Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-17

QUOTE(Ispaikyta @ 2011 12 20, 18:22)
as pabandysiu ir paskui parasysiu isejo ar ne mirksiukas.gif

jei dar nepasidarei, tai nedaryk, nes trupės tau masė su tikru medumi, dirbtinis atstoja gliukozę skystą 4u.gif
pastilažas dengimui geriausia masė šiai dienai, kokias tekę daryti, o tekę daryti visas, kiek paskelbtų forume, ir jei mano patirtis ir patarimas bent ką nors reiškia, tai imkitės gaminti pastilažą: paprastas ir greitas pagaminimas, tinkamas ir dengimui ir lipdymui, pigiausias ir nelepiausias iš gaminamų namie masių...

kuo skiriasi??? viskuo, pradedant skoniu, gaminimo sudėtingumu, brandinimais, o labiausiai KAINA 4u.gif su saldainine mase sunku dirbti, ji brangi, MMG taip pat prie sudėtingesnių, nes reikia labai nutaikyti išvirti sirupą, todėl pats geriausias variantas yra pastilažas dengimui, jau ne kartą ir ne du apie tai rašiau 4u.gif
Atsakyti
prašau, padėkit smile.gif Tikrai mačiau kažkur, berods cipciuko, morengini tortuka. ten kur du morengai, aptepti sokoladu, o vienas biskvitas paprastas dedasi.. kur rasti recepta? niekaip nebeatkasu..
ačiūūū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2011 12 20, 22:49)
prašau, padėkit smile.gif Tikrai mačiau kažkur, berods cipciuko, morengini tortuka. ten kur du morengai, aptepti sokoladu, o vienas biskvitas paprastas dedasi.. kur rasti recepta? niekaip nebeatkasu..
ačiūūū  4u.gif

Turbut SITO ieskote? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 21, 00:32)
Turbut SITO ieskote?  mirksiukas.gif

šis šis smile.gif ačiū Jums.. galėsiu gabalu torto pavaišinti, jei gausis biggrin.gif ir pati ieškojau būtent Salduko pavadinimu, bet juo pavadintas ir kitas cipciuko tortas, tai net susimaišiau smile.gif
Atsakyti
Dar dėl "Juodo miško" ten rašo 1 arb. šaukštelis sodos,o kiek reikėtų kepimo miltelių imti?
Atsakyti
as dar su kruva durnu klausymu, jei pastiliaza pasidaryciau siandien ir brandinciau iki penktadienio, nes tada surinkynesiu ir puosiu ar per ilgas laikas brandinimui, ar tai geriau daryt ryt g.gif

Kitas klausymas, niekaip nesuprantu doh.gif dengt noriu balta mase, bet man reikia zaliu egluciu ir zydru snaigiu, kaip suprantu tai geriausia dazus pilt i zelatina, kad lygiai nusidazytu, bet nedarysiu gi trinju normu, kaip paskirstyt, kaip nudazyt, zodziu nu tokia nemastanti pasirodo esu butybe, net verkt noris verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 12 21, 11:05)
Dar dėl "Juodo miško" ten rašo 1 arb. šaukštelis sodos,o kiek reikėtų kepimo miltelių imti?

aš dedu kepimo miltelių dvigubai, nei reikia sodos.. visad gerai gaudavosi. smile.gif

Papildyta:
QUOTE(lilget @ 2011 12 21, 12:59)
as dar su kruva durnu klausymu, jei pastiliaza pasidaryciau siandien ir brandinciau iki penktadienio, nes tada surinkynesiu ir puosiu ar per ilgas laikas brandinimui, ar tai geriau daryt ryt  g.gif

