mergaitės o juodajam miškui vyšnaites per naktį laikot su cukrum, kad skystis išeitų, dar konjakėlio paskui palašinat.... o kaitinat jas ar vistik jau nieko daryt nereikia? nes aš tai mąstau apie šaldytas vyšniukes.
Sveikutes
Norejau uzduot kelis klausimus del napoleono. Kepiau Kaledoms Asseni "Napoleona is vaikystes" - siaip tikrai labai skanus tortas! Tik kremas mano gavosi kieks skystokas.. sukausi is padeties, idejau grietineles tirstiklio pakeli, rodos pagelbejo - neisbego smarkiai.. Tik galvoju ka ne taip dariau - ar pieno maziau reikejo, ar miltu daugiau - ar ilgiau virti? Tiems kas kepe - sutirstejo gerai kremas? kiek daugmaz laiko reikia ji virti?
Ir dar klausimas - ar napoleonams apskritai galioja kaip kitiems tortams ta taisykle "kuo ilgiau stovi- tuo skanesnis"? Mes savaji valgem po 2 paru, tai jis toks labai susigeres buvo, bet neliko lakstu trapumo.. gal sakau nereikejo tiek laikyti?
Aciu is anksto!
Norejau uzduot kelis klausimus del napoleono. Kepiau Kaledoms Asseni "Napoleona is vaikystes" - siaip tikrai labai skanus tortas! Tik kremas mano gavosi kieks skystokas.. sukausi is padeties, idejau grietineles tirstiklio pakeli, rodos pagelbejo - neisbego smarkiai.. Tik galvoju ka ne taip dariau - ar pieno maziau reikejo, ar miltu daugiau - ar ilgiau virti? Tiems kas kepe - sutirstejo gerai kremas? kiek daugmaz laiko reikia ji virti?
Ir dar klausimas - ar napoleonams apskritai galioja kaip kitiems tortams ta taisykle "kuo ilgiau stovi- tuo skanesnis"? Mes savaji valgem po 2 paru, tai jis toks labai susigeres buvo, bet neliko lakstu trapumo.. gal sakau nereikejo tiek laikyti?
Aciu is anksto!
QUOTE(Avijacija @ 2012 01 04, 16:53)
mergaitės o juodajam miškui vyšnaites per naktį laikot su cukrum, kad skystis išeitų, dar konjakėlio paskui palašinat.... o kaitinat jas ar vistik jau nieko daryt nereikia? nes aš tai mąstau apie šaldytas vyšniukes.
Aš kaitinu iki užvirimo, dedu romą arba brendį, jeigu torto nevalgo vaikai
Jelia, nekepiau, negaliu nieko komentuoti
QUOTE(Avijacija @ 2012 01 04, 16:53)
mergaitės o juodajam miškui vyšnaites per naktį laikot su cukrum, kad skystis išeitų, dar konjakėlio paskui palašinat.... o kaitinat jas ar vistik jau nieko daryt nereikia? nes aš tai mąstau apie šaldytas vyšniukes.
aš nekaitinu, ir per naktį nelaikau.
Tarkim tepu vakre, tai per piet iš šaldiklio išsiimu, užbarstau cukrum. O brendziuku palieju jas stovint kiaurasamtyje is keliu kartu. Tai jos smarkiai neprigeria alkoholio, tik skonio igauna. O tuo skystymeliu (brendzio-istirpusiu vysniu) biskvitus sulieju. Jei manai, kad ciut ilgiau nesuvalgysi, tada verta pakaitint, kad nepagautu rugimo. Pas mus niekad nespeja taip nutikt
QUOTE(Jelia @ 2012 01 04, 17:13)
Sveikutes
Norejau uzduot kelis klausimus del napoleono. Kepiau Kaledoms Asseni "Napoleona is vaikystes" - siaip tikrai labai skanus tortas! Tik kremas mano gavosi kieks skystokas.. sukausi is padeties, idejau grietineles tirstiklio pakeli, rodos pagelbejo - neisbego smarkiai.. Tik galvoju ka ne taip dariau - ar pieno maziau reikejo, ar miltu daugiau - ar ilgiau virti? Tiems kas kepe - sutirstejo gerai kremas? kiek daugmaz laiko reikia ji virti?
