Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas, 7 tema

SVEIKI,

pavasari planuojame pradeti namo statybas. esam labai susidomeje geoterminiu sildymu, bet noretusi paklausti tu, kas jau turi isirenge si dalyka, ar verta? ar esate patenkinti?

is anksto aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamakarolina @ 2012 02 14, 13:11)
SVEIKI,

pavasari planuojame pradeti namo statybas. esam labai susidomeje geoterminiu sildymu, bet noretusi paklausti tu, kas jau turi isirenge si dalyka, ar verta? ar esate patenkinti?

is anksto aciu uz atsakymus  4u.gif

Sveiki, mes esam labai patenkinti, ypac as, ne vyro daznai nebuna namuose, ir tas "peciaus" kurenimas buvusiam name jau buvo iki gyvo kaulo igrises doh.gif O dabar ramu man smile.gif Patogumas tai tikrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliuke @ 2012 02 14, 16:54)
Sveiki, mes esam labai patenkinti, ypac as, ne vyro daznai nebuna namuose, ir tas "peciaus" kurenimas buvusiam name jau buvo iki gyvo kaulo igrises doh.gif O dabar ramu man smile.gif Patogumas tai tikrai  thumbup.gif

O kokio dydžio sąskaitos už patogumą ateina. Nurodykite ne tik išlaidas litais, bet ir šildomą plotą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 15, 09:52)
O kokio dydžio sąskaitos už patogumą ateina. Nurodykite ne tik išlaidas litais, bet ir šildomą plotą.

ahaa smile.gif man ir labai idomu, gal galima placiau, koks geoterminis ? Horizontalus ? Vertikalus ? Sildomo ploto dydis ? Namukas naujos statybos, na ta prasme ar siltas smile.gif ? Gal sugebesit isskirt elektros sunaudojima tik sildymui,, jeigu ne-papasakokit savo iprocius, kiek bendrai sunaudojat elektros ir ka nuveikiat sunaudodami ja ? Vanduo ruosiamas ir geoterminio pagalba ? Zodziu-prasom placiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JBijoux: 15 vasario 2012 - 09:55
QUOTE(JBijoux @ 2012 02 15, 11:54)
ahaa smile.gif man ir labai idomu, gal galima placiau, koks geoterminis ? Horizontalus ? Vertikalus ? Sildomo ploto dydis ? Namukas naujos statybos, na ta prasme ar siltas smile.gif ? Gal sugebesit isskirt elektros sunaudojima tik sildymui,, jeigu ne-papasakokit savo iprocius, kiek bendrai sunaudojat elektros ir ka nuveikiat sunaudodami ja ? Vanduo ruosiamas ir geoterminio pagalba ? Zodziu-prasom placiau smile.gif

Ahaaa, kad tiek zinociau tai papasakociau biggrin.gif Cia jau reiktu Mb isklausinet apie tokius dalykus doh.gif As juk tiesiai sviesiai parasiau- man patogu ir tuom labai dziaugiuos biggrin.gif Uz sausi mokejom 300lt. Bet cia bendra elektra. Sildomo ploto apie 100kv.Naujos statybo s namas. Vanduo per geo. Kiek zinojau tiek pasakiau blush2.gif
Atsakyti
Sveiki,
pas mus geoterminis dirba pirmus metus,name dar negyvenam ir temperatura laikom apie 15 laipsniu.Namas 150 kv.m iskaitant ir garaza,vieno auksto.Yra du greziniai po 80m ,viduje apie 1000m isvedziotu vamzdeliu.Uz lapkriti-gruodi,viso 64 dienos sumokejome 245lt.Per ta laikotarpi dar buvo naudojami elektriniai irankiai ir apsvietimas,bet tai gal kokie maximum 30 litu.
Atsakyti
QUOTE(Sevilija @ 2012 02 15, 15:03)
Sveiki,
pas mus geoterminis dirba pirmus metus,name dar negyvenam ir temperatura laikom apie 15 laipsniu.Namas 150 kv.m iskaitant ir garaza,vieno auksto.Yra du greziniai po 80m ,viduje apie 1000m isvedziotu vamzdeliu.Uz lapkriti-gruodi,viso 64 dienos sumokejome 245lt.Per ta laikotarpi dar buvo naudojami elektriniai irankiai ir apsvietimas,bet tai gal kokie maximum 30 litu.

Skaičiai gražus: už maždaug 120-130 kv. mokate apie 100 Lt per mėnesį. Bėda tik, kad palaikote +15 laipsnių. Kai pradėsite kelti iki +20 ar +21, tuomet manau ženkliai pašoks sąskaita.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 15, 18:17)
Skaičiai gražus: už maždaug 120-130 kv. mokate apie 100 Lt per mėnesį. Bėda tik, kad palaikote +15 laipsnių. Kai pradėsite kelti iki +20 ar +21, tuomet manau ženkliai pašoks sąskaita.

Silumininkai skaiciuoja, kad pakelti 1 laipsniu temperatura reikia sanaudas padidinti 10proc. Taigi reiktu dar damesti 50-60proc. Bet noreciau paguosti, kad antri metai geriau nuteikia. Kazkaip pas mane elektros sanaudos susinormalizavo. Nors is kitos puses siemet ziemos nelabai buvo. pvz pas mane pecius dirbo apie 700 val nuo spalio iki dabar. Kilovatais tai butu 700 x 3 = 2100.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hotbird: 15 vasario 2012 - 23:48
QUOTE(Hotbird @ 2012 02 15, 23:47)
Silumininkai skaiciuoja, kad pakelti 1 laipsniu temperatura reikia sanaudas padidinti 10proc. Taigi reiktu dar damesti 50-60proc. Bet noreciau paguosti, kad antri metai geriau nuteikia. Kazkaip pas mane elektros sanaudos susinormalizavo. Nors is kitos puses siemet ziemos nelabai buvo. pvz pas mane pecius dirbo apie 700 val nuo spalio iki dabar. Kilovatais tai butu 700 x 3 = 2100.

Nesupratau: jūs elektra ar pečium namą šildot. Beje, koks namo šildomas plotas ir kiek energijos sunaudota.
Atsakyti
QUOTE(Sevilija @ 2012 02 15, 16:03)
Sveiki,

Namas 140 m2; už sausio 15-vasario 15, palaikant 17_18C 200 Lt. Vyksta statybos darbai- įrankiams ir apšvietimui - paprastai dirbu vakarais ir dega 300 W lempa_ galim atmesti kokį 50 Lt. Namas statomas. Padavimas kombinuotas- 60 m. grezinys, ir 130 m. horizontalaus, siurblys 6kW Nibe.
Man tai pigu nes už 67 m2 buta moku uz siluma 750lt ir viduj tik 19C.
Sėkmės renkantis smile.gif
Beje mūsų namas vadinamasis 3litru smile.gif
Atsakyti
QUOTE(virpas @ 2012 02 16, 22:03)
Namas 140 m2; už sausio 15-vasario 15, palaikant 17_18C 200 Lt. Vyksta statybos darbai- įrankiams ir apšvietimui - paprastai dirbu vakarais ir dega 300 W lempa_ galim atmesti kokį 50 Lt. Namas statomas. Padavimas kombinuotas- 60 m. grezinys, ir 130 m. horizontalaus, siurblys 6kW Nibe.

Jei ne paslaptis, iš ko sienos, kuo ir kiek šiltintos sienos / stogas?
Atsakyti
QUOTE(virpas @ 2012 02 16, 22:03)

Sveikas, kuria šildymo kreivę pastates 4u.gif
Atsakyti