QUOTE(madwifi @ 2012 05 13, 19:24)
Mintai, o kur tamstos nuorodos i "oficialius saltinius" irodancios jusu nuomones pagristuma? O as kiek inete info maciau tai prisimenu viena - apie 20 pedu gylyje grunto temperatura jau darosi nepriklausoma nuo metu laiku. Isvadas darykytes pacios, mergaites
Ok, pasiremsiu tamstos pateiktais teiginiais. Pirmiausiai 20
pėdų yra 6,096m, o ne 7 m kaip buvo teigta mano cituotame poste, tai kuriuo šaltiniu tikėti?
Antras niuansas, jei būtų teigiama, kad iki 20 pėdų didesne įtaką turi atmosferos sluoksnių temperatūra, tai ties 6,096m gyliu 50% temperatūrai įtaką daro atmosferos temperatūra ir likusią 50% temperatūros įtaką daro gelmių šiluma. Tai jau panašiau į tiesą ir labai skiriasi nuo mano cituoto posto teiginio, kad visų 7 m gylyje žemės sluoksnio temperatūrai, žemės gelmių šilumos įtaka tesudaro 0.1%.
Jūsų pateikti duomenys tik patvirtina mano abejones anksčiau pacituoto posto teiginiais apie 0.1% įtaką.
Bet iš teiginio supratau, kad ties 20 pėdų gyliu jau visai nėra įtakos iš atmosferos, tai gaunasi, kad ties 6,096 m gyliu jau visu 100% temperatūrą įtakojama iš žemės gelmių sklindančios temperatūros, atitinkamai temperatūrų įtakų pusiausvyra tikėtina, kad turėtų būti ties 3 m gyliu.