QUOTE(Srove @ 2011 12 09, 00:16)
Šventinis Egipto tortas
Kepiau pabandymui šį tortą. Kadangi nemėgstu morengų, tai šiek tiek pakeičiau (dariau 20 cm skersmens formoj):
Biskvitą kepiau pagal Juodo miško receptą (man užteko vieno biskvito normos, nors ir tai buvo kiek per stori blynai)
Geltonam įdarui visko mažinau per pusę
Baltam kremui dėjau šiek tiek daugiau grietinėlės, 420 g.
Va su griliažu visiškai nepasisekė. Per vėlai sužinojau, kad kai cukrus tirpinamas, negalima jo maišyt, nebent vartyt keptuvę, kad tolygiau tirptų. O aš maišiau, tai turėjau daug kietų gumulėlių
Paskui į keptuvę sudėjau pakepintus susmulkintus žemės riešutus, o kai viskas atvėso badžiau dar smulkinti, bet nelabai pavyko.
Surinkimas:
Kadangi sumažintas per pusę geltono kremo kiekis, tai į vidurinį sluoksnį nedėjau geltono, tik grietinėlė, o griliažą barsčiau visur ant grtinėlės, tai jis siek tiek suminkštėjo po nakties, tai nebe taip baisu išsilaužti danti
Šiaip gavosi neblogas, ypač tiems, kurie mėgsta griliažus, nes ganėtinai jaučiasi jo skonis