mergickos gelbekite kas liejote visa torta...koki glazuros recepta pasirinkti? sokoladu sonus paruosti,kaip ruosiame dengimui? atrodo jau seniai cia sedziu,bet vis iskyla klausimu
QUOTE(versaal @ 2011 11 25, 13:16)
Sveikos mamytės, gal kam patiks mano torto receptas dažnai ši torta kepu ypač vaikams patinka.
Tortas ,,Naktelė"
Tešlai:
Miltai 330 g.
Cukrus 330 g.
Kiaušiniai 3,3 vnt.
Margarinas 70 g.
Kefyras 170 g.
Soda 14 g.
Kakava 70 g.
Tortas ,,Naktelė"
Tešlai:
Miltai 330 g.
Cukrus 330 g.
Kiaušiniai 3,3 vnt.
Margarinas 70 g.
Kefyras 170 g.
Soda 14 g.
Kakava 70 g.
gal soda galima pakeisti kepimo milteliais?
Gal rekomenduotumėt kokį skanų tortą, kur pertepimas būtų su jogurtu?
Merginos,o pagal Rafaelo torto biskvito receptą,kokio skersmens formai jis parašytas? ačiū
Morkų tortas su mascarpone kremu
Papločiams reikia:
230 gr. miltų
2 a.š. sodos
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono
1/4 a.š. druskos
600 gr. tarkuotų morkų
100 gr. stambiai smulkintų riešutų (naudojau graikiškus)
60 gr. kokoso drožlių
1/2 stiklinės razinų
300 gr. rudojo cukraus
1 stiklinė aliejaus
4 nemažų kiaušinių
Kremui reikia:
500 gr. maskarpone sūrio
150 gr. cukraus pudros
1 a.š. vanilės esencijos
400 ml. plakamosios grietinėlės (~35 %)
1 citrinos sulčių
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną bei druską. Morkas tarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Sumaišome jas su kapotais riešutais, kokoso drožlėmis ir razinomis. Aliejų išplakame su cukrumi iki vientisos masės, po vieną įmušame kiaušinius po kiekvieno paplakame dar minutėlę. Masė turi gautis visiškai vientisa. Lėtai įmaišome miltus (svarbu nepermaišyti ir neplakti tešlos miltai turi tik tik dingti), vėliau morkų masę. Išdalijame tešlą tarp trijų kepimo formų ( aš kepiau vienoje) ir kepame ~40 minučių. Ar paplotis iškepęs, tikriname dantų krapštuku įsmeigtas į centrą, jis turėtų likti švarus. Papločius išimame, pravėsiname kelias minutes ir išimame iš formų. Paliekame atvėsti ant grotelių.
Kremui varškės sūrį išplakame su cukraus pudra ir vanile. Atskirai iki standumo išplakame grietinėlę ir atsargiai įmaišome į varškę. Nuolat ragaudami, pilame citrinos sulis.
Lipdome tortą. Ant pirmojo papločio negailėdami tepame kremo iki pat šonų. Dedame antrąjį paplotį ir šiek tiek paspaudžiame. Kartojame dar kartą, galiausiai uždengiame trečiuoju papločiu. Viršų ir šonus aptepame kremu, puošiame pagal fantaziją.
Skanaus !!
Papločiams reikia:
230 gr. miltų
2 a.š. sodos
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono
1/4 a.š. druskos
600 gr. tarkuotų morkų
100 gr. stambiai smulkintų riešutų (naudojau graikiškus)
60 gr. kokoso drožlių
1/2 stiklinės razinų
300 gr. rudojo cukraus
1 stiklinė aliejaus
4 nemažų kiaušinių
Kremui reikia:
500 gr. maskarpone sūrio
150 gr. cukraus pudros
1 a.š. vanilės esencijos
400 ml. plakamosios grietinėlės (~35 %)
1 citrinos sulčių
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną bei druską. Morkas tarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Sumaišome jas su kapotais riešutais, kokoso drožlėmis ir razinomis. Aliejų išplakame su cukrumi iki vientisos masės, po vieną įmušame kiaušinius po kiekvieno paplakame dar minutėlę. Masė turi gautis visiškai vientisa. Lėtai įmaišome miltus (svarbu nepermaišyti ir neplakti tešlos miltai turi tik tik dingti), vėliau morkų masę. Išdalijame tešlą tarp trijų kepimo formų ( aš kepiau vienoje) ir kepame ~40 minučių. Ar paplotis iškepęs, tikriname dantų krapštuku įsmeigtas į centrą, jis turėtų likti švarus. Papločius išimame, pravėsiname kelias minutes ir išimame iš formų. Paliekame atvėsti ant grotelių.
