QUOTE(kosmose @ 2011 11 28, 12:37)
Merginos, gal kas turit atsiliepimu apie naturaliu alieju gaminama kosmetika spuogu gydymui?
Kvapų namai turi emulsiją nuo spuogų. Aš pati nesu bandžiusi, tepu gryną man patinkantį aliejų.
Papildyta:
QUOTE(Tihandra @ 2011 11 29, 13:26)
Merginos, kaip sužinoti, ar organizmas nėra užnuodytas toksinais? Gal yra kokių nors liaudiškų būdų sužinoti, ar, pvz, žarnynas užterštas?
Mano oda tikrai prasta... Spuogelių dabar labai sumažėjo, nes labai riboju savo valgiaraštį, valgau geriausiu atveju du kart per dieną, nes žinau, kad pradėjus daugiau valgyti, tuoj išbertų pūlingais spuogeliais. Bet tokia priverstinė dieta tai truputį nervina, nes nepavalgius darosi silpna, trūksta maisto medžiagų... Bijau, kad savotiška anoreksija išsivystis
Mano oda tikrai prasta... Spuogelių dabar labai sumažėjo, nes labai riboju savo valgiaraštį, valgau geriausiu atveju du kart per dieną, nes žinau, kad pradėjus daugiau valgyti, tuoj išbertų pūlingais spuogeliais. Bet tokia priverstinė dieta tai truputį nervina, nes nepavalgius darosi silpna, trūksta maisto medžiagų... Bijau, kad savotiška anoreksija išsivystis
Žarnynas dažniausiai būna bent kažkiek užterštas. Liaudiškų būdų nežinau, bet įvertinus savo valgiaraštį ilguoju laikotarpiu jau galima pasakyti, užterštas jis ar ne.
Nelabai suprantu tokio įdomaus nusistatymo valgyti du kartus per dieną. Svarbu juk ne kiek kartų valgoma, o kas valgoma. Jei valgysi daugiausiai kokių daržovių, tai valgyt gali nors ir 10 kartų per dieną. Abejoju, ar kas nors darytųsi. O apie tai, ko vengti, daug rašoma. Bet visur vienareikšmiškai siūloma atsisakyti:
- saldumynų (ypač šokolado gaminių);
- pieno produktų;
- riebaus (kepto) maisto;
- kavos;
- visokių pusfabrikačių, ypač tokių kaip bulvių traškučiai ir pan.
Odos būklę gerina - daržovės (su vaisiais reikėtų atsargiau, nes kartais ir nuo beria), įvairios košės (ypač avižų), riešutai.
Mano galva, įmanoma valgyti normaliai ir dažniau nei du kartus per dieną tuos produktus, kurie odai nepakenks