Aciu visoms atrasiusioms Tikrai labai skanus rafaelo biskvitas eisiu db ieskot surio torto recepto laaaabai uzsimaniau
QUOTE(*AMRI* @ 2012 01 03, 11:29)
Labai skaniai atrodo.Darete tortuka is visos normos ar mazinote.Jei mazinote,tai parasykite proporcijas.(nelabai nutuokiu kiek kremui imti produktu)
Skanus ir buvo pagal šį receptą.
http://www.supermama...;#entry27234242
skliausteliuose parašysiu kiek ėmiau produktų 25 cm skersmens tortukui.
Teslai:
8 tryniai (4 tryniai)
2 stiklines cukraus(1 stiklinė cukraus)
250 gr. margarino(125 gr margarino)
2 valg. saukstas grietines sumaisyti su 1 arb. sauksteliu sodos (1 šaukštas grietinės+soda)
Apie 1 kg. miltu + kočiojimui(apie 500 gr miltu)
Kremas:
Pagrindiniai ingriedientai
1100 kg grietines (nuvarvinau 600 gr grietinės + kažkiek sunaudojau nenuvarvintos grietinės lakštų tepimui)
600 gr. sviesto (as dejau 400 gr. ir 450 ml. isplakiau grietineles, nes man pasirode, kad bus per riebu) (dėjau 200 gr sviesto, 250 ml grietinėlės)
3 stiklines cukraus. (1 stiklinė cukraus)
Džiovintų slyvų, abrikosų, lazdyno riešutų, džiovintų vyšnių gal po 200 gr ėmiau. ir 200 gr šaldytų vyšnių
lakštus kočiojau tiesiai ant kepimo popieriaus, nes labai trupėjo kočiojant, iškepiau 7 vnt 25 cm skesmens lakštus. Galiausiai tortas skanus, bet laaabai saldus. kitą kartą dėčiau mažiau cukraus, nes visi džiovinti vaisiai velniškai saldūs... ir džiovintų vyšnių nedėčiau iš vis, geriau dvigubai daugiau dėti šaldytų atitirpintų, gaiviau būtų. Bet visumoje kremo buvo daugokai. tortas nebuvo bais didelis, bet jau sunkus, tai labai labai
QUOTE(Nima*** @ 2012 01 03, 13:24)
Mmmm...atrodo skaniai Tik man klausimas iškart - kaip gražiai priklijuoti kraštą? Nes nuorodoje jis ten toks dryžuotas, bet nefotkinta "sujungimo siūlė"
Na kadangi as puosiau ant virsaus tai man nebuvo svarbu, bet siaip pakankamai graziai ten uzsiviniojo, jei dar pati gala biskvito paploninti tai manau nesigautu joks guzas gale ir visai daliai atrodytu, tiesiog reikia bandyti, jei pati taip kada darysiu tai galesiu parasyti, bet bent siuo metu isivaizduoju kad taip daryciau
Ruosiuosi sestadieniui daryti snikersa, mastau kuom papuost virsu, pasiskaiciau beze recepta tai gazdinanciai ten man viskas skamba, jei biski tas ar anas - mesk lauk kazkada ganasa dariau, bet man ir duoto kiekio vos virsu uzteko papuost, dviguba norma - nu nepigu, ka siulytumet
QUOTE(lilget @ 2012 01 03, 22:00)
Ruosiuosi sestadieniui daryti snikersa, mastau kuom papuost virsu, pasiskaiciau beze recepta tai gazdinanciai ten man viskas skamba, jei biski tas ar anas - mesk lauk kazkada ganasa dariau, bet man ir duoto kiekio vos virsu uzteko papuost, dviguba norma - nu nepigu, ka siulytumet
darykit slapia beze, ji man visad gaunas
QUOTE(vivir @ 2012 01 03, 22:10)
darykit slapia beze, ji man visad gaunas
o tai kokia as kazi ziurejau gal po ranka nuorodele turit
Stai cia slapia beze
kiek panašiai sveria kriaušinis-karamelinis iš normos, skirtos 23 cm tortukui? svers kokį plius minus 1,8 kg?
QUOTE(simisimi84 @ 2012 01 04, 12:51)
kiek panašiai sveria kriaušinis-karamelinis iš normos, skirtos 23 cm tortukui? svers kokį plius minus 1,8 kg?
Taip, as dariau 24 cm formoj, beze puosiau, tai lyg buvo kazkur 2kg
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 04, 13:56)
Taip, as dariau 24 cm formoj, beze puosiau, tai lyg buvo kazkur 2kg
aš puošiu mase, noriu dviejų kg plius minus. tai manau bus pats tas, nu kaip šauniai, ačiū labai už atsakymą
QUOTE(simisimi84 @ 2012 01 04, 13:00)
aš puošiu mase, noriu dviejų kg plius minus. tai manau bus pats tas, nu kaip šauniai, ačiū labai už atsakymą
Tarp kitko, visai skanus tortas naujiems metams ragavom.