Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas, 7 tema

QUOTE(Hotbird @ 2011 11 24, 15:37)
20 cm putplascio jau gali pretenduoti i a klase  ax.gif

Čia tik pusė darbo. Termoviziją darėte? Pastato sandarumas? Negalima sakyti, kad "blogai" apšiltintas, bet kad gerai irgi. Normaliai, vidutiniškai. Vis tik 20 dar ne pilnas pastato vaizdas.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2011 11 24, 15:36)

O skaiciuokle mano manymu sudas,

drinks_cheers.gif jei norite sužinoti kuris sveo jums tinka - taip, tai ta skaičiuotė.
Jei klausimas "kokio ŠS man reikia?" teks naudoti Narvid priemonę.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 24, 15:11)
Čia tik pusė darbo. Termoviziją darėte? Pastato sandarumas? Negalima sakyti, kad "blogai" apšiltintas, bet kad gerai irgi. Normaliai, vidutiniškai. Vis tik 20 dar ne pilnas pastato vaizdas.
Papildyta:

drinks_cheers.gif  jei norite sužinoti kuris sveo jums tinka - taip, tai ta skaičiuotė.
Jei klausimas "kokio ŠS man reikia?" teks naudoti Narvid priemonę.

Jo dariau, manote as tusciai ausinu burna. Bet as siek tiek nusivyliau sandariais namais. Jei neijungi rekuperacijos atsikeli su skaudancia galva, jau nekalbant, kad langu stiklai buna aprasoje.
Atsakyti
QUOTE(Hotbird @ 2011 11 24, 13:51)

Ps pas mane pati yra geo ir gerai sitintas namas. Taciau teorija nuo praktikos labai skiriasi.

Galite konkrečiau savo pavyzdžiu pateikti kaip stipriai teorija skiriasi nuo praktikos. Arba bent jau papasakokite kiek mokate už geoterminį šildymą per mėnesį ir koks šildomas plotas bei kaip apšiltintas namas?
Atsakyti
QUOTE(Hotbird @ 2011 11 24, 13:51)
Zmones, jus atsipeikekit. Is kur jums uzteks 4kw?

Matau, jau nelabai ką ir reikėtų atrašinėti. Pateiksiu savo namo planuojamą apšiltinimą, kuriuo manau atsakysiu, kodėl tikiuosi jog man ir 4 kilovatų šilumos siurblys turėtų būti per galingas wink.gif.

Pagal projektą sienos apšiltintos turėtų būti 35 cm neoporo sluoksniu, truputį daugiau nei 20 cm? Dar neįsivaizduoju, kaip tokį sluoksnį pritvirtinti prie sienų, bet vis ieškau techninių sprendimų, jei nerasiu teks dėti PIR/PUR apšiltinimą, bet kokiu atveju sienų varža neturės būti mažesnė nei R10. Sandarumui bus skiriamas įpatingas dėmesys, taip pat planuojama rekuperacija.

Bendras plotas 123m2. Stogą planuoju purkšti PUR, planuoju apie R12, po grindimis planuoju dėti ~35-40 cm putplasčio (jei grindys nebus šildomos, grindų varža gali būti mažesnė nei sienų, jei šildomos, didesnė, panaši į stogo). Rostverkas jau pastatytas, apšiltintas 20cm putplasčiu, poliai neapšiltinti.

Langai planuojami R1,25. Varstomi langai tiktai antrame aukšte, nusižiūrėjes REHAU GENEO profilio dviejų kamero stiklo paketų su dviem selektyvais. Pirmam aukšte gali būti, jog montuosiu berėmius stiklo paketus, arba pigesnius rėmus pilnai paskandintus fasado putplastyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 lapkričio 2011 - 17:07
Del teorijos ir praktikos. As cia turejau omeni nerealu cop 4,6. Tokio praktikoje nebuna. Tikrai neskaiciuociau pagal ji savo namo siurblio galinguma.
Pas mane stovi 13 kw ant 220 +50+36 kur 50 ir 36 nesildomas garazas ir palepe, bet jie atskirti paprastom kambarinem nesiltintom durim. Salciausia men isejo 600 lt. Taip vidurkis isena apie 450. Aisku dar reiktu atmesti virykle, rekuperacija, apsvietima(-150-200). As asmeniskai galvojau, kad sitas sildymo budas pigesnis.
Atsakyti
gal kas galit parasyt kokius SS nustatymus laikot siomis dienomis, kai tik naktimis zemiau nulio? nuo kada( kokios lauko temperaturos) reiketu pakeisti rezima is rudens/pavasario i ziemos? g.gif
Pirmam aukste man labai normali temperatura-20-22 laipsniai, o antrame grindinio kolektoriaus visi konturai uzsukti iki nulio, bet karsta kaip pekloj- reikia langus atidarinet, o juk visai nesildom- viskas pabega is pirmo auksto g.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 11 24, 15:36)
Mintai,SVEO jei reikia ir mazesnio galingumo siurbli pagamins. 
O skaiciuokle mano manymu sudas,nebent standartui tinkama.    Beje,sveo pats pigiausias siurblys is  visu. As kalbu apie 7,8 kw.

