Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai nėščiosioms

QUOTE(Vitulka @ 2013 03 13, 16:47)
kol nenuėjau pas ginę, savarankiškai gėriau po 400 mg, bet ginė liepė gert po 800 mg. Iki 12 savaitės šiaip reik gert folį.
O aš kadangi nenoriu išmest tų likučių tablečių, tai gersiu, kol sugersiu, kelios ir beliko irnesakyk.gif
ačiū Die, mane tik pykindavo, nei karto nevėmiau  karsta.gif

O as tai kartais ir pirstus kisu,nes palengveja kai pavemiu doh.gif jau viena kg pameciau,prisipirkau vaisiu,darzoviu ir net negaliu nei kasnio praryt....o apie mesos kvapa isvis nera nei ka kalbeti.... verysad.gif
Papildyta:
O yra skirtumas kada gerti foli,ryte,per pietus ar vakare.ir reiketu ji gerti su maistu ar po valgio, ar kaip? g.gif
Atsakyti
kas numeta, kas priauga doh.gif
aš valgio metu, po valgio gėriau, o radau, kad "Paprastai visoms savo pacientėms rekomenduoju gerti po valgio tam, kad išvengtų pykinimo ir vėmimo (užtenka, kad pastarieji ir taip dažni nėštumo pradžios palydovai, o jei dar prisidėtų pykinimas dėl folio rūgšties......)." iš čia
Atsakyti
QUOTE(Simona1986 @ 2013 03 13, 16:28)
As irgi gyvenu norvegijoje 4u.gif kesitas man cia daktaru poziuris, atejau pasakiau kad testa pasidariau ir tikriausiai laukiuosi,sako saunu,sveikinu. Ateik, kai bus 11 sav pasidarysim kraujo ir slapimo. Man kazkaip keista,kad net neapziurejo blush2.gif

Jokių vitaminų man nesiūlė, nieko nerekomendavo, tik pasakė, jog man antras nestuke.gif ir pati viską žinau g.gif Aišku žinau, kad folio rūgštį reikia gerti, bet taip pat kilo įvairių klausimų: kokį kiekį ir pan. Lietuvoje lankiausi pas genetikus dėl rizikos, ten gavau išsamią informaciją.

QUOTE(Vitulka @ 2013 03 13, 16:48)
Skandinavijos šalyse natūrali atranka  smile.gif nesistebėkit  smile.gif

drinks_cheers.gif Bet turbūt dar daug kas priklauso ir nuo gydytojo šioje šalyje. Vakar buvau ultragarso tyrimą darytis, jordmor (akušerė) viskuo domėjuosi. Ir ypatingai kokius vitaminus geriu, ar vartojau folio rūgštį, ar dabar vartoju Omega3. Žodžiu irgi gavau išsamią informaciją. Tad sunku pasakyti... unsure.gif

QUOTE(Simona1986 @ 2013 03 13, 18:32)
O yra  skirtumas kada gerti foli,ryte,per pietus ar vakare.ir reiketu ji gerti su maistu ar po valgio, ar kaip? g.gif

Rekomenduojama valgio metu. O ryte ar vakare, manau, pačiai pasirinkti reikia. Aš gerdavau ryte, pavalgius pusryčius.
Atsakyti
Ingere, as irgi dabar gryzusi i lt galvoju issitirti viska kas imanoma 4u.gif tik nezinau dar tiksliai a reiketu, tikiuosi ginekologe pasiulys smile.gif o kodel dareisi genetinius tyrimus, ar del semos genetikos,ar tik taip - del sventos ramybes? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simona1986 @ 2013 03 13, 20:23)
Ingere, as irgi dabar gryzusi i lt galvoju issitirti viska kas imanoma 4u.gif tik nezinau dar tiksliai a reiketu, tikiuosi ginekologe pasiulys smile.gif o kodel dareisi genetinius tyrimus, ar del semos genetikos,ar tik taip - del sventos ramybes? smile.gif

Atrašysiu į AŽ, nes tema ne apie tai.
Atsakyti
QUOTE(Simona1986 @ 2013 03 13, 15:13)
dieve tu mano,pats sau daktaras turi buti lotuliukas.gif nieko isvis nepasake blink.gif

aš gyvenu Lietuvoje, bet man visą informaciją apie nėštumą tenka traukti iš daktarų po vieną žodį ir tai nieko dar normaliai neišsiaiškinau. nes jiem nusispjaut.
Papildyta:
QUOTE(ingere @ 2013 03 13, 23:19)
Atrašysiu į AŽ, nes tema ne apie tai.

gal man irgi gali parašyti?biggrin.gif nes manęs užvakar genetikas su skubiu siuntimu nepriėmė net neskaitęs kas ten parašyta ir užrašė gegužės mėnesiui g.gif
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 03 14, 15:04)
aš gyvenu Lietuvoje, bet man visą informaciją apie nėštumą tenka traukti iš daktarų po vieną žodį ir tai nieko dar normaliai neišsiaiškinau. nes jiem nusispjaut.

Kiekvienu atveju manau, yra galimybė pakeisti gydytoją...Lietuvoje, tai padaryti paprasčiau nes forumuose, labai daug vertingos informacijos apie gydytojus, rekomendacijų arba nusivylimų...o va kitoje šalyje - sunkiau, plius medicinos sistema skiriasi ir skiriasi rekomendacijos. Jei Lietuvoje dauguma gydytojų siūlo sintetinius vitaminus, čia atvirkščiai - gydytojų nuomone, kad svarbiausia ne vitaminai, o emocinė nestuke.gif sveikata, t.y. visur jokio streso...
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 03 14, 13:08)

jums irgi į save biggrin.gif visada galima užsirašyt pas kitą gydytoją. Aš ėjau pirmą kartą pas ginę na ura, tiesiog ją rekomendavo šeimos gydytoja. Bijojau, kad auros nesutaps. Jei būtų nesutapusios, būčiau ėjus pas kitą. Niekas pririšęs nelaiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2013 03 14, 14:44)
jums irgi į save biggrin.gif visada galima užsirašyt pas kitą gydytoją. Aš ėjau pirmą kartą pas ginę na ura, tiesiog ją rekomendavo šeimos gydytoja. Bijojau, kad auros nesutaps. Jei būtų nesutapusios, būčiau ėjus pas kitą. Niekas pririšęs nelaiko  schmoll.gif

laiko jeigu persiregistruosiu į kitą polikliniką teks laukti kol atsiūss kortelę ir man jau vieną kartą taip siunčiant ji buvo pasimetus bet šiaip jo gal reiks pabandyt.
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 03 14, 17:00)
laiko jeigu persiregistruosiu į kitą polikliniką teks laukti kol atsiūss kortelę ir man jau vieną kartą taip siunčiant ji buvo pasimetus bet šiaip jo gal reiks pabandyt.

užves naują, nereiks laukt. Aš pati neseniai emigravau iš vienos poliklinikos į kitą. Nieko laukt nereikėjo schmoll.gif
galų gale, juk poliklinikoj ne viena ginė, taigi galima tiesiog ginę pakeist, ne polikliniką smile.gif
Atsakyti
iki 12 savaites geriau tik foline rugsti, o veliau nusipirkau pregnacare duo vitaminus su zuvu taukais, esu patenkinta ax.gif
Atsakyti
Gal kuri mamytė gėrėt Organic Pharmacy papildus maitinančiom, gal turit kokių pastebėjimų kaip jie, labai norėčiau juos įsigyti biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti