Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

Iki kokiu 20 metu turejau tobula oda, daug kas klausdavo patarimu, ka darau, o nedariau nieko. doh.gif Elementarus prausimas, jokio toniko, paprastas kremukas.
Na o veliau situacija labai pasikeite. verysad.gif Jau koks geras penkmetis kaip kankinausi su spuogais. Nespejo vienas uzgyti - isaugdavo kitas. Ir taip visalaik - randeli keite spuogelis. blink.gif verysad.gif

Taciau pastaruoju metu oda eme tikrai grazeti. Stai ko emiausi:
1. Organizmo valymas nuo slaku - informacijos pilni knygynai, internetas. Jau gal pusmeti kiekviena ryta pradedu didele stikline vandens (kamb.temp, arba vos vos pasildyto) su citrinos sultimis ("nuo dusios" paspaudziu pusele ir kiek ten tu sulciu iseina, tiek gerai.) thumb_yello.gif . Taip pat zarnyno valymas. (Pati dariausi namie pagal Malachova.)
2. Vanduo ir zalia arbata dienos eigoje. Kai zalia arbata pabosta - geriu betkokia kita zoleliu, ar imbiero. Aisku, jokio cukraus. schmoll.gif Kai tik prisimenu (ir nesu katik pavalgius!) - isgeriu stikl.vandens arba pasidarau puoda zalios. vacation4.gif
3. Odos maitinimas is vidaus: Beveik kasryt - avizu kose (be pieno) su dziovintais vaisiais, gabaleliu sviesto ir saukstu kvieciu selenu.
Dienos eigoje - obuoliai, saujele iv.riesutu.
Cinko, vit.C papildai+nakvisu aliejus. thumbup.gif
4. Kuo mazesnis odos lietimas, krapstymas ir pan. ax.gif
5. Judejimas gryname ore. Mano atveju - greitas ejimas 1val. parke kas antra diena.
6. Visiskai nebenaudoju arba tik labai labai retai pudru, maskuokliu ir t.t.
7. Stengiuosi pakeisti visas veido prieziuros priemones "naminemis" (soda, arbatmedzio, kokosu, kvieciu gemalu, alyvuogiu aliejai ir t.t. - nedideli kiekiai, nekasdien) arba naturaliais (organiskais) kremais, kaukem.
8. "Auksinis" daiktas - kaukes su moliu, Negyv.juros dumbliais ir pan.
9. Be abejo - praktiskai visiskai atsisakiau saldumynu, cukraus i kava (geriu tik viena karta rytais) ar arbata nebededu jau seniai. Pyragaiciai, kremai - neegzistuoja. Nebent vyras "palepindamas" mane parnesa... doh.gif Bet as jau ji "ismokiau", kad kai nores man nupirkti "konors skanaus" - lai parnesa uogu, meliona ir t.t. ax.gif

Suprantu, kad viskam reikia laiko. Skaiciau, kad ta pati cinka ar nakvisu alieju gerti reikia kokius metus, kad isitikintum rezultatu. Bet jau dabar matau, kad oda zymiai grazesne: neatsimenu, kada turejau toki svaru smakra (dar pries kelis men.buvo spuogas ant spuogo), daug grazesne odos spalva, net ir sildymo sezonui prasidejus - oda nedziusta, jos "nebetempia", kaip budavo anksciau. Matomu, uzterstu poru - zymiai maziau. Aplamai oda atrodo "dregna", labiau svytinti. Neegaliu isskirti vieno veiksnio, itakojusio mano odos bukle. Bet avizu kose + nakvisu aliejus + skysciai - sakyciau mano favoritai. (O gal smakras "issigyde" del to, kad valiausi zarnyna?)

