Sveikos, merginos
Aš taip pat turiu šiokių tokių problemų su spuogais. Iki kokių 20 metų neturėjau nei vieno, o po to jie pradėjo mane atakuoti
Nesupratau priežasties. Niekada nebuvo labai blogai, na bet vis tiek norisi susitvarkyti iki galo ir tų vaizdą darkančių bjaurybių ant veido neturėti.
Kurį laiką aš tikėjau ir tais pasakymais, kad maistas neturi įtakos. Bet po to radau alternatyvių šaltinių, kalbėjausi su keliais medikais, kurie visgi sakė, kad maistas turi didelę įtaką. Bėda dar ta, kad dabar ne visada aišku, kas maiste konkrečiai sukelia tuos pokyčius, nes pridėta tiek visokių priedų, kad nebeaišku, ką valgom.
Dabar pati naudoju kompleksines priemones. T.y. pirmas dalykas - reguliuoju mitybą. Nevartoju pieno (tiesa, aš jo ir taip niekada nemėgau), stengiuosi nebegerti pieno kokteilių (pastaruosiu mėgdavau gamintis vasarą), nevalgau jogurtų. Vieninteliai pieno produktai, kuriuos minimaliais kiekiais naudoju, yra sūris ir varškė. Pastebėjau, kad net išgėrus kavos su pienu veidą pradeda berti kitą dieną. Taigi nors ją mėgstu, bet mėgaujuosi labai retai. Šokolado ir šokoladinių saldainių nevalgau beveik visiškai, arba jei valgau, tai kiekis būna minimalus. Šiaip vieną suvalgius sunku pasakyti sau ne ir sustoti. Tai kiekvienąkart pagalvoju, ar noriu pamatyti tų saldainių rezultatą ant savęs. Tai mane sustabdo. Stengiuosi nevartoti alkoholio. Visai neriboju daržovių ir kai kurių vaisių, riešutų, visokių košių (ypač dabar pamėgau avižų), kiaušinių. Kelis kartus per mėnesį valgau neriebią mėsą.
Iš lėto perėjau prie natūralios kosmetikos naudojimo. Veidą prausiu
Medimix muiliuku. Papurškiu patinkančiu hidroliatu ir panaudoju kokį nors natūralų aliejų (kol kas man labiausiai patiko
Kvapų namuose gaminamas aliejų mišinys veidui
Gyduolis). Kartą per savaitę darausi kaukę su moliu.
Beje, paskutinis mano atradimas, kuris yra labai pigus ir veiksmingas, yra sodos kaukė - šveitiklis. Ant nosies būdavo tų juodulių (kamedonų), kuriuos soda sėkmingai išnaikino jau po vieno karto. Labai padeda ir nuo spuogų. Reikia arbatinio šaukštuko sodos ir sumaišyti ją su vandeniu. Vandens daug nereikia, košelė turėtų būti tiršta. Užtepu ant drėgno veido ir keletą minučių palaikau masažuodama lengvais judesiais. Jokiu būdu nereikėtų trinti stipriai ar laikyti per ilgai. Po to švariai nuplaunu vandeniu. Šitą kaukę darau irgi kartą per savaitę (kaitalioju su moliu), tai galiu pasakyti, kad labai padėjo mano odai. Tiesa, soda šiek tiek sausina, todėl sausai odai gali netikti, bet mano mišriai-riebiai ji tinka puikiai