Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas, 7 tema

QUOTE(korida @ 2012 05 13, 09:18)
Maksimalus  smile.gif

Man skaičiavo 80 m.
Atsakyti
QUOTE(virpas @ 2012 05 13, 10:23)
Man skaičiavo 80 m.

Na tada turiu rezervo 40m .Reiks protingai kur tai panaudoti smile.gif ...
Beje kokio diametro zondas pas jus .Pas mane uponor 40mm,nes kiti siule 32mm .Manu kuo storesis tuo mazesni hidrauliniai nuostoliai ir lietimosi pavirsiaus plotas didesnis .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 13 gegužės 2012 - 08:48
QUOTE(ed@ @ 2012 05 13, 00:39)
Paviršutinis sluoksnis (iki 7m.) jei gerai pamenu iš žemės gelmių gauna tik 0.1% šilumos, visą kitą - akumuliuota saulės energija.  smile.gif

Baisiai įdomu kelių centimetrų gylio duomenys? 2cm ar 3cm? Kertu lažybų, kad jau 50cm žemės gylyje energijos gaunamos iš žemės gelmių procentas bus ženkliai didesnis, 2m bus dar didesnis, tad tikrai įdomu, kokio gylio centimetrais procentinis dydis yra pateiktas? Tikrai ne 7m gylio, tai jau faktas.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2012 05 13, 08:47)
Na tada turiu rezervo 40m .Reiks protingai kur tai panaudoti  smile.gif ...
Beje kokio diametro zondas pas jus .Pas mane uponor 40mm,nes kiti siūlė 32mm .Manu kuo storesnis tuo mažesni hidrauliniai nuostoliai skysčiui judant tuo pačiu greičiu ir lietimosi paviršiaus plotas didesnis .

Plius dar reikalingas skysčio greitis nuimti tam pačiam energijos kiekiui mažesnis, deja turi trūkumą - reikalingas gliukolio kiekis didesnis, bei pačio vamzdžio kaina didesnė smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 13 gegužės 2012 - 13:47
QUOTE(korida @ 2012 05 13, 08:47)
Na tada turiu rezervo 40m .Reiks protingai kur tai panaudoti  smile.gif ...
Beje kokio diametro zondas pas jus .Pas mane uponor 40mm,nes kiti siule 32mm .Manu kuo storesis tuo mazesni hidrauliniai nuostoliai ir lietimosi pavirsiaus plotas didesnis .

Rezervo tikrai yra sočiai. Gali gaminti karštą vandenį ir pardavinėti kaimynams. Tik tam reikia normalaus dvejų pakopų aukštatemperatūrinio siurblio. Paprasti ŠS pašildo vandenį nuo 35 iki 50-65"C tik elektrinio teno pagalba.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 05 13, 13:45)
Baisiai įdomu kelių centimetrų gylio duomenys? 2cm ar 3cm? Kertu lažybų, kad jau 50cm žemės gylyje ...

Skaityk įdėmiau: Paviršutinis sluoksnis (iki 7m.)
Jau vienas lažybas pralošei. Ne dingo noras?
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2012 05 13, 16:51)
Rezervo tikrai yra sočiai.

Galvoju tuo rezervu pasildyti ora pries rekupa ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2012 05 13, 14:51)
Skaityk įdėmiau: Paviršutinis sluoksnis (iki 7m.)
Jau vienas lažybas pralošei. Ne dingo noras?

Būtent, kad atidžiai skaičiau, tai ir perskaičiau, kad atmintis pavedinėjo ir nebuvot užtikrintas parašytu teiginiu, tad ir paprašiau patikslint. Dėl 7m tai tikrai tamsta apsirinka. Jei patikslinsit, būtų tikrai labai malonu pamatyti nuorodą į oficialų šaltinį, kurio patikimumas nekeltų abejonių. Bet kuri įmonė Lietuvoje montuojanti geoterminį šildymą į šį, pasitikėjimą turinčių šaltinių sąrašą, nepatenka.

Taip kad dar nepralošiau, o beje, jei atmintis nepaveda, tai tamsta man šį tą skolingas nuo ankstesnių laikų wink.gif.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2012 05 13, 16:19)

tikrai taip šildyti pigiau, nei elektriniu tenu. Bėda, kad kaloriferis nepigus įrenginys. Kreipiausi į "Tenko" dėl sąmatos padarymo ir pageidavau, kad paskaičiuotų kaloriferį ŽŠ pajungimui. Kaloriferio kaina tikrai nepasirodė maža.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 13 gegužės 2012 - 16:48
QUOTE(korida @ 2012 05 13, 16:19)

O kam to reikia??? Rekupas ir pats neblogai susitvarko.
Jei jau nori sutaupyti, dėk ŠS žemė-oras ir daryk kanalinę orinio šildymo-vėdinimo-kondicionavimo sistemą. Išloši visais atžvilgiais.
- Žinai koks ERR vėsinimui bus naudojant gręžinį?
- 15 (!)

Tačiau, yra vienas negeras dalykas - jei vėdinimui naudoti ne rotorinį rekuperatorių, o bet kokį kitokį būdą - tai žiema nebus galimybės drėkinti paduodamo oro ir kentėsi nuo per sauso oro problemos.
Bet yra išeitys - sujungti rekuperatorių ir ŠS į vieną sistemą.
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2012 05 13, 20:21)
dėk ŠS žemė-oras ir daryk kanalinę....
.
Bet yra išeitys - sujungti rekuperatorių ir ŠS į vieną sistemą.

