Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas, 7 tema

QUOTE(Vilienė @ 2011 11 30, 23:18)
Todėl ir rašau - kanalinis arba šilumokaitis. Aišku šilumokaitis tikrai efektyviau, tik klausimas kiek freoninis kaainuos...

Jei pasižiūrėt samodielkes, tai neatrodo baisiai sudėyingai (к сравнению, пластинчатый теплообменник Данфос 389 у.е).
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 12 01, 00:30)
Jei pasižiūrėt samodielkes, tai neatrodo baisiai sudėyingai (к сравнению, пластинчатый теплообменник Данфос 389 у.е).

Lyginant su vandeniniais šilumokaičiais kaina 3-4kartus didesnė. Bet 389 U.E. nėr biezbuožnai daug.
Atsakyti
to Hotbird,
1. kaip pas jus temperatura i grindis valdoma - pats geo `nusprendia` kokia optimali,
ar paciam tenka pareguliuoti, kad prie tokiu temperatura uztenka ir 25C paduoti.
-ar temperatura `valdo` grindiniai kolektoriai?
2. kokia pas jus grindu danga, kur yra grindinis sildymas?
3. kokia buvo max temperatura i grindis paduodama per salcius (nors pernai
nelabai tokiu ir buvo)?
4. gal turit stattistikos, kiek vidutiniskai geo veike per sezona/para(valandomis)?
5. iki kokios T geo prisildo boileri buitiniam vandeniui?

aciu,

QUOTE(Hotbird @ 2011 11 30, 16:48)
Pasidariau miegamuosiose radiadorius. Nors galejau laisvai visur grindini padaryti ir efektyviau isnaudoti geo. Cia mano klaida. I grindis leidziu 24 -25. Kambaryje 21. Tai man tos sildomos grindys atrodo saltos. Noretusi tapkuciu. Prie tokiu temperaturu abejoju, kad vyksta kokia tai dulkiu konvekcija

Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2011 12 01, 00:12)
to Hotbird,
1. kaip pas jus temperatura i grindis valdoma - pats geo `nusprendia` kokia optimali,
ar paciam tenka pareguliuoti, kad prie tokiu temperatura uztenka ir 25C paduoti.
-ar temperatura `valdo` grindiniai kolektoriai?
2. kokia pas jus grindu danga, kur yra grindinis sildymas?
3. kokia buvo max temperatura i grindis paduodama per salcius (nors pernai
     nelabai tokiu ir buvo)?
4. gal turit stattistikos, kiek vidutiniskai geo veike per sezona/para(valandomis)?
5. iki kokios T geo prisildo boileri buitiniam vandeniui?

aciu,

Yra temperaturine kreive. Pagal ja pecius skaiciuojasi. Pacia kreive galima keisti. Pas mane yra du apytakos ratai. Pirmas aukstas- grindinis. Vyraujanti danga plyteles. Antras aukstas - radiatoriai. Abu ratai turi atskiras kreives.
Per salcius gaudavosi apie 35- 36. Pecius veike apie 1600 val nuo pirkimo. Is ju su tenu 0. Dabar dirba apie 3 val. Piko metu budavo ir 10 val. Boileryje laikau 60 ( nenoriu bakteriju)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hotbird: 01 gruodžio 2011 - 16:59
Sveiki, turiu prašymą: gal galit padėti? kiek girdėjau vieni renkasi firmą kuri tik įrengia geoterminį, o kitą firmą-kurios siurblys. Sako, kad taip pigiau. Nes kiek žiūrėjau, tarkim sveo įrengimas pigesnis, negu kitų. Tačiau aš nenoriu lietuviško siurblio. Gal kas nors taip įsirenginėjot. gal galit paminėti kokios firmos įrenginėjo...Labai lauksiu atsakymo.
Atsakyti
QUOTE(Maurela @ 2011 12 08, 17:26)
Sveiki, turiu prašymą: gal galit padėti? kiek girdėjau vieni renkasi firmą kuri tik įrengia geoterminį, o kitą firmą-kurios siurblys. Sako, kad taip pigiau. Nes kiek žiūrėjau, tarkim sveo įrengimas pigesnis, negu kitų. Tačiau aš nenoriu  lietuviško siurblio.  Gal kas nors taip įsirenginėjot. gal galit paminėti kokios firmos įrenginėjo...Labai lauksiu atsakymo.

