Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas, 7 tema

QUOTE(Giords @ 2012 12 03, 10:44)
Prie aeroterminio šilumos siurblio saulės kolektoriai būtų visiškai nelogiška investicija. Ar skaičiavot ką su geoterminiu ar tai tiesiog "žalia" investicija nežiūrint į atsiperkamumą?

Siurblys ne aeroterminis,o vanduo/siurblys/vanduo.Akumuliacine talpa planuoju statyt del per didelio siurblio galingumo ir tam,kad surinkt siluma is saules kolektoriu ir vejo jegaines(tiesiogiai maitinant tenus).Nuo prigimties esu komersantas ir man nebutina skaiciuot,as "jauciu" kas man atsipirks,o kas ne mirksiukas.gif .Namas stovi 10m. nuo ezero kranto,vejas pucia 7 dienas is 10,silumos siurblys kainuoja iki 5000lt,taip,kad aritmetiskai viskas skaiciuojasi smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2012 12 03, 16:44)
Siurblys ne aeroterminis,o vanduo/siurblys/vanduo.Akumuliacine talpa planuoju statyt del per didelio siurblio galingumo ir tam,kad surinkt siluma is saules kolektoriu ir vejo jegaines(tiesiogiai maitinant tenus).Nuo prigimties esu komersantas ir man nebutina skaiciuot,as "jauciu" kas man atsipirks,o kas ne  mirksiukas.gif .Namas stovi 10m. nuo ezero kranto,vejas pucia 7 dienas is 10,silumos siurblys kainuoja iki 5000lt,taip,kad aritmetiskai viskas skaiciuojasi  smile.gif

O kokia vejo jegaine pasistatete? kiek kainavo? Kiek jum padengia elektros islaidu?
Atsakyti
Nieko as dar nepastaciau ir neturiu,as kaip cibulis,dar tik planavimo stadijoj biggrin.gif Tiesa,sklypa ir projekta turiu,tai pavasari pradesiu judet.
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2012 12 03, 17:02)
Nieko as dar nepastaciau ir neturiu,as kaip cibulis,dar tik planavimo stadijoj  biggrin.gif Tiesa,sklypa ir projekta turiu,tai pavasari pradesiu judet.

Sveiki. Apie kokio galingumo jėvo jėgainę galvojate? Ar jau domėjotės ar yra leidimai tam, ar tiesiog imi ir pasistatai?
Atsakyti
Apie leidimus pasistatyt vejo jegaine net nesvajoju,nes ten regioninis parkas ir net saules kolektoriu ant stogo uzsikelt neleidzia biggrin.gif .Noriu sumontuot ant priekabos mobilia,vertikalaus rotoriaus,nuo 2 iki 5 KW jegaine ir naudot ja epizodiskai,dazniausiai naktimis mirksiukas.gif .Visa elektros energija naudot tiesiogiai akumuliacines talpos sildymui,na gal but,keiciantis kazkokiems poreikiams,naudot ir namu ukyje kaip elektros saltini g.gif . I ta pacia akumuliacine talpa zadu ikinkyt ir saules kolektorius (juos zadu paslept uz ukinio pastato lotuliukas.gif ) .
Beja,jau turiu ŠS ,parvaziavo is vokieciu,2009m gamybos,pradirbes 1800val.Jau ir gedima nustatem,kiauras Alfa Laval isorinio konturo silumokaitis,ieskau kito.
Atsakyti
Sveiki visi.Pasileidau namo šildymo sistemą: Šilumos siurblys Hieseer (Kinija) 10kw
lauko kolektorius prūde 5m gylyje,suvyniota 600 m 32 vamzdžio, akumuliacinė talpa KER 2 1000ltr. Patalpų kontroleris uponor, pamaišymo kontroleris lenkiškas.(nepajungti) Pavasarį planuju uždėti ant stogo 90 kolbų vakuuminių. Namas šiaudinis 190kv,m. stogas apželdintas. Dabar veikia sistema be perstojo 5 paros , grindys 25 name 19. Iš prūdo pareina 4,5 atiduodu i pruda -0,7. žiūrėsim kaip toliau bus.

P.S. drėgmė žiauriai didelė nes vyksta tinkavimo darbai.Gal kokių gudrybių kas žino drėgmei šalint.
Atsakyti
QUOTE(mimius @ 2012 12 24, 22:14)
Sveiki visi.Pasileidau namo šildymo sistemą: Šilumos siurblys Hieseer (Kinija) 10kw
lauko kolektorius prūde 5m gylyje,suvyniota 600 m 32 vamzdžio, akumuliacinė talpa KER 2 1000ltr. Patalpų kontroleris uponor, pamaišymo kontroleris lenkiškas.(nepajungti) Pavasarį planuju uždėti ant stogo 90 kolbų vakuuminių. Namas šiaudinis 190kv,m. stogas apželdintas.  Dabar veikia sistema be perstojo 5 paros , grindys 25 name 19. Iš prūdo pareina 4,5 atiduodu i pruda -0,7. žiūrėsim kaip toliau bus.

P.S. drėgmė žiauriai didelė nes vyksta tinkavimo darbai.Gal kokių gudrybių kas žino drėgmei šalint.

Įkinkyk kitą šilumos siurblį, drėgmės surinkėju vadinamą wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 12 25, 01:18)
Įkinkyk kitą šilumos siurblį, drėgmės surinkėju vadinamą wink.gif.

Tai kad jau įkinkiau bet slabnas pasirodė, nors per para apie 30ltr.padaro.
Atsakyti
QUOTE(mimius @ 2012 12 24, 23:14)
lauko kolektorius prūde 5m gylyje,suvyniota 600 m 32 vamzdžio, akumuliacinė talpa KER 2 1000ltr. Patalpų kontroleris uponor, pamaišymo kontroleris lenkiškas.(nepajungti) Pavasarį planuju uždėti ant stogo 90 kolbų vakuuminių. Namas šiaudinis 190kv,m. stogas apželdintas.  Dabar veikia sistema be perstojo 5 paros , grindys 25 name 19. Iš prūdo pareina 4,5 atiduodu i pruda -0,7. žiūrėsim kaip toliau bus.

Butu neblogai jei ir veliau nepamirstumete pateikti savo nuomones apie hiesser siurbli. As taippat galvoju apie toki.
Atsakyti
QUOTE(mimius @ 2012 12 24, 22:14)
Namas šiaudinis 190kv,m. stogas apželdintas.

Oba, mane irgi domina apzeldinti stogai. Kaip irengtas stogas, kokie sluoksniai ir kiek mazdaug kainavo?
Atsakyti
QUOTE(mimius @ 2012 12 24, 23:14)

Ka veiks 90 kolbu, pruda su kolektorium sildys ar salia turite kokia skalbykla arba pirciu kompleksa?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 25, 23:17)
Ka veiks 90 kolbu, pruda su kolektorium sildys ar salia turite kokia skalbykla arba pirciu kompleksa?

Man panasus klausimas iskilo-nafig turint geo,dar saules kolektoriai.. Cia jau panasu i sviesta sviestuota.. Bet kitavertus jei piniginei neskauda tai kodel ne..
Atsakyti