Duokit i studija pavyzduka irenginuko zeme-oras ,nes neteko apie juos girdet.Kas tokius gamina ir prekiauja?
Papildyta:
- jei vėdinimui naudoti ne rotorinį rekuperatorių, o bet kokį kitokį būdą - tai žiema nebus galimybės drėkinti paduodamo oro ir kentėsi nuo per sauso oro problemos.

O jei naudoti celiuliozini silumokaiti...kaip tada smile.gif
Papildyta:
O kam to reikia???

todel,kad nezadu naudoti rotorinio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 13 gegužės 2012 - 18:41
QUOTE(mintas @ 2012 05 13, 16:52)
Būtent, kad atidžiai skaičiau, tai ir perskaičiau, kad atmintis pavedinėjo ir nebuvot užtikrintas parašytu teiginiu, tad ir paprašiau patikslint. Dėl 7m tai tikrai tamsta apsirinka. Jei patikslinsit, būtų tikrai labai malonu pamatyti nuorodą į oficialų šaltinį, kurio patikimumas nekeltų abejonių. Bet kuri įmonė Lietuvoje montuojanti geoterminį šildymą į šį, pasitikėjimą turinčių šaltinių sąrašą, nepatenka.

Mintai, o kur tamstos nuorodos i "oficialius saltinius" irodancios jusu nuomones pagristuma? O as kiek inete info maciau tai prisimenu viena - apie 20 pedu gylyje grunto temperatura jau darosi nepriklausoma nuo metu laiku. Isvadas darykytes pacios, mergaites smile.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2012 05 13, 18:40)

todel,kad nezadu naudoti rotorinio...

įdomu būtų išgirsti kas įtakoja šį apsisprendimą? Klausiu nes pats neapsisprendžiu. Nueinu pas vienų rekuperatorių pardavėjus, "sužinau", kad plokšteliniai patys geriausi, nueinu pas kitus - rotoriniai geriausi, o įsigyti kaip ir šiais metais reikėtų.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 05 13, 19:24)
Mintai, o kur tamstos nuorodos i "oficialius saltinius" irodancios jusu nuomones pagristuma? O as kiek inete info maciau tai prisimenu viena - apie 20 pedu gylyje grunto temperatura jau darosi nepriklausoma nuo metu laiku. Isvadas darykytes pacios, mergaites smile.gif

Ok, pasiremsiu tamstos pateiktais teiginiais. Pirmiausiai 20 pėdų yra 6,096m, o ne 7 m kaip buvo teigta mano cituotame poste, tai kuriuo šaltiniu tikėti?

Antras niuansas, jei būtų teigiama, kad iki 20 pėdų didesne įtaką turi atmosferos sluoksnių temperatūra, tai ties 6,096m gyliu 50% temperatūrai įtaką daro atmosferos temperatūra ir likusią 50% temperatūros įtaką daro gelmių šiluma. Tai jau panašiau į tiesą ir labai skiriasi nuo mano cituoto posto teiginio, kad visų 7 m gylyje žemės sluoksnio temperatūrai, žemės gelmių šilumos įtaka tesudaro 0.1%.

Jūsų pateikti duomenys tik patvirtina mano abejones anksčiau pacituoto posto teiginiais apie 0.1% įtaką.

Bet iš teiginio supratau, kad ties 20 pėdų gyliu jau visai nėra įtakos iš atmosferos, tai gaunasi, kad ties 6,096 m gyliu jau visu 100% temperatūrą įtakojama iš žemės gelmių sklindančios temperatūros, atitinkamai temperatūrų įtakų pusiausvyra tikėtina, kad turėtų būti ties 3 m gyliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 13 gegužės 2012 - 19:58
QUOTE(mintas @ 2012 05 13, 19:49)
Ok, pasiremsiu tamstos pateiktais teiginiais. Pirmiausiai 20 pėdų yra 6,096m, o ne 7 m kaip buvo teigta mano cituotame poste, tai kuriuo šaltiniu tikėti?

Antras niuansas, jei būtų teigiama, kad iki 20 pėdų didesne įtaką turi atmosferos sluoksnių temperatūra, tai ties 6,096m gyliu 50% temperatūrai įtaką daro atmosferos temperatūra ir likusią  50% temperatūros įtaką daro gelmių šiluma. Tai jau panašiau į tiesą ir labai skiriasi nuo mano cituoto posto teiginio, kad visų 7 m gylyje žemės sluoksnio temperatūrai, žemės gelmių šilumos įtaka tesudaro 0.1%.

Jūsų pateikti duomenys tik patvirtina mano abejones anksčiau pacituoto posto teiginiais apie 0.1% įtaką.

Bet iš teiginio supratau, kad ties 20 pėdų gyliu jau visai nėra įtakos iš atmosferos, tai gaunasi, kad ties 6,096 m gyliu jau visu 100% temperatūrą įtakojama iš žemės gelmių sklindančios temperatūros, atitinkamai temperatūrų įtakų pusiausvyra tikėtina, kad turėtų būti ties 3 m gyliu.

nesigilinant i visu situ isvadu teisinguma, galima paklausti, o kur nuoroda i "oficialu saltini"? nes tas 20 pedu, buvo  tik prisiminimas mano senstelejusioje galveleje smile.gif ir tokias faktais remiantis isvadu geriau nedaryt. Bet viena tikrai aisku 0.1% 7m gylyje tikrai perlenkta, panasu kad yra atvirksciai - tas 0.1% yra saules daroma itaka, o like 99.9 yra zemes gelmiu siluma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 13 gegužės 2012 - 20:09