Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas, 7 tema

QUOTE(DEU @ 2012 12 30, 12:59)
Pas mane su R-9 sienom ir R-12 stogu 160 m2 namui šilumos nuostoliai 4 kW. Kažkaip įsivaizdavau, kad pas patį namas panašus.

Dėl 4kW labai vertėtų pagalvoti dėl geo investicijų tikslingumo....ar ne užtektų oras-vanduo, kuris tikrai per pus pigiau atsistotų...nebent šlangą pigiai klojant kaip Mintas darė.
Aišku efektyvumas nesulyginamas, bet kai tik 4kW prie -23C ir prisimenant vidutinę sezono temperatūrą, oras-vanduo tikrai gali būti svartytinas ir realus sprendimas.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 30, 12:18)
Dėl 4kW labai vertėtų pagalvoti dėl geo investicijų tikslingumo....ar ne užtektų oras-vanduo, kuris tikrai per pus pigiau atsistotų...nebent šlangą pigiai klojant kaip Mintas darė.
Aišku efektyvumas nesulyginamas, bet kai tik 4kW prie -23C ir prisimenant vidutinę sezono temperatūrą, oras-vanduo tikrai gali būti svartytinas ir realus sprendimas.

Lyginant su oras vanduo kainos labai panašios gaunasi. Atšalus oras vanduo galingumas krenta apie du kartus. Todėl reikėtų rinktis maždaug dvigubai galingesnį ir atitinkamai brangesnį modelį. Vidutinis metinis COP geo apie 4, oras - vanduo apie 3. Viską įvertinus tas ant to gaunasi. Geo atveju tik nereikia ant sienos išorinio bloko kabinti.
Prie tokio galingumo pilnai pakanka vieno gręžinio, kurio kaina ne ką brangesnė nei horizontalaus kolektoriaus gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 30, 11:51)
Pas mane paskaiciuotas siluminis poreikis 8 KW. Iesas,skaiciavo viena geoterminiu siurbliu imone. Galvoju ar nereiktu perskaiciuoti,tik nesu isitikines kas galetu paskaiciuoti.

Galetum ir pats, su demo versija is cia http://www.instalsof...0-demo-versions
jie leidzia viena projekta demo versijoje naudoti, jei turi dwg labai patogiai galima importuoti ir apsirasyti visas konstrukcija ir temperaturas. norint tiksliai suskaiciuot aisku laiko biski rekia bet lygtais veikia.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 12 30, 12:59)
Pas mane su R-9 sienom ir R-12 stogu 160 m2 namui šilumos nuostoliai 4 kW. Kažkaip įsivaizdavau, kad pas patį namas panašus.

Kas tau skaiciavo silumos poreiki? I az gali parasyti. Tiesa,as savo namo PN nedrystu vadinti nors sieku bent jau kazko panasaus.
Papildyta:
QUOTE(mariucha @ 2012 12 30, 14:05)
Galetum ir pats, su demo versija is cia http://www.instalsof...0-demo-versions
jie leidzia viena projekta demo versijoje naudoti, jei turi dwg labai patogiai galima importuoti ir apsirasyti visas konstrukcija ir temperaturas. norint tiksliai suskaiciuot aisku laiko biski rekia bet lygtais veikia.

Uzsip....u as beskaiciuodamas lotuliukas.gif
Atsakyti
Pas mane paskaiciuotas siluminis poreikis 8 KW. Iesas,skaiciavo viena geoterminiu siurbliu imone...

tai gal dar pas grezejus uzsakyk silumos poreikio skaiciavimus smile.gif jie gi visi suinteresuoti tau galingesni SS ar gilesni grezini isudyt.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 30, 13:51)
Kas tau skaiciavo silumos poreiki? I az gali parasyti. Tiesa,as savo namo PN nedrystu vadinti nors sieku bent jau kazko panasaus.
Papildyta:
Uzsip....u as beskaiciuodamas  lotuliukas.gif

Surašyk sienų, stogo, grindų, langų plotą ir jų varžas ar bent sumuštinį.
Vėdinimas tikriausia rekuperacinis.

Gausi atsakymą 95 procentų tikslumu be jokio vargo ir investicijų.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 12 30, 13:32)
Viską įvertinus tas ant to gaunasi.

Kaip jau minėjau - efektyvumas be abejo geo pusėje. Teigiate, kad geo+gręžinys ~ oras-vanduo? Drįstu nesutikti. Mano atvejui geo ir oras-vanduo kainos skirsis palyginti santykinai ne daug, o pridėjus 65x100 tai geo finale lenks oras-vanduo.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 30, 13:51)
Tiesa,as savo namo PN nedrystu vadinti nors sieku bent jau kazko panasaus.

Vadinti gali, PN pavadinimas nėra saugomas autorinių teisių, taip kad net ir šuns būda gali taip vadinti wink.gif. Problema, tik su sertifikatų demonstravimu.
Papildyta:
Pas mane paskaiciuotas siluminis poreikis 8 KW. Iesas,skaiciavo viena geoterminiu siurbliu imone. Galvoju ar nereiktu perskaiciuoti,tik nesu isitikines kas galetu paskaiciuoti.

Kai grindinį man projektavo, tai ir 6kW energijos nuostolius suskaičiavo. Problema ta, kad skaičiavimams buvo imta natūralus vėdinimas ir U=1.1 langai, kai pas mane jau stovi geresnių savybių nei U=0.8 langai. Pats primetu apie 3kW šilumos nuostolius.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 30, 16:38)
...o pridėjus 65x100 tai geo finale lenks oras-vanduo.

Tai gal vertą apie tai pamastyti g.gif ? Gręžinys kiemo neišdarkys (nors yra vienas niuansas, man kai gręžinį darė, tai duobę šalimais iškasė), efektyvumas geresnis, o ir didesnį kiekį to pačio modelio imant, nuolaida didesnė ax.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 30 gruodžio 2012 - 17:34
QUOTE(mintas @ 2012 12 30, 18:34)
Tai gal vertą apie tai pamastyti  g.gif ?

Krypstate A2W link? biggrin.gif
Nea, aš jau negręšiu, mano nuostoliams tikrai A2W užteks, nors gręžinį turiu kur daryti ir privažiuoti lengva, tik su įvadu liūdniau būtų, vos ne oro liniją tektų tiesti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 30, 17:37)
Krypstate A2W link? biggrin.gif

doh.gif ne doh.gif

...tik su įvadu liūdniau būtų, vos ne oro liniją tektų tiesti biggrin.gif

Jo, kai namus šiltus statai, po pamatais ką nors pravesti tampa problematiška g.gif . Net nenoriu pagalvoti apie mintį, kad kada nors gali prireikti kapstytis po namu doh.gif . Būtent tam 3 storus vamzdžius rezervui po grindimis į lauką pravedžiau. Prireiks bus galima per tuos vamzdžius viską pravesti.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti