Tortas
"STRACCIATELLA" BiskvitasŠviesiom juostom:
4 kiaušinių tryniai
2 kiaušinių baltymai
50 g cukraus
40 g miltų
10 g krakmolo
žiupsn. druskos
Tamsiom juostom:
4 kiaušinių tryniai
2 kiaušinių baltymai
50 g cukraus
40 g miltų
5 g krakmolo
1 v.š. kakavos
žiupsn. druskos
Kiaušinių trynius plakti su 1 v.š. cukraus iki baltumo. Baltymus su druska ir likusiu cukrumi išplakti iki standumo ir atsargiai sumaišyti su tryniais. Miltus ir krakmolą sumaišyti ( tamsiai tešlai įmaišyti ir kakavą) ir persijoti i kiaušinių masę. Atsargiai išmaišyti.
Abi tešlos daromos ligegrečiai t. y. vianai išplaki trynius, tada kitai tešlai, tada vienai baltymus išplaki, kitai baltymus išplaki ir t.t.
Pirmiausiai reikia nusipiešti apskritimą ant kepimo popieriaus kokio maždaug skersmens tortukas bus ir issikepti tortuko pagrindą, užpildžius tą apskritimą pora šaukštų tešlos. (Tortukas gaunasi apie 17-20 cm skersmens priklausomai nuo to kokio aukščiio bus jei 7 cm tai apie 17 cm skersmuo, jei 5 cm tai apią 20 cm skersmuo)
Skarda 30x40 cm iškloti kepimo popieriumi ir geriausia su konditeriniu maišeliu pakaitomis šviesi tešla, tamsi tešla daryti juostas, kad biskvitas gautūsi dryžuotas. Kepti 180-200 C apie 10 min. Atsargiai nuimti popierių ir uždėjus ant paruošto švaraus kepimo popieriaus susukti biskvitą kaip viniotinį.
Kremas 180 g. balto šokolado
150 g. grietinėlės
250 g. marskaponės
80 g. juodo šokolado drožlių
Baltas šokoladas sulaužomas gabaliukais. Grietinėlė kaitinama iki virimo ir ja užpilamas baltas šokoladas. Maišyti kol visiškai ištirpsta šokoladas. Atvėsinti ir dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms (aš tai pasidarau iš vakaro). Balto šokolado kremą išplakti ir sumaišyti su marskapones suriu. Į gautą masė sudėti juodo šokolado drožles ir vėl išmaišyti.
Surinkimas:
Norint kad gautusi tortukas apie 20 cm skersmens reikia suviniotą biskvita padalinti į juostas 5-5,5 cm pločio (tada ir tortukas gaunasi 5-5.5 cm aukįčio). Aš dariau 7 cm aukščio tai ir pjausčiau 7 cm pločio juostomis, tortukas gavosi apie 17 cm pločio (svoris torto gavosi apie 950 g).
Imame vieną atpjautą biskvito dąlį išviniojame ir aptepame kremu (šiaip tame puslapyje nebuvo nurodyta, kad reikia sulaistyti, bet aš bikvitą šiektiek sulaisčiau sirupu: vanduo, cukrus ir vanna talinn)
. Apteptą kremu biskvitą vėl susukame į ritinėlį. Tada imame antrą dali biskvito vėl ištiesiame užtepame kremą ir jau viniojame aplink tą susukta bikvitą su kremu, nuo tos vietos kur baigėm sukti biskvitą ir taip pat pasielgiam su likusiais biskvitais, gauname siaur1 bet stora vyniotinį. Kurį istatome į tinkamo skersmens formą jei turime, kad truputi pasispaustu tortukas arba tiesiog apvyniojame maistine plevele stipriau ir į šaldytuvą, kad susistovėtų bent pora valandų prieš puošiant.
Kadangi biskvitas gaunasi jau su raštu tai galima pagal tai kaip ir tame puslapyje puošti labai minimaliai.
Va čia šio recepto šaltinis
http://dimitranas.bl...acciatella.htmlBeje pagal receptą marskapones reikia tik vieno valgomojo šaukšto. Bet aš vieną kartą dariau su daug marskapones, o kitą karteli visai jos nedėjau ir ją pakeičiau grietinėle. Ir taip ir taip labai skanu, su marskapone gal skaniau bet riebiau. Visiems labai patiko. Tortukas aišku ne gaivių megėjoms, labai saldus
O štai čia matosi kaip tuos bikvitus susukti
http://dimitranas.bl...e...he Torten I