras tuo metu parduotuveje tokia buvo uztikes.. Jis man paskambino ir sako atradu tokia idomia tortine, su ypac didele apacia, o sonai kaip ir normalus.. As nesupratu is jo pasakojimu, sakau neimk, nereikia...


Erikiuxxx ACIU kad pasidalinai tuo 4u.gif zinok man taip labai daznai buna,kad sonai pasipute,ypatingaisunui kai dariau, apatinis tortas pasiputusiais sonais ir nesupratau kodel doh.gif , mama dar sako, okokia backute grazi lotuliukas.gif doh.gif .. Zodziu dabar aisku, as juos sviezius tik atvesusius sulaistau, sutepu.. Bet ir sulaistydavau labai minimaliai, kad kose nebutu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cool Mama @ 2012 01 07, 13:09)
Simsim ar ta reguliuojama tortine nera su didelia apacia labai g.gif ? Galvoju ar nebusiu prazipsojusi tokio gerio, man vyras norejo nupirkti, pati jos nemaciau, vyras tuo metu parduotuveje tokia buvo uztikes.. Jis man paskambino ir sako atradu tokia idomia tortine, su ypac didele apacia, o sonai kaip ir normalus.. As nesupratu is jo pasakojimu, sakau neimk, nereikia...
Erikiuxxx ACIU kad pasidalinai tuo 4u.gif  zinok man taip labai daznai buna,kad sonai pasipute,ypatingaisunui kai dariau, apatinis tortas pasiputusiais sonais ir nesupratau kodel  doh.gif , mama dar sako, okokia backute grazi  lotuliukas.gif  doh.gif .. Zodziu dabar aisku, as juos sviezius tik atvesusius sulaistau, sutepu.. Bet ir sulaistydavau labai minimaliai, kad kose nebutu  biggrin.gif


ta tortinė taip tik visai be dugno. padėti ant kepimo popieriaus skardoje ir kepti biskvitus smile.gif Liuks daiktas. user posted image
Biskvitus visad tepu TIK PRAVĖSUSIUS iškepusi, niekad šonai nesipučia ir sausi nebūna, nepagailiu drėkinimo... kažKada pominkštis tortas buvo, kai susistovėti leidau neilgam...
Atsakyti
Mergaitės, ar išeitų kriaušinis-karamelinis tortas be želatinos?
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 01 07, 01:33)

Tai dabar visus tortus kepu pagal tokia tvarka:
Pirma diena iskepu
Antra diena sutepu
Trecia diena puosiu
ketvirta,penkta valgom biggrin.gif  thumbup.gif (tai iseina kad tortukas pastovejo 2 paras, jej jo lieka 3 para valgom dar, tada jie skaniausi buna)



QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 07, 09:17)
Na man gavosi karamelinis kriausinis, puostas mase, figurele 2,2kg...24 cm..
Papildyta:
Man jis visai skanus. Bet is tu,kur daug suvalgyt galima biggrin.gif tik sikart dariau ne su rududu gabaliukais,o isplakiau rududu su grietinele. Ragausim siandien, pasakysiu kaip skaniau. Diena pries pilnai uztenka padaryt.
Papildyta:
Na as rafaellui tai puses litro niekaip nesulaistau... o valgom antra trecia diena tortus... jau ketvirtos dienos torta as laikau pasenusiu biggrin.gif nors aisku likucius valgom.

Truputi netaip mane supratot turbut smile.gif
Cia ziurint kiek paru jusu tortas pastovejas nuo sutepimo unsure.gif
As valgau antra para pastovejusi, trecia jej jo dar lieka. Nors dauguma tortu rekomendojama butent trecia para valgyti (tada jie skaniausi buna), as pradedu biski anksciau, bet nesekancia diena nuo sutepimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2012 01 07, 13:30)
ta tortinė taip tik visai be dugno. padėti ant kepimo popieriaus skardoje ir kepti biskvitus smile.gif Liuks daiktas. user posted image
Biskvitus visad tepu TIK PRAVĖSUSIUS iškepusi, niekad šonai nesipučia ir sausi nebūna, nepagailiu drėkinimo... kažKada pominkštis tortas buvo, kai susistovėti leidau neilgam...


Aaaa.. Ne nesitokia vyras rado.. g.gif as tikiu, kad sitokia tortine super, ir vietos neuzima,nei kad kelios skirtingu dydziu tortines thumbup.gif

Merginos kaip perkelti papuosta tortuka ant padeklo unsure.gif ? Bijau susimausiu, rafaelotoks minkstutis tortas verysad.gif ant padeklo turi but 2 tortukai, vienas sali antro, tad papuost ant to paties padeklo negaliu,teks kazkaip kelti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cool Mama: 07 sausio 2012 - 13:22
simsim,o kur pirkot tokia forma?ir koks maziausias jos dydis gali buti?
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 01 07, 15:30)
simsim,o kur pirkot tokia forma?ir koks maziausias jos dydis gali buti?

as irgi tokia turiu, maziausias - 16cm didziausias - 30 wink.gif
Papildyta:
aš tai dbr džiovinuosi morengą, bandysiu daryt - jūros dugną, ar kas esat mėginę? skanus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2012 01 06, 17:48)
kaip visada atsiranda kalnas puolanciu  doh.gif  nenorejau pasakyt nieko blogo, tiesiog man susidare vaizdas, kad reikia istraukti iki 2kg tai ir isreiskiau savo nuomone, kad jei specialiai kraunama ir dengiama kuo storiau, kad daugiau pinigu paimt tai apmaudu, o kad tortai verti savo kainos tai viskas normalu, pati vasara uz krikstynu torta mokeja apie 130lt ir nieko nesigailiu ir viska suprantu  4u.gif

jei neisejo iki 2kg, tegu moka kiek isejo smile.gif manau klijentas supras smile.gif
Atsakyti