Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-17

mergickos gelbekite rolleyes.gif kas liejote visa torta...koki glazuros recepta pasirinkti? sokoladu unsure.gif sonus paruosti,kaip ruosiame dengimui? atrodo jau seniai cia sedziu,bet vis iskyla klausimu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(versaal @ 2011 11 25, 13:16)
Sveikos mamytės, gal kam patiks mano torto receptas  ax.gif dažnai ši torta kepu ypač vaikams patinka.

Tortas ,,Naktelė"

Tešlai:       

Miltai              330 g.
Cukrus          330 g.
Kiaušiniai        3,3 vnt.
Margarinas      70 g.
Kefyras          170 g.
Soda              14 g.
Kakava          70 g.


gal soda galima pakeisti kepimo milteliais?
Atsakyti
Soda ir kepimo milteliai veikia šiek tiek skirtingai, todėl geriau dėti soda. Tačiau, jei sodos nėra, galima pakeisti kepimo milteliais, tik manau kepimo milteliu reiktu deti truputi daugiau.
Atsakyti
Gal rekomenduotumėt kokį skanų tortą, kur pertepimas būtų su jogurtu?
Atsakyti
Merginos,o pagal Rafaelo torto biskvito receptą,kokio skersmens formai jis parašytas? 4u.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
Morkų tortas su mascarpone kremu

user posted image


Papločiams reikia:

230 gr. miltų
2 a.š. sodos
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono
1/4 a.š. druskos
600 gr. tarkuotų morkų
100 gr. stambiai smulkintų riešutų (naudojau graikiškus)
60 gr. kokoso drožlių
1/2 stiklinės razinų
300 gr. rudojo cukraus
1 stiklinė aliejaus
4 nemažų kiaušinių


Kremui reikia:

500 gr. maskarpone sūrio
150 gr. cukraus pudros
1 a.š. vanilės esencijos
400 ml. plakamosios grietinėlės (~35 %)
1 citrinos sulčių

user posted image


Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną bei druską. Morkas tarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Sumaišome jas su kapotais riešutais, kokoso drožlėmis ir razinomis. Aliejų išplakame su cukrumi iki vientisos masės, po vieną įmušame kiaušinius – po kiekvieno paplakame dar minutėlę. Masė turi gautis visiškai vientisa. Lėtai įmaišome miltus (svarbu nepermaišyti ir neplakti tešlos – miltai turi tik tik dingti), vėliau – morkų masę. Išdalijame tešlą tarp trijų kepimo formų ( aš kepiau vienoje) ir kepame ~40 minučių. Ar paplotis iškepęs, tikriname dantų krapštuku – įsmeigtas į centrą, jis turėtų likti švarus. Papločius išimame, pravėsiname kelias minutes ir išimame iš formų. Paliekame atvėsti ant grotelių.
Kremui varškės sūrį išplakame su cukraus pudra ir vanile. Atskirai iki standumo išplakame grietinėlę ir atsargiai įmaišome į varškę. Nuolat ragaudami, pilame citrinos sulis.
Lipdome tortą. Ant pirmojo papločio negailėdami tepame kremo iki pat šonų. Dedame antrąjį paplotį ir šiek tiek paspaudžiame. Kartojame dar kartą, galiausiai uždengiame trečiuoju papločiu. Viršų ir šonus aptepame kremu, puošiame pagal fantaziją.
Skanaus !!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 11 25, 20:44)
Tai kai sauksteli sodos uzpli ja trupuciu actu, kai visa suputos tada dedi i tesla ir gerai ismaisai ax.gif

aciu 4u.gif

QUOTE(keno @ 2011 11 25, 20:45)
nezinom Jusu skonio-kokius torciukus megstate g.gif elementariausias yra medutis mirksiukas.gif
o gesinta soda,tai sodos sauksteli ar du kiek reikia recepte,uzpili acto saukstu,ar grietine-ir ji suputoja 4u.gif

aciu 4u.gif o skonio konkretaus negaliu pasakyti, nes norisi skanaus ir paprasto, nes bandysiu pirmakart kepti. gal dar pasidalnsit patarimais kaip iskepti puru biskvita, nes kiek yra teke kepti keksu-bobu tai visi kazkokie sukrite, sulipe g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 11 22, 19:32)


thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Šaunuolė tu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2011 11 27, 12:03)
Merginos,o pagal Rafaelo torto biskvito receptą,kokio skersmens formai jis parašytas? 4u.gif ačiū 4u.gif

tokiam, koks nurodytas recepte 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 11 27, 16:25)

blush2.gif ale gi rimtai recepte parašyta doh.gif
nu kaip sakoma žiūri į knygą ir mato špygą blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif as su klausimuku blush2.gif
zadu pirma karta kepti napoleona. vis neissirinkau kuri kept, tai kepsiu ''napoleona is vaikystes''. tik va iskilo klausimukas,ar galiu is anksto issikepti lakstus?zinau kad meducio gali stoveti iskepti, o ka daryt su napoleonu?ir po kiek laiko jis skaniausias?turiu omeny jau sutepta torta.
Atsakyti
QUOTE(sweetsosweet @ 2011 11 28, 12:04)
Sveikutes 4u.gif as su klausimuku blush2.gif
zadu pirma karta kepti napoleona. vis neissirinkau kuri kept, tai kepsiu ''napoleona is vaikystes''. tik va iskilo klausimukas,ar galiu is anksto issikepti lakstus?zinau kad meducio gali stoveti iskepti, o ka daryt su napoleonu?ir po kiek laiko jis skaniausias?turiu omeny jau sutepta torta.

Aš "Napoleono iš vaikystės" lakštus išsikepiau sekmadienį, tepiau jį trečiadienį, dailinau - ketvirtadienį, o penktadienio vakarą sėkmingai "paleidžiau į trasą" biggrin.gif Galiu tik pasidžiaugti sėkme ir pagyrimais mirksiukas.gif
Atsakyti