Atnešu tortuką, tokį visai neblogą, gal kuriai pritiks:)
Šventinis Egipto tortas
Biskvitui:
2kiaušinių baltymai(didesni)
2šaukštai cukraus
pusė šaukšto miltų
40gr. maltų lazdyno riešutų(aš dėjau maltus migdolus, vieną šaukštelį mažinau, vietoj jo dėjau kakavos tamsios šaukštelį, bet nebūtinai)
Mikseriu plakti šaltus baltymus, suberti cukrų, plakti toliau, kol taps balti ir standūs.Palaipsniui sudėti išsijotus ir sumaišytus sausus produktus.Įkaitinti orkaitę iki170temp.Kepimo skardą iškloti popieriumi, ištepti sviestu, pabarstyti miltais(perteklių iškratyti) Kepti 25min.Reiks trijų tokių biskvitų, 20cm. kepimo formai.Aš tokios neturėjau, tai dauginau produktų ir kepiau į 23 cm.
Geltonas įdaras:
10kiaušinio trynių
10šaukštų cukraus
51/2šaukštai miltų (sek. kartą dėsiu 4, nes labai jau kietas gaunasi, bet gal taip turi būti)
20gr. vanilinio cukraus
340ml.pieno
170gr. sviesto
Viską sumaišyti puode, išskyrus sviestą ir kaitinti, intensyviai maišant, kol sutirštės.Man nuo didelio miltų kiekio pradėjo šokti guzais, tai nukėliau nuo viryklės ir stipriai paplakiau šiaip taip pasidarė vienalytė masė, paskui dar kaitinau, kol užvirė, vis stipriai maišant.Išsuktą minkštą sviestą sumaišyti su atvėsusiu kremu.Kremo paviršių reiktų uždengti plėvėlė, arba maišyti, kol atauš.
Baltas kremas:
350gr. grietinėlės36% (nors recepte buvo nurodytas vietoj grietinėlės, grietinėlės miltelių kiekis 140gr. ir 200gr pieno, 4 šaukštai cukraus)
200gr. cukraus+ 2 šaukštai
120gr. skaldytų kepintų lazdyno riešutų
Šaltą grietinėlę su cukraus 2 šauštais, išplakti iki standumo(jei liesesnė, dėti pakelį standiklio)Aš dėjau dar porą žiupsnelių rūgštelės(ragauti).200gr. cukraus, dėti į keptuvę ir maišant kaitinti, kol pasidaro geltona masė(neperkaitinti, kad neapkarstų) Labai greit skleisti ant kepimo popieriaus, atšaldyti, po to virtuviniu plaktuku sudaužyti, susmulkinti į griljažą.
Surinkimas:
Dėti biskvitą, jį gausiai aptepti geltonu kremu, ant jo plaktą grietinėlę, ant jos gausiai pabarstyti grilijažu ir riešutais, vėl dėti kitą biskvitą ir vėl iš naujo taip pat.
Šaltinis:http://palachinkablog.com/torte-egyptian/