Kontraceptiku nesigriebiau (nors jau buvau visiskoj nevilty del odos) ir neketinu griebtis. Jokiu vaistu, tepaliuku su jais spuogams gydyti bandziusi nesu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 26 lapkričio 2011 - 18:17
Sveikos, merginos. smile.gif
Pati kovoju su spuogais jau ilgą laiką. Perskaičiau temelę, daug įvairių priemonių siūlote ir aptariate. bigsmile.gif
Bet problema: yra n priežasčių, dėl ko spuogai atsiranda, todėl kas tinka vienai, nebūtinai turės efektą kitai (o visokie antibiotikai apskritai rizikingas dalykas). Mane pačią spuogai kamuoja dėl hormoninių sutrikimų. unsure.gif Žinau, kad kontraceptikai padėtų sureguliuoti sistemą, net labai, bet dėl sveikatos problemų negaliu vartot... Gal turite patarimų, kaip gydytis būtent tokiu atveju, kai problema - hormonai? Ar įmanoma ką nors pakeisti? Visi geliai, prausikliai, veido valymas pagerina odos būklę, bet tik laikinai ir paviršutiniškai. Oda mano paraudus, poros milžiniškos - nosis visa taškuota tiesiog biggrin.gif , giluminių nedaug, tačiau spuogai dideli, dažnai pūlingi.

Atsakyti
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2011 11 26, 19:09)

Man labai patinka Tavo požiūris ir kovos su šia problema būdai 4u.gif Tai ir mano siekiamybė.
Papildyta:
QUOTE(saulėlydis @ 2011 11 26, 19:21)
kaip gydytis būtent tokiu atveju, kai problema - hormonai? Ar įmanoma ką nors pakeisti? Visi geliai, prausikliai, veido valymas pagerina odos būklę, bet tik laikinai ir paviršutiniškai. Oda mano paraudus, poros milžiniškos - nosis visa taškuota tiesiog biggrin.gif , giluminių nedaug, tačiau spuogai dideli, dažnai pūlingi.

Dėl hormonų atliekami tyrimai. Na, o jai ten nedidelis disbalansas, gal nakvišų aliejus pagelbėtų. Jei didesnis, gali reikėt ir kontraceptikų.

O tuos nosies taškiukus puikiai nuima sodos kaukė. Pabandyk. Man tai buvo tikras stebuklas. Pora minučių švelnus masažavimas pirštukais ir nuplaunam.
Atsakyti
QUOTE(ievvvvaa @ 2011 11 14, 21:26)
Oj nezaiskit su duac ilgai  doh.gif nieko gero jis, nors ir padeda tam kartui.

Man jis baisiai "mūrijo" giluminius doh.gif Prisiminti nenoriu.
O šiaip jis turi šviesinantį poveikį, tai pašviesėja dėmelės, raudonumai, bet neatrodo, kad taip iškart įveikia židinuką ar kas formuojasi g.gif. Na, buvo kažkiek pagerėjusi oda tam kartui, bet negalėjau tęsti dėl to "cementavimo" - miegoti normaliai neišeidavo, veido prausti, nes skaudėjo žandus. Dar ir sausino odą... Dabar rūgštinę kosmetiką naudoju ir gilių spuogų net nepasitaiko.

Iš tų antibiotikinių - "vienkartinio" poveikio geras yra receptinis "Baneocin" tepalas : šiek tiek riebaliukas, bet visai nesausina ir jau po vieno patepimo plonu sluoksniu matosi efektas, o spuogeliai akyse pradingsta. Kaina nedidelė. Naikina spuogo bakterijas. Tik kad antibiotikinis reikalas ir tam kartui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 26 lapkričio 2011 - 19:08
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 11 26, 06:30)
Man labai patinka Tavo požiūris ir kovos su šia problema būdai 4u.gif Tai ir mano siekiamybė.
Papildyta:
Dėl hormonų atliekami tyrimai. Na, o jai ten nedidelis disbalansas, gal nakvišų aliejus pagelbėtų. Jei didesnis, gali reikėt ir kontraceptikų.

O tuos nosies taškiukus puikiai nuima sodos kaukė. Pabandyk. Man tai buvo tikras stebuklas. Pora minučių švelnus masažavimas pirštukais ir nuplaunam.