Jei išsirinkot siurblį, pasidomėkit ar pardavėjas teiks garantiją, jei ne jis sumontuos visą sistemą. Jei sutiks suteikti garantiją, gal ir rekomenduos ką.
Atsakyti
QUOTE(Maurela @ 2011 12 08, 18:26)
Sveiki, turiu prašymą: gal galit padėti? kiek girdėjau vieni renkasi firmą kuri tik įrengia geoterminį, o kitą firmą-kurios siurblys. Sako, kad taip pigiau. Nes kiek žiūrėjau, tarkim sveo įrengimas pigesnis, negu kitų. Tačiau aš nenoriu  lietuviško siurblio.  Gal kas nors taip įsirenginėjot. gal galit paminėti kokios firmos įrenginėjo...Labai lauksiu atsakymo.

Geriausia yra pirkti kai imone pati parduoda siubli ir pati sumontuoja ir sureguluoja visa sistema. Del to ar pigiau atskirai, tai netikiu... o jei bus dvi skirtingos firmos, tai nutikos kazkokiai problemai abi mes problema viena ant kitos, montuotojai sakys blogas siurblys, o Siublio pardavejas sakys, kad problemos sistemos montavime ir sureguliavime....zodziu bus daugiau problemu jums patiems. O jei viena firma viska padarys, pati ir spres problemas, nebus ko kaltinti ir tt...
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 30, 23:02)
Man irgi pradeda patikti ši idėja, reikia pagalvoti ir pabandyti pabraižyti. Tik ne prie žemės kolektoriaus, bet kad ir per kanalinį prie oras-vanduo, arba per glikolis-freonas šilumokaitį. Žemės pas save tikrai nekasinėsiu, nebent pavyktų gręžinį įkinkyti, bet oras-vanduo atrodo žymiai realiau.

Ar aš teisingai supratau minti, kad imanoma pajungti saules kolektorius prie ŠS? kad tarkim prie -20 bet saulieta diena butu palengvinamas tarkim ŠS oras vanduo darbas?
Atsakyti
QUOTE(gudas @ 2012 01 03, 09:02)
Ar aš teisingai supratau minti, kad imanoma pajungti saules kolektorius prie ŠS? kad tarkim prie -20 bet saulieta diena butu palengvinamas tarkim ŠS oras vanduo darbas?

As manau prie daugumos ss galima pajungti saules kolektorius.
Atsakyti
QUOTE(Hotbird @ 2012 01 03, 13:58)
As manau prie daugumos ss galima pajungti saules kolektorius.

Tik va ar verta investuoti i Saules kolektorius, kad jie nezymiai pagelbetu SS ziema, nes vasara kaip suprantu SS aprupins pats nama karstu vandeniu ir saules kolektoriu tam nereikes.
Atsakyti
Jei kolektoriu pastatytu uz dyka, tai apsimoketu. Bet dar investuoti nelabai apsimoka. Man asmeniskai ramybes neduoda tokia maza kokiu 2-3 kw vejo jegaine. Tada butu tikrai efektas. Nes ziema kaip tik vejai megsta uzauti. Energija kada to labiausisi reikia.
Atsakyti
Labas vakaras,
Bandau isiaiskinti kuo skiriasi is esmes sie du SS ?
http://factory.dhgat...-p46180311.html
http://esnord.en.mad...SDIV-6-9W-.html

Vienas kazkodel vadinamas DC inverter heat pump kitas ground source heat pump. Antrasis kazkodel du kartus brangesnis, neziurint i tai, kad jo COP mazesnis..
Gal padesit imint sia mysle? Suprantu, kad pas viena kompresorius HITACHI, pas kita SANYO.
Pirmasis tik sildo, antrasis ir sildo ir saldo. Gal del to zymiai brangesnis?
Gal jusu akis ka pastebes?
Atsakyti