Sveikos mamytės, gal kam patiks mano torto receptas
dažnai ši torta kepu ypač vaikams patinka.
Tortas ,,Naktelė"
Tešlai:
Miltai 330 g.
Cukrus 330 g.
Kiaušiniai 3,3 vnt.
Margarinas 70 g.
Kefyras 170 g.
Soda 14 g.
Kakava 70 g.
Kremui
Grietinė 700 g.
Saldus kondensuotas pienas 1 ind.
Citrinos rūgštis arba citrinos sultys ~0,5a.š.
Sirupo sudrekinti biskvitus (aš vyšnių uogienę atskiedžiu trupučiu virinto šalto vandens, šlakstau kartu su vyšniomis (be kaukiukų)
Gaminimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi , soda suberti į kefytą išmaišyti ir supilt į išplaktus kiaušinius ,supilti ištirpinta margariną. Suberti miltus sumaišytus su kakava, išmašyti supilti į formą (26cm) ir kepti 180 C orkaiteje apie 50 min. (galima kepti plonais lakštais arba viena ir paskui perpjaut į tris dalis).
Grietinę plakti 2-3 min., supilti kondensuotą pieną ir plakti dar ~3-5 min., ipilti citrinos rūgšties arba citrinos sulčių (tiek, kad kremas būtu vos rūgštus ir pradėtu standėti) plakam, kol kremas pradės standėti, išjungiam.
Iškepta pusgaminį perpjauti į trys dalis kiekvieną dalį apšlakstome sirupu ir pertepam kremu. Statom į šaldytuvą, kad gerai sustingtu.
papuošimas tai jau kaip sugalvosit ansciau puosdavau trupiniais, šokoladu, kokosais dabar prisiskaiciau Jūsų receptų puošimo išbandizu puosti pastilažu, tik prieš puošiant pastilažu aptepu sviestiniu kremu.
Kolkas man nesigauna ikelt nuotrauku
parodyčiau ko išmokau iš Jūsų