Kitas klausymas, niekaip nesuprantu  doh.gif  dengt noriu balta mase, bet man reikia zaliu egluciu ir zydru snaigiu, kaip suprantu tai geriausia dazus pilt i zelatina, kad lygiai nusidazytu, bet nedarysiu gi trinju normu, kaip paskirstyt, kaip nudazyt, zodziu nu tokia nemastanti pasirodo esu butybe, net verkt noris  verysad.gif  4u.gif

dėl brandinimo tiksliai nežinau, bet manau nieko nenutiks, tik paskui tą pastilažą reiks atminkyti gerai, gal vėl taptų elastinga masė. Tai dekoracijoms pasigaminkite baltą paprastą masę, tada gnybkite po gabaliuką, dėkite dažų į masę ir minkykite, kol išsiminkys. kalbu apie skystus ar gelinius dažus. jei dažai miltiniai, tai, spėju, ištirpinti juos reikia keliuose lašeliuose vandens ir tada į masę.
Papildyta:
o čia mano Kriaušinio-karamelinio tortuko pjūvis. Na, skanus tortas, nieko blatno, lengvas, gaivus, daug suvalgyti gali "ant karto", džiaugiuosi, kad išbandžiau, du kartus jau kepiau biggrin.gif priskirčiau prie paprastų tortų kategorijos smile.gif

user posted image
Atsakyti
simis, na meginsiu, dazai skysti, skaiciau kazkaip kad geriausia iskart darant i skysti pilt, bet jei reik keliu spalvu tai teks rankytem padirbet biggrin.gif
Atsakyti
atėjau su kvailu prašymu, paaiškinkit man blondinei. biggrin.gif kepsiu napoleoną iš vaikystės pagal asseni receptą, tik nesuprantu vieno, kaip daryti tuos kremus. blush2.gif Ten rašo taip:
"Krema taip pat dariau per du kartus.
Pradzioje gaminam plikyta krema: 400 ml. pieno uzvirinti su 50 gr. sviesto. Tuo pat metu isplakti 1 kiausini su 100 gr. cukrumi, supilti 100 ml. salto pieno ir sudeti 100 gr. miltu. Viska gerai ismaisyti ir plona srovele, visa laika plakant, supilti i ka tik uzvirinta piena. Pastatyti ant silpnos ugnies ir virti kokias 5 min. iki visisko tirstumo, nuolat maisant. Palikti atvesti iki kambario temperaturos.
Dabar gaminam sviestini krema. Atskirai isplakti kambario temperaturos sviesta iki baltumo ir plakant polaipsniui supilti kambario temperaturos kondensuota piena. Viska gerai isplakti ir atsargiai sujungti su atvesusiu plikytu kremu. Isplakti iki vientisumo.
Ta pati padaryti su kita produktu norma."
Tai dabar man paaiškinkit kas galit ir netingit. Kaip suprast tą "tą patį darykit su kita produktų norma"? Tos normos dar liks kai aš pagaminsiu tuos abu kremus? Tai taip išeina kad į sviestinį kremą reikia sudėti ne visą sviestą? Gal neaiškiai čia parašiau, bet atsakykit kas galit. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RikY: 21 gruodžio 2011 - 12:24
noriu uzklausti kiek laiko biskvitas issilaiko sviezias? radau @drij@ recepta kur kiausiniai cukrus ir miltai 3-3-3 arba 6-6-6 bet va klausimas kada ji kepti ir kiek laiko isliks sviezias nes reik sekmadieniui o iki jo dar yra laiko tai ar penktadieni kepti ar geriau pvz ryt o gal galiu siandiena g.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2011 12 21, 13:24)
noriu uzklausti kiek laiko biskvitas issilaiko sviezias? radau @drij@ recepta kur kiausiniai cukrus ir miltai 3-3-3 arba 6-6-6 bet va klausimas kada ji kepti ir kiek laiko isliks sviezias nes reik sekmadieniui o iki jo dar yra laiko tai ar penktadieni kepti ar geriau pvz ryt o gal galiu siandiena g.gif


as tai sekmadienininiam tortui biskvitus kepsiu ryt vakare, o sutepinesiu penktadieni vakare 4u.gif
Atsakyti
aciu vadinas siandien bimbam pa uglam assa.gif
Atsakyti