4u.gif

Mano hormonai taip pat buvo sutrike (gal ir tebera), nes be spuogu buvo kilusiu ir kitu problemu - "balaganiskas" ciklas, tepliojimai vidury jo. Laikotarpis toks dar buvo, kad stresas nuo ryto iki kito ryto lydejo kelis men. Nuejau pas gydytoja, rekomendavo kontraceptikus. O mane nors nusauk - nenoriu as ju gert. schmoll.gif Vidine nuojauta galima tai pavadint... Nezinau. doh.gif
Tad pradejau nuo nepaprastojo nakvisu aliejaus. Ir viskas stabilizavosi. Aisku tai greiciausiai labiau itakojo streso sumazejimas mano gyvenime, nes nakvisu alieju geriu dar pakankamai neseniai (baigiu 3-ia menesi), tad gal hormonams jis ir nespejo dar padet susitvarkyt, bet pastebimai pagerejusi odos estetine isvaizda - esu tikra, jog "nakviseles" (kaip vieno is svarbesniu komponentu) nuopelnas.

bis.gif
Atsakyti
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 11 26, 20:30)

Draugė gyrė želatinos kaukę inkštiruotoms, spuoguotoms vietoms. Sakė, kad palygėjo, paskaistėjo, švelnesnė oda.
Nebandėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 26 lapkričio 2011 - 19:09
QUOTE(Victorious @ 2011 11 26, 20:06)
Draugė gyrė želatinos kaukę inkštiruotoms, spuoguotoms vietoms. Sakė, kad palygėjo, paskaistėjo, švelnesnė oda.
Nebandėt?

Nebandžiau. Bet būtų įdomu pabandyti. O kas į tą kaukę įeina ir kaip ji paruošiama?
Atsakyti
QUOTE(Victorious @ 2011 11 26, 07:06)
Nebandėt?

Nebandziau, bet pries tai pasiulytas valymas soda - tikrai labai veiksmingas. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2011 11 26, 20:05)

O kokio gamintojo nakvišas naudoji? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 11 26, 21:17)
Nebandžiau. Bet būtų įdomu pabandyti. O kas į tą kaukę įeina ir kaip ji paruošiama?

Draugė šildomame vandenyje ištirpina želatiną ir storesniu sluoksniu tepa ant veido. Želatina vėsta ir kietėja.
Radau ir tokį receptą : http://www.alfa.lt/s...11-01-14_16-10/

Sodą jau senai naudoju. Tik nereik su ja persistengti ax.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 26 lapkričio 2011 - 19:25
QUOTE(Victorious @ 2011 11 26, 20:22)
Draugė šildomame vandenyje ištirpina želatiną ir storesniu sluoksniu tepa ant veido. Želatina vėsta ir kietėja.
Radau ir tokį receptą : http://www.alfa.lt/s...11-01-14_16-10/

Sodą jau senai naudoju. Tik nereik su ja persistengti ax.gif.

Ačiū už receptą, reikės kada pabandyti.

Tikrai tiesa, kad nereikia su ja persistengt. Bet teisingai naudojant tai stebuklus daro biggrin.gif Aš pagalvojau, kad kai buvau truputį jaunesnė, pirkdavau visokius brangius šveitiklius, o poveikio tai nebūdavo: arba būdavo per agresyvūs, arba dar daugiau visko atsirasdavo. O štai toks paprastas namuose naudojamas dalykas visada buvo šalia.
Atsakyti
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 11 26, 07:19)
O kokio gamintojo nakvišas naudoji? 4u.gif

Oi, paprasciausias, pirktas Tesco parduotuvej (UK) ax.gif - 1000mg stiprumo.
Cia paveikslelyje 30 kapsuliu pakuote, as baigineju 90-ties. Geriu kasryt po viena.
http://www.mysuperma..._1000mg_30.html

Spauskit TESCO, jei iskart neismeta paveikslelio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 26 lapkričio 2011 - 19:56