QUOTE(letuciux @ 2011 11 18, 17:26)
Ruginės man atrodo nelabai iškels mielės.
Vat idomu. Tesla su mielem vien is ruginiu miltu iskilo, sudeju i forma, dar orkaiteje pakildinau pusvalandi, iskilo dvigubai. Bet tik pradejau kepti, sukrito labai ir liko kieta plutele, o vidus toks neiskiles, tokia gliti mase. Kame cia galetu buti priezastis? Kepiau prie 190 apie 50 min.
QUOTE(Nerutė @ 2011 11 20, 20:46)
Pirkau salyklo visą maišą
tik pati tiek daug tikrai nesunaudosiu
jei kam reikia mielai pasidalinsiu
Salyklas tai ne tas pats kas mieles ir ne tas pats kas raugas? Kokia funkcija duonoje jis atlieka?
Dar klausimas. Na vistiek as uzsispyrus su raugu issikept. Kaip ji pasidaryti paciai? Temos pradzioje yra receptu, skaiciau, bet gal kuri mestels toki recepta, kad raugas tikrai gautusi ir tikrai pakildintu man ta duonele (man aktuali ruginiu miltu duona). Du kepalai jau nukeliavo bomzams, bet as taip lengvai nepasiduosiu