Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Gladiola @ 2011 11 20, 14:42)
taqi kad visur raso, kad duona ilgiau minkyt reikia apie 10 - 15 min. ax.gif


Kvietinę. Ruginės minkyti ilgai nereikia.
Atsakyti
aš minkau rankom, tol kol pirštų nebejaučiu biggrin.gif turėčiau minkytuvą minkyčiau su juo, o mikseris pas mane ne galingas, tai nesinori sudrožt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2011 11 20, 20:46)
aš  ir visada juoda duona minkau mikseriu wink.gif tą kur orkaitėj kepu, o baltą batoną tliau su mielėm kepu duonkepėj smile.gif

o kokio galingumo jusu mikseris?
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 11 18, 17:26)
Ruginės man atrodo nelabai iškels mielės.


Vat idomu. Tesla su mielem vien is ruginiu miltu iskilo, sudeju i forma, dar orkaiteje pakildinau pusvalandi, iskilo dvigubai. Bet tik pradejau kepti, sukrito labai ir liko kieta plutele, o vidus toks neiskiles, tokia gliti mase. Kame cia galetu buti priezastis? Kepiau prie 190 apie 50 min.



QUOTE(Nerutė @ 2011 11 20, 20:46)


Pirkau salyklo visą maišą  doh.gif tik pati tiek daug tikrai nesunaudosiu  blush2.gif jei kam reikia mielai pasidalinsiu  4u.gif  4u.gif



Salyklas tai ne tas pats kas mieles ir ne tas pats kas raugas? Kokia funkcija duonoje jis atlieka?



Dar klausimas. Na vistiek as uzsispyrus su raugu issikept. Kaip ji pasidaryti paciai? Temos pradzioje yra receptu, skaiciau, bet gal kuri mestels toki recepta, kad raugas tikrai gautusi ir tikrai pakildintu man ta duonele (man aktuali ruginiu miltu duona). Du kepalai jau nukeliavo bomzams, bet as taip lengvai nepasiduosiu cool.gif
Atsakyti
Salyklas duoda spalva, suteikia aromata ir pagerina duonos skonį.

Raugas pats paprasčiausias:
imat 100 g rupių ruginių miltų (būtent rupių) ir 100 g vandens, viską sumaišot ir paliekat parai. Po paros vėl įmaišot 100 g miltų ir 100 g vandens ir taip dar porą dienų. Penktą dieną iš principo jau galima maišyt tešlą (dėl viso pikto galima mestelt pirmą kart šiek tiek mielių), likusį raugą dėkit į šaldytuvą, jis ten dar pabręs ir bus kitam kartui.
Kol vyks procesas perdaug nesigilinkit, bus ramiau 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, siandien 1 karta iskepiau rugine duona su medum ir kmynais, viska super man isejo, skonis thumbup.gif , minksta thumbup.gif , bet kazkaip dregmes atrodo perdaug g.gif .A reikia padaryti kad sumazinti...vandens maziau g.gif
Atsakyti
Merginos, turiu klausima - atsakyma numanau, bet vistiek norisi padrasinimo ax.gif

Zodziu, duonos kept dar nebandziau, tik bulka (challah, mielines bandeles ir pan), bet visada kepu svieziai. O dabar pagalvojau, kad gal galima tos teslos uzsiminkyt 2-3 kartams ir viena dali iskept, o kita det i saldytuva ir keptis po keliu dienu. Tik idomu nieko jai nenutiks, mieliu veiksmingumas ir kilimas nesumazes? Ir isvis kiek ji taip galetu saldytuve stovet? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 11 21, 09:53)
o kokio galingumo jusu mikseris?

210 W, senutis Clatronic'as smile.gif

Del salyklo kaip matau atsakymas buvo - nebesikartosiu biggrin.gif
Atsakyti
Merginos,gal kam yra buvę-noriu paklaust. Kepu ne tik duoną,bet ir batoną-bet va jis man gaunasi labai trupantis. Kaži,kodėl? Skonis geras,bet norisi,kad jis tąsesnis gautųsi. Gal perdaug riebalų ? rolleyes.gif
Atsakyti
Pirkau salyklo visą maišą doh.gif tik pati tiek daug tikrai nesunaudosiu blush2.gif jei kam reikia mielai pasidalinsiu 4u.gif 4u.gif
[/quote]
Darykit girą, super skani thumbup.gif

Gal kuri žinote, ar yra Lietuvoj pirkti kildinimo indų? Tokių, kur kažkada Prizmoje buvo.
Ir dar klausimukas - kodėl mano ruginis raugas pamaitinus užbujoja per kelias valandas (net trigubai padidėja), bet per naktį sukrenta? Gal per ilgai ~12 val. pamaitintą laikyti iki duonos ruošimo? Pas mane šilta - 22-24 laipsniai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 11 23, 20:55)

Gal kuri žinote, ar yra Lietuvoj pirkti kildinimo indų? Tokių, kur kažkada Prizmoje buvo.
Ir dar klausimukas - kodėl mano ruginis raugas pamaitinus užbujoja per kelias valandas (net trigubai padidėja), bet per naktį sukrenta? Gal per ilgai ~12 val. pamaitintą laikyti iki duonos ruošimo? Pas mane šilta - 22-24 laipsniai doh.gif

jis pakila per trumpesni laika, pabandykite karta kepti diena, pvz savaitgali uzmaisykite ryte ir stebekite, kada bus graziai pakilusi, tai gali nutikti ir po 4-6 val, tuomet ijungus "ugni" bus pats tas thumbup.gif . kai ilgiau pastovi - sukrenta truputeli ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2011 11 23, 22:25)
jis pakila per trumpesni laika, pabandykite karta kepti diena, pvz savaitgali uzmaisykite ryte ir stebekite, kada bus graziai pakilusi, tai gali nutikti ir po 4-6 val, tuomet ijungus "ugni" bus pats tas thumbup.gif . kai ilgiau pastovi - sukrenta truputeli ax.gif

Šiuo met aš namuose su mažyle, tad bandysiu gaudyti momentąsmile.gif

O kildinimui indų matėt pirkti?
Atsakyti