kam idomu galiu pasidalint informacija.Namas 155 kv.m. grindininis sildymas,silumos siurblys 10kw,du greziniai viso 150m,namas apsiltintas 20cm polistirolu,perdanga 30cm vata. Per 62 dienas,viduje laikant 15 C temperatura siurblys prisuko elektros uz 240 lt. Cia 11-12 menuo 2011m.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 11 30, 18:41)
Dulkių konvekcija grindinio šildymo atveju, mano giliu įsitikinimu yra grynai dėl žmogaus pasąmonės nesugebėjimo suprasti priešdėlio "ne", ir jei pasakai "neįsivaizduok balto drambliuko" tai būtinai pradėsi mąstyti apie baltą drambliuką, taigi, kažkas išgirdo, kad grindinis šildymas nekelia dulkių, ir jo pasąmonė jam užfiksavo "kelia dulkes", taip ir pradėjo pletkų lygyje sklandyti tokie gandai. Ar teko kada girdėti, kad radiatorinis šildymas kelia dulkes? Ne, o jis tikrai dulkes kelia priešingai nei grindinis. Paprasčiausiai niekas nebuvo minėjęs, kad radiatorinis šildymas nekelia dulkių, tai juk būtų melas, todėl ir neužprogramuota "masių" pasąmonė apie tai, kad radiatorinis šildymas kelia dulkes. Nežinau, kaip galima būtų paaiškinti grindinio šildymo atveju, galimybę pakelti dulkes.
O dėl šildymosi elektra, tai jo, šiai dienai statant PN iki 120 kv. metrų, ekonomiškiausias šildymas yra elektra, nes energijos poreikis toks nedidelis, kad ŠS su šiuolaikinėmis, kelias dešimtis tūkstančių siekiančiomis įdiegimo kainomis ir eksploatacijos laiku apie 20 metų tikrai niekada neatsipirks. Situacija pasikeistų, jei ŠS kainuotų žmogiškus 5000 Lt. Bet to, bent jau pakolkas nėra, nors aš įsitikinęs, su laiku ŠS privalo pigti.
O dėl šildymosi elektra, tai jo, šiai dienai statant PN iki 120 kv. metrų, ekonomiškiausias šildymas yra elektra, nes energijos poreikis toks nedidelis, kad ŠS su šiuolaikinėmis, kelias dešimtis tūkstančių siekiančiomis įdiegimo kainomis ir eksploatacijos laiku apie 20 metų tikrai niekada neatsipirks. Situacija pasikeistų, jei ŠS kainuotų žmogiškus 5000 Lt. Bet to, bent jau pakolkas nėra, nors aš įsitikinęs, su laiku ŠS privalo pigti.
Labas,
idomiausia,kai zmones kalba atsipirks-neatsipirks. O pats namas kada jums atsipirks? Televizorius kada atsipirks? Elektrine zoliapjove kada atsipirks? Kam ji reikalinga,jei su dalgiu gali pjaut? Kur yra atskaitos-atsipirkimo taskas-lygis,nuo kurio jus ji skaiciuojate? Vazinekite dviraciu,svieskites zvake,sildykites prie lauzo ir viskas bus atsipirke? Tokia logika persasi:)