QUOTE(p Raganyte @ 2011 11 15, 14:23)
Kokia grietine naudojate Anglijoje puosiancios tortukus???
Ant sitokios grietines pakuotes pazymeta ties wipping x (kad netinka), nors viduje tirsta kaip normali grietine:

Sitoks daiktas - kaip butu grietinele tinkanti plakimui, bet viduje skysta kaip vandenelis...
Noriu naudoti dzibukams ant torto pagal si recepta:
receptas.
Creme fraiche ir yra pati tikriausia grietine, ja galite pertepineti jei norite. Na, plakimui, jusu parodyta whipping arba dzokados minetas double cream. Skirtumas tarp ju - riebumas, double cream yra laabai riebi grietinele, apie 50 proc riebumo, o whipping apie 37-38, tiksliai nezinau, panasiai kaip lietuviska. As jei virsuj imu dazniausiai double, nes ji stnadesne buna isplakta, patikimiau, bet jei reikia kuo lengvesnio kremo - tik whipping. Beje, ar jus kada matet grietinele, kuri butu neskysta

Visos jos tokios, o paskui isplakam gi
QUOTE(p Raganyte @ 2011 11 15, 15:32)
Asdos Double dar neteko ismeginti. Pertepimams ir namie kaip grietine visada naudoju ta, kur asdine Reduced creme fraiche - nelabai riebus, gaivus skonis ir konsistencija liuks.

Irgi cukraus pudros ir citrinos rugsteles imaisau ir su saukstu isskuku - seimynos tikrai neprizadinu.
Musu Asda didele - sviestini krema randu saldytuve prie grietines. Tokiame pat indelyje, tik uzrasas kitoks. Paveikslelyje matosi, kad rudas. Tirstas.
As cukriniui glajui ipratau naudoti Icing cukraus pudra. Reiks atidziau meginti ir Foundant - gal maziau reiks.
GAL TURITE MINCIU,
KAIP NUDAZYTI PIRKTINE FONDANT MASE? Anglijoje galima nusipirkti supermarkete torto dengimo mase, kuria reikia jau tik iskocioti ir galima dengti torta.
Visada naudoju Icing sugar, jokiu fondant ar kokiu ten ensu nei maciusi, nei girdejusi ir nematau reikalo ieskoti, labai puiki pudra
Na, dengimo mase juk niekuo nesiskiria perdaug nuo namie gamintos, tad ir dazome ja taip pat kaip namie daryta

Beje, pirktines kiek pamenu dazosi labai gerai, liuksiskai spalvas perima, bet 100 proc negaliu garantuoti.
QUOTE(Rasskee @ 2011 11 15, 15:36)
Norejau profesionaliu konsultacijos

. Nu nesuprantu, kaip jums taip graziai pavyksta su grietinele puosti tortus. As kiek plaku, tiek man ji issiplaka, bet po poros minuciu pasidaro poskyste, todel puosti nebetinkama, net torta sunku sutepti, begti pradeda:(
Bandau daryti ganasa sokoladini ir karamelini. Bet nezinau ar gausis, nes jei daryti pagal recepta proporcijas 1:1, tai man laaabai saldu, noretusi gaivaus kremo, tad proporcijas dariau 2 dalys grietineles ir 1 dalis sokolado/Rududu. Uzvirinau grietinele, istirpinau sokolada/Rududu, ryt ryte bandysiu plakti, ziuresiu, ar kas nors gausis, bet kazko abejoju....
Ar nedaret ganaso su 2:1 proporcijom? O gal kuri gali patarti koki gera krema, kaip papuosti torta, kad jis butu nesaldus, bet gaivus?

Tiesa, dar klausimas kokia grietinele naudojate dazniausia, nes jau pradedu galvot, kad cia grietineleje beda As perku Saules pieno dazniausiai. Kelis kartus turejus ir Pieno zvaigzdziu, bet taip pat skystedavo:(
Grietinele perplaket, jei skystis atsiskiria. O gal ir netikus grietinele

Bet pradziai manyciau, kad perplakat

O ganaso proporcijos, manau, ne veltui duotos ir saviveikla receptuose uzsimineti gali tikrai tik nedaugelis juos ismananciu zmoniu