Gerai, kad aptikau sia tema.
Cia vienos tiesos nebus. Sutinku, kad nuleidus kolektorius i gruntinius vandenis gausim geriausia efekta. Tas pat butu ikisti kolektoriu i upe ar ezera. Bet nevisi gyvena tokiuose salygose. Ir del isalo yra logikos. Todel kolektorius turetu buti min 150cm. Firmos istikro patyngi kasti giliau. Atsimenu kiek reikejo deretis del kiekvieno cm. Bet sutikit, kad 600 yra daugiau uz 200.
QUOTE(biesas66 @ 2011 11 27, 13:45)
prie -10-15C šilumos siurblys dirba apie
10 valandų per parą, kompresorius naudoja 1,7kW elektros, tai
1,7*10=17kWh*0.45lt (brangiausiu vientarifiu tarifu) = 7.65Lt*30 paru =
229.5Lt menesiui. Tokios būtų preliminarios išlaidos su 8kW sistema.
10 valandų per parą, kompresorius naudoja 1,7kW elektros, tai
1,7*10=17kWh*0.45lt (brangiausiu vientarifiu tarifu) = 7.65Lt*30 paru =
229.5Lt menesiui. Tokios būtų preliminarios išlaidos su 8kW sistema.
Ši skaičiuotė turi tokį neapibrėžtą trūkumą, kad nenurodo pagamintos energijos kiekio. Kiek tas siurblys duos kWh per tas 10val? 100? 1000? Iš kitos pusės pastatas - o kiek jam reikės? 100? 1000? Na pats savo nuostolius gali labai greit pasiskaičiuoti (net neabejoju kad jau turi) tai belieka sužinoti ką išpeši iš dirvos ir palyginti.
Dirva: jei kolektorius paklotas/įgręžtas idealiai, tai gali pasiekti COP 4 tikrai (pamenu edas iki 6 minėjo) taigi kompresoriaus 17kWh x 4(cop) ~ 70kWh. Kokie tavo namo nuostoliai? 3kW? 3x24val ~72kWh. Taigi, jei tikimės dar energijos pritekėjimų, tai sistema lyg ir veiktų, tik dėl atsargos dydžio jau nežinau... bet 15% galios turi likti.
Sakai sistema 8kW? O srebia iš Lesto 1.7? Tai jos cop 8/1.7 ~ 4.7. Va ir visa skaičiuotė
Sekantis žingsnis kaštų palyginimas: atitvarų šiltinimas iki R??? vs sistemos galios didinimas. Kas pigiau, ar statyti PN (cha, šios temos keiksmažodis ) ar pofig mūrinę palapinę ir įrenginėt 5km kolektorių su 50kW siurbliu. Čia dabar jau aš ironizuoju, bet pavyzdys labai realus
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 27, 19:22)
Ši skaičiuotė turi tokį neapibrėžtą trūkumą, kad nenurodo pagamintos energijos kiekio. Kiek tas siurblys duos kWh per tas 10val? 100? 1000? Iš kitos pusės pastatas - o kiek jam reikės? 100? 1000? Na pats savo nuostolius gali labai greit pasiskaičiuoti (net neabejoju kad jau turi) tai belieka sužinoti ką išpeši iš dirvos ir palyginti.
Dirva: jei kolektorius paklotas/įgręžtas idealiai, tai gali pasiekti COP 4 tikrai (pamenu edas iki 6 minėjo) taigi kompresoriaus 17kWh x 4(cop) ~ 70kWh. Kokie tavo namo nuostoliai? 3kW? 3x24val ~72kWh. Taigi, jei tikimės dar energijos pritekėjimų, tai sistema lyg ir veiktų, tik dėl atsargos dydžio jau nežinau... bet 15% galios turi likti.
Sakai sistema 8kW? O srebia iš Lesto 1.7? Tai jos cop 8/1.7 ~ 4.7. Va ir visa skaičiuotė
Sekantis žingsnis kaštų palyginimas: atitvarų šiltinimas iki R??? vs sistemos galios didinimas. Kas pigiau, ar statyti PN (cha, šios temos keiksmažodis ) ar pofig mūrinę palapinę ir įrenginėt 5km kolektorių su 50kW siurbliu. Čia dabar jau aš ironizuoju, bet pavyzdys labai realus
Kaip ten bebutu tu geriau moki skaiciuoti,o man teks kreiptis i KTU,kad paskaiciuotu,tada ir bus matyti ar verta detis geo,ar ne. Kazkaip uzsiciklinu kad noriu sistemos kuriai nereiktu kamino. Bent jau vienu kaminu bus maziau. Viliau,kodel tu nesidedi geo,juk visa nama farsiruoji pazangiom technologijom ir nelabai ziuri kad tai nera pigiausia.. detum geo ir gyventum ramus kaip belgas.
QUOTE(biesas66 @ 2011 11 27, 19:48)
Viliau,kodel tu nesidedi geo,juk visa nama farsiruoji pazangiom technologijom ir nelabai ziuri kad tai nera pigiausia.. detum geo ir gyventum ramus kaip belgas.
Na taip, belgai ramūs - praeinoj savaitei skersai pervažiavau, stebėjausi kokie mažyčiai namai. Kai kurie šviežiai pastatyti atrodo kažkur 6x6 - 7x7. Tiesiog butai vidury sklypo. Užtat tokio išlaikymas tikriausiai labai pigus.
Kodėl nesidedu geo - atsakymas elementarus: KAINA, visiškai nelogiška, sveiku protu nesuvokiama kaina. Nors gręžinį sklype turiu, vanduo iš tinklų pobaisis, o iš gręžinio superinis - verkia vietinė maxima nes visa gatvė nustojo penkialitrius bambalius pirkt o pilasi vandenį iš mūsų girdėjau, kad galima geo įrengti tame pačiame gręžinyje, tai kaip ir yra pasiruošimas. Tiesa, gręžinys tik 44m gylio.
