QUOTE(RikY @ 2011 12 21, 13:23)
atėjau su kvailu prašymu, paaiškinkit man blondinei.
kepsiu napoleoną iš vaikystės pagal asseni receptą, tik nesuprantu vieno, kaip daryti tuos kremus.
Ten rašo taip:
"Krema taip pat dariau per du kartus.
Pradzioje gaminam plikyta krema: 400 ml. pieno uzvirinti su 50 gr. sviesto. Tuo pat metu isplakti 1 kiausini su 100 gr. cukrumi, supilti 100 ml. salto pieno ir sudeti 100 gr. miltu. Viska gerai ismaisyti ir plona srovele, visa laika plakant, supilti i ka tik uzvirinta piena. Pastatyti ant silpnos ugnies ir virti kokias 5 min. iki visisko tirstumo, nuolat maisant. Palikti atvesti iki kambario temperaturos.
Dabar gaminam sviestini krema. Atskirai isplakti kambario temperaturos sviesta iki baltumo ir plakant polaipsniui supilti kambario temperaturos kondensuota piena. Viska gerai isplakti ir atsargiai sujungti su atvesusiu plikytu kremu. Isplakti iki vientisumo.
Ta pati padaryti su kita produktu norma."
Tai dabar man paaiškinkit kas galit ir netingit. Kaip suprast tą "tą patį darykit su kita produktų norma"? Tos normos dar liks kai aš pagaminsiu tuos abu kremus? Tai taip išeina kad į sviestinį kremą reikia sudėti ne visą sviestą? Gal neaiškiai čia parašiau, bet atsakykit kas galit.
aš irgi šį tortą kepu
tiksliau vakar kepiau lakštus, o rytoj sutepinėsiu
recepto autorė rašo, kad kremą gamina ne visą iš karto, nes didelis kiekis gaunasi, o per du kartus. jei kepat jūs napoleoną iš pusės normos, tai ir kremui visų produktų imkit pagal receptą, tik dalinkit pusiau. jei kepat visą normą, tai imkit kremui produktus visus, tik darykit jį per du kartus
Papildyta:
QUOTE(lilget @ 2011 12 21, 13:37)
bet as nesuprantu kaip man daryt po maziau, niekad nedarius, neisivaizduoju, kaip isskaiciuot santyki kuris reikalingas 10 snaigiu ir trim eglutem, tarkim
manau paprasciau bus pilt i gatava mase ir isminkyt
pritariu...
o kokią masę jūs darysit snaigėms? pastilažą lipdymui?