Kremui varškės sūrį išplakame su cukraus pudra ir vanile. Atskirai iki standumo išplakame grietinėlę ir atsargiai įmaišome į varškę. Nuolat ragaudami, pilame citrinos sulis.
Lipdome tortą. Ant pirmojo papločio negailėdami tepame kremo iki pat šonų. Dedame antrąjį paplotį ir šiek tiek paspaudžiame. Kartojame dar kartą, galiausiai uždengiame trečiuoju papločiu. Viršų ir šonus aptepame kremu, puošiame pagal fantaziją.
Skanaus !!
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 11 25, 20:44)
Tai kai sauksteli sodos uzpli ja trupuciu actu, kai visa suputos tada dedi i tesla ir gerai ismaisai
aciu
QUOTE(keno @ 2011 11 25, 20:45)
nezinom Jusu skonio-kokius torciukus megstate elementariausias yra medutis
o gesinta soda,tai sodos sauksteli ar du kiek reikia recepte,uzpili acto saukstu,ar grietine-ir ji suputoja
o gesinta soda,tai sodos sauksteli ar du kiek reikia recepte,uzpili acto saukstu,ar grietine-ir ji suputoja
aciu o skonio konkretaus negaliu pasakyti, nes norisi skanaus ir paprasto, nes bandysiu pirmakart kepti. gal dar pasidalnsit patarimais kaip iskepti puru biskvita, nes kiek yra teke kepti keksu-bobu tai visi kazkokie sukrite, sulipe
QUOTE(*Keila* @ 2011 11 22, 19:32)
Šaunuolė tu
QUOTE(Kristule05 @ 2011 11 27, 12:03)
Merginos,o pagal Rafaelo torto biskvito receptą,kokio skersmens formai jis parašytas? ačiū
tokiam, koks nurodytas recepte
QUOTE(Olesta @ 2011 11 27, 16:25)
ale gi rimtai recepte parašyta
nu kaip sakoma žiūri į knygą ir mato špygą
Sveikutes as su klausimuku
zadu pirma karta kepti napoleona. vis neissirinkau kuri kept, tai kepsiu ''napoleona is vaikystes''. tik va iskilo klausimukas,ar galiu is anksto issikepti lakstus?zinau kad meducio gali stoveti iskepti, o ka daryt su napoleonu?ir po kiek laiko jis skaniausias?turiu omeny jau sutepta torta.
zadu pirma karta kepti napoleona. vis neissirinkau kuri kept, tai kepsiu ''napoleona is vaikystes''. tik va iskilo klausimukas,ar galiu is anksto issikepti lakstus?zinau kad meducio gali stoveti iskepti, o ka daryt su napoleonu?ir po kiek laiko jis skaniausias?turiu omeny jau sutepta torta.
QUOTE(sweetsosweet @ 2011 11 28, 12:04)
Sveikutes as su klausimuku
zadu pirma karta kepti napoleona. vis neissirinkau kuri kept, tai kepsiu ''napoleona is vaikystes''. tik va iskilo klausimukas,ar galiu is anksto issikepti lakstus?zinau kad meducio gali stoveti iskepti, o ka daryt su napoleonu?ir po kiek laiko jis skaniausias?turiu omeny jau sutepta torta.
zadu pirma karta kepti napoleona. vis neissirinkau kuri kept, tai kepsiu ''napoleona is vaikystes''. tik va iskilo klausimukas,ar galiu is anksto issikepti lakstus?zinau kad meducio gali stoveti iskepti, o ka daryt su napoleonu?ir po kiek laiko jis skaniausias?turiu omeny jau sutepta torta.
Aš "Napoleono iš vaikystės" lakštus išsikepiau sekmadienį, tepiau jį trečiadienį, dailinau - ketvirtadienį, o penktadienio vakarą sėkmingai "paleidžiau į trasą" Galiu tik pasidžiaugti sėkme ir pagyrimais