Laba, skanumynu gamintojos labai noreciau, kad kas nors mesteltu koki receptuka pyrago su pudingu ir varske, gal ka bandet ir labai patiko girdejau, kad su pudingu ne visada iseina jis toks kaprizingas gal kas ka patartu labai dekinga buciau, o paskui ir pasirodyciau jei ne cia pataikiau tai nepykit
bukit gerutes, priminkit kiek normalios zelatinos atitinka 1 zelatinos lapeli? noresiu daryt musa, o ten zelatina tik lapeliais nurodyta.
QUOTE(persikiuks @ 2011 12 16, 14:01)
bukit gerutes, priminkit kiek normalios zelatinos atitinka 1 zelatinos lapeli? noresiu daryt musa, o ten zelatina tik lapeliais nurodyta.
Tiksliai nepamenus, bet atrodo 1 zelatinos lapelis atitinka 2-3g paprastos zelatinos, gal dar kas kitas patars
lengvai.ir.greitai as sia savaite dariau torta juoda miska i kuri ieina vysnios, kadangi jubilijate norejo kad torte butu alkoholio tai as nusipirkau saldytu vysniu, sudejau i puoda uzpyliau pora saukstu cukraus, palaukiau kol truputi atitirpo tada pakaitinau kelias minutes. Nuemiau nuo vyrykles ir uzpyliau alkoholio. Vysnias su visomis issikyrusiomis sultimis sudejau i stiklainiuka ir para palaikiau saldytuve. Pati torto to neragavau bet ragavusieji labai isgyre. Tomis nuo vysniu likusiomis sultimis sulaisciau biskvitus
QUOTE(smailyttte @ 2011 12 16, 14:30)
Tiksliai nepamenus, bet atrodo 1 zelatinos lapelis atitinka 2-3g paprastos zelatinos, gal dar kas kitas patars
labai labai ACIU !!
QUOTE(kristen @ 2011 12 15, 11:24)
Sveiki,
issikepiau sventems medaus torto pagal Cipciuka lakstelius, bet itariu, kad padauginau miltu. Kazin ar nenukentes torto skonis? Galvoju storesnius grietineles pertepimus padaryti.
Gal kuri esate susidurusi su tokia problema?
issikepiau sventems medaus torto pagal Cipciuka lakstelius, bet itariu, kad padauginau miltu. Kazin ar nenukentes torto skonis? Galvoju storesnius grietineles pertepimus padaryti.
Gal kuri esate susidurusi su tokia problema?
Gal ir nenukentes, nuo grietineles suminksties, o is normos man daug grietineles iseina, visada stori pertepimai
QUOTE(sweetsosweet @ 2011 12 15, 13:13)
Mergytes reikia labai skubios pagalbos!!!!
is keliu kiausiniu kepti biskvita 24cm formoj kad galeciau perpjaut i tris dalis?noriu pabandyt Adrijos biskvita nes su saviskiu jau antra diena kazko nedraugauju vis neina normaliai miltu imaisyt.jei nedamaisau tai susoka i gabaliukus o jei noriu panaikinti juos tai permaisau ir neiskyla kaip turetu
is keliu kiausiniu kepti biskvita 24cm formoj kad galeciau perpjaut i tris dalis?noriu pabandyt Adrijos biskvita nes su saviskiu jau antra diena kazko nedraugauju vis neina normaliai miltu imaisyt.jei nedamaisau tai susoka i gabaliukus o jei noriu panaikinti juos tai permaisau ir neiskyla kaip turetu
pasirodo kad kepant biskta, miltus reikia atsargiau ismaisyti, o ne plakti mikseriu, tada gerai iskepa
QUOTE(Bonpari @ 2011 12 15, 13:22)
mergaites, sakykit, kokio kiekio grietinėlei pakanka vieno pakelio šio standiklio?
ne nauduoju visai to standiklio, tik grietinele turi buti 36% riebumo
QUOTE(ryto_rasa @ 2011 12 15, 22:17)
Olesta, matau jus cia, gal galit atsskyti,jeigu kepet napaleona, ar ji sutepineti reikia tortineje ar nebutinai?? aciu laukiu ats labai, nes jau orkaite kaista:)
Visus tortus sutepu be formos, napaleona tolabiau
Papildyta:
QUOTE(lengvai.ir.greitai @ 2011 12 16, 02:47)
Sveikos, labai reikia patarimu. Noreciau i torta ideti vysniu, isbrinkintu alkoholiniame gerime, gal patarsite kokiame??? Koks kremas labiau tiktu prie alkoholiniu vaisiu? Labai patinka kremai su kondensuotu pienu, maskarpones suriu... Gal turite kokiu ideju ir mesteletumete receptuku, nes kolkas pati nelabai ka ir radau, nesinori sugadinti torto... beje, gal reiktu geriau brinkinti dziovintas uogas? kazin ar rasciau dziovintu vysniu? Aciu
As vakar kepiau JUODASIS miskas, tai visnias is kompoto pamirkiau zagariu likeri, ir to likeriu sulaisciau biskvitus sumaisius perpus su kompotu., labai jau skanus tortas isejo, siandiena vel kepsiu si torta
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 12 16, 16:44)
ne nauduoju visai to standiklio, tik grietinele turi buti 36% riebumo
maniškė 35 proc., tai netiks dabar
ant pakelio rašo skirtas 30 proc. grietinėlei
QUOTE(Bonpari @ 2011 12 16, 20:36)
maniškė 35 proc., tai netiks dabar
Aš visad plaku 35 proc. grietinėlę ir niekada nenaudoju standiklio Tik grietinėlė turi būti gerai atšaldyta.
QUOTE(Bonpari @ 2011 12 16, 21:36)
maniškė 35 proc., tai netiks dabar
ant pakelio rašo skirtas 30 proc. grietinėlei
ant pakelio rašo skirtas 30 proc. grietinėlei
35 % grietinėlė puikiai susiplaka ir be jokių standiklių . Niekada jų nenaudoju
QUOTE(Erina @ 2011 12 16, 21:46)
35 % grietinėlė puikiai susiplaka ir be jokių standiklių . Niekada jų nenaudoju
Pritariu Tik pastebėjau, kad prastai plakasi, kai iki galiojimo laiko pabaigos buna likusios 1-2 dienos....O gal cia tik atsitiktinumai
QUOTE(Aleisaba @ 2011 12 16, 20:49)
Pritariu Tik pastebėjau, kad prastai plakasi, kai iki galiojimo laiko pabaigos buna likusios 1-2 dienos....O gal cia tik atsitiktinumai
maniškė tokia ir bus
papuošimams irgi be standiklio naudojat? man reikia papuošimui, kažkaip baisu, kad be jos viskas "subliukš"
QUOTE(Bonpari @ 2011 12 16, 21:52)
maniškė tokia ir bus
papuošimams irgi be standiklio naudojat? man reikia papuošimui, kažkaip baisu, kad be jos viskas "subliukš"
papuošimams irgi be standiklio naudojat? man reikia papuošimui, kažkaip baisu, kad be jos viskas "subliukš"
Grietinele puosiu mazai, bet jeigu ji bus isplakta kaip reikalas, tai manau tikrai nieko nenutiks (bent jau man nenutikdavo ). Aisku, daug kas priklausys nuo torto laikymo salygu.....
Kadangi tai darysiu pirmą kartą, noris kuo mažiau kliurkų bandysiu plakti be nieko ir žiūrėsiu kas gaunasi, jei ką, dėsiu standiklio, kad būt ramiau