KaRAMELINiS MiGDOLaS 22-24cm
Biskvitas (kaip rafaelo tik dalį miltų keičiu kakava)
5 Kiaušiniai
230 g Cukraus
65 g Aliejaus
160 g Miltų
70 g Kakavos
20 g Kepimo miltelių
2 a.š. vanilinio cukraus
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė padidės tris kartus apie į min. Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, 1 min paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps vientisa.
Gautą masę padalinti į dvi dalis, supilti viena dalį į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Taip pat iškepti ir kita biskvitą. Gautuse biskvitus atvėsinti ir perpjauti į dvi dalis. Taip gausime keturis plonus torto biskvitus.
Biskvitų sulaistymui Vandens
Cukraus
Migdolų esencijos
Labai nedaug tirpios kavos
Karamelinis kremas su riešutais100 - 150 g Kepintų smulkintų migdolų
1 indelis RuDuDu
200 g Sviesto
Kambario temperaturos sviestą išsukti iki purumo. Toliau dėti po šaukštą rududų ir plakti iki vientisos masės. Galiausiai sudėti kepintus migdolus.
Migdolus aš užpilu verdančiu vandeniu, palaukiu pora minučių nulupu luobeles, tada peiliu supjaustau tokiomis nestoromis plokštelėmis ir sudėjusi į skardą idedu į orkaitę kelioms minutėms, kol pradeda gražiai ruduoti
Grietinėlės kremas su šokoladu250 g Grietinėlės
2 v.š. Cukraus
50 g Šokolado drožlių
Migdolų esencijos
Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo. Sudėti šokolado drožles.
Torto surinkimasDėti pirmą biskvitą, jį sulaistyti ir užtepti 1/2 Karamelinio kremo su riešutais. Dėti sekantį biskvitą, sulaistyti ir dėti visą Grietinėlės kremą su šokoladu. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti ir užtepti likusė Karamėlinį kremą su riešutais ir paskutinį biskvitą.
Puošiam
ir ragaujam
Štai tik suteptas ir apjpjautas tortukas