sveikos
QUOTE(Žydriausia @ 2013 07 25, 18:01)
mano dukryte irgi turi genetiniu pakitimu 2 chromosomose (8 ir 15), tokios kombinacijos gydytojai sako nera aprasyta net teorijoje, todel niekas nieko pasakyt ar prognozuot negali....
mano mažoji taip pat priskiriama prie tokių
beje, pas ją VISAS rinkinys pakitusių chromosų, kurių vienas yra paveldėjusi iš manęs
(beje, kad pati turiu tokius 'briedus', ir iš vis negaliu turėti sveikų vaikų, sužinojau susilaukusi antro leliuko....) net nežinau, ko tikėtis iš ateities... pas ją yra 21 chromosomos trisomija - Dauno sindromas, ir 5 bei 17 chromosomų translokacija (beje, šitas gėris yra pas mane). pagal genetiką - tai yra laaaabai sunkus atvejis, ir net nežinau kiek gyvens ji
dabar saulytei 1 metukai ir 2,5 menesiuko, atrodom kaip kokių 6 mėnesių kūdikėlis.. prie visko, pas mažąją klausos nervo defektas - beveik nieko negirdi, tai irgi laaabai lėtina vystymąsi.....
kaži ar yra kur nors kokios informacijos pasiskaityti... kiek domėjausi pas genetikę, tai ypač nuo 5 chromosomos visos ligos... o ypač vaisingumas... kas pas mane pačią yra, tai tik laaabai didelės alergijos, ir paveldėta žvynelinė - nepagydoma egzema, kuri kiekvieną kart patyrus stresą paūmėja. rankų oda - kaip pas kokią 70-metę, šiurkšti, pageltusi....
QUOTE(ohochips @ 2013 09 14, 15:23)
sveikutes ! nezinau ar cia pataikiau, bet vienas klausimas neduoda ramybes.. Draugo tevams pirmas vaikiukas gime nesveikas, po keliu dienu mire.. po keliu metu gime mano draugas sveikut sveikutelis.Mano tetai (is mamos puses) gime vaikiukas su reta ir sunkia genetine liga (nors gyd. sake kad man tikimybes kad gimtu lelius su tokia pacia genet. liga nera, bet genet. tyrimus darytu p.s cia UK veiksmas vyko. Siuo metu gyvenu Lietuvoje, ar uztektu siu argumentu daryti genetinius tyrimus ? Aciu labai uz atsakymus, tikiuosi suprantamai parasiau
patarčiau išsitirti pas genetikus abiem kariotipus, gal taip pat kokių pakitimų yra
blogiau tikrai nebus, o jei viskas gerai - tik planuokit, ir sklandaus nėštumo
(beje, kas yra pas mane - tai eina iš kartos į kartą, ir jei teisingai esu supratusi, tai dažniausiai pasikartoja genetiniai nukrypimai, kas trečią kartą
)