QUOTE(lilget @ 2011 12 21, 15:00)
Ir dar jei padengsiu torta pastiliazu, padarysiu snaiges sonams, su kuo jas prilipint , ta prasme pastiliaza prie pastiliazo
Aš degtine klijuoju. Vos vos patepu su teptuku ir lipdau, nereikia man jokių aisingų detalių klijaviui prie torto, apdengto pastilažu...
-----------------------------------------------------------------------------
Tiek
pastilažą lipdymui (aliejus neįeina į sudėtį!) , tiek
dengimui (aliejus įeina į sudėtį) reikia pabrandinti, sandariai įvyniojus į plėvelę. Pastilažą lipdymui kelias valandas užtenka. Man irgi ne kartą yra gavęsis labai limpantis, palaikiau kurį laiką, ir viskas kuo puikiausiai. Na, gal kartą prireikė dar šiek tiek pudros įdėti, bet jau nedaug. O kai nebrandinau ir gavosi toks, tai dėjau dėjau tą pudrą be galo...
Na, dabar jau daugiau patirties... Sudėtingiau buvo, kai gavosi per kietas, bet ir čia galima pataisyti situaciją.
O dėl dažymo, tai tikrai nebūtina dažyti iš karto darant, juk tuomet bus tik viena spalva. Visas mases darau tik baltas ir paskui dažau. Atsignybu didesnį ar mažesnį gabaliuką, priklausomai, kiek maždaug man reikės detalių vienokios ar kitokios spalvos ir dažau.
QUOTE(mam @ 2011 12 21, 15:36)
Gal kas patars man, ar galiu Kirbės medaus torto biskvitą ( jis man labai patinka) pertepti šokoladiniu ganašu, kuo tada reiktų sulaistyti biskvitą ? Labai jau tie grietinėlės, jogurto pertepimai atsibodo. Norisi kažko šokoladinio.
Manau, visiškai susipjaus skoniai... Bet galit pabandyti. Ir mums papasakosit, kaip gavosi,o gal gi ir gerai
Bet sulaistyti tikrai reikės, jei ne grietinės kremas, nes bus sausi biskvtai.