Ir dar klausimas - ar napoleonams apskritai galioja kaip kitiems tortams ta taisykle "kuo ilgiau stovi- tuo skanesnis"? Mes savaji valgem po 2 paru, tai jis toks labai susigeres buvo, bet neliko lakstu trapumo.. gal sakau nereikejo tiek laikyti?
Aciu is anksto!
Norejau uzduot kelis klausimus del napoleono. Kepiau Kaledoms Asseni "Napoleona is vaikystes" - siaip tikrai labai skanus tortas! Tik kremas mano gavosi kieks skystokas.. sukausi is padeties, idejau grietineles tirstiklio pakeli, rodos pagelbejo - neisbego smarkiai.. Tik galvoju ka ne taip dariau - ar pieno maziau reikejo, ar miltu daugiau - ar ilgiau virti? Tiems kas kepe - sutirstejo gerai kremas? kiek daugmaz laiko reikia ji virti?
Ir dar klausimas - ar napoleonams apskritai galioja kaip kitiems tortams ta taisykle "kuo ilgiau stovi- tuo skanesnis"? Mes savaji valgem po 2 paru, tai jis toks labai susigeres buvo, bet neliko lakstu trapumo.. gal sakau nereikejo tiek laikyti?
Aciu is anksto!
napaleono išvis nereik sulaistyt,nuo kremo persigeria kaip ir medučio nereik sulaistyt
QUOTE(Jelia @ 2012 01 04, 16:13)
Sveikutes
Norejau uzduot kelis klausimus del napoleono. Kepiau Kaledoms Asseni "Napoleona is vaikystes" - siaip tikrai labai skanus tortas! Tik kremas mano gavosi kieks skystokas.. sukausi is padeties, idejau grietineles tirstiklio pakeli, rodos pagelbejo - neisbego smarkiai.. Tik galvoju ka ne taip dariau - ar pieno maziau reikejo, ar miltu daugiau - ar ilgiau virti? Tiems kas kepe - sutirstejo gerai kremas? kiek daugmaz laiko reikia ji virti?
Ir dar klausimas - ar napoleonams apskritai galioja kaip kitiems tortams ta taisykle "kuo ilgiau stovi- tuo skanesnis"? Mes savaji valgem po 2 paru, tai jis toks labai susigeres buvo, bet neliko lakstu trapumo.. gal sakau nereikejo tiek laikyti?
Aciu is anksto!
Norejau uzduot kelis klausimus del napoleono. Kepiau Kaledoms Asseni "Napoleona is vaikystes" - siaip tikrai labai skanus tortas! Tik kremas mano gavosi kieks skystokas.. sukausi is padeties, idejau grietineles tirstiklio pakeli, rodos pagelbejo - neisbego smarkiai.. Tik galvoju ka ne taip dariau - ar pieno maziau reikejo, ar miltu daugiau - ar ilgiau virti? Tiems kas kepe - sutirstejo gerai kremas? kiek daugmaz laiko reikia ji virti?
Ir dar klausimas - ar napoleonams apskritai galioja kaip kitiems tortams ta taisykle "kuo ilgiau stovi- tuo skanesnis"? Mes savaji valgem po 2 paru, tai jis toks labai susigeres buvo, bet neliko lakstu trapumo.. gal sakau nereikejo tiek laikyti?
Aciu is anksto!
Jis minkstas ir gaunasi.
