QUOTE(LokysL @ 2012 02 20, 09:14)
tai vistiktai kaip su tais greziniais yra, vieni sako kad viskas ok, kiti sako atsiranda didesni slegiai , siurbliukai apkrauti labiau, didesne energijos sanaudos, sunkiau vykdyti cirkuliacija (netgi pacios imones parduodancio iranga taip sako, nors kai restoj buvau pas vienu nueini sako viskas ok, per viena stenda toliau praeini ten jau sako dideli slegiai ir t.t). As nuo pat namo projekto galvojau daryti geotermini. Vis dar metausi, ploto horizontaliam kaip ir butu, bet labai nenoriu kaip viliene sako isarti sklypo, litu vertikaliam darytis kaip ir butu, bet su vertikaliu dar viena beda kaip ir buvo rasyta anksciau - jei gedimas vamzdyje tai tas gedimas bus pirmas ir paskutinis tam greziniui.
Gręžinio gedimą eliminuoja du dalykai (rizika sumažėja iki 0,1 proc):
1. Kaip minėjo ankstesniam poste- sienelės sutvirtinamos specialiu mišiniu ir skaldele;
2. Naudojamas specialus (bent jau mano atveju teko pačiam matyti) HDPE tipo vamzdis kurio galas specialiai gamykloje užvirintu antgaliu. Beje Lietuvoje, net garsios ir žinomos gręžimo firmos mėgsta suchaltūrinti ir kišą paprastą HDPE vamzdį, su "namudine" antgaline mova.
Todėl sakau, kad tikrai geriau gręžinys, negu seklus horizontalus kolektorius, ypač kai kolektorių dauguma kloja 1,2m gylyje. aš reiklavau min 1,6 m ir papildomai sklypa paaukštinau dar apie 0,4 m.