Kodel sudas? Tai preliminari skaiciuokle tiems kurie tik pradeda dometis geoterminiu sildymu, o jei tiksliai paskaiciuoti, juk reikia namo planu ir skaiciuoja kiekvienam individualiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 11 24, 17:25)
gal kas galit parasyt kokius SS nustatymus laikot siomis dienomis, kai tik naktimis zemiau nulio? nuo kada( kokios lauko temperaturos) reiketu pakeisti rezima is rudens/pavasario i ziemos? g.gif
Pirmam  aukste man labai normali temperatura-20-22 laipsniai, o antrame grindinio kolektoriaus visi konturai uzsukti iki nulio, bet karsta kaip pekloj- reikia langus atidarinet, o juk visai nesildom- viskas pabega is pirmo auksto g.gif

o kokia temperatura jus esat nustate? g.gif Pas mus bent jau nera tokiu dalyku kaip rezimai sezoniniai, nustatai temperatura ir viskas, o siurblys pats pasiskaiciuoja lauko temperatura pasimataves g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hotbird @ 2011 11 24, 17:05)
Del teorijos ir praktikos. As cia turejau omeni nerealu cop 4,6. Tokio praktikoje nebuna. Tikrai neskaiciuociau pagal ji savo namo siurblio galinguma.
Pas mane stovi 13 kw ant 220 +50+36 kur 50 ir 36 nesildomas garazas ir palepe, bet jie atskirti paprastom kambarinem nesiltintom durim. Salciausia men isejo  600 lt. Taip vidurkis isena apie 450. Aisku dar reiktu atmesti virykle, rekuperacija, apsvietima(-150-200).  As asmeniskai galvojau, kad sitas sildymo budas pigesnis.

Ar šis siurblys karšto vandens neruošia?
Atsakyti
QUOTE(Hotbird @ 2011 11 24, 17:05)
Pas mane stovi 13 kw ant 220 +50+36 kur 50 ir 36 nesildomas garazas ir palepe, bet jie atskirti paprastom kambarinem nesiltintom durim. Salciausia men isejo  600 lt. Taip vidurkis isena apie 450. Aisku dar reiktu atmesti virykle, rekuperacija, apsvietima(-150-200).  As asmeniskai galvojau, kad sitas sildymo budas pigesnis.

Manau skaiciai LABAI geri thumbup.gif o kolektorius jusu vertikalus ar horizontalus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jova @ 2011 11 24, 19:44)
o kokia temperatura jus esat nustate? g.gif  Pas mus bent jau nera tokiu dalyku kaip rezimai sezoniniai, nustatai temperatura ir viskas, o siurblys pats pasiskaiciuoja lauko temperatura pasimataves g.gif

kieno temperatura? grindinio? nes jei patalpu klausiat, tai dar ner pas mus davikliu sustatyta- tik laideliai is sienu kyso blush2.gif viduj elementarus termometras metosi blush2.gif
o grindu temperatura apie 28( 32) laipsnius. bet cia tik pirmam aukste- antram - kolektoriai visai uzsukti.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 11 25, 09:07)
kieno temperatura? grindinio? nes jei patalpu klausiat, tai dar ner pas mus davikliu sustatyta- tik laideliai is sienu kyso blush2.gif viduj elementarus termometras metosi blush2.gif
o grindu temperatura apie 28( 32) laipsnius. bet cia tik pirmam aukste- antram - kolektoriai visai uzsukti.

Patalpu termostatu ir pas mus nera - tik laideliai kyso smile.gif Ant pacio Silumos siurblio yra nustatoma norima kambario temperatura ir jis pasiskaiciuoja (pagal lauko temp ir griztamo vandens) kokios temperaturos vandeni paduoti i vamzdelius. Nebent siurbliai labai skiriasi ir visiskai kitoks valdymas pas jus 4u.gif
Atsakyti