Aišku, ačiū.
O kaip su ruginiais miltais, žinau kad rye, bet jų skonis ne toks... Organiški rašo. Noriu juodos ruginės duonos. Raugą dariau su jais, gerai gaunas. Dar radau internete Spelta Kažką skaičius apie juos, bet nežinau O salyklas
Kad ir ta pati Palangos duona nesigauna normalaus skonio
QUOTE(JusRuMa @ 2011 11 24, 21:24)
Seniai matėt?
ne, visai neseniai
ir ten komplektukas toks, bambukinis
Mane apima liudesys, kazko nesiseka su paskutiniu raugu Pamaitinau ji, palikau vonioje prie gyvatuko, praejo 11 val. - o jis nei vieno burbuliuko neisleido. Gal per mazai miltu idejau? (puse stiklines miltu, puse vandens ir sauksta medaus)
Kas jam negerai?
Kas jam negerai?
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2011 11 24, 18:39)
Aišku, ačiū.
O kaip su ruginiais miltais, žinau kad rye, bet jų skonis ne toks... Organiški rašo. Noriu juodos ruginės duonos. Raugą dariau su jais, gerai gaunas. Dar radau internete Spelta Kažką skaičius apie juos, bet nežinau O salyklas
Kad ir ta pati Palangos duona nesigauna normalaus skonio
O kaip su ruginiais miltais, žinau kad rye, bet jų skonis ne toks... Organiški rašo. Noriu juodos ruginės duonos. Raugą dariau su jais, gerai gaunas. Dar radau internete Spelta Kažką skaičius apie juos, bet nežinau O salyklas
Kad ir ta pati Palangos duona nesigauna normalaus skonio
Aš ruginius miltus (pilno grūdo) perku lietuvių parduotuvėj. O paprastus ruginius gavau iš lenkų kepyklos Salyklo turiu iš LT atsivežus Spelta miltų nesu bandžius.
QUOTE(Gladiola @ 2011 11 25, 11:05)
Mane apima liudesys, kazko nesiseka su paskutiniu raugu Pamaitinau ji, palikau vonioje prie gyvatuko, praejo 11 val. - o jis nei vieno burbuliuko neisleido. Gal per mazai miltu idejau? (puse stiklines miltu, puse vandens ir sauksta medaus)
Kas jam negerai?
Kas jam negerai?
kur gyvenate, paimkite nauja rauga, gal jums pastu issiusti? kol nukeliaus iki jusu - gerai paraugs.
QUOTE(Karvute @ 2011 11 25, 20:55)
kur gyvenate, paimkite nauja rauga, gal jums pastu issiusti? kol nukeliaus iki jusu - gerai paraugs.
as is Panevezio
Gal yra panevezieciu, galinciu pasidalinti raugu?
Spelt'o miltai yra senovine kvieciu atmaina, rusis, naudota senoves Egipte. Tai ne kvieciai, jie turi but apdirbami kitaip, todel yra gerokai brangesni, naudojami zmoniu, kurie turi alergiju kvietiniams produktams ar nori sveikesnio pakaitalo nei kvieciu miltai. Kepasi su jais labai gerai, yra tesco, didesniuose prekybos parduotuvese. Sveikuoliu parduotuvese (health shop) galima rasti rugiu, mieziu ar dar kokiu nori miltu ir salyklo. Duona gaunasi labai gera, tik as darau siek tiek kitaip, raugo niekada niekuo nemaitinu, sumaisius nauja duona, atsemiu pora saukstu ir padedu i saldytuva, po kokiu 5dienu is to raugo vel kepu ir vel atsidedu i saldytuva ir t.t.
QUOTE(Gladiola @ 2011 11 25, 22:14)
as vilniete, jau jeigu neatsirastu is jusu krasto kepejeliu, kalbinsiu pazistama is Telsiu, atsiustu jums gabaliuka butu arciau nei is manes
QUOTE(laurechka @ 2011 11 25, 18:51)
Aš ruginius miltus (pilno grūdo) perku lietuvių parduotuvėj. O paprastus ruginius gavau iš lenkų kepyklos Salyklo turiu iš LT atsivežus Spelta miltų nesu bandžius.
QUOTE(bulbul1980 @ 2011 11 25, 21:57)
Spelt'o miltai yra senovine kvieciu atmaina, rusis, naudota senoves Egipte. Tai ne kvieciai, jie turi but apdirbami kitaip, todel yra gerokai brangesni, naudojami zmoniu, kurie turi alergiju kvietiniams produktams ar nori sveikesnio pakaitalo nei kvieciu miltai. Kepasi su jais labai gerai, yra tesco, didesniuose prekybos parduotuvese. Sveikuoliu parduotuvese (health shop) galima rasti rugiu, mieziu ar dar kokiu nori miltu ir salyklo. Duona gaunasi labai gera, tik as darau siek tiek kitaip, raugo niekada niekuo nemaitinu, sumaisius nauja duona, atsemiu pora saukstu ir padedu i saldytuva, po kokiu 5dienu is to raugo vel kepu ir vel atsidedu i saldytuva ir t.t.
Dėkui už informaciją, bandysiu ieškot
QUOTE(bulbul1980 @ 2011 11 25, 23:57)
tik as darau siek tiek kitaip, raugo niekada niekuo nemaitinu, sumaisius nauja duona, atsemiu pora saukstu ir padedu i saldytuva, po kokiu 5dienu is to raugo vel kepu ir vel atsidedu i saldytuva ir t.t.
va ir aš taip visada darau. Norėjau paklausti koks tikslas to maitinimo? Kuo kitoks, geresnis, saldesnis, rūgštesnis ar dar koks raugas būna?
Jeigu žiūrėt kaip senovėj duoną kepdavo, tai būtent nuo tešlos gabaliuką palikdavo ir padėdavo vėsiai. Niekas ten jo nemaitindavo. O kai reikėdavo naują tešlą maišyti, tai nuo to raugo plutą nuimdavo ir išleisdavo vandenyje jį.
Mano duonos tešla skystesnė, nei tradicinė (tik formoj kepu), tai ir raugą indelyje laikau. Bet irgi pluta užsideda, kurią tenka nuimt.
Sveikos, žinau, kad yra kita tema, bet ten labai vangu... tad paklausiu čia, tikiuosi, kad kas nors atsakys.. prašau parašykite, kas žinote, kokie Moulinex duonkepių modeliai turi pailgą kibirėlį ir dvi maišymo menteles...? Būčiau labai dėkinga, nes duonkepių aprašuose šito dalyko nerašo