Kaip pats žinai esu apsisprendęs gyvai išbandyti teorinius skaičiavimus ir sezoną pagyventi tik su elektra ir saule, bet jei matysiu, kad tai yra man per brangu - tuomet galvosiu apie ŠS. Geo yra patrauklu dėl COP nepriklausymo (na beveik) nuo aplinkos temperaturos, ir jei ne įrengimo kaina bei mažos galios sistemų nebuvimo jau girčiausi turįs geo.
Tavo atvejis irgi įdomus - ta didelė bala kaip toli nuo tavo namo? Ją galėtum išnaudoti, įrengimas būtų labai paprastas - šlangai balasto ir į dugną, ten kur nuolat +5...+8C. Taip galėtum išvengti sklypo giluminio kultivavimo arba ne labai pigaus gręžinio. Ką pats mąstai?
Ne mano bala,negaliu slangu merkti ,sklypas mazas,tektu i gyli knistis.. Is pasiulymu del geo tai pigiausias su visais darbais ir grindiniu sildymu namui 35 t. bet dar daug visokiu niuansu ir bus matyt po nauju.
QUOTE(Vilienė @ 2011 11 27, 19:18)
Na taip, belgai ramūs - praeinoj savaitei skersai pervažiavau, stebėjausi kokie mažyčiai namai. Kai kurie šviežiai pastatyti atrodo kažkur 6x6 - 7x7. Tiesiog butai vidury sklypo. Užtat tokio išlaikymas tikriausiai labai pigus.
Kodėl nesidedu geo - atsakymas elementarus: KAINA, visiškai nelogiška, sveiku protu nesuvokiama kaina. Nors gręžinį sklype turiu, vanduo iš tinklų pobaisis, o iš gręžinio superinis - verkia vietinė maxima nes visa gatvė nustojo penkialitrius bambalius pirkt o pilasi vandenį iš mūsų girdėjau, kad galima geo įrengti tame pačiame gręžinyje, tai kaip ir yra pasiruošimas. Tiesa, gręžinys tik 44m gylio.
Kaip pats žinai esu apsisprendęs gyvai išbandyti teorinius skaičiavimus ir sezoną pagyventi tik su elektra ir saule, bet jei matysiu, kad tai yra man per brangu - tuomet galvosiu apie ŠS. Geo yra patrauklu dėl COP nepriklausymo (na beveik) nuo aplinkos temperaturos, ir jei ne įrengimo kaina bei mažos galios sistemų nebuvimo jau girčiausi turįs geo.
Tavo atvejis irgi įdomus - ta didelė bala kaip toli nuo tavo namo? Ją galėtum išnaudoti, įrengimas būtų labai paprastas - šlangai balasto ir į dugną, ten kur nuolat +5...+8C. Taip galėtum išvengti sklypo giluminio kultivavimo arba ne labai pigaus gręžinio. Ką pats mąstai?
Net techniskai negalima vandens grezinio panaudoti sildymui. O as tikiu, kad tu nenoretum vandens su ledukais. O avarijos atveju tektu paragauti ir glikolio.
QUOTE(biesas66 @ 2011 11 27, 18:48)
Viliau,kodel tu nesidedi geo,juk visa nama farsiruoji pazangiom technologijom ir nelabai ziuri kad tai nera pigiausia.
Geo kaina šiai dienai tikrai per didelė. Tam aš savadarbiais geo ir domiuosi. Nei vienam mano įmestam "auksarankiui meistreliui" nesigavo ŠS brangiau nei 2000.00Lt. Manot gamykliniu būdu negalima pagaminti pigiau? Lietuvio ŠS 3kW, latvio 8kW. Brendai visi kainuoja nuo maždaug 20`000.00 LT tikrai nesamoninga kaina. Sveo ŠS kaina ~12`000.00 Lt jau kažkas normaliau, bet vis tiek dar per daug. Tikrai ši technologija laikui bėgant turi pigti ir tikrai yra kur pigti.
. detum geo ir gyventum ramus kaip belgas.
Pasidomėjau šio posakio kilme. Tai istorija buvo tokia. Pas Belgijos karalių atėjo žinia, kad Vokietija Belgijai paskelbė karą, tai išgirdęs karalius prikrovė į kelnes iš baimės, bet niekam savo baimės išoriškai neparodė, išliko ramus, kaip visuomet. Tad, posakis ramus kaip belgas, turi ne tiesioginę, o perkeltinę prasmę .
QUOTE(Hotbird @ 2011 11 27, 23:00)
Net techniskai negalima vandens grezinio panaudoti sildymui. O as tikiu, kad tu nenoretum vandens su ledukais. O avarijos atveju tektu paragauti ir glikolio.
Dėl techninių galimybių nesiginčysiu - tiksliai nežinau. Glikolis ypatingai negąsdina, aišku būtų ne malonu, bet todėl naudojami propilen ir etilen glikoliai, kuris kada dabar negaliu parašyt, bet saulės kolektoriai turi tą pačią grėsmę, kad avarijos atveju šilumnešis maišosi su geriamu vandeniu.
QUOTE(Hotbird @ 2011 11 28, 09:57)
Butinai atjunk. Nes dar sudeginsi apvijas.
Neturetu nieks sugest- jis dirba avariniu rezimu. Esam jau karta para taip gyvene. Visa beda, kad jis tampa arbatinuku- sildo nama vien ant elektros
Itariu greit neatsiras - vos prisiskambinau i LEsto- tiek gedimu
Liudna, kad namie neveikia viskas, kam reikia 2 faziu vyrykle, orkaite, vandens siurblys