QUOTE(Avijacija @ 2012 01 04, 16:53)
mergaitės o juodajam miškui vyšnaites per naktį laikot su cukrum, kad skystis išeitų, dar konjakėlio paskui palašinat.... o kaitinat jas ar vistik jau nieko daryt nereikia? nes aš tai mąstau apie šaldytas vyšniukes.
visada naudoju saldytas vysnias. atsildau,rankom dar skystimeli nuspaudziu ir viskas,nemirkau jokiame alkoholyje,nebarstau cukrumi,nevirinu... atsildytas sudedu i torta ir viskas
QUOTE(Jelia @ 2012 01 04, 16:13)
Sveikutes
Norejau uzduot kelis klausimus del napoleono. Kepiau Kaledoms Asseni "Napoleona is vaikystes" - siaip tikrai labai skanus tortas! Tik kremas mano gavosi kieks skystokas.. sukausi is padeties, idejau grietineles tirstiklio pakeli, rodos pagelbejo - neisbego smarkiai.. Tik galvoju ka ne taip dariau - ar pieno maziau reikejo, ar miltu daugiau - ar ilgiau virti? Tiems kas kepe - sutirstejo gerai kremas? kiek daugmaz laiko reikia ji virti?
Ir dar klausimas - ar napoleonams apskritai galioja kaip kitiems tortams ta taisykle "kuo ilgiau stovi- tuo skanesnis"? Mes savaji valgem po 2 paru, tai jis toks labai susigeres buvo, bet neliko lakstu trapumo.. gal sakau nereikejo tiek laikyti?
Aciu is anksto!
Norejau uzduot kelis klausimus del napoleono. Kepiau Kaledoms Asseni "Napoleona is vaikystes" - siaip tikrai labai skanus tortas! Tik kremas mano gavosi kieks skystokas.. sukausi is padeties, idejau grietineles tirstiklio pakeli, rodos pagelbejo - neisbego smarkiai.. Tik galvoju ka ne taip dariau - ar pieno maziau reikejo, ar miltu daugiau - ar ilgiau virti? Tiems kas kepe - sutirstejo gerai kremas? kiek daugmaz laiko reikia ji virti?
Ir dar klausimas - ar napoleonams apskritai galioja kaip kitiems tortams ta taisykle "kuo ilgiau stovi- tuo skanesnis"? Mes savaji valgem po 2 paru, tai jis toks labai susigeres buvo, bet neliko lakstu trapumo.. gal sakau nereikejo tiek laikyti?
Aciu is anksto!
man skaniausias Napaleonas pagl si recepta kremas nebuna skystas, gal nesutirstejo plikytas kremas?as ji kaitinu ilgai, iki visisko tirstumo, kaip tirsta tirsta grietine, vos ne vos nubeganti nuo sauksto. kai sumaisau su sviestiniu kremu ir tepu lakstus, tai jis tirstas buna, tikrai nebuna skystas as laikau sutepta nemaziau 2paru iki valgymo, ir man, asmeniskai, jis dar skanesnis, kai pries valgant torta isimu ir palieku kambario temperaturoje, kol paminksteja truputi
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 01 04, 18:51)
visada naudoju saldytas vysnias. atsildau,rankom dar skystimeli nuspaudziu ir viskas,nemirkau jokiame alkoholyje,nebarstau cukrumi,nevirinu... atsildytas sudedu i torta ir viskas
Jei greitam valgymui - toks būdas tinka, nes neužvirintos jos po kelių dienų prarūgsta su visu kremu.
QUOTE(Perastra @ 2012 01 04, 21:12)
Jei greitam valgymui - toks būdas tinka, nes neužvirintos jos po kelių dienų prarūgsta su visu kremu.
na pvz sau naujiem metam tortuka(vysnini karamelini) susitepiau ketvirtadieni ryte,o valgem sestadieni vakare,sekmadieni . viskas buvo ok
Bet jei kokia varske buna, tai man atrodo greiciau procesas vyksta...
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 01 04, 20:22)
na pvz sau naujiem metam tortuka(vysnini karamelini) susitepiau ketvirtadieni ryte,o valgem sestadieni vakare,sekmadieni . viskas buvo ok
Vadinasi jums sekasi geras šaldytas uogas nusipirkti labai svarbu, kaip uogos yra laikomos, kol patenka pas jus - sandėliuose, mašinose, prekybos centruose, kiek kartų atšyla ir vėl užšala...
Tas pats su pieno produktais, juk ne šiaip sau grietinėlė dažnai persiplaka arba nesiplaka